[Update III] Riqui Puig wil bij Barça blijven

BVeenstra, 01-04-2019 om 14:05, 77354 views, Sport; Mundo Deportivo |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Volgens het Spaanse medium Sport zouden Ajax en FC Barcelona achter de schermen nadenken over een samenwerkingsverband. Mogelijk wordt er gesproken over een pact waarbij de twee Europese topclubs optimaal van elkaar kunnen profiteren.

De bestuurders van Ajax en FC Barcelona zouden goed met elkaar overweg kunnen, zo wordt geschreven. Bovendien hebben de twee clubs altijd al een warme band met elkaar gehad. Zo speelden veel spelers in het verleden voor beide clubs. Nu denkt men zelfs aan een structurele samenwerking.

Sport schrijft nu dat het de bedoeling is dat Ajax in de toekomst eerder en sneller de beschikking krijgt over spelers van FC Barcelona die tegen het eerste elftal aanzitten of in Europa moeten acclimatiseren als zij bijvoorbeeld afkomstig zijn uit Zuid-Amerika. FC Barcelona zou al langer op zoek zijn naar een dergelijke partner en ziet in Ajax een geschikte kandidaat. Aan de andere kant hoopt FC Barcelona voorrang te krijgen bij het het overnemen van de beste spelers van Ajax.

Eerder trok FC Barcelona al Frenkie de Jong aan en mogelijk volgt nu ook Matthijs de Ligt. Sport schrijft te weten dat er op dit moment gesprekken plaatsvinden tussen de Amsterdamse en de Catalaanse clubleiding over een mogelijke transfer.

Update - 09.50 uur (26 maart 2019) - ‘Barça ziet in Ajax ideale partner’

Bij FC Barcelona wordt men steeds enthousiaster van het idee om te gaan samenwerken met Ajax. Talenten uit La Masia, de jeugdopleiding van Barça, kunnen bij Ajax ‘op een hoog niveau ruiken aan een vergelijkbare speelstijl als die van de Catalanen’. 

El Mundo Deportivo schrijft dat Ajax mogelijk een ‘beroep’ kan doen op de huur van groeibriljanten waaronder Jean-Clair Tobido, Juan Miranda en Oriol Busquets. FC Barcelona krijgt op haar beurt voorrang wat betreft de transfers van sterkhouders bij Ajax, zoals bijvoorbeeld Matthijs de Ligt.

Update II - 21.15 uur (27 maart 2019) - ‘Drietal van Barça krijgt Ajax-vraag’ 

Riqui Puig, Juan Miranda en Oriol Busquets hebben de vraag van FC Barcelona gekregen of ze tijdelijk naar Ajax willen verkassen om zich daar door te ontwikkelen. Dit meldt Sport woensdagavond. Het Spaanse medium meldt dat vooral Miranda met twijfels zit.

Update III - 14.05 uur (1 april 2019) - Riqui Puig wil bij Barça blijven

Riqui Puig, talent van FC Barcelona, lijkt geen trek te hebben in een tijdelijke overgang naar Ajax. Tegenover Mundo Deportivo laat hij weten bij FC Barcelona te willen blijven. 'Ik heb het erg goed hier, het is mijn club, mijn familie is hier. Ik voel me thuis. Als Barça mij de keuze geeft om te blijven, blijf ik. Ik speel bij Barça vanaf kinds af aan en het is altijd mijn bedoeling geweest om hier succesvol te zijn.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Het zou hetzelfde zijn wanneer Ajax een samenwerking aan zou gaan met de beste Scandinavische club. Dan hebben de talenten van Ajax ook geen zin in avontuur in het Noorden. Kou, taalprobleem en mindere competitie.
0 0
Bouke
dat wordt niks met barca dat samenwerken en zal ook nooit iets worden. Ik heb al eerder gezegd dat de talenten van barca niks beter zijn dan die van Ajax. Zij betalen veel meer voor spelers bij het 1e dan Ajax en krijgen vaak grote spelers door hun naam en competitie. Verder zie ik er ook niks in die samenwerking. incidenteel zal er eens een speler naar ajax willen maar over het algemeen staat zo'n speler je eigen jeugd in de weg. 75 mln voor de Ligt en verder niks samen doen zou ik zeggen
1 -1
ST
Suarez voor Matthijs?
0 0
Boer Gijs
Daag Barca. We zien jullie 1 juni wel, nemen wij die beker mee.
0 0
Boer Gijs
Dus de Ligt voor 100 miljoen minstens
0 0
Ajaxbrl
Laat ze the pig lekker houden..
3 0
HZMKK
Kappen met die zogenaamde samenwerking met Barcelona, heb je echt geen klote aan!
3 0
de-Ajacied
Lekkere samenwerking
1 0
GvanderK
Kunnen ze die Alena niet huren? Of gewoon Suarez kopen :p
1 0
amthree
Dachten onze spelers er ook maar zo over... Inplaats van zo ondankbaar zijn en de club geen prijzen bezorgen.
6 0
GerardAjax26
Onze spelers denken er ook zo over.. immers onze grootste talenten willen net zoals hem ook liever niet worden verhuurd. Maar het is wat makkelijker om te zeggen dat je wilt blijven als je al bij een van de grootste clubs ter wereld speelt natuurlijk.
1 0
Bouke
precies, kijk naar Cerny/ de Wit ..
0 0
stefanwillem
Puig was in mijn optiek de enige geschikte speler om een soort samenwerking te beginnen. Laat maar zitten dus.
3 0
Heiko
Dacht Matthijs de ligt er ook maar zo over om bij Ajax te Blijven
8 0
davidgravemaker
Die is zo gehypt door de media dat hij ook is gaan denken dat hij niets meer te leren heeft bij Ajax.
0 -1
DanverAFCA
Maarja hij is ook echt geweldig voor zijn leeftijd en speelt al zo lang bij Ajax dat het tijd is om misschien wel andere aspecten te leren bij een competitie die meer fysiek is.
0 0
Mokum31
Alleen Suarez mag komen
3 0
insectenverdelg
Voor Messi maak ik bij deze ook een uitzondering.
0 0
Mokum31
Oké doei
3 0
mistermiyagi
Niet aan beginnen, de grootste talenten komen echt niet.

Ajax krijgt C garnituur die jong Ajax kunnen versterken.

De spelers bij Barcelona zijn vrijwel even goed, maar krijgen nooit een kans..

Frenkie, de Ligt hebben beide een Europa League finale gespeeld, Champions League, A international en spelen altijd basis in de eredivisie.

Jongens als een Alena, Puig hebben al een achterstand hierdoor.

Alena zal naar Ajax moeten komen op de plek van de Jong. (Koop en terugkoop clausule)
1 0
Ajaxbrl
Goedzo ze zijn allemaal niet welkom wat mij betreft!
2 0
Adios
Die Barça talenten willen niet 100% geven voor Ajax, die zijn alleen met zichzelf bezig. Zeker niet aan gaan beginnen.
6 0
Mikey Stormram
Ik hoef die gasten van Barcelona toch niet. Wij zijn Ajax en geen Barca B
6 0
Ajaxxxisdebeste
Zout op met de Barca 'talenten' volle pond betalen of zoek een andere.
7 0
Joseph
Dat is mooi, kan de Ligt ook gewoon verkocht worden voor de hoofdprijs.

Laat ze die Puig maar als ruilmateriaal inzetten, dan praat je pas over samenwerken..
4 0
ratje
Tja, je gaat natuurlijk niet vrijwillig een stapje terug doen. Die hele samenwerking is een groot toneelspel om onze toppers weg te kapen. Ik vind Barça een mooie club maar zie niets positiefs in deze 'samenwerking'.
1 0
AjaxDaniel
Als hun beste talenten geen eens willen hoeft die hele samenwerking ook niet.
10 0
Meso
Dus lekker in "pole position" om onze beste spelers met korting te kopen? En in ruil daarvoor mogen wij hun afdankertjes huren en opleiden voor ze? Ga weg joh! We zijn geen satellietclubje.....
1 0
Boer Gijs
Trap er niet in!
1 0
WouterBerg83
Een kleine nuance gezien de vele reacties hieronder omtrent "jeugdspelers". Er wordt gesproken over jongens die "tegen het eerste elftal aan zitten". We hebben het hier dus niet over b-garnituur. Jongens van begin 20 die net nog niet goed genoeg zijn voor het eerste, maar te goed zijn voor Barca-B. Waarom zouden die bij Ajax niet direct een versterking zijn? Als je structureel na de winter nog in Europa en in de Beker actief wilt zijn, heb je een brede selectie nodig. Als je dan zeg 2 jongens van Barcelona tot je beschikking hebt die nog net weer verder zijn dan de jongens in Jong Ajax, is dat echt wel van meerwaarde.
0 0
de-Ajacied
Maak Ajax niet het afvalputje van Barca
4 0
Bouke
zo goed zijn die jeugdspelers niet v Barca ... op de Aegon future cup zijn ze niks beter dan die v Ajax zelf en en barca koopt bij het eerste toch het hele team bij elkaar . Bovendien zijn die gasten zo arrogant dat ze niet eens naar Ajax willen en zich nog liever laten verhuren in Spanje zelf .. en ik vindt ik dat Ajax niet zo neerbuigend moet doen naar Barca ... laten ze maar 70mln betalen voor onze toppers en verder niks samendoen met ze..
0 0
Eastwood
Ik ben hier geen voorstander van. We worden het Vitesse voor Barça. Ajax kan zichzelf prima bedruipen.
2 0
DeBaller
Dit kan een prima idee zijn, maar dan wel voor spelers die bij Barca uiteindelijk niet even veel spelen dan zij hadden verwacht. Denk aan bijvoorbeeld Vidal.. Als het enkel om jeugd producten gaat laat ze dan lekker verotten. Wij leiden onze eigen spelers op en niet van FC B
1 0
strafschop
Ik geloof niet dat een Vidal, die binnenkort 32 wordt, naar Barca is gegaan met het idee veel meer aan spelen toe te komen dan nu het geval is.

Hij staat in speelminuten, verdeeld over 39 wedstrijden, bijna op het aantal dat hij vorig seizoen ook in Duitsland had. Hij stond van de laatste 8 competitiewedstrijden zelfs 7x basis.

Daarnaast hebben dit soort spelers vaak sponsorcontracten die ze min of meer verplichten om in een van de grote competities te spelen, tenzij ze daar ook op willen inleveren.
0 0
Leviathan
Spelers zoals Vidal gaan niet bij Ajax spelen.
1 -1
Ajax-4-ever
Ik hoop echt dat Ajax hier niet mee akkoord gaat. We zijn toch verdomme geen sattelietclub? Dit is alleen gunstig voor Barca. Laat ze maar lekker de hoofdprijs betalen en hun talenten zelf opleiden.
2 0
Lagasj
Als je aan tijdelijk spelers van Barca begint kun je de jeugd opleiding meteen opdoeken.
Misschien niet zo'n gek idee met de huidige trainers en Ouaali.
1 0
Jan Doedel
Is alleen voordelig voor Barcelona. En trouwens huren is iets voor armlastige clubs zoals psv en feyenoord ;-)
Wat ik heb begrepen heeft Ajax poen zat toch?
1 0
Joseph
Heb liever de constructie dat ze die talenten betrekken in de deal met de Ligt. Dan regel je dat maar met een doorverkooppercentage zodat ze die spelers voordelig terug kunnen halen..

Maar Ajax dat spelers op gaat leiden voor Barcelona is volstrekt belachelijk!
0 0
Joodhannus73
Je huurt spelers die eigen jeugd en aankopen in de weg gaan lopen. Vervolgens gaan ze voor 0 Euro weer terug. En Ajax verkoopt niets meer, omdat de eigen jeugdspelers en aankopen zich niet hebben ontwikkeld cq hebben gespeeld. Dit is de dood in de pot. Bovendien wordt deze spelers van bovenaf wat opgedrongen. Het is helemaal niet hun intrinsieke motivate om bij Ajax te spelen. Hoe goed heeft Cassiera het gedaan bij Groningen? Bovendien krijg je een kliek in een kliek. Wij-zij verhoudingen binnen het team. Ik geloof helemaal niet in deze constructie. Je bent nu eindelijk na 25 jaar weer op de goede weg en dan ga je dit doen. Gekmakend! Je moet gewoon voor de hoofdprijs verkopen en het geld weer zelf investeren. Het doel moet zijn om te concurreren met Barcelona, niet om het kleine broertje met afdankertjes te worden!
14 -1
AdK
Helemaal goed verwoord, helemaal mee eens!

Echter 1 ding; Spaanse kranten die de waarheid schrijven?

Laat je niet gekmaken hè. Marc Overmars heeft al meerdere keren laten zien dat hij bovenal de belangen van Ajax behartigt. Dus dit plan gaat nooit doorgang vinden, dit is een plan (zoals jij al zegt) van Barcelona (of misschien eerder wel bedacht door de Telegraaf van Spanje).
0 0
Ajacied33
Helemaal juist!
0 0
ETM
Je verwoord mijn afkeer van dit idee prima.
0 0
NouridolbergNeres34
Barca ziet bij ons het ene na het andere talent doorbreken de ligt, frenkie, gravenberch en unuvar zullen ook op het lijstje staan, en nu willen ze daarvan profiteren. Ik zeg laat ze lekker de kolere krijgen wij hebben niks aan zo een samenwerking.

Barca plukt de vruchten door een fikse korting op topspelers van ons en wij krijgen wat b-garnituur voor huur van hun die ervaring mogen opdoen, zodra ze beginnen te presteren worden ze teruggehaald of doorverkocht voor miljoenen waar Ajax geen cent aan verdiend.

Fuck Barca, gewoon de hoofdprijs vragen en als ze dat niet willen betalen verkoop je ze aan PSG of City die wel bereid zijn om de buidel te trekken.
1 0
Toekomst1900
Barca spelers huren, Pierie, Scherpen... komt zometeen minimaal 200 miljoen binnen, hoop wel dat we dat op een goede manier herinvesteren. Niet het gehele bedrag uiteraard, maar met 50 moeten we het wel redden!
0 0
appeltje
Uhh, Ajax heeft dit seizoen al 50 miljoen uitgegeven...
0 0
ST
Mijn gedachten
0 0
Ozymandias
Los van de vraag of Ajax spelers moet huren lijkt een middenveld met Marin, Vd Beek en Puig mij wel prachtig. Dat is het soort middenveld wat elke Ajax supporter waarschijnlijk graag ziet. Heel misschien zou ik voor Puig wel een uitzondering maken op mijn mening dat Ajax geen spelers moet huren. Alleen dan moet hij wel gegarandeerd voor drie seizoenen komen. Als na het volgende seizoen Vd Beek vertrekt kan Ajax een middenveld met Marin, Puig en Gravenberch vormen voor hopelijk twee seizoenen.
4 0
gi0vanni
Zo'n huurconstructie zie je niet vaak. PSV had dat geloof ik met Alex alias de tank. In zo'n geval heb je wel wat aan huren als je er kwaliteit voor terug krijgt.
2 0
niquedegraaff
Huur is kapitaalvernietiging
2 -1
Ajax_026
Traore werd gehuurd van Chelsea en mede dankzij hem bereikte te we de EL-finale.
Speelde een beetje zoals Neres nu. Alleen heeft Neres een beter schot.
0 0
Leviathan
En Neres gaat naast zijn sportieve bedrage ook 30m opbrengen. De enige manier voor lange termijn om mee te doen
0 0
AnsB
Dat vind ik te kort door de bocht. Met goed beleid kan het een hele welkome aanvullende optie zijn. Het is erg afhankelijk van wat je zelf achter de hand hebt (staat een huurspeler een eigen speler in de weg?), of je betere aankoopalternatieven hebt, of je een tijdelijke periode moet opvullen (bij een zware blessure b.v.).
Het is volgens mij steeds opnieuw afwegen wat de beste opties voor dat moment zijn.
En verder spreekt het voor zich dat je niet te veel huurlingen moet hebben.
0 0
ETM
Ik vind het wel sterk beleid als je er gewoon principieel nee tegen zegt. Het gaat ook niet om 1 specifiek geval waarin t eens handing kan zijn (Traore). Het gaat over samenwerking. Dus een structurele werkwijze. En daar gaan mijn haren van overeind staan. Het staat ook haaks op de uitgangspunten van de revolutie. Ajax werkt eraan om jeugdspelers de inspireren om langer bij Ajax te blijven als ze eenmaal in het eerste staan. Barcelona huurlingen gaan de band met de eigen jeugd iig niet versterken. Los van de tegendienst die Ajax moet leveren, waar je ook veel bedenkingen bij kan hebben. Een goede band met Barca, waarvan men beweerd dat die er is is natuurlijk prima. Maar een officiele samenwerking is een beleidsvorm. Dan moet je oordelen over de koers van dat beleid.
0 0
Jornnn
Lijkt me dat Ajax ze koopt voor €5m en Barca ze voor €30m terug kan kopen, waar de rest straks €60m moet betalen. Prima deal voor beide.
2 0
AjaxDaniel
Bron?
0 0
Jornnn
Met “lijkt me” bedoel ik dat een optie zoals dat de enige optie lijkt te zijn waarin Ajax in een samenwerking er zelf ook echt beter van wordt.
0 0
MPAjax
zelf bedacht
1 0
Leprechaun
Is onze jeugdopleiding niet gewoon beter dan die van Barca? Er is daar al jaren geen fatsoenlijk talent doorgebroken. Het huidige elftal is bijna geheel bij elkaar gekocht.

Wat gaat zo'n Puig hier toevoegen? Is die al zo ver dat hij een evengrote stempel als De Jong of Ziyech op het huidige Ajax kan drukken? Ik kan het me haast niet voorstellen.

Ik zie met deze constructie alleen Barcelona profiteren. Die hoeven niet meer te concurreren met het grote geld uit Manchester en Parijs en kunnen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten als het op Ajax-talent aankomt.
1 0
markk
Die Puig is wel een groot talent en heeft veel weg van De Jong, beide zijn ze bal vast en willen ze altijd alles voetballend oplossen.
0 0
ST
Waarom halen ze Frenkie dan?
1 0
Leprechaun
Precies dat.
0 0
PJSM
GEEN HUUR. Levert niks op en om in de top mee te blijven doen moet er geld binnen komen en dat gaat niet met huur. Dus oprotten Barca. Lapt de Ligt maar lekker voor 110 mln naar PSG gaan als hij zonodig weg moet. Liever nog bij Ajax blijven.
3 0
koenos1
of Bayern
3 0
KleinMiljoen
Hebben net 80m betaald voor ene Hernandez, gaan niet nog zo een bedrag betalen voor een verdediger
1 0
Verthongen
Wij hebben Barca natuurlijk veel meervte bieden dan andersom.
De echt grlte talenten zitten niet op Ajax te wachten dus je krijgt de tweede garnituur...
Bovendien krijg je ze misschien wanneer ze 15/18 zijn (?) dan zijn talentjes nog niet op zijn best.
Wanneer ze dreigen door te breken gaan ze ASAP retour, je kan op die manier niks opbouwen en de inkomsten worden minder.

Nee dit is 200% een leuke deal voor hun, voor ons zie ik het niet...
Daarbij komt dat het de grootste gieren zijn als het gaat om transfer bedragen dat helpt ook niet echt.

Sowieso hebben we weinig geluk gehad met Barca spelers bij Ajax...
Dit schrijvende verlang ik wel weer terug naar Gabri.
Wat een held was dat!
0 0
Litmanen85
Jarenlang niks van Barca gehoord.. Nu ineens de dikke talenten van Ajax doorstromen willen ze "samenwerken".... Lees : eerste optie op koop..
2 0
KleinMiljoen
Voor nu zou ik zeggen overbodig, maar als er daadwerkelijk een leegloop volgt in de zomer, kan wat getalenteerde opvulling geen kwaad
0 0
dezengene
Die supertalenten van Barcelona vallen vaak vies tegen. Munir en Bojan zouden de nieuwe Messi zijn, maar zijn niet heel bijzonder. Hetzelfde zie je bij veel Engelsen; ze breken vroeg door en worden enorm gehypet, maar uiteindelijk zijn ze zo goed niet.

Ajax heeft niks aan zo'n samenwerking.
5 0
Gonzalez75
Ik heb het al eerder geschreven: dat Barcelona oprot met hun 'samenwerkingsverband.' Wij zijn Ajax, een onafhankelijke en zelfstandige club die er weer bij hoort in Europa.

Stel dat je spelers van Barcelona tijdelijk bij krijgt. Die houden de ontwikkeling van eigen jeugd tegen en er spelen belangen bij waar supporters niet op zitten te wachten.
3 0
Intec
Geloof hier helemaal niks van. Achterlijke geruchten.
0 0
Ozymandias
Als dit gaat over een "normale" huurperiode dan vind ik dat Ajax een GROTE fout maakt. Ajax moet hier alleen akkoord mee gaan als het gaat om een koop met terugkoop clausule. Ik zou het een goede deal vinden als Ajax deze spelers voor tien miljoen euro per persoon koopt en Barcelona een terugkoopclausule heeft waarmee ze medio 2021 de speler mogen terugkopen voor 30 miljoen en medio 2022 voor 20 miljoen. Barcelona heeft in het verleden al met enige regelmaat met dat soort clausules gewerkt. Als Ajax drie seizoenen van deze talenten gebruik kan maken om vervolgens tien miljoen euro winst op ze te boeken zou ik dat het voor Ajax zeker waard vinden. Zelfs als Ajax deze spelers gegarandeerd voor drie seizoenen mag huren zou ik daar alsnog tegen zijn.
2 -2
Babangida83
Voordeel is wel dat je als Ajax misschien geen dure net-niet aankoop hoeft te doen, maar iemand voor weinig van Barca kunt huren voor een jaartje, totdat je eigen talent er klaar voor is.
1 0
OuweDibbes
Helemaal niet..
Juist dit jaar is Ajax veel sterker in Europa omdat er sinds jaren een aantal spelers rondlopen die trots zijn om voor Ajax te spelen en niet omdat ze ergens met terugkeer garantie van koop worden gestald. Onze opleiding is by the way ook beter, dus waarom moet een andere club daarvan gebruik maken.
0 0
Ozymandias
Waarom zouden we niet gebruik maken van de mogelijkheid om enorme talenten te kopen? Puig is het grootste talent in de jeugdopleiding van Barcelona sinds Thiago. Als Ajax die kan kopen moeten ze dat zeker niet laten. So what dat hij na drie jaar terug naar Barcelona gaat en Ajax "maar" een relatief kleine winst op hem zou boeken? Een speler als Puig zou ik er graag drie seizoenen bij hebben. Alleen moet Ajax dan wel financieel er ook op vooruitgaan. Ajax doet dan namelijk een investering in zijn ontwikkeling en hoort daarvoor te worden beloond. Daarom ben ik tegen het huren van spelers.
1 -1
EersteAanname
Naïef om te denken dat zo'n jongen 3 jaar bij Ajax zou blijven, mocht hij direct een toegevoegde waarde blijken.
0 0
Afcatobias
Alleen als je de spelers kan kopen of huren met optie tot koop want als je alleen huurt, ga je spelers opleiden voor Barca en kan je er niks aan verdienen.

Als er spelers dan doorbreken bij ajax dan heeft barca de 1e optie tot koop en voor die 1e optie verkoopt Barca talenten aan Ajax om ze daarna wellicht in de toekomst weer terug te kopen.
0 0
OuweDibbes
Als dit gebeurd is het einde zoek bij Ajax.. Dan liever spelen op het tweede viool dan opleidings club van andere..
0 0
Toon meer reacties