‘Ik denk dat zo iemand nu gemist wordt’

FinnDekker, 27-03-2019 om 18:21, 8731 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De uitgeleende Azor Matusiwa denkt volgend seizoen bij Ajax iets extra’s te kunnen brengen. Zijn club beschikt momenteel niet over een type stofzuiger zoals hij, hetgeen hoop biedt voor een succesvolle terugkeer in Amsterdam.

‘Ik denk dat verdedigende middenvelders populairder zijn geworden door Kanté. Zonder hem had ik nu veel minder aandacht gekregen. Hij heeft kwaliteiten die volgens mij ieder team nodig heeft. Ook Ajax’, zegt Matusiwa, sinds de winterstop speler van De Graafschap, in gesprek met Voetbal International

‘Ze zouden er goed aan doen om zo'n speler in huis te hebben. Ik denk wel dat zo iemand nu gemist wordt, het zorgt voor iets meer balans. Je hebt niet negentig minuten de bal.’ Matusiwa keert na de zomer terug bij Ajax, waar de middenvelder nog een contract heeft tot medio 2020.

Lees ook: ‘Ik was de makkelijkste keuze’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Je hebt niet negentig minuten de bal nee, maar wel 3/4 van de wedstrijd zowat, en dan wil je zo goed mogelijk zijn aan de bal. En als je de bal niet hebt, is bikkelen en ballen afpakken door een individu leuk, maar niet essentieel, daar dat als collectief moet gebeuren, door collectief druk te zetten en door te dekken.

Je wil aan de bal ook onder druk uit kunnen voetballen, en dan kan je voetballend geen zwakke schakel gebruiken. En bij balherovering, wil je gebruik maken van de omschakeling, en dus snel met secure passing de bal over de grond naar voren krijgen, en dus snel die oplossing naar voren zien.

Daarvoor lijkt Matusiwa mij tekort schieten. Als Bosz en Ten Hag iets hebben aangetoond (en wat zo logisch is), dan is het dat een voetballende 6 zoveel meer brengt, in de opbouw, het spelmaken, het samen-/combinatiespel, het onder druk uit voetballen, etc.

Kanté moet geen schoolvoorbeeld zijn van een 6 voor Ajax, maar Busquets.
0 0
theflyingdutchm
Stopzuigers zijn alleen nuttig als je met de punt naar voren speelt en niet naar achter. Als je net als wij spelen met de punt naar achter dan moet je gewoon als collectief druk zetten en dan heb je ook geen stofzuiger nodig.
0 -2
Schip
Wat een ontzettende kul. Je keek naar de veldbezetting en je zag een poppetje achter twee andere poppetjes op het middenveld en dus dacht je 'ah, dat moet een echte verdedigende middenvelder zijn'?

Anita speelde ook in de punt naar achteren. Die was cruciaal als 'stofzuiger' - kutwoord, want je bent gewoon een moderne 6 wat een extreem veeleisende positie is - zonder balbezit en cruciaal als scharnier om onder druk uit te spelen en voort te zetten in balbezit.

Je moet in in sjabloontjes denken, maar kijken naar je spelers. Daarop pas je je sjabloon aan.
0 0
gebruikersnaam
wij spelen al het hele jaar met de punt naar voren
0 0
Rood Gevaar
ik zou het ideaal vinden als ze zijn contract openbreken en hem samen met Eiting een jaar verhuren aan een club als Groningen.
zijn 2 spelers die op hun leeftijd nu gewoon heel veel moeten spelen en 2 spelers die elkaar aanvullen.
Eiting de opbouwende defensieve middenvelder met een goede techniek en een Matusiwa die defensief sterk is waardoor de andere middenvelders iets meer risico kunnen nemen in de aanval
0 -1
godlike
Gewoon verlengen en dan 1 a 2 jaar laten rijpen bij de subtop, als het dan niks wordt ook prima
0 0
AsensioWillemsen
Vind hem nuttiger dan Dani de Wit. Matusiwa kan daadwerkelijk verdedigen en ballen afpakken
3 -2
Gonzo
Dat kan Dani even goed. Die legt zoveel energie in dat middenveld. En hij is echt verder dan Matisuwa. Een jaar uitlenen bij een goede club zou hem de kans geven te groeien, maar dan moet hij wekelijks spelen op een goed niveau.
0 -3
MosesD
Zeer goede speler en door velen onderschat. Komend seizoen gewoon erbij halen, gaat een hoop mensen verrassen. Bikkelaar, stofzuiger en prima voetballend vermogen in één. Vrij zeldzaam.
6 -1
altijdwelwat
Goed ventje en hij heeft een prima mentaliteit , en kan redelijk bikkelen maar dan houdt het echt wel op hoor. Handelingssnelheid is veel te laag , zijn passing is niet op niveau Ajax , en als de ruimtes klein worden mist hij spelintelligentie en verliest hij het overzicht. Komt eigenlijk op alle vlakken tekort om hier een rol van betekenis te kunnen spelen.
1 -3
Jornnn
Ik zou Matusiwa wel eens bij een beter team willen zien. Pas dan kan je zien of hij wat brengt als teams ook moeten voetballen.
Als dat een succes is, kan je hem als Ajax zijnde wellicht nog goed gebruiken.
5 0
Lagasj
Onmiddellijk verlengen. Vond hem vorig jaar al klaar voor het eerste.
5 0
trodat4030
Zou t m wel gunnen, maar deze jongen zit in een fase van zn carriere waar veel speeltijd echt heel belangrijk is en dit type speler komt bij Ajax over het algemeen tot zo'n 5-8 invalbeurtjes per jaar. Dat moet je maar willen op die leeftijd en in deze fase van je carriere. Ik vind dit eigenlijk typisch zo'n rol die past bij een afbouwende speler die genoegen neemt met een plek op de bank en zo nu en dan van stal gehaald kan worden om een krappe voorsprong over de streep te trekken. Niet bij een jonge knaap wiens carriere amper begonnen is. Dit is geen basismateriaal, dit is er gewoon 1 waar je er graag 1 van bij de selectie hebt voor die paar potjes.
0 0
FlyingDutchMan
Een Lasse Schone ;)
0 -1
Schip
Begrijp wat je zegt, maar dit type spelers is echt niet enkel nuttig om een wedstrijd dicht te gooien. Daar geloof ik sowieso niet in - althans niet door de inbreng van één speler - maar gewoon als basisspeler. En dan moet je zo goed zijn, dat je positioneel en tactisch sterk bent en je voortzetting op Ajax niveau zit. Ik zie hem graag een kans krijgen, maar denk inderdaad dat speeltijd belangrijk is voor hem.
1 0
Adios
Inderdaad, door dit soort spelers komt de tegenstander niet aan voetballen toe. Daardoor kan je ze langer onder druk houden. Als het verdedigend goed staat, wordt aanvallen makkelijker. Iets met restverdediging ofzo ;)
0 0
Pheadrus
Het is wel mooi om te zien dat de Ajax jeugdopleiding de hele Eredivisie verrijkt. Kijk naar Groningen, PEC en de Graafschap.
2 0
grannig mokum1
Precies D
0 0
MPAjax
Soort Enoh maar dan met meer techniek en beter positie kiezen.
1 -1
Pheadrus
Is Marin ook niet zo'n type speler als Matusiwa?
0 0
RaynoFischer
Nah volgens mij is Matusiwa wel een echte verdedigende middenvelder en Marin vooral een box to box middenvelder
5 0
Gecko
Gaat het niet worden
1 -7
Schip
Ok, maar we mochten niet negatief zijn over het idee om Pierie aan te trekken?
1 0