Tagliafico: 'Er is maar één captain en dat is Messi'

BVeenstra, 21-03-2019 om 13:00, 5312 views, Voetbal International |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Nicolás Tagliafico heeft er geen problemen mee dat hij door de terugkeer van Lionel Messi (voorlopig) geen aanvoerder meer is van het Argentijnse nationale elftal. De linksback van Ajax is lovend over de sterspeler van FC Barcelona en ziet hem dan ook als de enige echte aanvoerder.

Tagliafico was voor drie duels de aanvoerder van Argentinië. Een prachtige eer voor de verdediger, maar hij weet ook dat dat zo zijn redenen had. 'Het was ongelooflijk die band te mogen dragen. Maar we wisten ook dat het tijdelijk zou zijn. Ik had de band omdat Sergio Romero en Messi er niet waren. We weten allemaal dat er maar één aanvoerder is en dat is Leo', citeert Voetbal International de Ajacied.

Messi was sinds het teleurstellend verlopen WK afwezig bij de Argentijnse ploeg, maar vrijdag maakt de aanvaller tegen Venezuela wellicht zijn rentree. 'Ik was er zeker van dat hij zou terugkeren. Hij heeft ook het verlangen wat te winnen met de nationale ploeg', zegt Tagliafico, die vindt dat Messi Argentinië iets extra's geeft. 'Wat Leo doet binnen en buiten de lijnen is zeer belangrijk voor ons. We hebben de mensen die agressief en competitief zijn. Met Leo erbij kunnen we een groots team worden. Dat is wat we allemaal willen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Altijd bescheiden die Tagliafico maar ik denk dat hij beter captain kan zijn dan Messi. Hij heeft een sterkere persoonlijkheid, altijd fanatiek en het haalt ook wat druk van Messi af.
0 0
amthree
Waarom die hobbit aanvoerder maken als je een krijger als nico in je selectie hebt. Ook al heeft die 5 gouden ballen.
5 0
WantAmsterdam
Messi mag dan de beste voetballer zijn, maar kwa persoonlijkheid vindt ik Nico veel meer uitstralen, brengt vuur in je team, is gewoon de perfecte aanvoerder imo.
0 0
Aeter
Eerlijk gezegd is Tagliafico een betere aanvoerder, Messi is nooit een echte leider geweest en moet gewoon lekker voetballen en niet lullen.
5 0
RaynoFischer
Idd, hij is heilig verklaard in Argentinie maar ik vind hem ook totaal geen leider type
Dat hij de beste voetballler is zal niemand ontkennen ;)
0 0
Antafca
wie denkt die messi wel niet dat tie is
4 0