'Inschattingsfout kost Ajax nu miljoenen'

BVeenstra, 06-04-2019 om 08:25, 17736 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Een inschattingsfout van Ajax in 2015 rondom de transfer van Frenkie de Jong is Ajax duur komen te staan, zo schrijft het Algemeen Dagblad zaterdagochtend. Ajax wilde destijds geen transfersom van 800.000 euro betalen voor de talentvolle middenvelder, die uiteindelijk voor een symbolisch bedrag van één euro naar Amsterdam vertrok.

Daarbij moet wel aangetekend worden dat Ajax met Willem II een afspraak maakte over een doorverkooppercentage. De Tilburgers krijgen door de transfer van De Jong naar FC Barcelona nu 8,6 miljoen euro overgeschreven.

In 2015 gaf Theo van Duivenbode, destijds het technische lid van de Raad van Commissarissen bij de Amsterdamse club, Ajax geen toestemming aan directeur spelersbeleid Marc Overmars om De Jong voor acht ton zonder verdere verplichting over te nemen. De Tilburgers hebben deze week aan het AD laten weten zij een dergelijke transfersom hadden geaccepteerd.

Ook RKC Waalwijk profiteert van de transfer van De Jong. Toentertijd deelde de club uit Waalwijk de jeugdopleiding met Willem II, waardoor ook die club een flink miljoenenbedrag (5 miljoen euro) ontvangt. PSV bood in 2015 overigens 250.000 euro, maar De Jong had een voorkeur voor een transfer naar Ajax.

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sonofafca
Geef Arkel ook een miljoentje dat zou helemaal fantastisch zijn.
0 0
gdwa
Wat een dom gepraat van een feijenoord krant.
0 0
Bazenvan95
Boeiuhhh, is toch mooi voor Willem II en RKC, zo helpt Ajax het NL voetbal.. prima
0 0
Schwalbino
Ach ja, gehaald voor 13,6 miljoen en verkocht voor 75 . En we hebben dit seizoen van hem kunnen genieten. Mag vaker gebeuren.
0 0
Babayaka
De vraag is voor hoeveel zou Willem 2 hem verkocht hebben aan barcalona?
0 0
433metdepuntnaarlinks
Ach dit zijn toch van die misselijkmakende verhalen. Als als als als. Je hebt gewoon een prima deal gesloten en ik vind het stiekem ook wel mooi dat RKC en Willem II meeprofiteren. Zijn sympathieke clubs, proberen het toch maar mooi rond te krijgen en zeker Willem II weet toch altijd wel hele leuke elftallen op te stellen. Niet alles draait om geld. Zelfde heb ik met die upgrades van Onana en Ziyech, dan betaal je ze maar een miljoen extra, als het zorgt dat je nog een jaar extra van een topspeler kan genieten dan moet je dat maar doen. Zelfde met de transfer van de Ligt straks. Of het nu 68, 70, 72 is ... Als de Ligt naar de club van zijn keuze kan, Ajax gaat niet moeilijk doen en de kopende club gaat niet al te moeilijk doen dan sluit je de deal toch gewoon. You win some, you lose some.
1 0
AnsB
Ik heb er totaal geen probleem mee en vind het juist mooi voor Willem II (en RKC).
Van mij mag dat ook best vaker op die manier als Ajax dan geliefder wordt om aan te verkopen c.q. naar toe te gaan: win win.
3 0
JanTa
Ik wou dat ik zo'n inschattingsfout kon maken. Het is toch niet erg dat Willem II en RKC mee kunnen profiteren?
3 -1
TontoKarnaggel
Hahaha, psv wilde max 250 duizend betalen. Ajax besloot hem te halen met een doorverkooppercentage, en dan is het Ajax die de inschattingsfout maakt??
1 -1
Joseph
Dat is inderdaad een enorme inschattingsfout, eigenlijk mocht Marc hem dus niet halen.

Voor de rest vind ik het een prima optie, zo gaat er ook veel geld naar een eredivisieclub die daarmee het niveau omhoog kan brengen. Met die 8 miljoen kunnen ze veel meer dan ons.
4 -1
Redlum
Dit is juist een precedent, wat veel meer clubs zou moeten inspireren in transfers naar Ajax. Ajax kan als beste Nederlandse club speler aan het buitenland verkopen.(lees: voor het meeste geld) Als we de transfersommen van binnenlandse transfers naar Ajax kunnen verlagen door de doorverkooppercentages te verhogen, kunnen wij de grootste talenten voor een betere prijs krijgen en vloeit er geld van de buitenlandse clubs rechtstreeks de Eredivisie in.
2 -2
Rockpotje
Ik dacht dat dit over Lobotka ging. Dat was pas een inschattingsfout. De constructie met Frenkie is gewoon een goede, met perspectief voor de opleidende club en weinig risico voor Ajax.
2 -1
Ruff Rhythim
Je krijgt iemand voor 1 euro en je krijgt er 86 miljoen, minus 8,6 miljoen voor terug?

Wat nou inschattingsfout, haha...wat een lamme manier van stoken, zo vlak voor WII-Ajax.
Het zou pas een inschattingsfout zijn als Frenkie niet naar Ajax was gekomen.
5 -2
Schip
Bedoeld wordt dat als Ajax Frenkie voor 8 ton had kunnen hebben ipv 12/13mj aan doorverkoop premies.

Maar nu profiteren ook andere kleinere clubs terecht van de mega transfer. Dat is enkel gezond.

Dit is eigenlijk de meest duurzame en faire constructie.
2 -1
JariL95
Aan de andere kant; nu zijn er alleen maar winnaars. Prima toch. Met de wetenschap van nu was het toen makkelijker beslissen. Altijd makkelijk praten.
1 0
Schip
Ja is ook wat ik zeg. Ik vind het een beetje makkelijke kritiek op een makkelijk - namelijk vertrokken - doelwit.

Wie weet zijn er nog drie zulke talenten gehaald die het niet hebben gehaald.
0 0
Tecmessa
Haha, dit ja. Ik kan 75+ miljoen winst moeilijk als een inschattingsfout zien
1 -1
Babayaka
En?
0 -1
Suarez16_
Ik vind dit persoonlijk niet heel erg. Aan zo'n talent als Frenkie hoort willem 2 ook te verdienen.
4 -1
Zoranc
Helemaal waar. Door deze bedragen te betalen aan Nederlandse clubs kunnen hun weer sterkere spelers kopen/behouden dus word het niveau van de eredivisie hoger. Oftewel het PL model
2 -1
Ajax27
Foutje.... dit zouden standaard constructies moeten worden in Nederland. Clubs die een speler volledig opleiden minimaal 10-15% verplichte doorverkooppercentage. Op die manier stimuleer je alle clubs om veel geld te steken in hun eigen jeugdopleidingen wat het niveau ten goede komt.
4 -1
Duif63
Van Duijvenbode weer in de bocht. Heeft die man als RvC lid überhaupt wel eens iets goed gedaan?
3 -3
trodat4030
Ah, weer zo'n zeikerd. Wel typisch dat het nou net Duif en Benleiden zijn die weer koeien in hun schijtgat kijken en gaan lopen piepen. Theo deed wat hij moest doen, het beleid, door iemand anders bepaald en door de hele club omarmd, bewaken. Dit deed hij gewoon prima, híervoor werd hij aangesteld.
1 0
Adios
Elke euro is ze van harte gegund!
2 0
fanforeffer
Staat op de pvc forum het zelfde ?pvc maakt inschattingsfout die miljoenen kost ?
0 0
Benleiden
Heeft Theo wel iets goed gedaan bij Ajax? Ik hoor alleen maar slechte verhalen met cruciale fouten. Weer zo’n stroman van JC die niet tot wasdom is gekomen. Hij zorgde voor de ene na de andere belemmering.
2 -4
trodat4030
Hoezo? Indertijd was dit het beleid en Theo zag er op toe dat dat beleid, die hij niet bepaalde, alleen controleerde, werd nageleefd. Dit deed hij, naar de afspraken van toen, dus uitstekend!
1 0
kvnbob
Hahaha. Dat is de negatieve benadering. Je kunt ook zeggen dat Ajax met het aantrekken van Frenkie een gouden keuze heeft gemaakt. Maar nee hoor.....AD kiest voor de zure variant. Dream on sukkels!
6 -1
arigold
Inschattingsfout? Of op dat moment gewoon de meest logische keuze. Gezeur achteraf.
4 0
@Maar7en
Voordeel is dat Willem II een mooie impuls krijgt en RKC het kunstgras vervangt voor echt gras. Al met al dus mooie winst voor iedereen. Die paar miljoen kan Ajax wel missen na alle transfers van de afgelopen twee jaar.
4 0
gi0vanni
Precies en het is dat sommige clubs zo vervelend en ziek zijn want anders had de top kunnen helpen om iedereen van kunstgras af te helpen. Dat de fifa corrupt is is al heel erg maar dat ze het voetbal deels verpesten is minimaal even erg.
0 0
grannig mokum1
Hoezo jammer, dat is juist goed dat kleine clubs gespekt wordt door de grotere clubs..
2 0
Noxin
Willem II is een prima club, die gun ik wel wat geld.
3 -1
AFCA020!
Nou en, winst is makkelijk delen. Van mij mogen ze iedereen voor een euro kopen met een doorverkoopclausule. Perfect gedaan en een goede oplossing
3 0
mcatarinob
Je moet een ander ook wat gunnen toch? Dat gezeur achteraf altijd!!
3 0
Koningtoto
Nou en? Nu hebben WillemII en RKC ook wat geld, wat het Nederlandse voetbal een ietsjepietsje helpt.
8 0
Redrum
Precies, dit is toch alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal. Dit zou nog veel vaker moeten gebeuren. Ajax krijgt de grootste talenten van Nederland en de clubs in Nederland met weinig geld maken af en toe een flinke klapper. Hier wordt Nederland alleen maar beter van.
2 0
Sterretje73
Achteraf is het altijd makkelijk praten en heeft geen enkel nut. Men werkte toen met andere regels en het beleid is inmiddels allang weer aangepast. Wat is het nut van deze info ? Wees blij dat er twee clubs mee kunnen profiteren en we aldus de eredivisie weer een kleine financiële injectie geven.
5 0
Redrum
Volgens mij was dit maanden geleden al bekend, maar ja het AD draait zijn hand er niet voor om blijkbaar om schaamteloos oud nieuws te posten.
5 0
Juichtoon
Ze plaatsen zelfs nepnieuws om Ajax naar de Rotterdamse norm te framen.
0 0
Redrum
Ja even laten zien dat ook het grote Ajax fouten maakt! Het mooie is dat wij door deze fout inderdaad miljoenen zijn misgelopen, maar door het binnenhalen van Frenkie alsnog een miljoentje of 70 binnen harken. Een blunder die ons alsnog 70 miljoen oplevert haha, ik denk dat we er wel over heen komen.
2 0
Good Luck
In Rotterdam listen ze Frenkie de Jong lopen, een foutje van max € 86 miljoen als je de bonussen mee telt.
0 0