De Jong: 'Oorzaak niet bij aantal wedstrijden zoeken'

JesseTH, 17-03-2019 om 18:00, 2942 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Frenkie de Jong denkt niet dat de mindere prestatie tegen AZ te maken heeft met het overvolle programma van Ajax. Het jonge talent ziet het aantal wedstrijden juist als iets wat in positiviteit omgezet kan worden.

'We moeten de oorzaak vooral bij onszelf zoeken en niet bij het aantal wedstrijden', spreekt De Jong zich uit voor de camera van de NOS. 'We zijn fit genoeg en ik denk dat je van die wedstrijden juist energie en vertrouwen krijgt.'

Ondanks de domper ziet De Jong de titel nog wel als reële optie. 'Na de interlandperiode hadden we sowieso van PSV moeten winnen, dat is nu hetzelfde gebleven, alleen nu helaas om de achterstand te verkleinen. Het is heel frustrerend, maar we hadden het vandaag ook niet verdiend om te winnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
En als we geen kampioen worden Frenkie? Wat ga jij dan doen ? Lekker naar Spanje en ons laten zitten met weer een kater of verscheur je je contract en blijf je nog een paar jaar ?
0 0
Bonno1978
86 miljoen..:
0 0
maikelklaassen
Wat was je slecht frenkie
0 0
10Sneijder10
Liep vandaag ook weer zeer inefficiënt veel met de bal. Begrijp wel dat hij hem ook moeilijk kwijt kan maar elke keer met die bal blijven lopen in de breedte van het veld is ook onnodig.
0 0
JanTa
Ajax heeft gewoon een te kleine selectie om mee te doen voor 3 prijzen en na zoveel wedstrijden breekt ze dat nu op. Bij Zwolle kon je al zien dat het zonder de Jong en Ziyech heel moeizaam ging wegens gebrek aan fatsoenlijke wervangers.
2 0
AjaxBaggio
Ben ik het helemaal mee eens.

Hebben met kop en schouders de beste ploeg van de Eredivisie.

Maar onze bank is gewoon te mager.
Daarom vind ik het ook een blunder van jewelste dat Wober voor een zakcentje weg mocht. Die is echt niet veel minder dan Blind hoor.

Had je gelijkwaardige spelers op de bank zitten. Dan had je nu gewoon 1e gestaan. Kon je soms rouleren etc etc.

Maar met een Lamprou, Kristensen, De Wit, Labyad, Sinkgraven, Veltman, Maggalan op de bank wordt je ook niet vrolijk.

Stuk voor stuk spelers voor de middenmoot of subtop van de Eredivisie.

Ga je hiermee CL spelen. Dan wordt je gewoon uitgelachen in het buitenland.
3 0
JanTa
Wöber is nou niet de speler die eventueel de Jong en/of Ziyech zou kunnen vervangen. Zodra Ziyech wegvalt is de creativiteit weg en Labyat mist de kwaliteit om dat op te vangen.
0 0
lm
Kijk naar dat pisvee heeft gewoon een goede spits als het team kut speelt scoort ie toch de winnende waarom kopen wij gewoon geen spits van 30 miljoen en hou aub op met dolberg die heeft een jaar goed gevoetbald maar toen had ie ook heel veel kansen nodig vond ik
0 0
JanTa
PSV heeft een bijrolletje gespeeld in de CL, hebben de beker laten lopen om volgend seizoen weer een bijrolletje CL te spelen.
0 0
DirkvanDam
jawel!! aantal wedstrijden dat jullie verzaakt hebben om de wedstrijd naar je toe te trekken!! zoals het lukt tegen Real Madrid. zoals het lukt tegen Bayern München.
0 0
EKS
in het leven is 1 plus 1 niet altijd 2.
Soms steek je enorm boven jezelf uit. Soms lukt dat niet.

Zeker als je niet af en toe het resultaatvoetbal wil spelen, waarmee De Boer meerdere titels wist binnen te slepen, ondanks beduidend minder kwaliteit in de selectie.
0 0