'Arena Boulevard mogelijk vernoemd naar Cruijff'

ThijsZwagerman, 24-03-2019 om 16:45, 6506 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Arena Boulevard wordt mogelijk omgedoopt tot Johan Cruijff Boulevard, zo meldt AT5. De gemeente onderzoekt momenteel of er voldoende draagvlak is voor de naamswijziging. Dit onderzoek is gericht aan bedrijven die zijn gevestigd aan de Arena Boulevard.

Naar aanleiding van de uitkomsten van het draagvlakonderzoek en adviezen van de Commissie Naamgeving Openbare Ruimten en het bestuur van stadsdeel Zuidoost, gaat het college van burgemeester en wethouders besluiten of de naamswijziging daadwerkelijk zal worden aangevraagd.

Aan de Arena Boulevard ligt ook de Johan Cruijff ArenA. Het stadion van Ajax, dat voorheen de naam Amsterdam ArenA droeg, werd bij de start van dit voetbalseizoen officieel vernoemd naar Cruijff. Het is vandaag (zondag, red.) precies drie jaar geleden dat nummer 14 op 68-jarige leeftijd overleed.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ARUCAMBA
Wie wil er nu NIET aan de Johan Cruyff boulevard gevestigd zijn?
1 0
MisterAFCA
Zoals jij het schrijft helemaal niemand.
1 0
1900AFCA1900AFCA
Als ze een straat naar Cruijff willen vernoemen, beter doen ze dat dan met de straat waar hij werd geboren/opgroeide. Daar is het tenslotte allemaal begonnen.
0 0
Adamoost
Zou het toch mooier vinden als de middenweg de cruijfflaan wordt, is toch een mooiere plek waar hij veel meer mee heeft.
0 -1