‘Is dat gesprek bij Ajax nooit meer vergeten’

FinnDekker, 28-03-2019 om 18:15, 14650 views, ED |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mark van Bommel is enorm gebrand om met PSV te winnen van Ajax aankomende zondag in de Johan Cruijff ArenA. Dit blijkt eens te meer uit een interview van Björn van der Doelen met het Eindhovens Dagblad.

‘Als geen ander beseft hij het belang van wedstrijden tegen Ajax’, aldus de oud-voetballer van de Eindhovenaren. ‘Voordat Mark naar PSV ging, had hij een gesprek bij Ajax. Hun toon was dat hij blij moest zijn dat-ie als speler van Fortuna bij Ajax mocht spelen, dat is-ie nooit meer vergeten.’

‘Het is van PSV een goede keuze geweest om hem trainer te maken.’ Onder Van Bommel speelde PSV pas een keer eerder tegen Ajax, namelijk thuis in de eerste seizoenshelft. Destijds liep Ajax tegen een pijnlijke 3-0 nederlaag aan.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gonzo
Wat een gefrustreerd mannetje.
0 0
komopajax777
Wat een stemmingmakerij en een ongezonde rancune.Het voorval kun je vooral op het conto schrijven van degene die die uitspraak deed of een dergelijke houding aannam destijds.Ajax is gezond en mooi zelfbewustzijn en een verkeerd soort arrogantie hoort daar niet bij.
0 0
Bouke
Prima "von Rommel" geeft wel aan hoe gefrustreerd je nog steeds bent richting A'dam. Het zou mooi zijn als die frustratie ook overslaat op je ploeg zondag .. dan weet ik 1 ding zeker, dat je met lege handen staat..
0 0
eenamsterdammer
Ik kan mij dat best wel voorstellen dat je dat gesprek nooit vergeet, als je een uitnodiging krijgt om te eens te komen praten om bij de godenzonen te mogen voetballen, blijk je technisch beperkt te zijn. Het is natuurlijk een enorme domper, als de kans om te vluchten uit die provincie door je neus wordt geboord en in het team had kunnen staan dat geschiedenis heeft geschreven.
0 0
TontoKarnaggel
Van bommel, het proto-type van de provincale Ajax hater.
0 0
Willem410
Iedereen heeft dingen die hij nooit vergeet dus dat is mooi.
Ik zal nooit vergeten hoe van Bommel zijn man liet lopen, ik ben hem er eeuwig dankbaar voor, wat een hel had dat geweest psv in de CL finale.
Ik zal ook nooit vergeten hoe Poulsen deze engerd binnen 1 minuut onder het gras schoffelde.
En aan het eind van dit zal seizoen ga ik de kop van Van Bommel ook nooit meer vergeten, nadat hij de titel op doelsaldo is misgelopen waar hij eerst 33 wedstrijden boven Ajax heeft gestaan.
1 0
MankeNelis
Hij verzint het waar je bij staat. Fake nieuws de wereld in helpen op de boel op scherp te zetten.
0 0
AJAXTHELEGEND
Des te meer heeft Ajax een appeltje met PSV te schillen.
0 0
Joodhannus73
Het blijft een engerd. Meest nare man op de voetbalvelden momenteel. Maar hij heeft helaas wel een punt. Die cultuur heerst nog steeds wel bij Ajax, ook al is het minder dan vroeger. Zo lang we WZAWZDB roepen, jagen we iedereen tegen ons in het harnas. Ze zetten daardoor net een stapje meer en daardoor verliezen we elk seizoen minimaal 5 punten. PSV roept dat niet bij andere clubs op en daardoor zetten clubs net even een stapje minder. En dan kan je steeds in de laatste minuut scoren... Dat is het verschil. We schieten ons in de eigen voet hiermee. Ook als ik dan weer Brain Roy in de media lees. Werkt als een rooie lap op een stier. Je gaat het zondag heel moeilijk krijgen. PSV kan zich hier 200% voor opladen en dat zie ik Ajax eigenlijk niet doen. Die kijken toch onbewust naar Juve. Ben bang dat we niet gaan winnen en dat het zondag gespeeld is. Hoop het niet, maar ik vrees met grote vrezen...
2 -3
WantAmsterdam
Wat een onzin, alsof ieder club zich opeens minder op gaat laden, tuurlijk, wij zij Ajax, is voor ieder speler speciaal.
Verder moeten wij sws elke wedstrijd in de ED winnen, ookal geven de andere extra gas tegen ons, we zijn recordkampioen...
0 0
Ajaxbrl
Gelukkig is hij nooit Ajacied geworden!
0 0
mercurius3
Van Bommel lijkt me inderdaad een pure Ajax-hater. Is ook een rancuneus persoon. Alleen maar goed. Ajax moet zeer scherp zijn want Van Bommel gaat alles uit de kast halen. Het is natuurlijk een hele enge man en een controlfreak maar bezit wel de fijne kneepjes van het trainersvak.
0 0
brullie
Niet alleen hij is een engnek maar ook meerdere spelers zullen het niet schuwen om schwalbe na schwalbe uit te halen. 90 minuten janken zeiken tegen de scheids en 4e man....hopelijk heeft het kwartet hier oog voor.
0 0
Middenweg401
Heel, heel sneu dit soort verhaaltjes ophangen tijdens interviews. Het heeft iets kleins.
1 0
ARUCAMBA
dat ie een hekel heeft aan ajax dat weten we allemaal maar dat ie ook dacht dat mark van bommel groter was dan ajax daar moeten we toch collectief blij met zijn dat hij voor psv heeft gekozen toendertijd
0 0
hartvoorajax1
Ik denk dat Ajax zo’n van Bommel - zeker in die jaren - uitstekend had kunnen gebruiken. Van Os heeft destijds gewoon niet zo slim geopereerd. Dit staat los van het feit, dat van Bommel nou niet bepaald het prettigste type was. Maar datzelfde gold voor Jan Wouters. In diezelfde periode heeft Ajax wel meer vergissingen gemaakt. Voor hetzelfde geld was Robben naar Ajax gekomen als Beenhakker in huize Robben niet de populaire jongen had uitgehangen.
1 0
mercurius3
Is totaal geen Ajax-speler. Techniek van een wortel.
0 0
Gonzalez75
Techniek van een wortel? Boeit dat. Dat hadden Wouters, van Halst en Poulsen ook niet.
0 0
CL=5
Fijn dat ze allebei nooit maar dan ook nooit gekomen zijn... Misschien moet je je nog een keer afvragen voor wie jouw hartje klopt ;-)
0 0
hartvoorajax1
Mijn hart klopt en mijn verstand denkt voor Ajax. De meeste reacties zijn emotioneel wel te verklaren maar eigenlijk gewoon niet zo slim.
0 0
OuweDibbes
Heeft niks met van Os te maken. Louis van Gaal vond hem te kort komen voor Ajax met een te laag handelingssnelheid. Hij was toen iets van 16 toen hij in het eerste van Fortuna Sittard speelde. Hij ging pas een aantal jaar later naar PSV toe. En zeg nou zelf, zo halve gare wil je toch niet bij je club in het veld zien?
0 0
kaashaas
Come in hard.. go out suck a dick
1 -1
Oliveira
Meneertje is in zijn ego'tje gekrengt. Huilie huilie bommeltje
0 0
OuweDibbes
Zo n onverstaanbare boer die altijd een minderwaardigheidscomplex heeft ten opzichten van de grote stad is bij Ajax ook geen combinatie. Zo schreeuwende kleuter die altijd wat aan te merken heeft over de scheidsrechter en rare gebaren maakt bij een doelpunt is Ajax onwaardig.

Overigens vond Louis zijn handelingssnelheid te laag...
4 -1
Spuit11
Claimen dat je veeleisend bent, maar niet ertegen kunnen als een ander veel van je eist.

Hoe heet dat?
3 0
Klasseman
Nog twee weken..............
0 0
edalm
Engnek brrrrrr
0 0
Marcao
Geen woord aan deze pisvlek besteden. Sneu figuur.
5 0
cantharel
Van Bommel denkt dat men erin trapt in deze psychologie van de kouwe grond.Wat een sukkel is het eigenlijk.
6 0
Radie125
De toon die MvB aanslaat staat mij niet aan. Ajax moet gebrand zijn zondag te winnen.
5 0
Ajaxxxisdebeste
Droeftoeter... Wat hoop en duim en bid ik voor een gigantische afstraffing voor die shitboeren
3 0
Ajaxadept
Ach ach het egootje probeert het "vuurtje" voor zondag a.s. wat op te stoken. Niet Ajax maar Markje besloot geen contract bij Ajax aan te gaan. Voor wat het waard is! Gauw naar Duitsland verkassen, kijken of de 4e man daar ook zo coulant is met je gezeur tijdens wedstrijden...!
0 0
MisterAFCA
Het egootje is niet degene die aan het woord is hier. Björn van der Doelen is de pisvlek die dit (oude)verhaal de wereld inslingert. Maar er zijn er hier nog een paar die deze fout maken. Is ook heel begrijpelijk hoor. Ik krijg ook altijd kortsluiting van die tering kop. Ik hoop dat ie jankend het veld afgaat zondag. Pislul.
0 0
MPAjax
hij zou gewoon achter witschge, dani, laudrup, winter en van halst op de bank komen te zitten als roulatiespeler samen met yakubu en nieuwenburg daarom wilde hij niet
2 0
Redrum
Als je als voetballer je billetjes op schaamteloze wijze grondig uitgelikt wil hebben, dan ben je bij Ajax aan het verkeerde adres ja. Bij psv krijg je dan echt precies wat je zoekt.
1 0
Noxin
Arjen Robben zei iets soortgelijks, een jaar nadat hij naar PSV was verkast. Leo Beenhakker was als technisch directeur bij Ajax verantwoordelijk voor de gesprekken met potentiele nieuwe aankopen, dat leek me toch wel iemand die dat soort gasten een beetje kan paaien. Maar blijkbaar was het gewoon een hork. Jammer dat dat waarschijnlijk een aantal talentvolle spelers heeft gekost.
2 -1
Ferd
Beenhakker had "Arjan" op papier staan ipv "Arjen". En die ene letter joeg hem naar PSV. Dat zegt genoeg over zijn mentaliteit.
0 0
mercurius3
Waren andere tijden. Ajax had toentertijd een machtspositie in de voetbalwereld en het fenomeen 'spelers paaien' was toen nog niet echt bekend en gangbaar. Je moest als Nederlandse speler blij zijn om voor een Nederlandse topclub te spelen. Tijden zijn nu veranderd.
0 0
Tinus
Ironisch eigenlijk dat ze een Rotterdammer kennelijk te arrogant vonden.
1 0
mgtow
Vuilnisman kan deze holle xtc vat ook mee?
2 0
MPAjax
als nilis en van nistelrooij er niet waren geweest was hij ook nooit bekend geworden bij psv
1 0
afca_sittard
Wat een misselijke man zeg, vreselijk! As verander die foto aub die kop heeft niks op deze site te zoeken!
4 0
kaashaas
@AS kunnen jullie die kop van hem eraf halen en een foto van een lamp of weiland of zo plaatsen...
5 0
Tufono
Deze gast is om te kotsen!
0 0
Frank1978
Engnek, is op zijn plek bij dat Psv...
5 0
Mokum31
En nog steeds mag ie blij zijn op bankie te zitten in JC arena met die Calimero’s
Genadeloos pijn doen die lampen
4 0
Juichtoon
Was ook in de tijd dat Ajax steeds meer de verkeerde kant op ging. Ik vind mensen als Cruijff, Keizer, Gerrie Muhren meer voor Ajax staan dan de mensen die rond 2000 Ajax vertegenwoordigden.
De personen uit die tijd begrepen niet goed waar Ajax voor stond of staat.
Als supporter had ik in die tijd ook een nare ervaring met Ajax. Toen ik als fan die zn linkerbal voor Ajax zou geven om een andere plek met mn scc vroeg kreeg ik te horen dat ze "daar echt niet aan konden beginnen en dat ik blij moest zien dat ik überhaupt een scc had". De mensen toen die niets met de prestaties van 95 of begin jaren 70 te maken sloegen een veel te hoge toon aan.
Ok, dat is gebeurd maar laten we niet doen alsof nu nog zo is of altijd zo was en het is naar dat Mark hiermee een vijandbeeld creëert.
1 0
Red Devil
Gefrustreerde pannenkoek.
Ajax zat niet op zo'n schopper te wachten.
Laat Ajax zondag Pisvee maar helemaal slopen met een nulletje of 6.
3 0
kaashaas
Haat en liefde liggen dicht bij elkaar.. je kan iets pas echt haten als je er ook van houd.

De beste man moet stiekem gewoon van ons spelletje houden het kan gewoon niet anders ! ;-)
1 0
Gonzalez75
Bah, wat een reacties hier over van Bommel. Hij heeft een mooi palmares op zijn loopbaan. Menig speler van onze club kan nog wel wat leren over zijn mentaliteit. Je kunt vinden van hem wat je wilt maar hij was wel degene die alles toepaste om te winnen. Het is niet altijd fair maar zonder kom je in de voetballerij ook nergens.

En ja, ik kan me zijn drijfveren wel voorstellen. Hij is niet de enige sporter die zijn gram wilde halen nadat hij ergens werd bedankt of afgeserveerd.
0 -6
MisterAFCA
Bah? Serieus? Wil je nou zelf reactie’s uitlokken of ben je gewoon een lamp verkleed in Ajax kleren? De grootste teringlijer ooit op de Nederlandse velden. Dat ie een leuke carrière heeft gehad is prima, die heeft Lodewijk Asher ook maar dat maakt hem niet een minder grote klootviool...
0 0
Gonzalez75
Sodemieter een eind op met je commentaar. Hoe oud ben je. Je zat zeker nog in de planning toen ik al naar Ajax ging en keek.
0 0
Ajaxadept
De man blonk uit in het maken van echt grove overtredingen tijdens toppers tegen Ajax! Van Basten zag het in het Nederlands elftal niet in hem zitten, die wist wat voor stemming deze speler in de kleedkamer kon maken. Ook later bij Bayern weer in de clinch met van Gaal. Zou het alleen aan de trainers hebben gelegen..?
0 0
BrandjeXL
Mensen die alleen kunnen uitdelen maar niet incasseren zullen nooit maar dan ook nooit mijn respect krijgen. Zowel als trainer als voetballer een heel eng mannetje.
0 0
Tinus
Spot on!
0 0
Juichtoon
Nee want hij wil Ajax voor zijn achterban hiermee framen als een nare club en een club van nare mensen. Dat is wat er fout aan is. Hij vertelt wat ze willen horen. Het was slechts wat hem is overkomen. Ajax is meer dan die mensen en bestaat al 119 jaar.
3 0
ajaxxcied4life
Ga fietsen joh. Van Bommel is een onuitstaanbare vent.
3 0
Ajaxbrl
Jankmuil
1 0
MPAjax
Dit bedoelt hij:
https://www.nrc.nl/nieuws/1999/08/03/psv-gaf-van-bommel-het-juiste-gevoel-7456995-a1246364
1 0
MRAFCA14
Wat een pleuriskop heeft deze man
0 0
Jaridebeste
Lekker belangrijk dat die Van Bommel dat nooit vergeten is. Lekker relevant ook. Calimero.
3 0
JariJari
Heeft wel indruk gemaakt
0 0
kaashaas
Hey druiloor! Ga je eens met je weiland bezig houden.
3 0
Ajax#1900
Dit is echt de opper Calimero. En het is nog besmettelijk ook. Z'n spelers janken nog erger dan onder Cocu
4 0
HeavenlyDivine
oooo wat errrruuuug
3 0
ajaxxcied4life
Van Bommel, ach ja.... een 10 in een dozijnspeler.
0 0
D4nny
13 in een dozijn mag ik hopen?
1 0
MichelAngelo66
Engnek zonder leven. Persoonlijk vond ik het een ordinaire schipper. Heb werkelijk niets met deze man. Bij oranje kwam ie amper uit de middencirkel en werd ie zwaar beschermd door zn schoonmama. Hij is de verpersoonlijking van de PSV. Exact de reden waarom het nooit serieus werd genomen en zal worden.
2 0
Joseph
Frenkie en Blind centraal achterin en een middelveld met Schone, Eiting en Neres.

Van Bommel had een enorme gouden mandingo toen hij het met zijn PSV op nam tegen Ajax.
1 0
3*stars*3
Kan mij een interview van hem herinneren in dat programma dat Derksen had.
Derksen zei toen tegen Hem dat hij zijn carrière vroeg had uitgestippeld omdat hij jaren geleden in VI riep dat hij na Fortuna stap wou maken naar Ajax, daarna Bayern, Milan volgens mij United.
Hij knikte want dat was zijn plan, hij was vroeger stiekem voor Ajax en dan kan zo’n uitspraak vanuit Ajax wel hard aankomen.

Maar hoe dan ook een geweldige carrière gehad maar Bommel een engnek, als je hem als speler bezig zag en nu als trainer.
4 0
Toon meer reacties