Pierie: 'Ajax is een club die bij me past'

JesseTH, 31-03-2019 om 22:20, 7049 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Kik Pierie vindt Ajax een mooie club, maar kan nog niet voor honderd procent zeker zeggen dat hij de overstap erheen zal maken. De verdediger is op de hoogte van de interesse, maar dat is alles voor nu.

'Ajax is een fantastische club, dat is een feit', vertelt Pierie in een gesprek met De Telegraaf, waarna hij ingaat op de Amsterdamse interesse. 'Ze hebben interesse en of het allemaal doorgaat, dat weet ik niet. En ja, ik denk dat het een club is die bij me past.'

Stijn Schaars, ploeggenoot bij sc Heerenveen, beveelt een stap van Pierie naar 'het grootste merk' zeker aan. 'Je ziet het bijvoorbeeld aan een Wöber. Die speelt een paar wedstrijden, niet eens altijd in de basis, maar gaat wel naar Sevilla. De omgeving waarin je terechtkomt, waarin geëist wordt dat je topvoetbal speelt met veel lef en dominantie, is fantastisch natuurlijk. Dan word je getriggerd. Dus ik zou altijd zeggen: doen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacied33
Blijf gewoon lekker zitten waar je zit Pierie
0 -1
AsensioWillemsen
Onder de miljoen + Johnsen, anders niet
1 -2
Pierre Heno
Hij maakte de 4-4 in de JC Arena. Dat in elk geval.
0 0
Joodhannus73
Mooi dat Schaars dat zegt... Respect!
4 0
Ferd
Inderdaad, dat had ik van een ex-PSV'er niet verwacht. Die zijn normaal gesproken geinfecteerd met een anti Ajax sentiment
2 0
Dennis1964
Geen idee hoe goed deze jongen is?????
0 -1
mercurius3
Heeft hij wel genoeg hardheid? Als ik 'm zo in de media zie en hoor ziet hij eruit als de eerste voetballer die uit de kast gaat komen. Is toch totaal niet bestand tegen de Amsterdamse cultuur en ook als verdediger niet medogenloos genoeg?
2 -5
Tomajax1990
Om hem nou gelijk als homofiel te bestempelen gaat me te ver( al moet hij het natuurlijk lekker zelf weten waar hij hem erin propt ). Ik ben het gedeeltelijk met je eens, ik zie liever ook een echte medogenloze verdediger maaarrrr...als je kijkt wie het in de verdediging allemaal gered heeft bij Ajax waren het allemaal voetballende verdedigers( op sanchez na ). Magallan ziet er medogenloos uit maar vond hem vandaag zwak invallen.
1 -1
zivkabrimovic
Wie moet er überhaupt de opvolger van de Ligt worden?
0 0
AJAIXIXIXI
Off: nieuwe geruchten over Pavon vanuit Argentinië.
1 -1
Koningtoto
Da's vroeg dit jaar. Te duur en er zijn betere spelers voor minder te halen als ik de geruchten moet geloven.
0 0
appeltje
In die geruchten wordt de prijs van 10M genoemd. Maar die jongen schijnt echt hopeloos uit vorm te zijn sinds de zomer...
0 0
Ozymandias
Hahaha, als hij zo uit vorm is dat hij nu maar 1/3 zou kosten als een half jaar geleden zou ik hem voor dat gedrag zeker kopen. Vorm vinden spelers uiteindelijk wel weer terug (tenzij er een aanhoudende fysieke reden is voor hun vormverlies en dan kan je eigenlijk niet eens meer over "vorm" spreken) en 10 miljoen voor Pavón zou een koopje zijn.
0 0
Koningtoto
Ik heb al bedragen van meer dan 30 miljoen voorbij zien komen. No way Jose.
0 -1
altijdwelwat
Koopmeiners van AZ is een veel betere optie , slechts 2 jaar ouder, groter , sterker, sneller,harder, in de duels , beter linkerbeen, leiderstype kan ook op het middenveld en een geboren Amsterdammer. Deze Pierie verdedigd zoals hij praat , te lief en beleefd.
3 -1
Ozymandias
Ik zie niet in waarom Koopmeiners een alternatief voor Pierie zou zijn. Pierie wordt gehaald voor de toekomst en Koopmeiners kost zeker meer dan 15 miljoen euro en zou dus voor de bank worden gehaald. Koopmeiners verdedigde twee jaar geleden (als '6') trouwens een stuk liever dan Pierie nu. Van mij mag Koopmeiners komen zodat Blind naar de '6' kan en dan heeft Ajax met Pierie een talentvolle back-up voor Koopmeiners die hem hopelijk op termijn op kan volgen.
0 0
appeltje
Koopmeiners is echt meer een middenvelder, maar zeker niet verkeerd om erbij te hebben.
1 0
Joseph
Die zou je dan kopen voor de basis, is hij daar goed genoeg voor? Heb het idee dat er wel beter te krijgen is dan. Pierie haal je voor over 2 jaar..
1 0
JPM
Kopen voor een schappelijk prijsje en direct terugverhuren. Zelfde doen met Scherpen.

We zitten nu in de positie om dit soort dingen te doen met jonge talentvolle ED spelers, die we nu al kunnen vastleggen maar die nog niet rijp genoeg zijn voor Ajax 1.

Ik droom overigens nog steeds van de komst van Ihattaren. Dat wordt dé ED sensatie volgend seizoen of anders het seizoen daarop. Maar goed, die gaat PSV never nooit aan ons verpatsen. Vandaar ook "droom".
5 -3
Nana999
Poeh, deze jongen doet me in kwaliteiten toch wel een beetje denken aan Veltman in zijn jonge jaren. Niet al te groot en sterk, redelijk slim in de duels, aardige pass naar voren, maar soms ook wat slordige foutjes. Heb er dus sterk mijn twijfels bij of hij op lange termijn Ajax sterker kan maken, en denk eerlijk gezegd ook niet dat een traject als Schuurs goed voor hem zou zijn. Ik denk dat er voor het eerste elftal momenteel in de verdediging meer baat bij directe versterkingen is, hoewel er in de bovenbouw van de jeugd dan weer wel nauwelijks goede centrale verdedigers zijn.
7 0
Ozymandias
Qua type is hij wel vergelijkbaar met Veltman maar hij is veel verder in zijn ontwikkeling dan Veltman toen hij 18 jaar oud was.
3 -3
altijdwelwat
Zoveel verder is hij niet , maakt met regelmaat slordige fouten. Alleen hij speelt wat meer omdat Heerenveen het financieel niet op de rit heeft en dus even geen Scandinaviër aan kan trekken. Had Botman daar in de opleiding gelopen dan had Botman al die minuten gemaakt ..... hadden we die dan ook moeten kopen?
1 -1
Ozymandias
Pierie is zowel verdedigend als opbouwend duidelijk beter. Natuurlijk maakt hij geregeld fouten. Zelfs De Ligt deed dat en dat is het grootste Nederlandse verdedigerstalent ooit. Pierie is qua positionering en timing veel verder dan de meeste verdedigers van zijn leeftijd. En qua opbouwende kwaliteiten al helemaal.
0 0
iammike
Zal een koopje zijn dat je kunt wagen. Botman gaat het niet worden en de eerstvolgende LCV met de potentie voor Ajax 1 is die Hillen wat van AZ onder 17 komt. Pierie dus prima keuze, ruilen met Johnsen.
4 -1
ajax4lifebaby
Kunnen niet maar blijven kopen voor centraal verdedigende positie, hadden sowieso Wöber niet moeten laten gaan.
4 -1
Yeshyeshyall
Dit is wel een goed talent. Speelde vorig jaar al sterk, dit jaar heeft hijnhet wat moeilijker, ook omdat de verwachtingen hoger zijn. Is nog een jonge gast. De Ligt gaat niemand vervangen vrees ik, maar dit kan best een prima speler voor Ajax worden denk ik
1 -3
Bky
Jaaa de nieuwe Veltman. Lekker!
0 -2
Joseph
Speelde die ook al op zijn 18e in de eredivisie?
2 0
talent020
off topic ik geniet nu al van Van Der Vaart bij studio Voetbal, is als analist erg gegroeid, kan ik.van Arno en Pierre niet zeggen....
11 0
Ronaldinho020
Helemaal mee eens, voorheen zat hij er nogal eens naast imo. Vind dat hij een zeer heldere kijk heeft op het spelletje en legt vrij eenvoudig de vinger op de zere plek.
0 0
Koningtoto
Dank je wel, had het bijna gemist. Dankzij de kijk vanaf het begin optie nog even lekker nagenieten :)
1 0
ambtenaar
Zijn dit echt de spelers waar wij op moeten mikken... pieri en die keeper van Emmen, vindt allemaal niet bijzonder.
Ajax heeft nu het momentum en moet hoger mikken.
6 -1
Koningtoto
Dit is een speler voor de toekomst. Gewoon een goede voetballer. Als hij met betere spelers speelt, wordt hij ook beter. Maar niet voor volgend seizoen, wat Bramzel zegt, kopen en bij Heerenveen laten spelen.
4 -1
mercurius3
Sulejmani, Sinkgraven, Gudelj, waren ook gewoon goede voetballers. Alles wat uit de provincie komt haalt het nooit bij Ajax. Er lopen in Nederland geen uitzonderlijke Nederlandse talenten rond sinds vlak na de eeuwwisseling. De tijd van Robben, Sneijder en van Persie is al 20 jaar voorbij en dat soort spelers zijn de enigen die je moet willen hebben.
0 0
Koningtoto
Precies en Pierie wordt nu even niet als extreem talent gezien. Die gaat dus slagen bij ons, volgens je eigen belachelijke principes :')
0 0
Sterspeler
Frenk komt uit de provincie. Een zekere van Dijk, Hateboer, van Ginkel en Propper ook. Die hadden bij ons niet misstaan. Ziyech komt uit de polder.

Je haalt Sinkgraven aan maar die is gewoon te blessure gevoelig en Gudelj is een stuk minder getalenteerd.
0 0
ambtenaar
Aardige speler meer nog niet.
Constructie om hem dan nog 2 jaar bij Heerenveen te stallen lijkt me wel prima.
2 0
ST
Hij lijkt mij niet goed genoeg. Ik zie liever een goede buitenspeler komen en een creatieve middenvelder.
4 0
Noxin
Appels en peren.
2 0
Koningtoto
Dat is dus rond. Zat rek in die jongen. Maar die gaat de Ligt nog niet vervangen.
2 0
Bramzel
Inderdaad die zou eigenlijk nog een jaar tot twee jaar aan Heerenveen terug geleend moeten worden, zodat hij veel wedstrijden kan spelen.
0 0