[Update] Besluit staat vast: geen extra fans

FinnDekker, 26-03-2019 om 15:00, 20265 views, Tubantia |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

FC Twente baalt ervan dat de club slechts 185 kaarten krijgt voor de uitwedstrijd tegen Jong Ajax, zo valt te lezen in de Tubantia. Op 19 april, Goede Vrijdag, speelt de club uit Enschede op Sportpark De Toekomst in de Keuken Kampioen Divisie tegen het belofteteam uit Amsterdam.

Op dit moment staat FC Twente bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie en daarbij heeft het liefst een voorsprong van elf (!) punten op nummer twee Sparta Rotterdam. Het kampioenschap komt dan ook steeds dichterbij en om die reden is er veel vraag naar tickets. Op Sportpark De Toekomst is echter weinig capaciteit voor supporters.

'Wij hebben Ajax meerdere malen verzocht extra kaarten beschikbaar te stellen of eventueel uit te wijken naar een andere locatie. Helaas willen zij hier geen medewerking aan verlenen', aldus FC Twente, die dit bericht aan alle supportersverenigingen heeft verstuurd.

Update - 15.00 uur (26 maart 2019) - Besluit staat vast: geen extra Twente-fans

Ajax kan niet meer FC Twente-supporters toelaten dan de normale capaciteit van 185. De Amsterdammers voldoen volgens de club gewoon aan de eisen van de KNVB en zien geen reden om meer Tukkers te ontvangen dan mogelijk. 'Ajax loopt zelf ook regelmatig tegen de situatie aan waarin de capaciteit van een uitvak niet voldoet aan de vraag van onze supporters', luidt een deel van de verklaring van Ajax aan De Telegraaf

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Dat Twente had gewoon serieus even verwacht dat wij een waar voetbalfeest voor ze zouden organiseren in de Arena. Ik snap dat je dit als club leuk zou vinden, maar het zou Twente sieren even wat meer nederigheid te tonen gezien de situatie waar zij zichzelf als club in gewerkt hebben. Een huldiging zou eigenlijk al misplaatst zijn als je het mij vraagt. Gewoon blij zijn dat je direct weer terugkeert op het niveau waar je thuis hoort en verder bek houden en je voorbereiden op het nieuwe seizoen in de eredivisie.
0 0
Juichtoon
Als ik Ajax was had ik iets meer gedaan om Twente te faciliteren. De huidige argumentatie, ja wij lopen hier ook wel eens tegenaan, is niet echt heel sterk.
Daarbij is dit ook niet echt goed management. Je kunt beter vrienden hebben dan vijanden. Ik refereer nog maar eens aan het idee van Cruijff toen Twente in financieel zwaar weer terecht kwam om 4-5 toptalenten uit de jeugd gratis en voor niks bij Twente een jaar te stallen. Geniaal in zn eenvoud.
0 -2
Spuit11
Wat een gezever om niks. Twente moet niet janken.
0 0
Aspers73
Dus omdat iemand anders kampioen kan worden bij ons, hun een groter stadium geven? 20.000 Twente fans in de Arena? Dat is echt grote onzin. Dan huren ze maar een hal in Enschede en gaan ze daar TV kijken. Jong Ajax werd ook op De Toekomst kampioen en niet in de Arena.
1 -1
Juichtoon
Waar heb ik het over 20.000?
0 0
Lazell
Die laatste zin van Aspers is alles zeggend. Waarom zou je Twente meer geven dan je eigen aanhang? En je zegt: je moet lief doen voor andere clubs. Waarom? Ze vragen... nee ze EISEN dit, puur voor eigen gewin hoor, daar krijgen we nooit iets voor terug. Want als ze in de Eredivisie spelen is het weer 110% anti Ajax.

Harstikke gek zijn ze daar geworden.
0 0
ajaxminimax
Waarom? Twente heeft elke club benadeeld een paar jaar geleden... Nee die club verdient geen enkele medewerking. Hebben ze namelijk al genoeg gehad van de knvb
0 -1
Juichtoon
Regeren is vooruitzien.
0 0
Radie125
en gewoon winnen van die Duitsers
0 0
mgtow
Weiger die lui maar. Fans van onfrisse voetbalclubs moeten niet welkom zijn.
1 0
Labrador
Het is nog helemaal niet zeker dat ze kampioen kunnen worden tegen Jong. Als de concurrentie verliest of Twente verliest zelf dan liggen de verhoudingen weer anders
0 0
DeBaller
Lekker boeiend. Ze hopen gewoon dat ze in de ArenA mogen spelen, nou dat gaat Ajax echt niet doen. Doeiii Twente.
0 0
JariJari
Ze hebben de boel opgelicht en zo een kampioenschap van ons gejat. Jaren erna lekker zingen als wij geen kampioen worden en tegen Ajax veel beter hun best doen dan onze concurrenten.

Jammer dat ze waarschijnlijk kampioen worden. Hopelijk maakt jong Ajax ze het nog een beetje moeilijk.
5 -7
wendoo9
Kampioenschap gejat ?? Nee we hebben het zelf net als gewoonlijk laten liggen al die jaren. Je kan niet altijd doelpunten of een a twee punten te kort komen, want dan doe je zelf iets niet goed. In de wedstrijden die we moeten staan (de Laatste jaren en ook dit jaar ) geven we gewoon niet thuis en zo is het en niet anders !!
0 0
Liam
Was wel behoorlijk jatten hoor. Ajax behaalde de laatste 15 duels de maximale score....Twente bleef piepend en krakend overeind. Ze werden op een gegeven moment door jan en alleman in het zadel gehouden. Alleen Pieter Vink werkte even niet mee bij AZ en werd daarop meteen door Twente-diehard Kessler van de Europa Cup finale afgehaald. (zie docu op Fox waar Vink als een klein kind zit te huilen). In de voorlaatste wedstrijd liet Feyenoord het gewoon lopen tegen ze. Werkelijk alles werd gemobiliseerd. Als je dan achteraf hoort wat ze allemaal flikten is dat best zuur voor ons inderdaad.
1 0
mgtow
Kessler... Wat een nare lul was dat man. Hoop echt op een donker einde voor hem.
0 0
COYS
De helft van die selectie van hun had niet eens op het veld mogen staan. Die speelden er alleen maar, omdat Munsterman de boel bij elkaar fraudeerde. Op die manier hebben ze een kampioenschap gejat. Gewoon de boel opgelicht, hoopte eigenlijk dat ze voor lange tijd in de eerste divisie zouden blijven.
0 0
de-Ajacied
Ja precies dat.
Ze krijgen daarom ‘helemaal niets in Amsterdam’ cadeau
0 0
debarbaar
Jammer dat ze kampioen worden? Ja het is natuurlijk veel leuker dat je tegen Excelsior of Emmen mag spelen opa kunstgras en voor een handje vol toeschouwers. Kinderachtig van Ajax dat ze niet willen uitwijken. Dan speel je toch gewoon lekker in de Arena met de eerste ring open of je wijkt uit naar het Olympisch stadion. God voor Jong Ajax en goed voor de sport. Kinderachtig dus.
0 -1
chrisjuhhh
enig idee wat dat kost ?
Blijkbaar niet anders post je dit niet .

By the Way ; Ajax hoeft niet op te draaien voor een eventueel kampioenfeestje Twenthe .
0 0
Pheadrus
"Jammer dat ze kampioen worden"?????

Twente hoort in de Eredivisie en Ajax heeft er alle baat bij dat de Eredivisie zo sterk mogelijk is, mooie stadions heeft en...........GRAS!
3 -1
KleinMiljoen
Rot op man. Club had opgedoekt moeten worden vorig jaar
0 0
COYS
Ze hadden niet eens mogen bestaan nog, al lag er de mooiste mat ter wereld. Stelletje valsspelers.
0 0
trodat4030
Zeg nee tegen vak P!
4 -3
31xAjax
Wat een selectieve verontwaardiging weer hieronder. Twente heeft natuurlijk groot gelijk. Het had eens andersom moeten zijn, dan was Nederland te klein geweest. Wedstrijd tegen PEC wordt verzet, en PEC moet dat maar laten gebeuren. Ajax hooligans breken keer op de keer de Kuip af, tot ze niet meer welkom zijn en (bijna) niemand snapt dat....
5 -11
afcas
het had andersom moeten zijn? je bedoelt dat ajax meer uit supporters mee wil nemen naar wedstrijden? volgens mij wil ajax dat vrijwel iedere wedstrijd wel, maar hoor je niemand klagen dat dat niet kan?
0 -1
31xAjax
Moet je hier eens lezen als we naar Feyenoord, ADO of Utrecht toe moeten.....
1 -1
chrisjuhhh
een appel met een peer vergelijken .
Het gaat om jong en die spelen nu eenmaal op de toekomst !!!
1 0
Murph
Breken keer op keer de kuip af ??
Vertel eens ben benieuwd want jij was er bij en kent de details.
5 0
31xAjax
Ja, zelfs in de bekerfinale tegen PEC....
2 -9
Redrum
Op basis van wat zouden wij Twente tegemoet moeten komen dan? Ze spelen in de fucking Keuken Kampioen Divisie, dus dan moet je gewoon accepteren dat je weinig kaarten krijgt voor het uitvak. Denken ze daar nou serieus dat wij de wedstrijd speciaal voor hun ff in de Arena gaan spelen? Kom op zeg, wat een ongelofelijke misplaatste arrogantie. En dan ook nog in de media gaan lopen janken dat Ajax ze niet tegemoet wil komen, flikker ff heel snel op met dat kutclubje. Volgend jaar mogen ze weer in de Arena spelen, dit jaar moeten ze op de blaren zitten.
5 -2
Kaatje
"..aldus Twente, die dit bericht aan alle supportersverenigingen heeft gestuurd".
Nou dat is toch maar weer mooi meegenomen van fcTwente deze gratis reclame van ons aller Ajax.
1 0
Liam
Je merkt aan alles dat ze bij Twente bang zijn voor hun eigen supporters. Anders kom je niet met dit soort laffe communiqués .
4 -2
Redrum
Dat Twente publiek zit gevaarlijk dicht tegen het niveau van de leeghoofden in de Kuip aan. Al kan je eigenlijk in beide gevallen niet van enig niveau spreken.
2 -3
mgtow
Stel voor dat we in justitieel complex Zaanstad gaan spelen en dat alleen de Ajacieden weer naar huis mogen na de wedstrijd.
1 0
NotForSale
Dit is nu eenmaal de capaciteit van het uitvak op de toekomst, deal with it. Bij ons is er voor uitwedstrijden ook altijd meer vraag dan aanbod
7 0
Eastwood
185 tukkers op de Toekomst is nog veel. Ze blijven maar janken daar in Enschede.
5 -5
insectenverdelg
186. Ten Hag stast ook altijd te kijken....
6 -7
Illegaal
Wat een onzin, Ajax geeft gewoon de toegestane kaarten voor een uitclub en er is geen reden te bedenken waarom Ajax ergens anders zou moeten voetballen.

Ajax1 kan bij menige wedstrijd ook meer supporters meenemen maar de club waar ze heen gaan zoals Excelsior, VVV etc die hoeven er ook niet meer te geven of uit te wijken omdat Ajax komt, dit heeft de voetbalsupporter zelf kapot gemaakt, de regeling van een bepaald aantal kaarten krijgen i.v.m. de veiligheid

Dit is allemaal het gevolg van het verloederen van de mens, de mens zijn verstand en fatsoen zijn afgenomen, tot in de jaren 60 was er helemaal geen uitvak nodig, de mensen hadden toen nog fatsoen en verstand.....nu hebben we massaal te maken met leeghoofden met 2 hersencellen die geen fatsoen en verstand hebben en het voetbal op vele vlakken kapotgemaakt hebben.

Twente moet niet ouwehoeren, dan hadden ze maar niet moeten degraderen, ze spelen nu op het 2de niveau en daar zijn de stadions eenmaal kleiner.
10 -1
Hziyech22
Als ze zelf de andere locatie betalen. Oh wacht..
4 0
ajaxminimax
Nee en terecht. Jullie hebben Ajax en alle andere clubs al besodemieterd. Jullie verdienen geen medewerking. Het is al triest dat die club nog mag bestaan.
9 -3
Redrum
Precies, ze moeten blij zijn dat ze volgend jaar weer eredivisie mogen spelen en verder gewoon even lekker hun bek houden. Maar als Twente de afgelopen jaren ergens in is uitgeblonken, dan is het wel het totaal verdraaien van de werkelijkheid. Ze geven alles en iedereen de schuld van hun eigen wanbeleid behalve zichzelf.
2 -1
PaulC
Deze club inclusief supporters heeft een flinke bijdrage geleverd aan de haat richting Ajax.... In dit stadion lachten die boeren om het hardst als het Ajax niet meezat. Ik had er ook totaal geen probleem mee dat ze degradeerden.
9 -3
Redrum
Precies en dan nu ff verwachten dat Ajax ze tegemoet komt haha, waar halen ze in vredesnaam het lef vandaan om het alleen al te vragen. Dan heb je het als club ff iets te hoog in je bolletje. Je verwacht toch iets meer nederigheid van een club die zich kapot moet schamen dat ze tegen Jong-Ajax moeten spelen, in plaats van Ajax 1.
1 -1
Duif63
Van Twente zou ik het liefst helemaal geen supporters op de Toekomst willen zien. Sterker nog, ik zou heel Twente niet meer willen zien.
2 -3
Mokumnorth
Hoezo niet?
1 -4
Duif63
Wat denk je ?
2 -2
Talent
Hoezo worden we hier moe van ?
Als het andersom was geweest hadden Wij toch ook graag meer kaarten ontvangen !
3 -7
Redrum
Omdat ze totaal nergens recht op hebben en dan Ajax weer als de grote boosdoener gaan wegzetten, terwijl Ajax volledig in zijn recht staat en nul komma nul verplichting heeft hun verzoek in te willigen.
3 -2
Juichtoon
Gaat erom dat dergelijke clubs steeds Ajax als de grote boeman wegzetten.
6 -1
Van Reenen
Waarvan akte!
0 0
Terugnaardemeer
Als de regels het toestaan dan bij kans op het kampioenschap de wedstrijd in Utrecht spelen. Met een leuke vergoeding voor Jong Ajax.
0 -2
jollie18
Twente word toch al eerder kampioen. Dus totaal niet nidig doe extra kaarten
0 0
Figo
Terecht. Geen uitzondering maken. Zeker niet voor die boeven van Twente.
4 -1
D4nny
Je hebt het maar mee te doen. Jong speelt op de Toekomst zo is het nu eenmaal.


Tenzij Twente alle extra kosten voor het uitwijken naar de Arena op zich neemt is er geen reden tot aanpassing.
4 0
Ferd
Twente kan dat niet betalen
2 0
Redrum
Ik word zo moe van dit soort clubs.
6 -1