'Veldheer' Blind en 'dreigende' Neres beste Ajacieden

BartVeenstra, 01-04-2019 om 08:25, 8521 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind en David Neres waren namens Ajax de twee uitblinkers in de topper tegen PSV, zo vindt Telegraaf-rapporteur Ben Wijnstekers. Beide Ajacieden krijgen een zeven als rapportcijfer en daarmee zijn zij de hoogst beoordeelde Ajacieden. Het duo staat ook in het Elftal van de Week van De Telegraaf.

'Daley stond er als een veldheer. Hij bewees vandaag waarom Ajax hem in de zomer terug heeft gehaald', zegt Wijnstekers over Blind in de ochtendkrant. 'Blind gaf achterin namelijk het goede voorbeeld. Hij bleef in bijna alle situaties rustig en wist veel dieptepasses te onderscheppen. Je zag in deze wedstrijd goed wat voor speler hij is. Blind gaf leiding aan de achterhoede en behield het overzicht. Hij hanteerde vaak de dieptepass in plaats van een balletje breed, waardoor soms een linie werd overslagen. En hij was agressief op de juiste manier.'

Ook Neres krijgt complimenten van Wijnstekers. De rapporteur ziet de Braziliaans international met veel vertrouwen spelen. 'Er gaat altijd dreiging van Neres uit. Hij voetbalt onbevangen en heeft dat ’Braziliaanse’: gewoon lekker acties maken, zowel binnendoor als buitenom. Neres is technisch aangelegd en heeft een hele korte kapbeweging. Daardoor werd hij uiteindelijk ook licht aangetikt door Schwaab en ging de bal op de stip.'

Noussair Mazraoui

Een van de spelers met een lage beoordeling was Noussair Mazraoui. De rechtsback kreeg een 5,5 voor zijn optreden en daarnaast vond Wijnstekers de rode kaart terecht: 'Ik had niet het idee dat Mazraoui bewust zijn tegenstander probeerde te raken, maar zijn been was wel veel te hoog en hij was te laat.'

In het klassement voor Voetballer van het Jaar staat PSV-spits Luuk de Jong met 151 punten nog altijd aan kop. Matthijs de Ligt is de beste Ajacied en staat, samen met Angelino (PSV), op plek twee met 149 punten. Blind volgt op plek vier met 148,5 punten. Frenkie de Jong en Hakim Ziyech staan met 146 punten gedeeld zesde, terwijl Dusan Tadic met 144,5 punten op plek elf staat en André Onana met 144 punten op plek twaalf.

Cijfers Ajax tegen PSV

 

Onana 5,5; Mazraoui 5,5, De Ligt 6,5, Blind 7, Tagliafico 6,5; Schöne 6,5, Van de Beek 6,5, De Jong 6; Ziyech 6, Tadic 6,5, Neres 7.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tomajax1990
Heb gister nacht de wedstrijd nog een keer gekeken zonder alle adrenaline, Blind was echt geweldig samen met Neres. Maar hoe Blind positioneel staat, overal net even tussen zit, 9/10 keer de bal naar de goede speelt..pff hij was echt goed. Ook enorm vocaal aanwezig!
0 0
Ajax_026
Hij stond ook weer even op zijn beste plek als controleur. Ajax moet echt zorgen voor een goed centrum in de verdediging zodat Blind naar het middenveld kan.
0 0
JanTa
Blind heeft zijn salaris en transfersom meer dan terug verdiend.
1 0
Kees999
Een kritische noot. Wat viel die Magallán slecht in. Die paar minuten dat hij mocht spelen deed hij werkelijk niets goed. Leek wel of hij nerveus was. Hopelijk staat hij er volgend seizoen.
0 0
JanTa
Er stond op een gegeven moment met ook Kristensen erbij wel een 6 mans verdediging en dat zijn we niet gewend bij Ajax.
0 0
Sterspeler
Als je doelt op die ene bal van Frenkie: die was vooral kut. Daar kan niemand wat mee.
0 0
behangdelul
De jong een 6? vond de Jong gisteren anders ook weer prima spelen.
2 0
JariHeijden
De Jong was voor mij man van de wedstrijd. Hij speelde geweldig. Blind was ook erg goed. Sowieso lage cijfers bij de Telegraag.
Die zijn mijn cijfers: Onana 6,5 Mazraoui 5,5 De Ligt 7 Blind 7,5 Tagliafico 6 De Jong 8 VdBeek 7 Schone 6 Ziyech 6,5 Tadic 7 Neres 7,5 Veltman 7
Ik geef Kristensen en Magallán geen cijfers. Zij hebben te kort gespeeld.
0 0
blessure
Hendrikx had met rood er af gemoeten.
Ging bewust op Tadic zijn enkel staan.
0 0
JariHeijden
Ja, maar Hendriks deed het slim genoeg om niet te kunnen beoordelen als scheids dat het bewust was. Dat is rood in mijn ideeën, maar als scheids moet je het objectief kunnen vaststellen.
0 0
Markopantelic007
Onbegrijpelijk inderdaad. En waarom heeft werkelijk geen enkele scheidsrechter een keer de ballen om die Van Bommel eens weg te sturen?
0 0
ajax4perez
Blind was goed maar bij lange na niet de beste! Neres, de jong en Tadic waten alle 3 sowieso beter.

De rode kaart was terecht en de penalty ook, goed gezien van de VAR en Kuipers.
Daarnaast had PSV ook wel rood mogen krijgen en Schwaab minimaal een kaart voor de overtreding op Neres waaruit de penalty kwam. Die heb ik kuipers niet zien trekken.

Al om al was het een fantastische sfeer in de Arena !
0 -3
PetrusKeizer
klopt, Wijnstekers. Het was gevaarlijk spel, en geen bewust karate-trappen naar t hoofd. Zeer slechte beslissing door VAR & Kuipers.
0 -1
JariHeijden
Absoluut terechte rode kaart. Mazraoui neemt een erg groot risico, hij raakt hem en kan hem lelijk blesseren door de onbesuisde actie. Dat is gewoon rood. Klaar. Zo zijn de spelregels.
2 0
zuidzuid
Juist. 5 cm ernaast en t was net als muller. 2 maten meten.
0 0
LS16
Gister in alle euforie maar eens voor het eerst naar VTBL gekeken. Dit was de eerste en laatste keer kan ik je vertellen. Andy had Blind gekozen als zijn speler van de week en Theo Janssen deed met zijn commentaar lijken alsof Blind de slechtste van het veld was. Er was ook helemaal niemand die hem corrigeerde.

Ik vond Blind gister een van de, zo niet de, beste. Hij zat overal tussen.
3 -1
makaveli
blind speelde geweldig idd. maar vond Veldman ook wel lekker invallen .
1 0
Jornnn
Theo wil niet de indruk wekken dat hij sympathie heeft voor een van de topclubs. Daarnaast profileert bijzijn geforceerd als Vitesse-man.
0 0
Markopantelic007
Zo'n rukker met een IQ van rond de 50 kun je het ook haast niet kwalijk nemen
0 -1