Schuurs positief: 'Wil voor mijn kansen gaan'

BVeenstra, 11-04-2019 om 09:45, 5359 views, Keuken Kampioen Divisie |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Perr Schuurs maakt in zijn eerste seizoen bij Ajax nauwelijks minuten in het eerste elftal, maar toch denkt de Limburgse verdediger dat hij de juiste stap heeft gemaakt door Fortuna Sittard in te ruilen voor de Amsterdamse club. Dat vertelt hij in een interview op de website van de Keuken Kampioen Divisie.

'Het gaat gewoon heel goed', zegt Schuurs, die uiteraard wel had gehoopt op meer minuten bij het eerste elftal van Ajax. 'Maar als je ziet wat wij bereikt hebben dit seizoen denk ik dat wij een echte topclub zijn. We hebben veel selectiespelers en het is voor mij goed dat ik bij Jong Ajax minuten kan maken om in mijn ritme te blijven en fit te blijven.'

Schuurs vindt dat hij op sommige vlakken beter kan worden. Hij heeft het over snelheid, handelingssnelheid en fysieke kracht. 'Dat leer je allemaal op de trainingen met het eerste, daar word ik veel beter van. Niet alleen vanwege de jongens met wie ik samenspeel, maar ook vanwege de jongens die ik tegenover me heb staan', aldus de verdediger, die vaak apart met de fitnesstrainer traint om sneller te worden. Ook Winston Bogarde, assistent-trainer van Jong Ajax, helpt hem veel. 'Ik denk dat ik harder moet worden als verdediger en hij steunt mij daar ook heel erg in.'

Volgend seizoen

Met het oog op het volgende seizoen wil Schuurs voor zijn kansen gaan bij Ajax 1. Hij hoopt basisspeler te worden. 'Of daar in ieder geval dichtbij zitten. Daar moet ik nu voor gaan en het laten zien.' Een vertrek van concurrent Matthijs de Ligt zou Schuurs misschien goed uitkomen wat betreft mogelijk meer speeltijd, al zou hij het ook betreuren als de aanvoerder Ajax verlaat. 'Hij is een speler waar ik veel van leer en hij heeft ons heel ver gebracht. (...) Er zou dan natuurlijk wel een plekje vrijkomen en dat zou positief uit kunnen pakken voor mij, maar ik hoop wel dat hij blijft en ik wil voor m’n kansen gaan of hij nou blijft of niet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Schuurs, Sinkgraven, Labyad en Kristensen komen allen tekort. Snel afscheid van nemen en Ajax waardige spelers halen. Selectie moet breder volgend seizoen, zeker achterin zijn we nu kwetsbaar. Nico groot gemis tegen Juventus.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat als De Jong en De Ligt één seizoen langer bij Ajax zouden zijn gebleven (wat ik het geval van De Ligt misschien nog kan) dat Ajax met respectievelijk Gravenberch en Schuurs hun opvolgers al in huis had gehad. Het is nu alleen nog net een jaar te vroeg voor die twee om in de basis van Ajax terecht te komen. Gravenberch moet eerst nog leren dat ondanks dat hij geweldig met de bal aan de voet is hij de bal toch maar zo kort mogelijk bij zich moet houden om het spel zo niet te vertragen. Schuurs moet met name fysiek sterker worden voordat hij klaar is voor een basisplaats bij het eerste van Ajax.
0 -2
Joseph
Volgend seizoen is er natuurlijk nog geen ruimte voor hem in de basis, de Ligt moet echt vervangen worden als je de kwaliteit hoog wilt houden. Ik hoop dat we dit jaar de beker en de eredivisie winnen, dan is dat gezeur om een vaderlands prijsje ook weg, dan kan volgend seizoen misschien weer met een "tweede" team gespeeld worden in de beker.
Onder Bosz zorgde het omgooien van het elftal ook voor een kwaliteitsverbetering, je geeft iemand anders toch makkelijker de voorkeur als hij goed met de rest van het team mee kan in een wedstrijd.
0 0