Kraay: 'Niet meer de Erik die heel star is'

BVeenstra, 10-04-2019 om 14:05, 5203 views, Voetbal International |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Hans Kraay jr. heeft in een interview met Voetbal International aangegeven dat Ajax-trainer Erik ten Hag zich heeft aangepast aan zijn spelersgroep. De oefenmeester luisterde eerder dit seizoen naar zijn sleutelspelers en stuurde zijn aanpak bij, zo valt te lezen in een uitgebreid profiel over de coach van de Amsterdammers. 

Ten Hag lijkt in ieder geval een element aan zijn arsenaal te hebben toegevoegd. 'Dat is niet meer de Erik die heel star is', zegt Kraay. 'Ik heb hem op de man af gevraagd: Heb je niet je oren laten hangen naar een paar spelers? Hij erkende dat Tadic, Blind, De Ligt, Ziyech de wedstrijden voor hem moeten winnen.’

Ten Hag staat hier en daar bekend als Louis II, maar zijn aanpak van nu lijkt meer op die van Guus Hiddink. Kraay bevestigt dat. 'Hiddink zat bij PSV aan het hoofd van de tafel met rondom hem Lerby, Kieft, Vanenburg, Gerets. Hij zeefde tien procent van alles wat hij hoorde en deed er zijn voordeel mee. Ik vind het opmerkelijk dat Ten Hag die flexibiliteit nu toch ook blijkt te hebben.’

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Chesterson93
Kraay geeft vaak af op ten Hag, behalve in zijn gezicht.
0 0
Sunny
Ten Hag beheerst zijn vak en blijkt een voltreffer voor ons.
Wederom goed werk van Overmars en v.d. Sar.
Het zal me niet verbazen als ook hij in de belangstelling van buitenlandse toppers komt te staan (of al staat) want er staat dit seizoen wel een team hoor dat attractief en volwassen speelt.
2 0
Schwalbino
Nu senior dood is mag dat jr. wel weg hoor.
0 -2
JPM
Opportunistisch gelul weer. Het draait nu goed, dus zal het allemaal wel liggen aan het feit dat Erik de spelers meer zeggenschap heeft gegeven. Geloof je het zelf?

TH staat nog steeds voor exact dezelfde visie, eist nog steeds hetzelfde van zijn spelers en gaat nog steeds even goed met de spelers om als eerst. Ja, hij zal vast een keer een training hebben ingekort, een extra dagje rust hebben gegeven of Tadic een keer een training hebben laten overslaan. Maar dat hij fundamentele dingen aan zijn aanpak zou hebben gewijzigd is onverifieerbaar gezwets en past helemaal niet bij het soort trainer dat hij is.

Nee, die sukkels van de media proberen de ongefundeerde hetze die ze tegen hem aan het voeren waren nu goed te praten door te doen alsof de man is "bijgedraaid". Het meest sneue van die hetze was nog wel dat het ging om randzaken zoals zijn accent, uiterlijk en presentatie.

Het zou al die zogenaamde pseudo-analisten sieren wanneer zíj een keer bij zouden draaien en zouden toegeven dat ze de plank faliekant mis hebben geslagen. Maar dat gebeurt niet. In plaats daarvan trappen ze liever open deuren in, zoeken ze naar drogredenen en zijn ze zo opportunistisch als de pest. Lekker geld verdienen wel. Makkelijk verdiend. Lekkermannietsmismee.
8 -1
Ozymandias
Inderdaad, ze (de Nederlandse sportmedia) hebben eerst en masse geschreven dat (de visie van) Ten Hag om vele verschillende redenen niet bij Ajax paste en dus schrijven ze nu maar dat Ten Hag zich heeft aangepast aangezien ze anders moeten toegeven dat ze het gewoon fout hadden. Dat geld trouwens ook voor een behoorlijk aantal leden hier op AjaxShowtime.
5 0
Finidi en Nwanko
Mee eens, maar pas op. Vanavond weer een wedstrijd. Verliezen we dat is ETH weer aan de beurt....
0 0
Lazell
Heerlijke reactie, 100% eens. Het ergste is ook nog dat grote groepen Ajax supporters klakkeloos deze sneue meningen overnemen. En dan bedoel ik niet degene die eerst twijfelde, want dat deed iedereen, maar degene die mee gingen in de hetze. Door zulke situaties krijg ik het idee dat de helft van de bevolking te stom is om voor zichzelf te denken. Niet echt een hoopvolle gedachte.
2 0
JPM
Precies wat je zegt. Vooral die laatste twee zinnen..
1 0
Spuit11
Niet alles geloven of aannemen is regel 1. Gebruik je eigen hersenpannetje.
1 0
Ruff Rhythim
Dus omdat deze vier genoemde spelers voor Ten Hag de wedstrijd moeten winnen stelt Kraay daarmee even vast dat Ten Hag daarom zijn oren laat hangen naar die vier spelers??
1 0
Bocarra
Aldus professor dr Hansie Hansie. Wat een idiooit. Een trainer zonder eigen visie en die niet naar zijn belangrijkste spelers luistert is gedoemd te mislukken en had nooit dit niveau kunnen halen. Weer het niveau FOX sports
5 -1
Kibbahimovic
Ik kijk bijna nooit naar VI maar afgelopen maandag zat ik wel te smullen naar hoe dr Hansie Hansie Valentijn Driessen confronteerde met dat hij het vaak op Ajax en op Erik ten Hag heeft gemunt. Ook al was het een beetje gespeeld, vond ik Hansie Hansie wel de juiste vragen stellen en blijven doorvragen al kreeg hij een vaag antwoord. Voorlopig kan dr. Hansie Hansie niet meer stuk bij mij :-)
4 0
Lazell
Maandag ja? Heb je enig idee wanneer ergens? Dat wil ik terugzien, maar hoef niet de hele aflevering te zien.
0 0
Kibbahimovic
Ergens tussen kwart over 9 en kwart voor 10 was t.
0 0
Rufus
als je hans kraay en valentijn driessen op google intikt op google dan krijg je gelijk een filmpje boven aan de zoek resultaten.
0 0