Blind had Europese succes Ajax niet verwacht

BartVeenstra, 30-03-2019 om 15:30, 11461 views, Inside Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind had toen hij afgelopen zomer terugkeerde bij Ajax niet verwacht dat de Amsterdamse club zo goed zou presteren in de Champions League. De verdediger hoopte net als Ajax op het bereiken van de groepsfase, maar inmiddels staat de club in de kwartfinales van het miljardenbal.

'Ik heb hier al lang gespeeld, dus ik wist wel wat ik kon verwachten', doelt Blind in gesprek met Inside Ajax op zijn eerdere Ajax-periode. Het Europese succes van Ajax dit seizoen had hij ook niet zien aankomen. 'Toen ik onderhandelde, was het doel om de groepsfase te behalen. Dat je dan zover doorgroeit, had je van tevoren niet durven te voorspellen. In dat opzicht overtreft dat mijn verwachtingen.'

Blind ziet Ajax steeds beter worden, maar toch laat de club nog te veel steken vallen. Met name in de Eredivisie wordt er hier en daar onnodig puntenverlies geleden. De vraag is dan ook: hoe kan dit? 'Als je een bepaald niveau haalt bij Real Madrid, zou je denken dat je dat niveau ook haalt tegen AZ. Het is lastig om de vinger op de zere plek te leggen waarom het dan niet lukt. Het is aan ons om in de spiegel te kijken. We willen elke wedstrijd zo goed mogelijk presteren, maar het echt doen is lastiger dan je denkt.'

'Wedstrijd tegen PSV leeft in de groep'

Zondag moet Ajax er sowieso staan tegen PSV, want bij nieuw puntenverlies wordt het wel heel lastig voor de Amsterdammers om nog kampioen te worden. Mocht Ajax niet winnen, weigert Blind de hoop echter op te geven. 'We moeten sowieso niet opgeven, wat er ook gebeurt.'

Toch gaat Blind van het beste uit en mikt hij op een zege. Hij legt uit dat de wedstrijd tegen PSV enorm leeft. 'Iedereen zal er klaar voor zijn, het leeft in de groep. David Neres gaf al aan dat hij direct na zijn debuut voor Brazilië met de wedstrijd bezig is.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*stars*3
Wie wel?
Mijn glas is vaak halfvol maar ik kan mij weinig Ajacieden herinneren die dachten dat Ajax zich überhaupt zou plaatsen voor de CL.
WK met paar Ajacieden actief, korte voorbereiding, jongens als Frenkie die terugkwamen van blessure, Tadic en Blind die korte voorbereiding meemaakte en Ajax moest tegen Graz.
Tegen Oostenrijkers ging het vaker moeizaam laatste jaren.
Daarna Luik en in de play-odds stugge Kiev.

Dat Ajax door voorronde kwam, was top maar overwinteren en zo’n historische zege op Real...persoonlijk is dit voor mij nu al een mooier seizoen dan 16/17.
Kan mooier worden als Ajax het afsluit met prijzen.
2 0
AlexIbarra
Voor succes moeten we nog ff flink doorzetten.
Op 3 fronten.

We koppelen redelijk mooi voetbal nu aan redelijk mooie resultaten. Nu moeten we de mooie resultaten nog zo rangschikken dat ze prijzen opleveren.
Voor het eerst in 5 jaar de bekerfinale halen is leuk. 5 jaar achter elkaar niet slechter dan 2e worden is knap en voor het eerst in 15 jaar de kwartfinale CL halen ook heel bijzonder.

Maar zoals Sergio Ramos op een totaal verkeerde manier liet zien: Voor echte topclubs begint het seizoen nu pas echt. Je hoort in maart niet met een afgepeigerde selectie het seizoen uit te hobbelen maar nu juist gretig toe te slaan. En jezelf te belonen voor het feit dat je voor geen enkele prijs bent afgehaakt, ondanks dat iedere ploeg wel eens een slippertje maakt.

Laten we hopen dat de boys dat doen, the best is yet to come...
0 0
gi0vanni
Liever titel: Had 5 - 1 overwinning op PSV niet zien aankomen.
0 0
Radie125
knallen morgen
0 0