Mazraoui zegt 'dankjewel' tegen teamgenoten

BVeenstra, 01-04-2019 om 07:10, 5447 views, Algemeen Dagblad |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Voor Noussair Mazraoui zal de opluchting na de gewonnen wedstrijd van Ajax tegen PSV (3-1) extra groot zijn geweest. De rechtsback kreeg bij een stand van 1-0 een rode kaart en zag de uitploeg nog geen minuut later op 1-1 komen. De Amsterdammers leken het duel mogelijk weg te geven, en daarmee ook de landstitel, maar men knokte zich terug en won alsnog.

'Hij heeft in de kleedkamer "dankjewel jongens" tegen ons gezegd. We zijn heel blij dat we hem geen schuldgevoel hebben bezorgd', zegt Matthijs de Ligt, die daarmee indirect aangeeft dat het met het teamgevoel wel goed zit bij Ajax, in het Algemeen Dagblad.

De Ligt kan ergens wel begrijpen dat Mazraoui er wellicht iets te onbesuisd inging. 'Misschien is het een beetje jeugdigheid dat hij zo'n overtreding maakt, maar het paste wel in de manier waarop wij speelden. Tot het randje en soms daarover. Niet op de Ajax-manier, maar deze zege is zó belangrijk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
cr_zuiden
"Misschien is het een beetje jeugdigheid" ~ Matthijs de Ligt (19)
1 0
AFCA7
Haha realiteit anno 2019 :P
1 0
AnsB
De meeste mensen veroordelen de actie van Mazraoui en ik was er uiteraard evenmin blij mee, maar ik snáp zijn actie wel.
Volgens mij wilde hij in eerste instantie 'alleen' maar de bal onderscheppen, maar snapte hij 'onderweg' dat hij het duel zou verliezen terwijl er enorm veel ruimte achter hem lag. Ik denk dus dat hij een fractie van een seconde besliste dat Angelino er koste wat kost niet langs mocht komen.
Je ziet zijn been eerst omhoog gaan en daarna maakt hij, in de sprong, nog een schoppende beweging. En volgens mij kreeg hij rood vanwege die schoppende beweging en niet persé voor die eerste, omhoog gaande beweging (want dat was een poging de bal te raken en kun je nog als een ongelukje beschouwen - in dat geval kan het nog steeds rood worden, maar dat doet niet elke scheidsrechter).
1 0
Ruff Rhythim
Mazraoui is eigenlijk al de hele tweede seizoenshelft in slechte doen.
Eigenlijk heeft hij gewoon te maken met datgene wat zowat elke jeugdige speler overkomt: ze kunnen nog geen constant seizoen draaien.
Misschien toch wel een goed idee om Veltman de rest van het seizoen op RB af te laten maken.
0 0
Jelephi
De ligt die mazraoui van jeugdigheid beticht. Geweldig. Moet je nagaan hoe ver die de ligt al is in zijn ontwikkeling en hoeveel ruimte hij heeft om nog beter te worden.
1 0
altijdwelwat
In deze fase van de competitie kan de ervaring van Veltman wel eens van toegevoegde waarde zijn.
1 0
Ajacied33
Ik was heel boos op Mazra op het moment van zijn rode kaart. Maar alles is uiteindelijk goed gekomen en met Veltman als back up maak ik me totaal geen zorgen. Sterker nog, misschien Veltman ff laten staan de komende periode
4 0
Talentelink
Dat een speler met de leeftijd van De Ligt iets zegt over de jeugdigheid van Mazraoui zegt al veel. Mooi dat hij er zo naar kan kijken
2 0
FollowAjax1
De rode kaart komt op precies het goede moment. Zonder rood stond Nous er de komende weken weer. Een mooie kans om Joël terug te zetten.
2 0
Antafca
tijd voor Veltman was weer slechtste man van t veld
4 -1