Van der Sar: 'Weet hoe lichaam Ronaldo herstelt'

BVeenstra, 27-03-2019 om 15:30, 11029 views, Sky Sport Italia |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin van der Sar denkt dat Ajax over twee weken in de kwartfinales van de Champions League tegen Juventus 'gewoon' rekening moet houden met Cristiano Ronaldo. De Portugese sterspeler van de club uit Turijn raakte afgelopen maandagavond tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië geblesseerd aan zijn hamstring.

'Ik ken Cristiano goed. We hebben vier jaar samengespeeld en het is leuk om hem weer te zien', zegt Van der Sar tegenover Sky Sport Italia. De algemeen directeur rekent erop dat Ronaldo over twee weken gewoon van de partij is. 'Ik weet hoe zijn lichaam herstelt en hoe sterk hij mentaal is. Hij zal er alles aan doen om erbij te zijn. Hij heeft dezelfde droom als Ajax: winnen.'

Van der Sar gelooft verder in een stunt van 'zijn' Ajax. 'We hebben zeker een kans om te winnen. We hebben een jong team, maar met Tadic en Blind ook ervaren jongens die de jonge spelers helpen. Tegen met name Bayern München en Real Madrid hebben we het goed gedaan.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NicoTagliafico31
Op zo’n moment wel jammer dat je iemand als Viergever niet meer bij de selectie hebt...
0 0
0h0Litmanen0h0
Ik adviseer Veltman ff met Boulahrouz te laten bellen...die had Ronaldo in zijn broekzak :)
1 0
Lane 8
Boulahrouz gaf ronaldo ook een litteken rond zijn broekzak
1 0
mercurius3
Veltman moet een week lang aparte training krijgen in het genadeloos (maar zonder kaarten) uitschakelen van zijn man. Hij moet ook mentaal geprepareerd worden, geen afleiding en steun vanuit de tribune. Gezeik op veltman even on hold en keihard ondersteunen.
1 0
Jaridebeste
Waarom on hold. Dat eeuwige gezeik op Veltman, of sommige andere "pispaaltjes", mag van mij sowieso wel stoppen. Daar wordt echt niemand beter van.
3 0
NegentigMinutenLang
Ik verwacht dat Veltman rechtsback komt te staan, zodat er verder gewoon vastgehouden kan worden aan de opstelling. Maz is verdedigend niet beter dan Joël, belangrijker lijkt mij om te voorkomen dat de bal überhaupt bij Ronaldo komt.
0 0
Sterspeler
Dus druk op het middenveld. Juventus zal op de lange bal gaan spelen. Dat kan een probleem worden. Want de Ligt staat qua koppen tegenover 2 goede koppers. Of je moet Magallan durven opstellen..
0 0
Radie125
Ik hoop echt dat Ronaldo mee doet wat een fenomeen.
2 -2
Sterspeler
Nou. Nee. Dat arrogante gejuich mag ie achter wegens laten.
0 0
Jaridebeste
Nou ik hoop het niet, daar ben ik heel eerlijk in. Ik wil heel graag de halve finale halen en zonder Ronaldo is die kans gewoon iets groter.
1 0
ditisdebeslissing
echt benieuwd hoe ten hag Cristiano onschadelijk gaat maken. ik verwacht tagliafico even rechtsback maar dan kom je op de linksback positie in de problemen.
0 0
ricky10
Je moet pjanic en bernardeschi onschadelijk maken dan schakel je Ronaldo ook uit
2 0
Sterspeler
Op bernardeschi gewoon Tagliafico houden. Indd.
0 0
Ajax#1900
Haha oke. Dan heb je een heel bijzonder verwachtingspatroon. Wordt gewoon Veltman op rechts. Heeft Lozano al in z'n zak, doet daar Ronaldo gewoon bij. Geen zorgen.
0 0
jeppas
Tagli op Cristiano is denk ik ook wat Ten Hag voor ogen heeft. Waarom zou hij anders Veltman nog geen minuten hebben gegeven. Verwacht dat Ajax zo gaat spelen achterin.

Blind---De Jong----De Ligt----Tagli
0 -3
Joseph
Je 2 beste middenvelders in de verdediging, hoe ging dat de laatste keer? Ik kan het wel verklappen, we waren kansloos tegen PSV.
0 0
gi0vanni
C. Ronaldo is ook veel in 't centrum te vinden. En in goede doen is hij in de lucht niet te stoppen met zijn loopactie's, timing, sprongkracht en geweldige afronding. De enige die het hem moeilijk kan maken is de Ligt.
1 0
Sterspeler
En je hebt Mandzukic daar ook lopen. Over kopspecialisten gesproken..
0 0
Ar
Ja, tuurlijk. Hij gaat de boel helemaal omgooien tegen Juve.
1 0