Wielaert: 'In die tijd Ajax niet echt een elftal'

BVeenstra, 04-04-2019 om 13:05, 6517 views, ELF Voetbal Magazine |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Heel lang speelde Rob Wielaert niet in het shirt van Ajax en echt enorm goede herinneringen aan zijn tijd bij de Amsterdamse club bewaart hij ook niet. In gesprek met ELF Voetbal Magazine geeft hij aan dat Ajax in die tijd niet echt een team was, al waren er wel twee spelers die er ver bovenuit staken.

In het tijdschrift somt Wielaert zijn favoriete opstelling op van spelers met wie hij heeft samengespeeld. Één van hen is Luis Suárez. 'In die tijd waren we bij Ajax niet echt een elftal. Luis was ook zo'n speler. Geen echte teamspeler', zegt Wielaert. 'Maar je zag aan alles dat hij een hele grote zou worden. Qua mentaliteit was hij echt ongelooflijk. Hij deed er echt alles voor om te winnen.'

Een ander is Jan Vertonghen. 'In het begin had Jan nogal wat nonchalance over zich heen. Maar daar kon hij niks aan doen. Hij was zoveel beter, sterker en sneller dan de rest', weet Wielaert nog. De oud-verdediger denkt dat het Vertonghen te makkelijk afging. 'Ik zei toen al tegen hem dat hij dat nonchalante eruit moest halen. Dan zou hij een hele grote worden. En zie daar. Al zie je het heel soms nog wel een beetje bij hem terug.'

Wielaert, die in de winterstop van het seizoen 2008/2009 overkwam van FC Twente, speelde in zijn eerste halfjaar bij Ajax nog zestien duels. In het seizoen 2009/2010 kwam hij vervolgens niet verder dan drie optredens, waarna hij een seizoen later werd verhuurd aan Roda JC. Daar zou hij later definitief gaan spelen, om uiteindelijk zijn loopbaan af te sluiten in Australië bij Melbourne City.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bky
Legendarische aankoop.
0 0
Schip
Zo slecht gescout. Speelde op zijn top bij Twente, maar met veel minder ruimte in de rug.

Aardige gozer, maar niet eens niveau van een international. Overigens heeft Van Basten Vertonghen als eerste naar de 4 positie gehaald meen ik. En hij heeft VdWiel ook terug gehaald naar de backpositie. Prima beslissingen voor de spelers en voor het team geweest. Heeft zelfs Sulej op 10 gezet ipv op de vleugel en daar speelde hij tegen NEC ook uitstekend.

Probleem met Bassie was onder andere dat hij daarna toch weer teruggreep naar wat anders. Niet de kloten van een echt vernieuwende coach om geslaagde experimenten door te zetten.
1 0
Schwalbino
Hij kon het niet overbrengen. Dat was ook de conclusie die hij zelf trok. Van Basten was zoveel slimmer en beter dan de spelers waarmee hij moest werken. Cruijff had dat ook maar die kon het wel overbrengen.
0 0
Vince355
Wat was deze man bagger zeg nou nou nou
0 0
MPAjax
was dat niet in de tijd dat van beukering in de spits stond
0 -2
Ajacied33
Wat? Die heeft nooit bij ons gespeeld ...
1 0
T.reckveugel
Wielaert liep op een gegeven moment zelfs achteruit het doel in om maar niet in te hoeven grijpen
0 0
Ajacied33
Zwarte bladzijde in de Ajax geschiedenis mag je het wel noemen... Wielaert in Ajax tenue
0 0
trainerdv
Klopt. van Basten wist er inderdaad geen team van te smeden. Samen met Sulejmai, Sno en Cvitanich (en Oleguer meen ik) was dit natuurlijk wel een treurige aankoop. Je kan hem eerlijk gezegd moeilijk verwijten dat hij niet goed was bij Ajax :|
0 0
talent020
Wielaert werd gehaald als de leider voor onze defensie, maar wat was hij slecht zeg, kan me ook niet voorstellen dat maar 1 jeugdspeler of talent hem serieus nam,
1 0
EuforischeRealist
Sodejuu die was me een partij slecht. Liep de 100 meter in 3 minuten en was kleurenblind denk ik, speelde steevast de bal naar een tegenstander.
0 0
Redrum
Mijn god ik krijg weer nachtmerries als ik die naam zie. Wat een schande dat hij bij Ajax heeft gespeeld.
0 0
Ar
De misbruikte miskoop van Van Basten.
0 0
Ajax27
Het zijn ook altijd de bankzitters en mensen die door de achterdeur zijn vertrokken die janken over de club Ajax. De voetballers die hier mooie tijden hebben gehad hoor je nooit janken. Tjah je past bij een topclub, of je past er niet bij... en je wilt de top bereiken, of gewoon leuk meedoen.
0 -1
Ferd
Hij jankt hier niet. Het zijn altijd de figuren met een getal achter hun gebruikersnaam die sneu reageren
0 0
koenos1
Wielaert, oh oh oh. Dat zoiets een Ajaxshirt heeft mogen dragen
1 0
NoFX
Heel veel slechter dan Wielaert heb ik ze niet gezien in een Ajaxshirt.
0 0
Rentokill
Het is eigenlijk dankzei Wielaert dat Vertonghen zo'n grote is geworden, volgens Wielaert
2 -1
Schwalbino
Anders speelde Jan nu bij RKC. ;)
0 0