Van der Sar: 'Juventus een grotere club dan Ajax'

JesseTH, 07-04-2019 om 21:30, 8459 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edwin van der Sar, tijdens zijn actieve carrière in dienst van zowel Ajax als Juventus, ziet De Oude Dame als de grotere club. De Amsterdammers brachten veel grote talenten door in het verleden en doen dat ook in het heden, maar de komende opponent heeft het vermogen om grote spelers van elders binnen te halen.

'Juventus is een grotere club dan Ajax. Kijk alleen maar naar de wereldsterren die daar echt op regelmatige basis voetballen', vertelt Van der Sar op de website van Ajax. 'Wij hebben natuurlijk Johan Cruijff gehad, één van de grootste voetballers aller tijden. En veel spelers hebben via Ajax de internationale top bereikt. Als zij vertrekken, moeten we dat van onderuit opvangen. Juventus koopt spelers om het elftal beter te maken. Ze hebben nu Ronaldo en beschikten in het verleden ook over de Nedved’s, Del Piero’s en Zidane’s van deze wereld.'

Ook de voormalig doelman zelf stond onder contract in Turijn, twee seizoenen. Aan zijn tijd aldaar houdt hij geen geweldig gevoel over. De mensen in Italië vonden hem 'sober' spelen, maar daarin kan Van der Sar zich niet helemaal vinden. Ik ben geen spectaculaire keeper, nooit geweest. Ik was iemand die de gaatjes oppakte, bij Ajax speelden we ver voor mijn goal. Het was ook beloofd dat we bij Juve zo zouden gaan spelen. Daar was alleen geen ruimte voor.'

'Turijn is een mooie stad', vervolgt de directeur op een meer positieve wijze. 'En het was ons eerste buitenlandse avontuur als gezin. Mijn zoon is er naar school geweest en heeft er Italiaans geleerd. Natuurlijk is het zonde hoe het gelopen is, maar bijna iedere voetballer heeft in zijn carrière wel een club of periode waarbij het niet lukt. Dat was Juventus voor mij.'

Zinedine Zidane

Van der Sar krijgt de vraag wie hij als beste speler ziet waarmee hij samenspeelde bij Juventus. De directeur is daarin duidelijk: Zinedine Zidane. 'Hoe hij voetbalde, dat was ongekend. Zo makkelijk. De aannames, zijn techniek, geweldig. En bovendien een heel normale gast. Had altijd een ‘spijkerbroekkie’ aan, wit Levi’s-shirt en een paar Stan Smith’s van adidas. We woonden ook redelijk bij elkaar in de buurt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GvanderK
Juventus is groot en lelijk
Ajax is groot een mooi
0 0
ajax4lifebaby
Denk/weet dat er in de historie er wel groter spelers bij Ajax gespeeld hebben dan bij Juventus. Alleen zijn ze allemaal verkocht toen ze begin 20 waren. Juventus hoeft hun sterren niet te verkopen helaas.
0 0
ETM
Groter is niet het juiste woord. Maar Juve is uiteraard machtiger dan Ajax. Dat is geen geheim.
Maar Ajax met afstand de grootste reuzendoder uit CL geschiedenis, en veel bijzonderder. Kom maar op, FC Ronaldo en Co!
2 0
JohnnyD
"Realistisch" gedacht weer.
0 0
Keizer020
Ik beschouw Ajax als de grootste club op aarde
7 0
mvdk
Ajax is in ieder geval de mooiste club op aarde.
4 0
Babangida83
Mooi getimed zo voor het tweeluik. Goed voor de onderschatting. Natuurlijk is Ajax geen kleinere club, dat weet Sar ook wel.
0 0
Joodhannus73
Dit is precies de Calimero mentaliteit van onze directie waar ik zo van baal. Juve is echt niet groter dan Ajax. Heeft alleen al een kleiner stadion en minder toeschouwers. Ook minder Europacups I. Wij hebben Cruijff, Van Basten, Rijkaard, Bergkamp, Litmanen, Kluivert, Zlatan, Suarez en nu De Jong en De Ligt. Door die mentaliteit doe je de laatste twee voor een fooi weg (net als de meeste anderen in dit rijtje). Onze eigen bestuurders weten niet hoe groot we zijn en onze huid duur te verkopen. Dat is het werkelijke probleem van Ajax. Anders hadden we zelf allang weer bij de top aangesloten.
2 -7
Schwalbino
Lees gewoon het artikel dan begrijp je wat hij zegt.
2 0
Gonzo
Ajacieden, godenzonen.
0 0
ST
Even de druk bij Juventus leggen. Natuurlijk is Juventus op dit moment nog een grotere club dan wij. Ze worden non-stop kampioen in Italie en komen elk jaar ver in de CL. Het is alleen niet de mooiste club van de twee.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Gekke uitspraak van een directeur Ajax
1 -5
tyzinho
Wanneer ze ook 4 CL in de kast hebben staan mogen ze ons bellen, die boevenbende
2 0
Adios
Juve is groter, Juve is beter. Laat ze ons maar lekker onderschatten, dan hoeven we uit alleen nog een voorsprong te verdedigen!
2 0
Sulejmanibesteaankoopooit
groot in het valsspelen inderdaad.
1 0
Bjorn
Ajax heeft meer betekend voor het mondiale voetbal en hoe we vandaag de dag nog steeds over voetbal denken, met een grote handtekening van Michels/Cruijff.
3 0
MPAjax
Hij mag wel zeggen dat we die prijs komen ophalen!
0 0
ajaxfan83
Juventus moest ons anders in 96 verslaan met doping.
Daar zijn ze idd mee groot geworden ja
2 0
koenos1
Prima Edwin. Tactische zet, even in de underdog rol
4 0
amthree
Tja als je in een groter land zit waar je meer geld uit kan krijgen door tv gelden waardoor je grote spelers kan kopen dan wel ja. Maar kwa prijzen blijven wij groter!!
0 0
Antafca
in Italië is Juventus misschien groter rest van de wereld zijn wij groter
0 0
mgtow
Heeft ie dit echt gezegd? Edwin mag blij wezen dat ik niet in de RvB zit want ik had hem zo hard voor zijn reet de arena uitgetrapt dat hij door het dak zijn huis binnen was gevlogen.

GVD.
4 -4
Schwalbino
Hij heeft het erover dat Juventus wel altijd sterren kan kopen die op hun top zijn en wij niet.
1 0
MPAjax
Hij had het op zn minst neutraal kunnen houden, die EPO snuivers moeten het niet te hoog in hun bol krijgen
0 -2
SjaakWolfs
Denk niet dat men EPO snuift...
1 0
mercurius3
Zijn wij blij dat je niet in de RvC zit. Gewoon de waarheid die vd sar uitspreekt.
3 -4
mgtow
Juve heeft geen fuck gedaan om het voetbal te veranderen. Behalve revoluties in doping gebruik en maffia poen vergaren.
0 0
mercurius3
Dopingverhaal is compleet verzonnen en is een eigen leven gaan leiden onder supporters. Is enkele dagen geleden gedebunked en nooit bewezen.
0 0
Ferd
Het is niet verzonnen. Het is meermaals bevestigd door betrokkenen. Doping Henkie K liegt als hij zegt dat ze schoon speelden.
0 0
Schwalbino
Daar heeft hij het niet over.
1 0
3*stars*3
Juve is idd een grote club maar laten we niet vergeten dat impact van Ajax gigantisch is geweest voor het voetbal.
Ajax staat ergens voor en is de enige club buiten de grote landen, die zoveel internationale prijzen heeft gepakt.

Ook niet vergeten dat het zwaarder was voor clubs als Ajax, na Bosman arrest.
Geweldige spelers hebben er in Turijn rondgelopen hoor maar ook niet vergeten dat ze op een smerige manier, een CL finale konden winnen van Ajax en dat na pingels...

Heb altijd respect gehad voor Nedved maar Ajax heeft grotere spelers gehad dan Nedved.
Maak Ajax nou niet zo klein vd Sar...
5 0
JariL95
Euhm Ajax deed het volgens mij in de jaren 70 ook niet op alleen maar een boterham met pindakaas.
1 0
3*stars*3
Tja, lees je wel vaker van Juve fans of fans van andere clubs.
Als mensen het over schandaal in 95 hebben.
Ik ga ook niet wijzen naar Milan, Fey, Real, Liverpool etc uit een ver verleden...

Heb het nu over een gedrogeerd Juve dat een cup tegen Ajax had gestolen, punt.
0 0
Gecko
Dat doe je toch niet!
Trieste uitspraak
1 -1
PaulC
Hij mag vinden wat 'ie vindt.... Ik vind Ajax groter..... Ik zie nog het grote Ajax uit de jaren 70 voor me. Ze heersten over grootste velden van de wereld. Iedere club scheet bagger voor ze. Voordat de wedstrijd begon durfden sommige voetballers geen gezichtscontact te maken, zo bang waren ze vertelden de Ajacieden later in interviews....
1 0
mercurius3
Is meer dan 100 jaar geleden. Vd sar kijkt naar nu.
1 -6
PaulC
Dat doet dat kut PSV ook. Die zeggen ook dat ze nu een grotere club zijn dan Ajax omdat ze de laatste 20 jaar vaker landskampioen zijn geworden....
Ik kijk naar het totaalplaatje en dan is onze prijzenkast toch iets imposanter
1 0
Vince355
Lekkere uitspraak.
1 0