Ziyech: 'Twee keer wedstrijd van ons leven'

BVeenstra, 15-03-2019 om 16:00, 9767 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hakim Ziyech is blij dat Ajax tijdens de loting voor de kwartfinales van de Champions League is gekoppeld aan Juventus. De middenvelder ziet een enorme uitdaging in de clash, al weet hij ook dat Ajax weer op haar best moet zijn.

'Ik hoop altijd op een mooie club, dus met Juventus ben ik zeer tevreden', zegt hij tegenover Ajax.nl. 'Het is een heel grote club met veel historie, dat is alleen maar leuk. Het wordt heel lastig natuurlijk, maar als wij hetzelfde kunnen brengen als we altijd doen op Champions League-avonden, maken we zeker kans.'

De creatieveling wordt vervolgens gevraagd wat de kracht is van Juventus. 'Ze spelen heel compact, zijn dodelijk in de counter. Daar loeren ze echt op. Juventus is meer dan Cristiano Ronaldo, het is echt een collectief. Maar hij is natuurlijk wel het puntje op de i binnen zijn team.'

Toch weet Ziyech ook dat Ajax een heel sterk team heeft waar iedereen elkaar goed aanvult. 'Neem bijvoorbeeld de wedstrijden tegen Real Madrid. Voetballend deden we het goed, maar ook qua mentaliteit waren we gewoon heel sterk. Die combinatie is onze kracht. We zijn Europees meteen goed begonnen dit seizoen en we groeien nog steeds', aldus Ziyech, die enorm veel zin heeft in de wedstrijden tegen Juventus. 'Hier leef je naartoe als voetballer en als team. Dit wordt gewoon weer twee keer de wedstrijd van ons leven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Ze zijn feitelijk al (weer) kampioen en de druk ligt volledig op het moeten winnen van de CL. Daarvoor werd Ronaldo aangetrokken. Zoals Juan Fran Ronaldo stond te dekken bij de 1-0 afgelopen woensdag had totaal niets met verdedigen te maken. En hoe de penalty werd veroorzaakt ( zichtbare flinke duw in de rug) is ook nogal dom. Dan blijft de 2e goal over. Zoals Lyon tegen Barça stond te verdedigen was ook niet bepaald 'top': de linkerkant lag 2x volkomen open!! Als we geen blessures oplopen of schorsingen dan heeft dit Ajax beslist een kans. Maar het niveau van onze bank is niet serieus te nemen in vergelijking met de andere kwartfinalisten die allemaal minimaal gelijkwaardige wissels hebben ( op Porto na dan). Wij hebben voor De Ligt, Ziyech, De Jong, Tagliafico, Onana, Tadic, Neres geen serieuze vervangers. Dàt zal mogelijk het verschil uitmaken tegen Juventus. Verder is Ronaldo net als Neymar een excellente voetballer maar ook net zo'n schwalbekoning....iets wat je Messi never nooit ziet doen. Die heeft dat helemaal niet nodig.
0 0
ajax4ever01
Broeder als je de CL wint mag je vertrekken naar welke club je wilt maar bezorg ons dan eerst die CL beker!!!
0 0
Mocrodammerr
geen stress.. we pakke die gasten wel. zij zijn niet gewend om afgejaagd te worden. daar gaan wij optimaal van profiteren.
3 0
EricAjax1
Kampioen is voor mij ook genoeg
1 -1
Hagmag
Eerst nog ffff de wedstrijd van je leven spelen zondagmiddag in Alkmaar. Wil je voor het eerst van je leven de schaal in je handen vasthouden, dan zal AZ verslagen moeten worden Hakim.
4 -1
Libero
Gelukkig zeg jij het, ander zou ie het misschien niet doorhebben dat er gewonnen moet worden.
6 0
Redrum
Twee keer de wedstrijd van je leven tot dan toe. Daarna nog een keer twee keer de wedstrijd van je leven tegen City. Daarna de absolute wedstrijd van je leven waarmee je de cup mee naar Mokum neemt.
3 -1
Radie125
en daarna nog 2 tegen City en dan de finale tegen Barça
1 0
insectenverdelg
Da's een programma dat 95 doet verbleken. :)
1 0
GvanderK
De CL winnen via de beste drie; Juve, City, Barca zou de prijs natuurlijk nog mooier maken dan dat je het doet via met alle respect Porto, Spurs, United. Liverpool is natuurlijk ook een grote favoriet voor de cup.
6 0
RJB1979
Vergeet Real ook niet.
3 0
GvanderK
Hehe die is er al af idd, daar moeten we ook hoop uit putten.
1 0
mercurius3
City, Juve, Liverpool en Barca zijn echt een maatje te groot voor Ajax helaas.
0 -5
trodat4030
Voor jouw psv ook.. Groetjes uit de grote boze randstad!
0 0
Libero
Op zich wel, maar al vanaf Sturm Graz was het verhaal van de kenners dat de volgende tegenstander wel een maatje te groot zou zijn. Zelfs Bayern, Benfica en Real waren dat niet. En stunten doe je altijd onverwachts.
1 0
GvanderK
Uiteraard zijn ze op dit moment een stuk sterker, maar wie weet, de bal is rond. Niemand dacht dat wij eventjes 4 goals in Madrid gingen maken. Het word spannend.
3 0
Gecko
Hoop doet leven.
Trots op Ajax!,
1 0