Ten Hag verwacht dinsdag aanvallender Juve

BVeenstra, 11-04-2019 om 10:10, 3675 views, Ajax Life, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft nog altijd voldoende geloof in het bereiken van de halve finales van de Champions League met Ajax. De Amsterdammers speelden woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA met 1-1 gelijk tegen Juventus en de Italianen hebben dan ook een betere uitgangspositie.

Aankomende dinsdag verwacht Ten Hag een ander Juventus. 'Juventus zal aanvallender spelen en agressiever verdedigen. Wij moeten de gave en kwaliteit hebben om ons daar onderuit te spelen. Als we daar goed mee om weten te gaan, zit er wat in en mogen we geloof hebben in een goed resultaat en de halve finales', zegt hij tegenover Ajax Life.

In gesprek met Ajax TV geeft de trainer zijn visie op de kansen van Ajax. 'Juventus is en blijft de favoriet, maar als wij daar met vol geloof naartoe gaan en ons spel kunnen spelen, is er nog van alles mogelijk. Dat hebben we gezien in Madrid.'

UEFA-coëfficiëntenlijst

Door het gelijkspel van Ajax is de elfde plek op de UEFA-coëfficiëntenlijst nu echt een feit. Dat betekent dat de kampioen van Nederland van 2020 in het seizoen erna direct de Champions League in kan, mits de winnaar van het miljardenbal zich via de eigen competitie plaatst voor de Champions League. 'Dat is heel mooi voor het Nederlandse voetbal. We zijn er trots op dat we dat gerealiseerd hebben, maar we profiteren daar het liefst wel zelf van.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aad82
We krijgen het alleen moeilijk als Allegri besluit om zowel met Costa als met Moise Kean te starten.
0 0
Cruijff4ever
Naar het schijnt klopt de laatste alinea niet AS. Mocht Slavia Praag de EL winnen, gaat Tsjechië nog over Nederland heen. Kans is natuurlijk bijzonder klein maar de 11de plek op de lijst is nog geen feit.
0 0
Pierre Heno
Ze hebben op eigen veld van Chelsea verloren dus de kans is klein dat ze ook maar de halve finales halen , laat staan de finale winnen.
0 0
Aad82
Ten Hag is de master man! Met Bosz aan het roer zouden wij met 1-4 hebben verloren gisteren.

Ik heb duizendmaal liever Ten Hag dan Bosz.
1 0
VakO
Interessant feitje is dat Juve dit weekend zeer waarschijnlijk kampioen wordt. Het kan niet anders dan dat dit afleidt van de CL. Misschien een klein feestje voor de vrienden van CR7. Hoe dan ook is dit niet in ons nadeel.
1 0
gebruikersnaam
ik denk dat alle festiviteiten pas na de dinsdag komen. Juve heeft maar 1 echt doel, de CL. Kampioen worden ze al 8 jaar, ze gaan het echte grote doel echt niet in gevaar brengen.
0 0
JohnnyD
Dat is wel lekker aan deze uitslag. Juve moet ook gewoon.Ze kunnen niet de pot dichtgooien en de wedstrijd killen waar ze kennelijk nogal goed in zijn.
0 0
TOOL
Staat daar voor de camera een heel helder verhaal te vertellen! Ten Hag doet het vele malen beter dan ik verwacht had.
3 0
PuurGeluk
Weet je wat zo mooi is? Ziyech speelde gisteren niet zijn beste wedstrijd. Die heeft hij bewaard voor volgende week in Turijn.
3 0
JohnnyD
En Tadic kan volgens mij ook beter dan wat hij gister heeft laten zien. Dat belooft nog wat allemaal. Ik heb er vertrouwen in. Nous er nog bij. Die kennen ze nog niet.
2 0
mallerd
Onder Bosz had je zo'n uitwedstrijd beter schriftelijk af kunnen doen, maar het huidige Ajax speelt vaak zelfs beter in een uitwedstrijd. Ajax heeft niks te verliezen en dat zie je ook terug in het spel. Dat Chiellini waarschijnlijk weer mee doet maakt mij ook niet veel uit, hoe goed hij ook is het blijft een beetje een houten klaas en die Rugani deed het ook echt niet slecht gister.
4 -1
433metdepuntnaarlinks
Ik verwacht juist precies eenzelfde wedstrijd al gisteren. Juve zal ons echt wel aan de bal laten en wederom gokken op de omschakeling, voorzetten, standaardsituaties en individuele klasse.

Natuurlijk is Juve geslepen, ervaren en een koning om op resultaat te spelen. Natuurlijk zijn wij bijna naïef aanvallend maar die naïviteit zorgt ook voor een stukje zelfvertrouwen, bravoure, durf, lef. Ik weet zeker dat Juve zich best wel rot is geschrokken hoeveel kansen Ajax toch nog op eigen kracht gecreëerd heeft. Want zoals je in Madrid zag, we kunnen ook zomaar de kansen wel afmaken!
2 0
AjaxBaggio
Ik denk juist het tegenovergestelde. Juve gaat Ajax laten komen, en proberen op de counter toe te slaan.

Taak is dus om snel op 0-1 te komen. Dan moet Juve wel aanvallen. En komen er ook veel ruimtes.
Heb er wel vertrouwen in. Dit Ajax scoort altijd.
1 0
1ajaxxx11
Zal heel lastig worden hoop op een snel doelpunt van Ajax.

offtopic:

Wat vinden jullie hiervan voor volgend seizoen


onana

mazraoui/veltman alvarez blind zeegelaar/van aanholt

marin

Van de beek propper/shabani/alena


pavon/antony tadic neres


ervan uitgaande dat Ziyech,nico,de ligt,de jong vertrekken

Wie zien jullie graag komen ben wel benieuwd!!
0 0
Aad82
vd Beek, Tadic, Neres en Ten Haag zullen allemaal ook vertrekken.
0 0
433metdepuntnaarlinks
*Van Aanholt zie ik te weinig, zou in ons spel best wel kunnen passen. Vind het geen hoogvlieger maar nogmaals, als type zie ik die match wel een beetje.

*Alvarez moet een toptalent zijn, dat juich ik zeker toe!

*Propper, zou ik niet eens over nadenken. Gewoon 20 miljoen aftikken. Een speler die Frenkie bijna 1 op 1 kan vervangen, die nog jaren in de basis kan blijven staan en die zelf dus ook nog jaren om het kampioenschap kan spelen, in beeld blijft als international ... Lijkt me in alles een goede match!

*Pavon, zelfde verhaal als Alvarez. Juich ik dus ook enorm toe.
1 0
Ajacied0591
Ziyech blijft, neres zal vertrekken
0 -1
Ajax34
Juventus zal voor eigen publiek meer ruimtes weggeven, laat Ajax daar nou goed mee om kunnen gaan met dezelfde scherpte als tegen Real moet het mogelijk zijn daar minimaal 2× te scoren.
2 0
JPM
Ik vind het zo prachtig dat deze man telkens bloedserieus en met stalen blik vertrouwen uitspreekt in het behalen van een volgende ronde, ongeacht de tegenstander. Precies met dezelfde overtuiging sprak hij over een stunt in de poulefase. Daarna in de voorbereiding van de wedstrijden tegen Real.

Nu weet ik dat elke coach dat moet zeggen, maar hij heeft het ook nog eens volledig waargemaakt. De manier waarop hij ons laat spelen in Europa laat zien dat hij écht voor niemand bang is. Als Erik zegt dat we in Turijn vol voor de volgende ronde gaan en er kansen liggen, dan geloof ik daar blindelings in.

Schitterend man. We moeten hier echt intens van genieten, want ik ben bang dat we dit weer een tijdje niet mee gaan maken allemaal, gezien de onvermijdelijke leegloop die ons te wachten staat.
5 0
Ozymandias
Zolang we het maar niet over de financial industry hebben ben ik het bijna altijd met je eens. ;-)
0 0