De Jong over publiek: ‘Het helpt ons echt’

FinnDekker, 09-04-2019 om 08:55, 5550 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong is blij met de steun van het Ajax-publiek in Amsterdam. De supporters kunnen tegen Juventus het verschil maken gedurende de thuiswedstrijd in de Johan Cruijff ArenA, zo stelt de middenvelder in gesprek met De Telegraaf.

‘We zitten in een goed ritme en kunnen de mensen weer laten zien wat we op het allerhoogste niveau kunnen’, opent De Jong, die uitkijkt naar woensdagavond. ‘De sfeer maakt zulke wedstrijden helemaal fantastisch en daar moeten we de fans een compliment voor maken. Het helpt ons echt.’

Het Ajax-stadion is opnieuw uitverkocht. De Ajacieden kunnen dus rekenen op een massale steun. De fanatieke aanhang wil zelfs van tevoren beginnen met een warming-up, hetgeen naar verwachting zal lijken op de eerdere, zogeheten entrada’s.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gouda
Ik weet nog hoe grauw het stadion en de sfeer was in de 90's toen we net overgegaan waren naar de ArenA. Maar ook de tientallen jaren daarna waren verschrikkelijk.
Hoongelach van de andere clubs en ik schaamde me oprecht voor de dooie sfeer in ons stadion.

Toen kwam vak410 en die hebben voor veel passie en sfeer gezorgd. Zij zijn de basis geweest van wat we nu vaak aan sfeer hebben in onze Johan Cruijf Arena. Als ik nu in het stadion zit (hoofdzakelijk onrustig sta), tijdens EU wedstrijden, kan ik me enkel enorm trots voelen, soms zelfs ontroerd.
Dit zie je sowieso bij geen enkele club in NL. Wat een ongeëvenaarde sfeer en passie. Prachtig! Dan denk ik nog wel eens terug aan het hoongelach... Wie het laatst lacht, lacht het best. Morgen weer vlammen!
4 0
Pauw
Ja, maar de dominantie van de F-side cultuur boven de VAK410 cultuur baart mij wel zorgen. Het is vaak niet eensgezind genoeg om structureel een mooie sfeer neer te zetten.
2 0
Gouda
Dat is wel zo, maar ook te verwachten. Hopelijk komt dit steeds meer (heb het idee van wel). Aan het begin was er meer gezeik en nu wordt het steeds massaler.
0 0
Ruff Rhythim
Ja als Ajax bij de overgang van De Meer naar de ArenA nu gewoon de Stadszijde en de Diemenzijde van De Meer allemaal in een vak achter het doel hadden geplaatst was er qua sfeer niks aan de hand geweest.
Maar Ajax besliste anders en sloeg bewust dat hele blok uit elkaar door dat juist NIET te doen en dat heeft dus dik meer dan 15 jaar geduurd voordat het is geworden wat het nu is.
1 0
Gouda
Klopt dat was een bizarre en bewuste beslissing... Gelukkig hebben we dit met elkaar weten terug te pakken.
0 0
ajaxx123
Iedereen in het ROOD en WIT in het stadion?
Lets gooo!
0 0
Antafca
beetje koud in de avond denk voor t shirtje
0 -1
EricAjax1
thermoshirtje er onder ;)
0 0
MickS
Ships bij op reageer drukken klikte ik per ongeluk op - 1, sorry.
Wat ik wilde zeggen: trui of jas aan met shirt er over heen is zeer goed te doen. Heb speciaal hiervoor 1 shirt gekocht die n maat groter is :-)
0 0
AFCA1510
Europese avondjes Ajax behoren ongetwijfeld tot de allerbeste voetbalsfeer die je kan vinden. Keer op keer genieten.
0 0
scstan94
Wat gaan we deze jongen missen volgend seizoen. Hij is echt de regisseur van Ajax. Alles begint bij Frenkie
3 0
Sonofafca
Morgen staan we er weer 90 minuten lang....
1 0
uefasucks
Voor onze club...
0 0
AmsterdamFM
Er wordt veel gezegd en geschreven over ons stadion, maar op de Europese avonden ontstaat er altijd iets magisch. Dat verlangen naar het succes van vroeger is voelbaar en brengt andere en extra krachten los op de tribune. Ik kan nu al niet wachten op morgenavond!
0 0
josajacied
Man wat is die sfeer vaak fantastisch.
Morgen hebben we een Ajax Twente sfeer nodig!
1 0
Sereropositivo
Wat heb ik toch een mooie onvergetelijke momenten meegemaakt in t stadion dit jaar! Hopen dat daar morgen nog zon moment bijkomt! In ieder geval 90 minuten lang onze club steunen!
1 0
MPAjax
Domineren en JUICHEN(zou van Gaal gezegd hebben)!
0 0
ossenaar
Sfeer Europees is altijd magisch! Kijk er weer naar uit om morgen 90 minuten lang te genieten van onze club op het allerhoogste niveau. Mooi dat zelfs de grootste zeikers om me heen vaak helemaal uit hun pan gaan tijdens dit soort wedstrijden. Op naar morgen.. niets te verliezen!
3 0
Afcagauke95
Precies dit! En zo moet Ajax ook de wedstrijd spelen, alsof ze niks te verliezen hebben en vol druk zetten en het Ajax spelletje spelen! Dan komt het goed
0 0