[Update] ‘Overmars is in overleg met Abidal’

FinnDekker, 09-04-2019 om 08:40, 31057 views, Sport; Radio Catalunya |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax wil van de goede band met FC Barcelona gebruik maken door Carles Aleñá (tijdelijk) over te nemen van de Catalaanse club. De Amsterdammers hebben volgens het Spaanse medium Sport aan Barça laten weten dat hij de speler is die het meest bij Ajax zou passen.

Ajax zou erg geïnteresseerd zijn in Aleñá voor het komende seizoen als de middenvelder bij FC Barcelona weinig minuten kan gaan maken. De Amsterdammers denken dat het jeugdproduct van de Catalanen in Amsterdam kan groeien als voetballer. De naam van de middenvelder viel al tijdens gesprekken tussen de clubs, waarbij het idee is dat Ajax en Barça in de toekomst een nauwe samenwerking met elkaar aangaan. Zo wordt Todibo mogelijk voor twee seizoenen verhuurd aan Ajax wanneer Matthijs de Ligt een transfer maakt naar FC Barcelona, zo schrijft men verder.

Sport schrijft verder dat Ajax ambitieus is en op hetzelfde niveau wil blijven acteren als dit seizoen. Dat betekent dat de Amsterdammers ook volgend seizoen weer willen deelnemen aan de Champions League. Om die reden wil het bij FC Barcelona alleen spelers tijdelijk overnemen die onderdeel zijn van de A-selectie. Aleñá is daar een goed voorbeeld van, zo merkt Sport op.

Bij FC Barcelona heeft men veel vertrouwen in Aleñá, maar de concurrentie op het middenveld bij de Catalanen liegt er niet om. Zeker met de aanstaande komst van Frenkie de Jong aldaar wordt het drukker en drukker om een plekje te bemachtigen.

Update - 08.35 uur (9 maart 2019) - ‘Overmars is in overleg met Abidal’

Éric Abidal, tegenwoordig directeur bij FC Barcelona, en Marc Overmars zouden al meerdere malen contact hebben gehad over de komst van Carles Aleña naar Ajax. De middenvelder, die een contract heeft tot medio 2022, staat op het verlanglijstje van de directeur spelerszaken.

Dit alles meldt Radio Catalunya. Wat precies de bedoeling is met betrekking tot de transfer is nog onzeker. Een verhuur lijkt het meest logische. Ook wordt er gekeken of deze transfer betrokken kan worden met een eventueel vertrek van Matthijs de Ligt naar Catalonië. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ARUCAMBA
Er worden enkel en alleen maar middenvelders en aanvallers aangetrokken, hoe staat het met de verdedigers?
0 0
trodat4030
Opsodemieteren met dat Barca. 3-5 jaar geleden had ik een dergelijke samenwerking toegejuicht, maar toen wilde Barca ons niet kennen ivm het wegkapen van Onana. Nu we eindelijk de status van (minderwaardige) satelietclub zijn ontgroeid en Barca doodleuk de knaken niet heeft om De Ligt te kopen, staan ze met hangende pootjes voor de poort, nu is het dus tijd voor de middelvinger. Als Alena opgeleid moet worden, prima, kost jullie een milj per maand en niet gaan lopen zeuren als hij in de KKD moet ballen, want hij moet natuurlijk wel wennen enzo. En dat is sws de manier waarop wij opleiden, dus gewoon je Spaanse arrogante bakkes houwe. O en natuurlijk gaan onze talenten voor die van jullie, dus we spelen in de basis met Dani de Wit, Matusiwa en Ekkelenkamp, Alena mag miss invallen als de stand het toelaat en met dit geweldige middenveld zal hij vast genoeg minuten maken, want onze boys creeeren al jaren kans op kans natuurlijk.

En natuurlijk had Ajax Puig met Pasen 2016 direct moeten kidnappen, gemiste kans. Ook in de jaren erna, knaapje kreeg pas op zn 18e een contract, alle kansen gehad om hem in te lijven..
2 -2
JariJari
Fuck Barcelona echt. PSG, City, Chelsea die betalen te minste en gaan niet om korting smeken omdat ze zo zielig zijn.

Op zn Sjaak's: ik hoop dat ze degraderen :p
0 -1
Ozymandias
Puig heeft als jeugdspeler meerdere aanbiedingen van Engelse topclubs gekregen. Hij wilde zelf per se bij Barcelona blijven en dat kan ik me ook heel goed voorstellen.
0 0
theflyingdutchm
tig tallen miljoenen op de bank en wij gaan huren, schiet mij maar lek. Lekker een talent van een andere club tig tallen miljoenen waard maken zonder dat we er iets voor terugkrijgen.
1 0
Ozymandias
Mocht het zo zijn dat Aleña voor twee seizoenen door Ajax wordt gehuurd dan kan ik dat wel begrijpen. Ajax heeft zelf namelijk Gravenberch dit de komende twee seizoenen zeer waarschijnlijk door zal breken. Het is dan veel makkelijker om Aleña op de bank te zetten dan een dure aankoop.
0 -1
JariJari
Huren alleen als we ervoor betaald worden. Bij Ajax spelen maakt spelers meer waard en dat is onze voornaamste bron van inkomsten, dan moet hij wel hier onder contract staan.
0 0
AFCAjax
Als het maar niet resulteert in een grote korting op de ligt, want dat slaat natuurlijk nergens op.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, hoewel ik denk dat Ajax zou profiteren van het huren van Aleña denk ik dat Barcelona er nog meer van zou profiteren. Ik zou hem daarom belachelijk vinden als Barcelona daar bovenop nog eens korting op De Ligt zou krijgen.
0 0
El Cazador
Jongens, sommige zijn hier wel wat negatief. Maar Aleña is een echte topper. Eén van de grootste talenten van Barca. Sterk, super technisch en altijd naar voren gericht!
1 0
JariJari
Ok. Dan kopen we hem.

We zijn geen Vitesse of PSV.
1 0
RedFeather
Overmars gaat echt niet huren zonder optie tot koop
0 0
AsensioWillemsen
Enige reden dat ik nog sympathie voor Barca heb tegenwoordig is vanwege Messi. Wat een ratten club is het eigenlijk
0 0
Nicoonzeredder
Ik word een beetje moe van dat Barcelona
1 0
AjaxDaniel
Niet huren, kopen
3 0
oudzuid2
dat huren hebben we een jaar of 5 geleden ook al eens geprobeerd, was niet echt een succes. meen een stuk of 3 Barca spelers te herinneren die mislukt zijn. Gabri was wel een succes maar werd niet gehuurd volgens mij
0 0
amthree
Haha rot op hoor staat alleen maar eigenjeugd in de weg en alleen hun profiteren er van...
2 0
JariHeijden
Als hij een goede speler is die er direct staat profiteren wij er natuurlijk ook van in dat jaar dat hij bij ons speelt.
0 0
Juichtoon
Geen spelers huren zonder koopoptie. Dat is investeren zonder opbrengst.
2 0
Beffie
Ajax begint zijn levensader te verloochenen. Die van eigen jeugd vroeg laten debuteren. En t.z.t. voor een hoop geld te verkopen. Ik ben bang dat als jongens als Gravenberg geen kansen meer krijgen. Dat zij al vertrekken voordat zij ooit een basisplek hebben. Er moet wel een balans zijn. Zo een Alena voor een jaar huren. Dat is alleen maar in het belang van Alena en Barça. Tot dat niveau moet Ajax zich niet verlagen.
6 0
Ruff Rhythim
Die balans is er nu toch ook?

Waarom zou dat anders worden? Anders kan je je jeugdopleiding wel opdoeken en dat is iets wat Ajax nooit zal doen. Dit is gewoon napraten wat er in de media verschijnt.

Maar wat wil je dan? Gearriveerde vertrekkende spelers alleen maar aanvullen met louter jeugdspelers? Dan weet je zeker dat je je doelstellingen (Europese top 20 blijvend aantikken of beter) de prullenbak in kan mikken en val je weer mijlenver terug en ga je weer de boot in tegen clubs als Rosenborg, Kopenhagen, Praag etc etc.

Zolang je de huidige mix van talent en ervaren spelers zoals nu het geval is blijft handhaven zie ik er geen probleem in.
1 -1
trodat4030
Koekoek, straks vervangen wij onze vertrekkende spelers met jeugd van Barca ipv onze eigen jeugd. Daar heb je nog veel minder aan.
0 0
BrandjeXL
Die mix van talenten en ervaring dan moeten die talenten wel uit je eigen opleiding komen en wij zijn niet het schoothondje van Barcelona en hun talenten opleiden. Wat voor signaal geef je af aan je opleiding als je 18 tot 20 jarigen gaat huren van andere clubs? We moeten nu niet gaan doen alsof dit seizoen structureel zal worden. De opleiding moet ten alle tijden onze levensader blijven. Kijk naar Feyenoord. Die club is gered door hun opleiding en als ik hier de reacties zo lees dan moeten we die maar halen voor 20 miljoen en die halen voor 15 miljoen. Ajax moet eerst kijken wat er in de opleiding loopt en dan pas kopen maar ik heb het gevoel dat men koopziek aan het worden is. Is die Marin die ze gehaald hebben in potentie zoveel of überhaupt beter dan Gravenbergh bijvoorbeeld?
1 0
Ruff Rhythim
Ja ben het uiteraard met je eens dat je geen jonge talenten moet huren waardoor je eigen talenten in de knel komen te zitten.
Maar talenten hebben de vervelende bijkomstigheid dat ze meestal niet een compleet seizoen constant kunnen presteren, dat hebben we wel meer dan genoeg meegemaakt.

Ik snap ook wel dat we niet elk seizoen zo'n seizoen kunnen draaien als dit seizoen, maar ik zit echt ook niet te wachten om weer een tè labiel- en grillig Ajax te aanschouwen, daar ben ik echt wel klaar mee hoor.
0 0
Nils
Ja en als je dus talenten gaat huren die op plekken van eigen talenten gaan spelen werkt het niet. Wel kan je ervaren spelers 25+ kopen/huren om daarmee de gaten op te vullen en je ervarings balans te waarborgen.
0 0
Joseph
Ik denk dat de overeenkomst tussen een Alena en een Gravenberch zal zijn dat ze gratis de deur uit lopen.
1 0
Sergevanw
Altena is prima speler maar niet veel verder dan een Gravenberch ondanks zijn leeftijd
0 0
marrene
Ongelooflijk. Zoiets doms kun je alleen zeggen als je Alena nog nooit hebt gezien.
0 0
Gecko
Wat is er mis mee om 1 speler tr huren
Snap al die criticasters niet
0 -2
Joseph
Waarom verhuurd Ajax spelers? Dat zijn spelers die het komende jaar nog niks gaan toevoegen aan het eerste en de kans is groot dat ze dat ook nooit gaan doen.

Moeten wij de club zijn aan wie spelers verhuurd worden?
0 0
Ruff Rhythim
Alleen als je de mogelijkheid hebt tot koop als zo'n huurspeler blijkt te voldoen, anders niet. Zie er niets in om een andere club te helpen met hun (opleidings)probleem. Daar vind ik Ajax nu gewoon groot genoeg voor om daar niet je handen aan te branden.
1 0
BrandjeXL
Omdat het een jeugdspeler is en die zijn zelden een directe versterking. Dus je gaat opleiden voor een andere club. De enige spelers die Ajax zou moeten huren zou moeten zijn zoals psv met Guardado deed. Ervaren spelers die net tegen de basis aanzitten maar wel bij ons in de basis zouden staan.
1 0
MosesD
En zo is het.
0 0
JCr14
Gewoon huren met optie tot koop. En een terugkoopregeling
3 0
flithje
Uiteindelijk is dit scenario alleen positief als hij geen succes wordt. Of er moet een groot bedrag als terugkoopregeling afgesproken worden. Echter lijkt het me sterk dat Barça daar mee in stemt. Als we geen geld hadden gehad om volwaardige middenvelders te kopen was dit een prima regeling, echter hebben we aangetoond dat we daadwerkelijk de kwaliteiten bezitten om zelf toppers te kopen / op te leiden. Waarom zouden we dat dan voor een ander gaan doen. De constructie moet dusdanig goed in elkaar zit dat het Barça pijnlijk geld kost om hem terug te kopen, incl. een verjarings termijn.
1 0
EersteAanname
Is dit een goede speler? Ken hem niet maar word niet echt vrolijk van het idee spelers voor Barcelona op te leiden. Laat ze dat maar lekker zelf doen, dan kopen wij wel spelers die nog restwaarde voor ons vertegenwoordigen.
1 0
NouriVandeBeek
Huren met onze financiële mogelijkheden en jeugdopleiding moet gewoon echt verleden tijd zijn. Zou bizar zijn.
3 0
Danos
Huren kan in sommige situaties prima, kijk bijv nu naar een Varela of je weet dat je 1 jaar moet overbruggen voordat je jeugdspeler er mogelijk klaar voor is.
Ik ben het met je eens dat je niet moet huren om te huren en dat je beter de speler dan kan overnemen.
0 0
Joseph
Dat huren is prima, maar dan wel voor minimaal 3 jaar met een flinke afkoopsom als ze hem eerder terug willen.

Ajax moet geen spelers hebben die na een goed jaar gratis de deur uit lopen om een ander team sterker te maken, daar is Ajax veel te groot voor.

Ik heb geen enkele vertrouwen in een samenwerking met Barcelona, die willen alleen maar profiteren. We hebben er veel meer aan om onze spelers voor de hoofdprijs te verkopen en die talenten dan zelf aan te trekken.
1 0
Adios
Zou Divock Origi van Liverpool haalbaar zijn? Geldt toch als een groot talent nog steeds en wil zich met zijn 23 misschien wel weer in de picture spelen. Daarnaast heeft hij nog maar een contract van 1 jaar bij Liverpool.
1 0
MPAjax
Mocht Overmars zn willetje doordrukken zonder te letten op de mening van de aanhang dan weet ik niet waar hij mee bezig is
0 -3
De Stift
Nooit huren.
1 0
Ajaxbrl
Huren.. blehh..
1 0
AFCA024AFCA
Groot talent en ik denk het komende jaar niet zeker van veel speel minuten bij Barca.
Voor ons goed om hem een jaar te huren, vult het gat van Frenkie op en geeft jongens als Gravenberch nog een jaar om rustig door te breken.
0 -2
Joseph
Gravenberch is na volgend seizoen weg, dus dat lijkt me niet heel handig.
0 0
Danos
Vaders van Ryan zegt van niet dus ik hou mij in eerste instantie vast daaraan
0 0
Ajax#1900
Overdrijf niet zo na wat gestook van de Telegraaf
0 0
Ajax#1900
Overdrijf niet zo na wat gestook van de Telegraaf
0 0
marrene
Als je hem kunt krijgen altijd doen. Huren of kopen maakt niet uit voor zo'n uitstekende speler.
Wat is nou exact het verschil tussen huren en kopen? Bij huren weet je vooraf hoelang een speler bij je is. Meestal 1 jaar maar kan ook voor 2 jaar. Je betaalt een huursom. Bij een aankoop betaal je een prijs, geeft een speler een contract voor meer jaren. Maar kun je er dan ook vanuit gaan dat die speler zolang blijft?
Nee. Kijk naar Sanchez. Nu gaan weer geruchten omtrent Tadic. Eerst zei hij 100% zeker te blijven, nu hoor je toch weer andere geluiden. Het grote verschil met kopen is dat je eerst betaald en later casht. Soms meer dan je betaald hebt, soms minder. Maar geld is geen issue bij AJAX. Het gutst werkelijk over de plinten. Dus waarom niet huren? Niet als regel maar voor uitzonderlijk goede spelers wel incidenteel. Zeker als je weet dat er uit de eigen opleiding talenten aankomen maar die nog een of twee jaar nodig hebben om het vereiste niveau te halen.
0 0
niquedegraaff
De ene directeur zegt aan te willen sluiten bij de top, en de ander wil afdankertjes van een topclub huren. Beetje tegenstrijdig. Ik heb het idee dat Overmars niet alleen voor Ajax werkt, maar ook voor Barcelona.
0 -6
Hollister
Doe niet zo dom man.. slaat werkelijk nergens op en deze suggestie verdient Overmars ook niet na alles wat hij voor deze club gedaan heeft.. ga je mond spoelen joh.
7 0
Ajaxxxisdebeste
Idd slaat nergens op... en je moet niet alles meteen klakkeloos overnemen wat er in de media geschreven wordt. Het is veel natte vingerwerk.
0 0
mistermiyagi
Niks huren, kopen en terugkoopclausule..
0 -2
Ajaxxxisdebeste
Komt op hetzelfde neer... gewoon kopen of niet.
2 0
Gronkjaer
Ze hebben zoveel vertrouwen in Alena dat ze Arthur, Vidal en Frenkie de Jong moeten kopen. Die jongen kan toch gewoon voor een habbekrats richting Amsterdam worden gestuurd. Zonder Ajax had Barcelona er heel anders bij gestaan, toon is een beetje dankbaarheid.
4 0
marrene
Heb je die jongen wel eens zien spelen? Prima speler die ons significant beter maakt.
1 0
zuidzuid
Ajax ook dankzy Barcelona. Denk aan Richard Witschge. Er is nog nooit een Ajacied voor een vriendenprijs aan hen verkocht. Ook JC niet. Ging voor een record bedrag toen. Werden zelfs kamervragen over gesteld.
2 0
Henkjanklaas
Hoewel Marc Overmars een goede zet deed met Neres, Ziyech,, Blind, en Tadics zijn er ook diverse spelers gehaald, ik tel er wel een tiental die het niveau van Ajax helemaal niet aan kunnen. Hierdoor is toch een hoop geld weggegooid. Denk aan : Kristensen, Sinkgraven, Magallán, Schuurs, Labyad, Bandé, Cerny, Cassiera, en Orejuela. Bij Bandé en Sinkgraven is er nog enig excuus vanwege blessures. Bij een enkele speler zoals Magallán zou het aanpassingsprobleem een rol kunnen spelen maar ik denk dat deze verdediger gewoon niet goed genoeg blijkt te zijn. Beter was geweest voor al dat geld bijv. 2 toppers te halen ipv deze hele rij aan spelers. Het scouting apparaat en technische man zijn beiden voor verbetering vatbaar.
1 -7
Danos
Het blijf afhankelijk wat de insteek van je aankoop is geweest? is het basis of voor de breedte? Maar laten we van de basis uitgaan
Kristensen - eens
Sinkgraven - was een logische aankoop maar idd pech met blessures
Magallan - nog te vroeg om te zeggen
Schuurs - nog te vroeg om te zeggen
Labyad - ben ik met je eens
Bande - idd nog te vroeg ivm blessure
Cerny - was een van de grootste talenten op de Europese velden , pech met blessures en mentaal geknakt na de graafschap denk ik
Cassiera - ben ik met je eens
Orejuela 0- ben ik met je eens
0 0
Hollister
Noem eens 1 TD die alleen maar goede spelers haalt... het is heel simpel.. kijk gewoon naar de kwaliteit die er ieder jaar staat aan het begin van het seizoen en kijk naar zijn transferbalans... DAT zijn de beste indicaties of een TD het goed doet... en daar kan je alleen maar bevestigend op antwoorden.. niet voor niets dat men hem aan hem trekt
1 0
marcoo
Bande , Magallan en Schuurs nu af afschrijven. Wordt steeds gekker hier
4 0
Ellende
Zitten er hier 2 toppers tussen? Milik, Onana, Frenkie, Dolberg, Sanches, Tagliafico, Poulsen, Bazoer, Ziyech, Tadic, Blind, Neres,

Je ziet wat je wilt zien. Welke spelers had jij graag zien komen die dit lijstje ontstegen?
3 0
Joodhannus73
Huren niet. Alleen koop met eerste optie tot terugkoop tegen marktconforme prijzen. Anders niet aan beginnen. We worden met een kluitje in het riet gestuurd en lopen minimaal 100 miljoen Euro mis op de verkoop van De Ligt... Die gaat voor 60 ipv 160 miljoen weg. Let maar op... En als het nog minder is eet ik mijn schoen op...
0 0
geDaante
Altijd niet bepaald een voorstander van huren geweest, fel tegen, maar ik zie liever zo'n Alena komen dan de zoveelste miskoop. Na, Van der Hoorn, Orejuela en Kristensen gewoon weer dezelfde fout maken met Magallan, die in niks een Ajaxverdediger is.

Scherpen ook alleen omdat ie lang is.
Van der Hoorn omdat ie ballen in de eigen 16 wegkopte.
Siem de Jong omdat ie voor de goal komt.
Magallan omdat ie puur kan verdedigen.
Orejuela en Kristensen omdat ze loopvermogen hadden/hebben.
Bandé omdat ie een goed half seizoentje draaide in België.

Bij allemaal is er niet gekeken of ze uberhaupt een beetje kunnen voetballen, of ze comfortabel aan de bal zijn, technisch genoeg zijn, snel genoeg handelen, voldoende wendbaarheid en snelheid hebben, inzicht hebben. Of de betreffende CV's met ruimte in de rug kunnen spelen, onder een beetje druk niet bezwijken, kunnen opbouwen. Men kijkt naar één aspect van de zovelen, en ziet het dan wel zitten.

Bij iedere speler hoor je, als je je kritisch over hen uitlaat, 'geef hem nog even de kans, wie weet wordt het wat'. Dat kan je eens zeggen bij een goedkoop, ogenschijnlijk buitenkansje, niet bij spelers die voor de basis gehaald zijn, niet bij zoveel spelers. Er zit gewoon geen idee achter het selectiebeleid.

Vanuit dat oogpunt zou ik blij zijn met een speler als Alena. Samen met Marin moet dat een goed voetballend duo kunnen vormen, als Marin werkelijk zo makkelijk combineert en voetbalt als de verhalen doen geloven, want ik ken hem niet als speler, maar ik ga in deze uit van het positieve.

Maar ik vind het altijd zo frustrerend als er ook wel goede voetballers komen, maar dat het algehele niveau dan weer zo onnodig onderuit gehaald wordt door totaal onbegrijpelijke aankopen.

Pierie moet komen. Zit best potentie in. Maar waarom in eerste instantie Viergever weg, en daarna Wöber weg midden in het seizoen terwijl je geen vervanger hebt???

Met zoveel geld en zoveel bereidheid geld neer te leggen voor spelers, moet dat allemaal echt vele malen beter. Ik vestig mijn hoop vooral weer op de jeugd, met spelers als Gravenberch, Ünuvar, Beelen, Hoogewerf etc.

In principe is Ajax ook nooit echt goed geweest in scouten voor het eerste, los van de tijd rond '95, en in de tijd van Koeman, toen er geniaal gescout en geselecteerd werd. Buiten die periodes was jeugd vaak beter dan de aankopen, alleen kreeg die jeugd veel minder de kans. Nu is er zoveel geld, dat aankopen beter moéten zijn dan jeugd op die positie. De beste jeugd, aangevuld met zeer gerichte topaankopen, die in het Ajaxspel passen.
2 -11
Gerbrand
Het klinkt verdomd aannemelijk. In grote lijnen ben ik het wel met je eens.Vooral ook op keepersgebied is het echt heel bedenkelijk! ( Onana was , is een uitzondering) Het laatste jaar overigens zijn er gelukkig wel klassespelers gehaald.(Tadic, Blind, Taglafico Zyech , Neres !
0 -1
Sommelier
Een minnetje van mij voor deze veel te lange reactie!!!!
0 -6
Ozymandias
Een minnetje van mij voor deze veel te domme reactie!!!!
2 0
Web
In principe is Ajax nooit echt goed geweest in scouten
Dolberg, Milik, Frenkie, Sanchez, Neres, Onana, Tagliafico,
Om er maar zo een paar te noemen van de laatste 3 jaar

Toch een paar leuke aankopen voor heel weinig geld ( en al heel veel opgeleverd Milik 30 miljoen, Sanchez 40 miljoen, en Frenkie 86 miljoen

Jij bent een meester in het noemen van miskopen ( iedere ploeg over komt dit )

Voor de rest je riedeltje weer gedaan, zo vermoeiend, man zoek iets wat je leuk vind
Ajax doet jou zo veel verdriet
1 -3
Knalpot
Je plaat blijft voor de zoveelste keer hangen...vervang die naald een keer. Of stap eens over op modernere technieken dat jaren 70 riedeltje kennen we nu wel van je.
2 -1
geDaante
Jaren '70?

Mijn plaat blijft niet hangen, die van Ajax doet dat. Zolang er niet geleerd wordt van dit soort miskopen, blijf ik daar uiteraard zeer kritisch op zijn. Het is gewoon belachelijk, weggegooid geld plus een totaal onnodig verzwakte selectie, met name in de breedte, dat je een ronde verder in de CL kan kosten, en dat je het kampioenschap kan kosten.

Wil je als Ajax zijnde echt aanhaken bij de europese subtop met uitschieters naar de absolute top, moet alles top zijn, is er geen ruimte voor dit soort fratsen en gokwerk.

Ik vind het heel vreemd dat zoveel Ajacieden de lat zó laag leggen.
3 -3
AFCA020!
Hoe kan je, met een extra speler nota bene, JUIST in de breedte minder worden? Dat is gewoon echt letterlijk onmogelijk.

Net als de rest van je betogen trouwens, maar een extra speler die er voor zorgt dat je in de breedte minder wordt slaat echt alles hahaha!
1 -2
goajaxgo
Ben het in dit geval met je eens. alleen al het terugkopen van Siem de Jong....wat was dáár nou het idee achter? Kon al niet meer meekomen met PSV en scoorde een van zijn zeldzame doelpunten tegen ons waardoor we weeeeeeer geen kampioen werden.
1 -2
Michels
Huren zouden we alleen moeten willen wanneer je ook de optie hebt om te kopen! Zo niet, stallen ze hun talenten maar ergens anders...
0 0
Aeter
Niks huren, we zijn geen satellietclub.
0 0
Aeter
Niks huren, we zijn geen satellietclub.
0 0
Aeter
Niks huren, we zijn geen satellietclub.
0 0
Ajax0317
Wat lijkt deze jongen op Magallan zeg, als je goed naar zn gezicht kijkt kunnen het zo twee broers zijn
0 0
behangdelul
Ik zeg huren en daarna Magallan terugsturen en Alena houden :)
0 0
MichelAngelo66
Niet huren. Desnoods overnemen als ie goed genoeg is. Moet echt toegevoegde waarde zijn anders niet doen. Opleiden van hun spelers mogen ze lekker zelf doen. Als dat van Ajax verwacht wordt dan mogen ze er dik voor betalen. Wat denken ze wel niet.... Spelers die niet goed genoeg zijn voor Barcelona stallen bij Ajax omdat ze op hetzelfde niveau willen blijven als dit jaar pfffff. Laatste 8 van Europa en dan met dit soort onzin aankomen. Hoepel lekker op.
0 0
Joseph
Met al die berichten over "samenwerken", wat gewoon uitbuiting is van Ajax, heb ik het gevoel dat die transfer van de Ligt al lang rond is en we dus keihard genaaid zijn.

Dat zo'n Riqui niet overtuigd kan worden om naar Ajax te gaan, zegt genoeg over de intenties van Barcelona. Dit is echt een groot talent dat wat zou toevoegen aan Ajax, die houdt Barca zelf.
1 0
MichelAngelo66
Als Overmars hier ingetuind is dan zit er echt een draadje los bij hem.
0 0
Martano
Het best kunnen we die ballenjongen van VVV halen, ik vind die van ons niet altijd scherp.
0 0
bremovic
Meteen kopen,niks huren
0 0
Sterspeler
Ik ga nu 1 ding zeggen dat bepalend moet zijn of je een speler huurt of niet: optie. Tot. Koop.

Geen optie? Geen huur. Zij zijn in verval en wij zijn aan het groeien. Waarom zouden we hen willen helpen? Spelers van Barcelona Willen 9 van de 10 keer niet definitief transfereren naar Ajax tenzij ze niet Spaanstalig zijn of hun carrière bij Ajax zijn begonnen. Dus sowieso. Wat is het nut.
1 0
Ozymandias
Aan een optie tot koop heb je in dat geval heel weinig aan. De speler mag als Ajax zo'n optie ligt namelijk zelf bepalen of hij langer bij Ajax wil blijven of terug naar Barcelona wil en de kans dat hij voor Ajax zal kiezen is natuurlijk minimaal. Ik kan het nut van het huren van een vervanger van De Jong die het gat tot Gravenberch kan opvullen en het huren van een vervanger van De Ligt die het gat tot Schuurs kan opvullen wel begrijpen en accepteren maar ben er geen voorstander van.
0 0
Ozymandias
Aleñá zou een goede linkercentrale middenvelder voor Ajax zijn. Ik zou het alleen accepteebaar vinden als Ajax hem huurt mits hij voor een gegarandeerde periode van twee seizoenen voor Ajax komt spelen én Ajax minstens 10% (5% voor elk seizoen waarin Ajax in zijn ontwikkeling heeft geinvesteerd) van het transferbedrag krijgt als Barcelona hem ooit zou verkopen. Met Aleñá en Marin als respectievelijk linker- en rechtercentrale middenvelder zou daar een goed duo staan aangezien ze beide zowel opbouwende als aanvallende kwaliteiten hebben. Ze hebben beide ook het vermogen om het spel naar de andere kant van het veld te verleggen of met hun passing spelers diep te sturen. Na twee seizoenen kan Gravenberch als opvolger van Aleñá een vaste basisplaats krijgen en als Gravenberch in de tussentijd Aleñá al voorbij streeft (de kans daarop acht ik klein) is het makkelijk om de Spanjaard op de bank te zetten aangezien hij Ajax geen transferbedrag heeft gekost.

P.S.
Het huren van spelers moet sowieso geheel los staan van de transfer van De Ligt. Het zou absurd zijn om Barcelona een korting te geven. Zij profiteren namelijk meer van het verhuren van hun spelers aan Ajax dan Ajax profiteert van het huren van die spelers.
1 0
prinsmp
Zo een "opleidings vergoeding" zou best een interessant model kunnen zijn idd. Zolang het kwalitatief goede speler betreft, dan kunnen beide clubs hier goed van profiteren.
1 -1
Sterspeler
Gewoon een optie tot koop erbij.
1 0
Arie Vink
Hij heeft een clausule van 75 miljoen. Gaat 'm niet worden ;-)
0 0
atouba19
Ben absoluut geen voorstander van huren.
Maar Alena is echt n topper. Lijkt qua speelstijl op Frenkie. De wedstrijden die ik van m gezien heb vond ik m zelfs meer indruk maken als Frenkie
2 0
Sterspeler
Alleen met optie tot koop. Als ze een opleiding kun willen vragen ze maar Pisvee of Feyenoord.
0 0
masterrr
Dit slaat natuurlijk nergens op. Lat moet hoger liggen dan huren van Barcelona.
0 0
Red Devil
Hij zal zich makkelijk aanpassen ook qua systeem want dankzij de ex Ajax coaches heeft Barce geleerd dat systeem te spelen en verbetert.
0 0
Pauw
Liever geen gehuur, maar huur is voor volgend seizoen best interessant. Er vertrekken veel spelers en we weten allemaal dat er in Jong Ajax amper aanwas is die er al klaar voor is. Alleen als je bereid bent volgend jaar als Ajax zijnde een stap terug te doen (= jaar van opbouw) kun je het aantal aankoop beperken.
2 0
Arie Vink
Echt niet aan beginnen. Gewoon niet doen! Geen samenwerkingsverband met Barca. Je mag geen spelers kopen, mag een paar talentjes die naar Amsterdam willen (!) komen huren en verdient er nauwelijks iets aan. Doe. Het. Niet.
2 0
Lagasj
Een hele moeilijke beslissing waarbij je het eigenlijk nooit goed kan doen.
Als je huurt stagneren de eigen jeugdspelers en gehuurde spelers zijn na een jaar of 2 jaar ook weer weg.
Maar ook spelers die je koopt blijven vaak ook maar 1 of 2 jaar.
Het is wel zo dat echt goeie gehuurde spelers de jongeren beter maken die op hun beurt dus weer meer waard worden.
Dus wat is wijsheid.
1 0
de-Ajacied
Ajax kan pas weer een beetje aanhaken in Europa als het Barcelona meer als concurrent gaat zien dan als hoofdkantoor
4 0
insectenverdelg
Ik ben in zo goed als all gevllen tegen huren. t is directe kapitaals vernietiging.
3 0
Godenzoon24
Alleen doen als het zo'n overduidelijke meerwaarde is die niet te kopen valt ergens anders. Want buiten dat het niets kost levert het ook niets op. Huren is voor clubs die niet de financiële middelen hebben om te kunnen kopen. Tenzij hij zo veel beter is als de spelers die je bij andere clubs kunt kopen.
2 0
insectenverdelg
Als hij dat was, hadden ze de jong niet nodig voor t middenveld. Als hij komt krijgt hij mij support, want dd speler kan er nirts aan dien, maar ik blijf tegen het beleid om te huren.
0 0
Toon meer reacties