Oranje O20 en O18 verslaan Mexico en Italië

JesseTH, 22-03-2019 om 22:55, 4419 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oranje Onder 20 en Onder 18 hebben vrijdagavond hun oefenwedstrijden met succes afgerond. Het tweede genoemde team versloeg Italië, terwijl de talenten van O20 aan het langste eind trokken tegen de leeftijdsgenoten van Mexico.

Bij Oranje O18 waren het namens Ajax Quinten Timber en Nordin Musampa die in de basis mochten starten. Niet alleen speelde de Timber vanaf het begin, ook was hij de captain van zijn ploeg. Het werd, ondanks dat het op papier een oefenwedstrijd was, een harde wedstrijd tegen de Italianen. Dankzij late treffers gingen de Nederlanders er uiteindelijk met een 2-0 overwinning vandoor. Ajacieden Liam van Gelderen en Enric Llansana zouden als invaller in de wedstrijd komen.

Ook bij Oranje O20, ook wel het beloftenelftal genoemd, werd Ajax vertegenwoordigd. Het waren Noa Lang, Ché Nunnely en Navajo Bakboord die allen in de basis mochten starten. De eerstgenoemde, die als middenvelder uitblonk, was na drie minuten al verantwoordelijk voor de 1-0. Met een volley uit een voorzet werkte hij binnen.

De voorsprong kon echter niet in stand blijven, want Nederland ging met 1-2 rusten. Na de thee werd de hele ploeg gewisseld zodat iedereen speeltijd kon krijgen en kwam het stabieler voor de dag. Die stabiliteit zou uiteindelijk leiden tot een 3-2 overwinning op Mexico.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
altijdwelwat
Lang gaat wel heel lekker sinds hij meer als middenvelder word gebruikt, zie hem volgend jaar wel aansluiten bij de A-selectie.
2 0
Ozymandias
Ik denk dat het andersom is. Doordat Lang het niveau van zijn spel omhoog heeft gehaald is hij op het middenveld komen te spelen. Hij speelde voordat hij op het middenveld werd gezet namelijk daarvoor al een aantal goede wedstrijden.
1 -1
appeltje
Volgens mij heb ik ergens gelezen dat, na de blessure van Bijleveld, Lang zelf aan de trainers heeft gevraagd of hij een kans mocht krijgen op het middenveld.
3 0
WantAmsterdam
Denk dat hij dit seizoen al meer of minder tot die selectie behoort, bedoel nu Labyad geblesseerd is, en Frenki, Ziyech en Tadic al langer twijfelgevallen kwa fitheid zijn de laatste weken...
2 0
Ozymandias
Het zou mooi zijn als Lang zijn huidige vorm vast weet te houden. In het verleden heeft hij regelmatig aangetoond heel goed te kunnen voetballen maar er zaten veel te veel wedstrijden tussen waarin hij onzichtbaar was en zijn taken zonder de bal niet uitvoerde. Als hij verder kan bouwen op zijn huidige vorm heeft Ajax er een volwaardige speler voor het eerste bij. In de speelstijl van Ten Hag (met binnenspelers in plaats van buitenspelers) kan Lang op alle drie de posities achter de spits (LAM, CAM en RAM) spelen.
3 0
AJAIXIXIXI
Noa on fire!
3 0