Ajax wil PEC-talent Van den Berg (15) strikken

FinnDekker, 26-03-2019 om 10:30, 14855 views, De Stentor |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax heeft interesse in de jeugdspeler Rav van den Berg van PEC Zwolle. Het betreft het broertje van Sepp, die bij de Eredivisionist al regelmatig in de basis stond dit seizoen.

Rav is met vijftien jaar twee jaar jonger dan zijn broer en beschikt vanwege zijn leeftijd nog niet over een contract. Ajax hoopt hier gebruik van te maken, meldt De Stentor dinsdagochtend. Maar naast Ajax is ook PSV geinteresseerd in de verdediger.

Gerard Nijkamp, technisch directeur bij PEC, bevestigt de belangstelling. ‘Of hij vertrekt, gaan we zien. We voeren hierover gesprekken met zijn familie.’ Mocht Ajax het talent overnemen, dan hoeven de Amsterdammers alleen een opleidingsvergoeding te betalen.

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik zou zijn broer dan ook direct vastleggen en voor twee/drie seizoenen terug aan PEC Zwolle verhuren.
5 -1
geDaante
Zeker, en als ie dan in Ajax 1 echt goed blijkt, heb je meer kans dat hij relatief heel lang blijft, omdat hij dan mogelijk nog graag met zijn broertje wil samenspelen ;). Vooruitzien is regeren!
2 0
Joseph
Hele mooie kans om een nieuwe grasmat aan te leggen in Zwolle!

Dit soort clubs moet je geen geld geven, kunnen ze duidelijk niet mee om gaan. Sepp kunnen we ook halen, daarvoor geven we dan 10 jaar onderhoud van de mat..
2 0
Pheadrus
Meestal is het jongste broertje de beste. Zie de Koemans
0 0
Ferd
Rodney is ook veel beter dan Wesley. Net als Robbie Witschge, veel beter dan Richard. Anton Ferdinand heeft het verder geschopt dan Rio.

Oh wacht.....

5 0
Ozymandias
Rob Witschge is ouder dan Richard.
3 0
Pheadrus
OK, OK, punt gemaakt.
1 -1
AjaxDaniel
Pogba ook
0 0
Knalpot
Das de middelste volgens mij, Wesley Sneijder ook. Dus voortaan vooral goed scouten op de middelste van 3 broertjes.
0 0
Pheadrus
Er wordt een top-team rond Unuvar gevormd. Dat wordt echt smullen. En nu eindelijk de Youth League winnen!

@Ozimandias; ik moet eerlijk bekennen; ik heb een obsessie met de Youth League. Ik volg voornamelijk de jeugd en Jong van Ajax. En ik wil zo graag dat ze de Youth League winnen. Nog meer dan de Schaal en de Beker.
0 0
geDaante
Afgelopen editie van de YL had je al een waar topteam neer kunnen zetten, en die YL kunnen winnen.

Hoogewerf------Hansen-----Kühn

---------Ünuvar-----------Taylor------

------------------Gravenberch---------

Salah-Eddine---Timber---Van Gelderen---Dest

Talentvoller ga je het lang niet meer zien. Maar nee, men moest per se weer Nunnely terughalen, Ter Heide, Botman, Jensen (maakt al voldoende minuten in de KKD en niet ingespeeld met Ünuvar zoals Hoogewerf en Taylor dat zijn). Wisselt Llansana voor Van Gelderen, etc.
Editie daarvoor haalt men Ekkelenamp én De Wit terug, en stelt hen samen op!

Eigenlijk over het geheel nog getalenteerder dan de lichting Nouri.

Je kan dus wel toptalenten voorradig hebben, als er visieloze beleidsbepalers en trainers rondlopen, houdt het op.
2 0
Ozymandias
De manier waarom Ajax momenteel net de Youth League omgaat is het enige wat volgens mij echt misgaat qua het jeugdbeleid. Natuurlijk moet de jeugdscouting beter maar daar zijn ze hard mee bezig (Haesaert en Doesburg zijn niet voor niets aangetrokken). Wat Overmars, Ouaali en Heitinga met de Youth League doen begrijp ik helemaal niets van.
2 0
geDaante
Ah dat over de Youth League ben je gelukkig met me eens ;).
Het verschil is dat jij daarover heen kijkt, en ik daar mede door andere fratsen en beleid, conclusies aan verbind, want het is heel veelzeggend hoe men dat aanpakt.
Dat is totaal visieloos, en getuigt van een gebrek aan geloof in aanvallend combinatiespel en (jonge) kwaliteit. Men denkt eerder te winnen met ineens behoudender voetbal en 'ervaren' middelmaat. Dat is niet des Ajax, Daar is de Youth League ook helemaal niet voor.
En Ouaali zat gewoon naast Heitinga in de dug-out, dus die staat er helemaal achter. Zorgwekkend dus.

Het gaat er niet om de Youth League te winnen, het gaat er om de Youth League ZIEN te winnen met je beste en mooiste talenten, en je beste veldspel dat je maar op de mat kan brengen, wat ook veel eerder het geval is met je beste, technische talenten. Dus ook geen lopers (weer zo'n frats) die voetballend een zwakke schakel zijn.

De YL dient dus enerzijds als extra weerstand voor je beste (jonge) talenten, en als visitekaartje naar buiten toe.

Je geeft vaak aan dat het goed met de opleiding gaat omdat de beste talenten zich ontwikkelen. Dat is natuurlijk geen graadmeter, en niet hard te maken, dat is een subjectieve constatering. Misschien waren zij al wel veel verder bij een betere aanpak. Beter is het dan ook om gewoon naar de aanpak te kijken, wat altijd een logisch gevolg heeft.

Zo hield men eeuwig vast aan Dani de Wit, in Jong Ajax bijvoorbeeld, en anders wel Ekkelenkamp. Onlangs waren zijn even niet beschikbaar voor Jong, en moest men terugvallen op Lang op 10, Jensen ernaast en daarachter weet ik even niet meer. Maar het liep meteen als een tierelier, met veel meer voetbal, van achteruit, spelmaken, en aanvallend meer verrassing en voetbal.

Geloof me, ik hoop dat je me ooit kan overtuigen van mijn ongelijk, want ik wil zo graag dat het goed, zo niet bijna perfect loopt in de opleiding, met de juiste visie en aanpak, ongeacht welke poppetjes dat doen, want ik word wel als een Jonk-lover neergezet, maar dat wil niet zeggen dat ik naar de persoon kijk, ik kijk naar het beleid, visie en aanpak. Ik was het gewoon met die van Cruijff en Jonk eens. Een ander kan dat ook neerzetten, maar in deze bezetting zie ik dat niet gebeuren.
0 0
Sampaoli
Heel goed bezig. Beste jeugd van Nederland in alle leeftijdscategorieën moeten we naar streven. Uiteindelijk is de jeugdopleiding voor Ajax dé resource van talent.
3 0
Eastwood
Naast Ajax is ook PSV geïnteresseerd. Het is bijna een standaard slotzin bij elk item over een potentiële nieuwe speler.
1 -3
Ozymandias
Dat is toch logisch? Het zijn beide Nederlandse topclubs en vissen dus voor een groot deel in dezelfde vijfer. De vijfer van Ajax is nu iets groter doordat ze meer geld hebben maar verder zal PSV logischerwijs interesse hebben in veel dezelfde spelers als Ajax. Dat is al decennia zo en zal zo blijven zolang beide clubs ongeveer dezelfde status en financiele middelen.
6 0
JayCee
PSV heeft een vijfer, die van Ajax is groter, dus hebben zij een zesser;-).
Maar verder heb je natuurlijk wel gelijk!
0 0
iammike
Haal hem maar en zijn broer ook. Voor een transfersom + natuurgrwsveld
2 0
Pheadrus
Het lijkt er op dat ze kiezen voor Hillen van AZ. Dan is Sepp overbodig/dubbel.
0 0
Mikes
Dat is natuurlijk onzin. Sepp is van '01 en is een rechtsbenige cv. Hillen is van '03 en is een linksbenige cv. Dat hoeft dus verre van een of of te zijn. Kan prima een en en zijn.
2 0
RaynoFischer
Neem zijn broer ook maar mee hoor, geld genoeg ;)
Kunnen ze een ander veld aanschaffen
5 0
Ferd
Haal beide maar, en geef Zwolle naast een opleidingsvergoeding ook een huurspeler of twee uit goede wil.
4 0
AFCA-B93
Als ze van dat kunstgras af zijn, dan ja
0 -1
Ferd
Het is pas 399 keer gemeld dat Zwolle overstapt naar een natuurgrasveld. Maar speciaal voor jou, de 400ste keer: Zwolle gaat weer op echt gras spelen.
1 0
Libero
Het is echter nog wel de vraag wannéér ze dat gaan doen, in 2020 of 2021.
0 0
trodat4030
Het was blijkbaar 399x niet interessant genoeg om te onthouden. Waarschijnlijk de 400e x ook niet, dus bereid je maar vast voor op nr 401.

Iets minder bijdehand mag wel..
0 -2