Mazraoui eerlijk: 'Een weekje rust zou lekker zijn'

JesseTH, 17-03-2019 om 21:45, 6047 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Noussair Mazraoui voelt dat het drukke programma zijn weerslag gaat hebben op zijn fysiek en gaat dat overleggen met de technische staf van Marokko. De komende ruime week staat er een interlandperiode op het programma, maar dat komt Mazraoui niet al te goed uit.

'Het zou wel lekker zijn als je een weekje rust kon pakken. Dat ga ik goed overleggen met de technische staf daar', vertelt Mazraoui eerlijk in gesprek met Veronica Inside. 'Als we terugkomen spelen we in 27 dagen negen wedstrijden.'

Ondanks de grote fysieke belasting van de spelers van Ajax, wil Mazraoui dat niet als excuus gebruiken voor het matige spel tegen AZ. 'We hebben nu eenmaal een drukker programma, maar daar moet je je op instellen. We kwamen niet echt aan voetballen toe. Ze zetten goed druk, waren heel agressief. Ze wilden echt winnen. Wij wilden ook winnen, maar we stoppen er minder energie in dan zij.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Ik zou zeggen, pak die rust en zeg af voor Marokko. Ajax is je broodheer en niemand anders.
0 0
Dennis129
Tuurlijk is vermoeidheid een oorzaak.
Maar we hadden toch 16 basisspelers...
In de praktijk blijken het er maar 12 te zijn en dat breekt je nu gewoon op.
In de winter is er in mijn ogen een kapitale blunder gemaakt door Overmars en Ten Hag door Wober te verkopen. Een talentvolle linksbenige verdediger die je enorm goed had kunnen gebruiken om Blind en Tagliafico eens een potje rust te geven. En zou je ook makkelijker een middenvelder rust kunnen geven door Blind op te schuiven naar het middenveld. Daarnaast is Veltman voor eredivisie begrippen een prima verdediger. Waarom Mazraoui niet eens rust geven? Sinkgraven kan toch ook best eens invallen?
Ajax is voor alle clubs al de wedstrijd van het jaar en na de overwinning op Real willen ze nog meer laten zien dat ze wat kunnen. Als zij dan die uitgerust zijn en 110 % scherp (zoals wij tegen Real) en Ajax zelf licht vermoeid en 90% scherp dan krijg je dit.
0 0
ajaxxcied4life
Ik vind het weinig rouleren van Ten Hag die overall een prima seizoen draait ook een punt van kritiek.
0 0
Bonno1978
Over een paar weken heb je genoeg rust pik, en geen prijzen
1 -3
FanaticAjax
Hopelijk noem jij jezelf geen Ajacied
1 -1
Kibbahimovic
Hoe fanatic vijdvjij jezelf als Ajacied dan?
0 0
Bonno1978
Hoe ik mijzelf noem is wel het minst belangrijk
1 0
AFCA7
Bonno1978 overduidelijk...
0 0
ETM
Mazraoui, Schone noemen heel voorzichtig vermoeidheid. Anderen ontkennen krampachtig.
En dit klopt gewoon, maar ze mogen het eigenlijk niet zeggen. Dat mag ook van de supporters niet als je zo de reacties bekijkt. Maar het is gewoon een evident onderdeel van het falen. Je ziet het gewoon. De wissels, op Labyad na, brengen ook steeds heel veel. Dat heeft deels met kwaliteiten te maken maar ook gewoon met frisheid.
Dit Ajax kan normaal prima onder druk uit spelen. Denk aan Bayern uit, denk aan Kiev. Maar juist nu is het heel effectief tegen Ajax te gebruiken. Je zag het bij PEC 2de helft. Dan komt Ajax in duels, en heeft t de energie niet om het voetballende niveau hoog genoeg te houden.
De grote fout die Ajax gisteren maakte was de 2de helft te willen doorgassen. Ze hadden de cotrole moeten nastreven, maar gingen overdadig naar voren om de goal te forceren.
2 0
Lagasj
Ik snap wel dat ze vermoeid zijn.
Daar is dus wel iets aan te doen.... een goed rust / inspanning programma dat ingevoerd dient te worden door de trainer gedurende een overvol programma
Dat is dus blijkbaar niet gebeurt en dat is slecht trainerschap.
Maar dat wisten we al vanaf het begin van het seizoen.
Ten Hag is voor de zoveelste keer ongeschikt gebleken voor een topclub als Ajax.
Met alle gevolgen van dien.
Weg kampioenschap, ondanks wereldklasse spelers.
Die KNVB beker al of niet winnen is een detail waar niemand warm voor loopt. Een troostprijs zonder allure.
0 0
Litmanen85
Ga dan lekker bij az of vitesse voetballen man.....
Wij normale lui werken ons kapot 5/6 dagen per week pff..
2 -2
Bazenvan95
Normale lui moeten zich niet vergelijken met topvoetballers, je zegt het zelf "normale" lui. Als je daar niet tegen kan moet je ook geen voetbal kijken op TV of betalen voor een wedstrijd. Met een weekje rust, bedoelt hij.. geen wedstrijd. Je moet nog altijd trainen
0 0
Mario65
Een weekje rust?
Heb je al eens voor een baas gewerkt met je weekje rust?
Een wereldsalaris voor dat wat je graag doet...
Schaam je rot zeg......
4 -5
Middenweg401
Die reacties hier slaan echt nergens op.
Als ze de kantjes er af zouden lopen had je een punt, maar dat is het niet. Het gaat om elke week top presteren. Als het zo simpel zou zijn.. Heb je enig idee wat topsport is, en waarom niet iedereen dat kan?
4 -1
Mario65
Voor een baas moet je elke dag presteren voor veel minder geld.
Zo niet wordt je niet even gewisseld maar krijg je een schop onder je hol.
Jij hebt zelf blijkbaar geen idee waarover je zit te ouwehoeren.
0 0
Kibbahimovic
Tuurlijk niet.. maar voor velen is dit makkelijk lullen :p ik denk dat ons puntenverlies voor 80% door de drukke speelschema komt die alleen Ajax in de ED heeft.. wie dat niet wil inzien heeft ze kop in ze eigen reet zitten.. dr lopen hier een paar die hun eigen baan met die van een voetballer vergelijken zo van “kijk mij nou veel werken en niet klagen”..
1 -1
Cello
Maar indirect klagen ze wel, want ze vermelden hoe zwaar ze het hebben....op zich zegt het genoeg.
Maar het drukke speelschema, de bijkomende vermoeidheid spelen wel degelijk een rol. Het is zelfs een prima basis voor het oplopen van blessures. En gelukkig vallen me de blessures nog allezins mee, maar het zou me niet verrassen als daar de komende weken verandering in komt.

Zo zie je maar weer, waarom een brede selectie geen overbodige luxe is. Het enige probleem is dat je eigenlijk gewoon niet een gelijkwaardige reserveteam kan opstellen. Je zult altijd een verschil hebben tussen de standaard basisspelers en de vervangers daarachter. Dat zie je zelfs bij Juve vandaag tegen Genoa. 6 reserves erin aan Juventus-zijde en prompt ga je met 2 goals verschil het schip in en verlies je dus. Ook daar kan je niet ongestraft een aantal basisspelers vervangen. Zij hebben dan het bijkomende voordeel dat ze ruim bovenaan staan (18 punten) en dan zelfs een verlies kunnen pakken.
2 0
Kibbahimovic
Zucht..
2 0
freshfield
word dus nooit spelen in een top competitie, daar moet je nog meer aan de bak
0 0
tyzinho
Speelde vorig jaar in de KKD en nu al zeker 40 wedstrijden op topniveau. TenHag heeft hier zelf voor gezorgd. Had allang een roulatie systeem moeten hanteren. Zeker 4 a 5 jongens moet je vaker. Op de bank kunnen houden. Veltman moet een keer worden klaargestoomd voor Juventus, Magallan mag je nu ook wel een keer thuis tegen Pec ofzo laten voetballen, Huntelaar gwn weer wat wedstrijden in de spits, Sinkgraven moet sneller gebracht worden. Je kan bijna wekelijks de zelfde 11 namen neerzetten, alleen de spits is een verassing. Die jongens spelen dan 40 wedstrijden achter elkaar. Gebeurt zelfs in de topcompetities niet.
3 0
Middenweg401
Kom op zeg. Dit is zijn eerste volle jaar.
3 0
Jelephi
Ik werk tot soms wel 60 uur in de week. Elke dag word ik mentaal uitgeput doordat ik veel moet nadenken. En deze lapzwans met een salaris waar je U tegen zegt zeikt over meer dan 2 wedstrijden per week? Rot op hoor.
6 -10
Bazenvan95
Volstrekt zinloos om een 'normale' baan met topsport te vergelijken. Je kiest er toch zelf voor om 60 uur te werken? Terwijl er ook mensen zijn die meer geld verdienen met minder uur door simpelweg efficient te zijn. Ligt aan de markt waarin je, je begeeft. Bovendien willen mensen brood en spelen.. Dus mensen met sportief talent worden financieel beloond om hard te werken om top te kunnen presteren.. Daar hoort ook rust bij, anders kan je niet constant top presteren(ook messi en ronaldo krijgen rust). Bovendien spelen ze niet alleen 2 wedstrijden in de week maar trainen ze elke dag.
1 0
Litmanen85
Denk dat mijn baan wel met topsport te vergelijken is...
Morgenavond naar Turkije voor werk, daar vroeg op , de hele dag fabrieken bezoeken en onderhandelingen. Dezelfde dag vlieg ik terug, rond 22:00 / 23:00 thuis. De volgende morgen om 6:00 op, een hele dag op kantoor, 19:00 thuis. Dag erna, 6:00 op , naar Mannheim. Met de auto, schat dat ik rond 21:00 weer thuis ben. etc etc etc... Dat is pas afgeleefd worden... ipv lekker op het veld liggen een uurtje per dag ..
0 -2
Bazenvan95
Nogmaals, jij doet zo iets omdat je in het kader van geld verdienen daarvoor kiest. Misschien zit jij(wellicht) in de top van jou werkveld, maar dat heeft niets te maken met topsport. Sterker nog, het aantal uur dat je maakt is volledig afhankelijk van wat je ervoor moet doen om voor elkaar te krijgen wat je doel is(in jou geval geld verdienen). Als je een ander talent had zou je vanwege de voordelen die daar aan kleven waarschijnlijk eerder daarvoor kiezen(passie, motivatie en financiele voordelen). Het is zinloos om een normale baan of het zakenleven te vergelijken met topsport, entertainment etc. Mensen worden daarbij beloond voor het feit dat ze iets fysiek of creatiefs presteren op hoog niveau, waar mensen voor willen betalen om naar te kijken, hetzij op TV of in een stadion. Het hoge salaris staat daar tegenover. Dat betekent trainen en presteren in wedstrijden. Als ze dit niet doen zakken ze namelijk ook snel af, plus duurt zo een carriere gemiddeld maar 10/15 jaar. Hoewel het respectabel is dat jij hard werkt, zie ik mensen niet snel in een stadion of op TV kijken naar iemand die 60 uur fabrieken bezoekt
0 0
Kibbahimovic
Ik doe twee keer zoveel als wat jij allemaal opnoemt in een week dus wat loop je nou te klagen? :P Nee zonder gein, nu ik jou verhaal zo hoor dan ga ik voortaan jou supporten ipv de pussies van Ajax, die slechts 9 wedstrijden in 27 dagen.. in die tijd heb jij zaken gedaan in half europa en 40.000km gereden.. respect bikkel!!
1 0
Kibbahimovic
Jij zeuren dat je soms 60 uur per week moet werken? In China werken mensen standaard 60 uur in de week voor veel minder salaris, die hoor je toch ook niet hier op AS klagen? Rot op hoor.
1 -3
Mocrodammerr
skirre tijden gappie
2 -2
Jelephi
Hahaha ok ik moest lachen
0 -1
Kibbahimovic
Whahaha
0 -1
Gecko
Ja inderdaad. Zwaar beroep. Werk zestig uur in de week en drie weken vakantie per jaar!
En jullie krijgen er dik voor betaald
Ga je schamen!
3 -6
Bazenvan95
afgunst?
1 0
Kibbahimovic
Je hebt recht op minimaal 25 vrije dagen per jaar en al werk je 60 uur in de week dan heb je zelfs recht op nog meer vrije dagen. Daarnaast neem ik aan dat je die 20 extra uren expres extra werkt en uitbetaald krijgt, anders snap ik niet waarom je geen andere werk gaat zoeken. Dus volgens mij loop je hier een beetje te jokken meneer Gecko!
2 -1
Gecko
Eigen baas he. Slimmerd
Niet werken. Geen geld!
0 -3
Kibbahimovic
Tja je vergelijking slaat dan helemaal nergens op.. Wat weet jij van lichamelijk heel goed herstellen, altijd goed slapen en iedere wedstrijd top en top-fit zijn :p? Net zo weinig als anderen weten over wat er bij jouw werk komt kijken. Een luchtverkeersleider werkt ook geen 40uur in de week en heeft toch een van de zwaarste beroepen.. mogen die dan ook niet klagen?
1 -1
Gecko
Hoor je ze in Engeland klagen?
Zijn gasten in de kracht van hun leven
Verder maar stoppen. We komen er toch niet uit!
0 -3
Ajax#1900
Ze klagen in Engeland massaal. Weet niet onder welke steen jij leeft, maar rond de kerst heb je daar ieder jaar de discussie over het invoeren van een winterstop. En bovendien zijn daar de selecties niet gemiddeld 23 maar 28, en veel breder. Dat scheelt.
3 0
Kibbahimovic
Regelmatig hoor je ze in Engeland klagen, al zijn de schema's daar wel een tikkeltje erger, dus is het gewoon terecht. Het is ook gewoon een feit dat het voor de Ajax spelers zwaarder is dan voor de andere teams.. daar moet je het mee vergelijken en niet met mensen die in een heel andere vak 60 uur per week maken.
1 0
lm
En in Engeland hebben zoveel geld dat ze twee elftallen kunnen neer zetten
1 0
mvdk
Vanaf volgend jaar wij gelukkig ook.
0 -1
Mocrodammerr
hij kan ook eigen baas zijn he. die maken veel uren en zijn weinig vrij. maar als je dan alsnog skir bent, doe je iets niet goed.
3 -1
Kibbahimovic
Ik hoop dat hij een gat in de markt heeft gevonden van 60uur per week werken en maar 3 weken vakantie is geen leven.. En sowieso is de beleving van een werkuur als je voor jezelf werkt anders dan dat je voor een baas werkt.. alles wat je extra doet is een investering en helpt je te groeien..
1 0
Mocrodammerr
tijd om te staken! ontopic: komende 2 potjes van Marokko zijn niet al te belangrijk alhoewel een wedstrijd tegen Argentinië altijd wel aantrekkelijk is om te spelen.
0 -1