Blind: 'Kunnen twee mooie maanden worden'

BartVeenstra, 30-03-2019 om 10:45, 3335 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Daley Blind beseft maar al te goed dat succes en teleurstelling in het voetbal heel dichtbij elkaar kunnen liggen. Ajax krijgt dit seizoen in heel Europa volop lof, de club strijdt nog altijd op drie fronten, maar toch is er het gevaar dat Ajax dit seizoen afsluit zonder een prijs.

Ajax doet nog mee om de landstitel, de club staat in de kwartfinales van de Champions League en bovendien wacht een bekerfinale. 'Dat is leuk, maar als je aan het einde van de rit met lege handen staat, heb je niets. Dan hebben we als team gefaald', zegt Blind in gesprek met de NOS. Voor nu wil hij wel positief blijven. 'Het afgelopen seizoen zijn we gegroeid. Het kunnen twee mooie maanden worden.'

Zondag wacht de topper tegen PSV en Blind weet dat het een alles-of-niets-duel kan worden. In Eindhoven werd met 3-0 verloren, maar volgens de verdediger is Ajax nu een stuk beter dan toen. 'We zijn sindsdien als team gegroeid en hebben mooie potjes gespeeld. Ik denk dat we daarin ook veel ervaring hebben opgedaan tegen de echte top. Dat nemen we mee naar zondag.'

'PSV heeft jongens die vaker kampioen zijn geworden'

Blind ziet in dat veel spelers van Ajax nog nooit kampioen zijn geweest en dat kan een voordeel voor PSV zijn. 'Bij PSV heb je jongens die vaker kampioen zijn geworden. Zij slepen op het laatste moment net die overwinning er wel uit als ze niet lekker in de wedstrijd zitten. Wij hebben dat iets minder, daar kunnen we als groep nog in groeien. Ze spelen georganiseerd, zijn sterk op de counter en hebben voorin veel individuele kwaliteiten', zegt Blind over Ajax' komende tegenstander.

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bonno1978
‘Iets’ meer? Hahahaha
0 0
JSF
Met nadruk op ‘kunnen’....
0 0
Ajaxbrl
Alles op de dubbel, kans op CL winst is toch maar 1% en we kunnen ons niet permiteren weer naast alles te grijpen..
0 0
Redrum
Het seizoen duurt normaal gesproken nog zes weken. Worden het twee maanden betekent het dat we de finale CL spelen. Ik persoonlijk zou de titel wel op willen offeren voor een finale Champions League. Je kan lullen wat je wilt, maar Europese prestaties zijn veel meer waard dan nationaal succes. Elk jaar wordt er een club kampioen van Nederland. Het gebeurd alleen niet zo vaak dat een Nederlandse club ver komt in Europa.
0 0
jollie18
Het seizoen is redelijk goed het zou jammer zijn als Ajax het zonder prijs gaat afsluiten. Hopelijk kan Ajax morgen winnen zodat het nog spannend blijft in de eredivisie. Met 8 punten is het seizoen echt wel klaar. De beker is ook geen zekerheid meer als Ajax de halve finale haalt van de CL. Gezien de KNVB deze wedstrijd op 5 mei laat staan.
0 0
Ajax68
Het LANDSKAMPIOENSCHAP moet ALTIJD nummer 1 zijn, en dan komt pas de rest. Kampioen worden is gelijk aan CL voetbal, waar het grote geld te verdienen is. En dat mogen we niet in handen van Eindhoven geven/spelen. Dat simpele puntverlies telkens moet eruit, en is ten Hag wel bekwaam genoeg om er dát uit te krijgen ?
Ik heb sterke twijfels, al zullen ze daar bij Ajax wellicht wat anders over denken ?
Morgen MOET het gebeuren, en zullen wij als ons aller AJAX , die Eindhovenaren die grote mond van van Bommel zéker , afleren, door een mooie en dikverdiende WINST hopelijk.
1 -1
Bky
CL winst levert directe plaatsing CL op.
Kampioen worden levert indirecte plaatsing CL op.

Met jouw redenering zou CL winst dus altijd bovenaan moeten staan, omdat daar mee het "grote geld mee te verdienen is".
0 0
Labrador
Je moet als Ajax zijnde werken aan een situatie waarbij je zoals dit jaar ver komt in Europa maar daarnaast oppermachtig bent in Nederland.
1 0