Benschop: 'Matusiwa heeft dat geweldig gedaan'

BartVeenstra, 18-03-2019 om 07:45, 4956 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Azor Matusiwa staat er goed op bij De Graafschap. De door Ajax verhuurde middenvelder was afgelopen zaterdagavond belangrijk tijdens de 0-3 zege van De Superboeren op bezoek bij sc Heerenveen.

Al na een paar minuten spelen zette Matusiwa in één actie twee man te kijk, waarna hij de assist gaf op de 0-1 van Charlison Benschop. De spits van de Doetinchemmers is te spreken over de verhuurde Ajacied. 'Ik had hem nog een beetje opgepept voor de wedstrijd', zegt Benschop in gesprek met De Telegraaf. 'Ik zei Azor, ik wil echt geen Vlap of Lammers meer horen, want ik heb dat echt de hele week al gehoord. Hij heeft dat geweldig gedaan.'

Zelf kan Matusiwa ook tevreden zijn. Als hem wordt gevraagd of hij na de zomer de vertrekkende Frenkie de Jong bij Ajax gaat vervangen, moet hij lachen. 'Dat zou heel mooi zijn, maar zo ver ben ik nog niet. Wel zou het kunnen dat er veel spelers vertrekken bij Ajax en dan hoop ik dat ik een plekje kan verdienen in de selectie. Maar nu richt ik me op De Graafschap.'

De Telegraaf is zelf ook enorm lovend in haar oordeel over Matusiwa: 'Ajax-huurling Azor Matusiwa (20) wierp zich in Heerenveen op als de grote plaaggeest van het gevreesde duo Michel Vlap-Sam Lammers. Het turbomannetje was er voor De Graafschap negentig minuten lang op tijd bij om zand in de Friese motor te strooien: 0-3.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Beffie
Dit soort spelers missen wij nu in de selectie.
2 0
Jornnn
Vertonghen op plek van Blind en Blind op
Plek van Frenkie en Matusiwa voor Schone. Ik kan daar wel mee leven.
0 -1
Maxwell_5
Vind het vooral mooi voor Matusiwa zelf. Maar Ajax mag ook eens blij zijn dat een huurling eindelijk weer eens in positieve zin opvalt i.p.v. dat hun tijd bij Ajax als een nachtkaars uit gaat.
0 0
PuurGeluk
Sierhuis bij Groningen pakt ook goed uit toch?
0 0
Ajax412
Ja sowieso, na Vertonghen kan ik me niet echt meer iemand herinneren die gegroeid is en door heeft kunnen stoten na een verhuur periode, hopen dat deze twee de verhuur periode optimaal kunnen benutten!
0 0
gi0vanni
Wat dacht je van ene Daley Blind die bij Ajax werd uitgefloten en verhuurd werd aan Groningen?
0 0
behangdelul
Geen toeval dat de Graafschap ineens punten gaat pakken. Azor speelt echt goed daar.
0 0
Lane 8
Matusiwa zou nog wel eens heel belangrijk kunnen worden, eindelijk weer een speler die zich wegcijfert voor het team en hij is aan de bal ook nog eens echt goed. Zie hem liever op cvm dan bijv mazraoui.
1 0
DannTheDon020
Mazraoui en Matusiwa, de twee die Frenkie volgend jaar moeten laten vergeten!
0 0
insectenverdelg
Denk jij dat een middenveld Mazraoui, Matusiwa en vd Beek sterk genoeg is?
0 0
PeterVKV
Ik niet, Matushiwa geloof ik wel in als balafpakker, maar met Donny als loper en een sterke vervanger van Frenkie als spelbepaler (of Ziyech als hij blijft).

Met Matushiwa ipv Schone was het gisteren wel veel beter gegaan. Aan Schone heb je alleen wat als het allemaal lekker loopt.
0 0
DannTheDon020
Zeker, Mazraoui en Matusiwa de enige twee die het tandem Vlap Lammers konden stoppen ;) zo’n stofzuiger als Matusiwa hadden we gister veel aan gehad. Zo had je de wedstrijd wss 0-1 gewonnen in plaats van 1-0 verloren
1 0