'Kunstgras verdween naar achtergrond bij Ajax'

FinnDekker, 21-03-2019 om 19:00, 6991 views, Voetbal International |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Het had niet veel gescheeld of men had bij Ajax op kunstgras gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. De beleidsbepalers ten tijde van de eeuwwisseling, waaronder Michael van Praag, zagen veel toekomst in de vervanger van natuurgras, en hadden daarom plannen om een kunstgrasmat neer te leggen in Amsterdam. 

'Al in de jaren tachtig legde Ajax een kunstgrasveld aan bij De Meer. In de ArenA zaten we ook nog eens met het probleem dat er door concerten dubbel gebruik moest worden gemaakt van het veld. Er zijn werkbezoeken gebracht. Absoluut hadden we er toen bij Ajax hoge verwachtingen van', citeert Voetbal International oud-algemeen directeur Arie van Eijden, tegenwoordig directeur bij Almere City. 'Het is niet meer tegen te houden. Als Ajax de eerste is die erop gaat spelen, is dat alleen maar prachtig', was in 2001 zijn uitspraak.

Maar de problemen met het natuurgras in het nieuwe stadion werden kleiner en de technologie ging vooruit. 'Er zijn in de loop der jaren goede alternatieven gekomen, zoals het lampensysteem en hybride gras, waardoor natuurgras veel steviger werd. Door alle ontwikkelingen verdween kunstgras bij Ajax naar de achtergrond.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Als me zus een snikkel HAD gehad was het m'n broer geweest..
1 0
DeBaller
Lekkere zus?
1 0
Ajax_026
Als je de Ajaxbrl afzet wel.
0 0
Ajaxbrl
Als als als haha
0 0
Jerooney93
Zonde dat ze niet - net als in de Gelredome - hebben gekozen voor een uitschuifbaar veld. Nu is het veld na elk concert volledig naar de knoppen. Dan kun je wel een nieuwe erin leggen, maar je ziet daarna altijd problemen met spelers die uitglijden, ondanks dat de mat er op het oog piekfijn uitziet. Daarnaast zou zo'n uitschuifbaar veld ook veel meer zonlicht krijgen als je hem de meeste tijd buiten het stadion legt. Lijkt mij interessant om te onderzoeken of dat niet alsnog te ontwikkelen is.
2 0
Ajax meister
Volgens mij kan dat bij de arena niet. Ajax heeft een ander soort bouw waardoor er geen uitrijbaar veld kan worden aangelegd. Weet niet of het komt doordat er een parkeergarage onder ligt of omdat de arena zo gebouwd is "stijle tribune plus dak". Waardoor het hele stadion in kan storten.
1 0
Pleytos
Het was ooit de bedoeling dat de Arena ook een uitrijbaar veld kreeg, dit en andere dingen, zijn wegbezuinigd omdat het stadion te duur zou worden. Nu kan het inderdaad niet meer verbouwd worden, doordat de constructie niet geschikt is.

Maar goed, hoe goed is een uitrijbaar veld? Ik hoor nooit dat de Gelredome de beste grasmat van Nederland heeft.
0 0
SilverHaze
Gaat met name om concerten en de belasting van het veld daarbij. Dat heb je in het Gelredome niet. In het Gelredome zijn echter nauwelijks concerten meer, vanwege de komst van de ziggodome. Dusja het is niet meer nodig maar het veld schuift er wel lekker uit met dat systeem... voor wat het waard is.
0 0
Ajacied33
Je moet er toch niet aan denken als dezer plannen daadwerkelijk uitgevoerd waren geweest...
4 0
Simon1
Wauw, dit nieuwsbericht heeft echt impact...

...

...

Kansloos artikel!
2 -5
AFCA2211
Net als jouw toevoeging
6 -1