Reiziger: ‘Dit was het kijken niet waard’

FinnDekker, 02-04-2019 om 07:37, 3095 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Michael Reiziger schaamde zich maandagavond logischerwijs voor zijn ploeg, Jong Ajax. De beloften van de Amsterdammers kregen op De Toekomst een pak slaag van SC Cambuur: 0-6. Bij FOX Sports spreekt de oud-verdediger over een behoorlijke offday. 

‘Dit was bijna het kijken niet waard. Het was heel slecht. Het verschil met wat ik vrijdag zag tegen NEC (1-2 winst, red.) was te groot. We hadden niet de discipline, wisten niet wat we moesten doen. Dat is heel teleurstellend.’ De Ajacieden zakten volledig door de ondergrens, vindt Reiziger. ‘Ik had dit niet verwacht. Het zijn zware weken met veel wedstrijden, maar je mag nooit zo verliezen.’

Bij rust was het al klaar, toen stond het al 0-5. ‘Je hoeft niet te donderen om duidelijk te maken waar ze mee bezig zijn. Er hing een grafstemming. En dan moet je nog een hele helft, dus je moet er wel bovenop komen.’ Dit gebeurde echter niet. ‘De tweede helft was wat beter, maar niet goed. Nog steeds ver onder de maat.’

Maar wat ging er dan precies fout bij de thuisploeg? ‘Het begint bij voetbal bij een bepaalde arbeid die je altijd moet leveren. Als je je duels verliest, kun je praten wat je wil. Vooral als je bij Ajax speelt, moet je een bepaald positiespel op de mat leggen. Vrijdag hebben we dat wel gedaan, nu totaal niet. Dat is jammer.’ 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Ik vraag me toch af of we niet te vroeg aan het doorschuiven zijn met de jeugd.
Het gat met het eerste is wel heel groot.
En de spelers die vorig seizoen al in Jong Ajax zaten hebben geen enkele stap gezet.
Terwijl je die tegen het eerste aan zou moeten door ontwikkelen.
Wat is er met Nunnely gebeurt?! Bijleveld?! Cerny?!
Maar bovenal Schuurs?!
Revalatie van het vorige seizoen, gouden schoen voor beste speler, en ze verkloten hem omdat ze er een mandekker/laatste man van willen maken (soort kloon van De Ligt), terwijl ie bij Fortuna libero was.

Nunnely, Cassiera, Sierhuis, Cerny, daarachter Matusiva, Bijleveld, daarachter Doekhi, Schuurs, en je was fluitend kampioen geworden. Met als neveneffect dat je allemaal spelers hebt die blaken van het zelfvertrouwen en de bravoure, en dat daardoor ook makkelijker brengen in het eerste.
Ik begrijp dat het natuurlijk niet de bedoeling was dat JA opnieuw kampioen zou worden, maar ik vind het gat dus nu veel te groot. Ik had ook liever gezien dat Gravenberch en Ekkelenkamp wekelijks in de A1 lieten zien dat ze tot de besten behoren, ipv het aanklampen en soms afhaken in de eerste divisie. Als ze écht zulke talenten zijn, laten ze het wekelijks zien in de A1 en mogen dan af en toe mee met het eerste en een reservebeurt plukken.
Jong Ajax zou meer moeten zijn voor die spelers die in het laatste jaar A1 zitten, of in het eerste jaar daarna, en die tussen wal en schip zouden kunnen vallen maar in de categorie Mazraoui zitten, m.a.w. nog niet afgeschreven voor het eerste.
0 0
FlyingDutchMan
Ben met je eens dat wij zijn doorgeslagen met dat doorschuiven, aan het eind van dit seizoen vindt Gravenbergh op deze manier dat hij is uitgeleerd bij Jong.
0 0
Lagasj
Vorige week tegen NEC thuis (en al heel wat langer) schreef ik al dat het een waardeloos elftal was..... kreeg ik 20 duimpjes omlaag van de "kenners" hier.
Goed inzicht jongens.
1 0
Knalpot
A) kan het nooit een elftal worden met zoveel wisselingen die door het hele seizoen plaatsvinden
B) Er zit zeker wel wat talent, maar het grootste gedeelte is nog A-junior of net aan eerstejaarsprof.
C) Het eerste heeft al moeite om een complementair team te zijn, hoe kun je verwachten dat met deze spelerstombola dan voor dit jong Ajax gaat gelden.
D) Het niveau van het eerste team is zo omhoog gegaan dit seizoen dat dit soort jongens nog zeker 2 seizoenen KKD nodig hebben om een beetje in de buurt te komen. Nogmaals dat kun je niet verwachten van jongens die net aan 8 maanden profvoetbal spelen.

Het inzicht bij de meesten is dus wel terecht, maar zijn jouw verwachtingen wellicht wat te hoog.

Verder ga ik hier niet alles goed lopen praten zeker gaat alles niet goed, maar mijn verwachting is dat deze jongens het vak moeten leren daar hoort af en toe hard op je bek gaan ook bij.
0 0
Lagasj
Ik hoop dat mijn verwachtingen te hoog zijn en dat jij gelijk hebt.
We zullen dat moeten afwachten.
0 0
Rentokill
Dit is goed voor het leerproces. Al dat negatieve gezeik altijd. De teamprestaties van JA zullen me een worst wezen. Het gaat om de individuele ontwikkeling zodat er straks kerels staan in het 1e.
2 -1
Lagasj
Ja, kerels zonder techniek of tactisch inzicht.
Een leerproces met een spiraal omlaag !
Heb het al eerder gezegd, van mij hoeven ze echt niet alles te winnen.
Ik wil spelers beter zien worden. Er bovenuit zien stijgen. 1of 2 is al genoeg.
Jij ziet dat dus?
0 -1
Rentokill
Ik zie te weinig en zit er niet bovenop. Net als jij ook niet. En wat wij wel zien is soms niet zoals het lijkt. Zo speelt Gravenberg bijvoorbeeld niet op zn ideale positie maar dat is deel van zn leerproces. Dan komt hij minder uit de verf en dáár gaan de mensen dan weer over zeiken... Dat dus.
0 0
Lagasj
Prima, dat leerproces komt uit Johan's koker en is al jaren zo.
Helemaal mee eens.
En dat ik niet zoveel wedstrijden zie als bv ETM is ook zo.
Wat ik wel zie is dat we volgend jaar geen opvolging uit eigen jeugd hebben. En zo in een spiraal naar beneden beland zijn.
Mede dankij vriendjepolitiek bij het aanstellen van de trainers en het grote licht Ouaali.
0 0
marrene
Reiziger is er alleen omdat hij oud speler is. Daar moeten ze vanaf stappen. Kwaliteit moet leidend zijn. Reiziger is volkomen ongeschikt. Je hoort het ook bij ieder interview. Die weet gewoon niet wat hij moet zeggen. Schopt open deuren in en brabbelt onzin uit.
1 -1
Ar
Open deuren intrappen en onzin brabbelen doet elke trainer bij regelmaat.
0 0
chloorbestendig
Bogarde op die foto, aan hem wil je toch niet uit gaan leggen waarom je verloren hebt, die vreet die gastjes met schoenen en al op.
0 0
Nick88
Deze man... hij weet niet eens zn ploeg op te peppen in de rust om iedergeval terug te komen en een tegen goal te maken.. tijd voor een ander.. tijd voor iemand met een Ajax visie...
1 -1
ETM
Maar geef dan aan wat er in het positiespel mis ging, Michael. De bedoeling is toch dat ze niet zoveel in duels komen?
0 0
geDaante
Het ontbreekt bij Ajax weer aan de passie en de voorliefde voor het betere tikwerk. Denken ook weer in 'ruimer' positiespel en tactiekjes, dan in aanvallend combinatiespel.

Reiziger hoor je vooral over duels winnen, winnen als team, etc. Formeert ook teams waarmee uit het duel blijven minder makkelijk is, net als creëren in de kleiner ruimte.
0 0
Knalpot
En om dat tiki taka spelletje te spelen heb je geen arbeid nodig? Hoeft men niet meer vrij te lopen, door te bewegen etc? Dat is ook gewoon arbeid die je moet leveren....en als je daar al te beroerd voor bent dan zul je nooit een positiespelletje op de mat kunnen leggen.
0 0