Pot baalt van Ajax: 'Wie luistert, weet beter'

FinnDekker, 21-03-2019 om 21:50, 10404 views, Het Parool |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Menno Pot dacht na de nederlaag van Ajax tegen AZ aan een uitspraak van Johan Cruijff. De Verlosser was van mening dat het Gouden Ajax onder andere zo goed was vanwege het respect richting de tegenstander. De hedendaagse Ajacieden hadden dit te weinig in Alkmaar, meent Pot.

'We hadden altijd het volste respect voor de tegenstander. Anders functioneert het sowieso nooit', citeert de Ajax-fan Cruijff in zijn column in Het Parool. 'De spelers zullen ontkennen dat het te maken heeft met zoiets als een gebrek aan respect voor de Eredivisie, maar wie goed naar ze luistert, weet beter.' Ajax verloor belangrijke punten in de titelstrijd. De Amsterdammers staan nu op vijf punten van koploper PSV.

'Voor je het weet, ben je duizend dagen de tweede violist van de Eredivisie. Voor je het weet zitten de vier schalen van Frank de Boer (toen de concurrentie in crisis zat) ingeklemd tussen de twee langste perioden van titeldroogte uit de moderne clubgeschiedenis. Dat laatste is nu al zo', aldus de schrijver. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Liam
Menno is de laatste die Johan mag citeren. Gedurende de Johan-revolutie stond hij niet aan zijn kant. Erger me daarom aan dit soort stukjes van hem.
0 0
Aspers73
Ik zie Ajax liever presteren in Europa. Heb al zoveel kampioenschappen meegemaakt, niks bijzonders.
1 -7
Schip
Echt volledig bezopen dit. Dat je zulke teksten eruit kunt krijgen op een Ajax forum. Ajax dat zich neerlegt bij de 2e plaats is Feyenoord. Niks meer.

Echt schandalig hoe gelaten er wordt gereageerd op het competitieverloop. Deze gasten verdienen een giga schop onder hun reet. Zoveel voetbalvermogen en niet aan kop staan. Dat kun je Europees niet compenseren. Dat staat er volkomen lis van.
0 -1
edalm
Je zal maar jong zijn, dan heb je niet zoveel kampioenschappen mee gemaakt. Ergo dan is dat wel belangrijk
1 0
Ajacider
De beursgang van Ajax heeft de club qua honger naar landstitels bitter weinig goeds gedaan. Waar andere Nederlandse (top)clubs zich 100% richten op de titel of lijfsbehoud richt Ajax zich meer op omzet, commercie en inkomsten. Die titels ondet F.de Boer zijn allen gehaald door een ongelovelijke inhaalreeks. Kijk het behaalde punten er maar op na.

Broodvoetballers van andere clubs weten ook wel dat als ze tegen Ajax presteren, ze er financieel er op vooruit kunnen gaan door wellicht een transfer. Zij geven zich 200%. Als Ajax dan denkt het met 75% te redden krijg je wel eens de deksel op je neus.
6 -1
Terugnaardemeer
Onzin.

De aanwezigheid van aandelen spelen geen enkele invloed op het veld. Dat zou wel zo zijn als Ajax afhankelijk zou zijn van de koers en handel in de aandelen. Voor Ajax was de beursgang slechts een verkapte lening om eenmalig extra geld voor investeringen te hebben. Dat leek achteraf zeer voordelig omdat het feitelijk een 'renteloze' lening was. Ajax had in de tien jaar na de beursgang grotere verliezen dan Feyenoord op hun dieptepunt. Feyenoord zat vervolgens met een rente van 12 procent, bij PSV zat dat rond de acht procent en Ajax kon eenvoudig zeggen dat er geen dividend was.

Voor Ajax (Club, directie, staf en spelers) is meer omzet, commercie en winst in dat opzicht zelfs nadelig.
0 0
AFCA020!
In 2014 hebben we de laatste 19 speelronde stijf aan kop gestaan, dat vind ik nou niet echt een enorme inhaalrace
0 0
Chesterson93
Pak inderdaad 1 seizoen van de 4 als vergelijking voor de periode De Boer.
0 0
freshfield
de boer terug
3 -7
goajaxgo
Pot heeft gewoon gelijk. Kom maar op met de minnetjes.
7 -1
MPAjax
hij maakt er ook wel een potje van
0 -4
ajaxfan83
we hadden onder Frank de boer 4 x de landstitel gewonnen maar idd hadden wij die gewonnen omdat de concurrentie de tweede seizoenshelft iedere x maar punten verspeelden.
want eerlijk gezegd had ik onder Frank de boer iedere x als we zoveel punten achter stonden er steeds vrij weinig vertrouwen er meer in
maar geluk bij ongeluk werden we 4 x achter elkaar kampioen
3 -1
Joodhannus73
PSV verspeelt nu geen punten. Toen steeds wel. Dat is de enige reden dat we kampioen zijn geworden. We zijn sinds mensenheugenis niet meer 10 punten los van de concurrentie eerste geworden. Met verreweg de grootste begroting van de Eredivisie. Maar als je wanbeleid in de mond neemt ben je een azijnpisser. Ook dit jaar gaan we het net niet redden. Zie ons thuis ook niet zomaar even van PSV winnen. Die laden zich helemaal op voor de ArenA. Hun wedstrijd van het jaar. Die van de Ajax spelers volgen 10 en 16 dagen later tegen Juve. Zoals ik blijf zeggen: dit jaar rest helaas alleen de beker. Een schrale troostprijs. Het probleem van Ajax zit in de club cultuur (WZAWZDB) en de mentaliteit die daaruit voortvloeit. Ben het geheel met Pot eens. Het is een gedragspatroon waardoor we onnodig punten verspelen. We hebben allemaal technische voetballers, maar ze geven dikwijls niet thuis tegen de kleintjes. Laten ze hun mannetje lopen of gaan niet het duel in. Dan krijg je het gewoon lastig. Mentaal probleem.
6 0
korem
Als je ook kijkt de afgelopen jaren, is dit steeds het probleem en iedereen zegt wat over ten hag, maar onder keizer ging het niet, onder bosz hadden we ook dit probleem in de eredivisie. Misschien gaat het in de jeugd al wel fout waar hete eigenlijk altijd erom draait om de spelers beter te maken voor Ajax 1 maar voor plek 1 gaan minder belangrijk is en misschien daardoor spelers ook voor hun eigen belang gaan ! Ik vind het wel raar want want jongens als de ligt, tadic, tagliafico zijn toch wel jongens die volgens mij een winnaars mentaliteit hebben
1 0
edalm
Volgens mij was juist het plan van Cruijff voor de jeugd spelers beter maken en niet alleen bezig zijn met kampioen worden?
0 0
Patajax
volled met deze reactie eens
0 0
TheArrowMan26
Precies. Als je ook ziet hoe veel (weinig) punten we nodig hadden om kampioen te worden die 4 jaar in vergelijking met andere jaren...
1 -1