Onrust over 'gelekte' loting: Ajax - Liverpool

GinoHaverkamp, 15-03-2019 om 08:05, 27411 views, Twitter |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Op sociale media is er tumult ontstaan omdat de loting van de Champions League-kwartfinale mogelijk gelekt is. Op Twitter gaat namelijk een afbeelding rond waarop de mogelijke kwartfinalewedstrijden te zien zijn. Volgens die afbeelding speelt Ajax tegen Liverpool.

Een UEFA-bestuurder zou de afbeelding de wereld in hebben gestuurd, maar al snel weer offline gehaald hebben. In de tussentijd hebben voetbalfans echter screenshots van de foto genomen en ingezoomd op het document waarop de mogelijke uitslag van de loting staat. 

Volgens dat document zou Ajax het in de kwartfinale van het miljardenbal opnemen tegen Liverpool, terwijl Juventus FC Porto ontmoet, Manchester United het tegen Tottenham Hotspur opneemt en FC Barcelona en Manchester City met elkaar de strijd aangaan. 

Het is niet bekend of het 'lek' überhaupt echt is. Geen enkele bron bevestigt dat. Het zou ook kunnen gaan om een oefenloting. Dat doet de UEFA geregeld om alles voor de officiële loting te testen. Of de gelekte loting dus daadwerkelijk op waarheid berust is, wordt duidelijk na 12.00 uur vanmiddag (vrijdag). Dan is de echte loting voor de Champions League-kwartfinales.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NotForSale
En nu hebben ze de echte loting anders moeten doen voor de geloofwaardigheid. Indien dit niet gelekt was hadden we tegen Liverpool gemoeten
0 0
PJSM
Corrupte loting weer
0 0
Middenweg401
Lijkt me wel ontzettend moeilijk om te maken zeg..
0 0
LouisVonGoal
Ga er dus vanuit dat het Liverpool niet zal worden. Ik denk MU.
0 0
markk
Mensen geloven toch niet dat dit echt is?
3 0
je
Mogen die Engelsen mekaar loten nu ?
0 0
Ozymandias
Ja.
0 0
MPAjax
Bewezen matchfixing betekent dat de UEFA voor de rechter moet verschijnen als straks wat erop dat blaadje staat echt waar blijkt te zijn. Trek ze maar voor het gerecht doen ze zelf ook bij clubs als het moet.
0 0
n1traM
Broodje aap!! Iedereen kan dit gewoon maken, printen, op een tafel leggen, snel een fotootje maken en op social media plaatsen.
0 0
Mario65
Het kan maar beter een broodje aap zijn, anders zijn de bananen gaar...
1 0
Eltjo
Gezien de loting halve finale er niet op staat en die wel gelijk verricht wordt lijkt dit gewoon nep.
0 0
Mario65
Als dit op waarheid berust, dan is dat nu al het UEFA schandaal van de eeuw met bewijs hoe krom die organisatie is.
We gaan het later wel beleven tijdens de loting.
0 0
Red Devil
Het is een smerige maffiabende bij de UEFA maar we gaan het zien om 12 uur.
0 0
Ajax412
Zou mooi zijn als er echt een mol zit en vanmiddag precies dezelfde loting uit de koker rolt, maar dat lijkt me een sprookje te mooi om waar te zijn. Wie zag gisteren trouwens het spandoek in Rennes: "Dear Mr. Ceferin Europe wants to stand"? Lekker vol in beeld, mooi statement voor staantribunes.
0 0
KlasseLasse
loting is om 12 uurnjiet vanavond
0 0
Ajax412
Ach natuurlijk, ik zal het even aanpassen. Thanks! Ik wist het wel, maar typte er overheen ;).
0 0
CL=5
Liverpool is toch juist mooi om van te winnen? Kloteclub met een overgewaardeerde centrale verdediger. Oprollen die handel en daarna een statement maken in Manchester, uiteindelijk de cup tegen die corrupte maffiosi winnen, nemen we er twee mee naar huis!
0 -4
BrentTomassen
Mooiste club in Engeland.
0 0
CL=5
club van hard werken en de arbeiders, hou ik persoonlijk niet van. De mooiste club komt uit London en speelt in het wit.
1 0
Klasseman
Wat een dom gelul, als van dijk bij Ajax speelde vond je hem ineens wel geweldig . Je mag best een roze bril op hebben maar dat wil niet zeggen dat de rest er niets van kan.
0 0
CL=5
uhm nee, dat is eigenlijk niet zo
0 0
Ozymandias
Waarom is Liverpool een klote club en hoezo is Van Dijk een overgewaardeerde centrale verdediger? Ik denk dat zelfs een blind heeft kunnen zien hoe Liverpool van een verdedigend kwetsbare ploeg naar een verdedigend geweldige ploeg ging puur en alleen doordat Van Dijk erbij kwam. Van Dijk is niet alleen zelf een verdedigende topper maar laat ook de spelers om zich heen verdedigend beter spelen. Het is niet voor niets dat de selectie van Liverpool (volgens Klopp) bijna unaniem voor Van Dijk stemde als aanvoerder terwijl hij daar toen pas een half seizoen speelde. Het is vreemd maar in Nederland lijkt Van Dijk enorm te worden onderschat. Hier in Engeland wordt hij nu al in het rijtje met toppers als Bergkamp, Stam, Van Nistelrooij en Van Persie gezet als één van de beste Nederlandse voetballers die in de Premier League heeft gespeelt. Voor dit seizoen werden alle pundits gevraagd naar hun favoriete elftal en Van Dijk was de enige speler die in elk elftal was opgenomen.
1 0
Liam
Liverpool is zeker een mooie club maar zo zijn er meer in Engeland. Ik vind Liverpool voor Ajax een ontzettend lastige ploeg om tegen te spelen. Achterin is het vrij solide en ze hebben zoveel lopende mensen.....dat ligt Ajax echt niet.
0 0
Ozymandias
Persoonlijk vind ik Liverpool tegenwoordig de enige mooie topclub in Engeland. Het zijn vooral de minder grote clubs die nog een echte Engelse uitstraling hebben. Daarmee bedoel ik niet de hoeveelheid aan Engelse spelers of de aanwezigheid van een Engelse hoofdtrainer maar de sfeer die er rondom de clubs en voornamelijk tijdens de wedstrijden is. Arsenal is denk ik het beste voorbeeld. In het Emirates Stadium zitten bijna geen 'supporters' meer. In plaats daarvan zit het stadion vol met 'bezoekers'. De sfeer tijdens de wedstrijden is dan ook teleurstellend. Ik ga persoonlijk zelf veel liever naar wedstrijden van een club als Crystal Palace of Fulham. Kaartjes kosten 1/10 van de prijs en er is juist 10 keer zo veel sfeer.
0 0
Stibba020
Kloteclub? Het is de mooiste club van Engeland..
1 0
Gonzalez75
Lek me vestje!
0 0
RedFeather
Als er gemanipuleerd wordt bij de lotingen is vandaag één ding zeker
Liverpool wordt het niet
Dat gaan ze dan nooit meer doorzetten
2 0
JordyAjacied
Halve finale:

Tottenham - Ajax
Juventus - City

Finale:

Ajax - Juventus

Revanche op 96 ;)
1 -1
Pauw
Kan best een testloting zijn, maar als vandaag exact dezelfde wedstrijden geloot worden, ontstaat er daadwerkelijk onrust :)
4 0
Ruff Rhythim
Prima loting haha, eerst uit ook...
0 0
JariL95
Onrust over gelekte loting. Het moet niet gekker worden. Voor een wedstrijd Barcelona - City zou ik direct tekenen en ik kijk al uit naar het duel Veltman Mané;) Veltman vreet hem op.. We gaan het vanaf 12 uur allemaal zien joh.
1 -1
de_pitbull
Haha echt niet hoor. Mane kan Veltman niet eens meer in z'n spiegels vinden als ie er langs is.
2 -3
Rinos96
Had Mazraoui maar spiegels! Lopen ze niet meer uit z'n rug weg ;)
0 0
RedFeather
Veltman vond ik erg sterk van de week.
Zo onterecht verguisd die jongen
5 -1
GvanderK
Niet te hopen voor de UEFA dat dit ook echt uit de koker komt, dan hebben ze wat uit te leggen. Al heb ik liever Liverpool dan City, Barca of Juve.
0 0
Rentokill
Hele duidelijke hoax. Alsof ze dit zo zouden uitprinten en uitdelen...
Heeft iemand de naam genoemd van de betreffende Uefa bestuurder?
2 0
voorkennis
Dit is een test loting, gebeurt standaard de dag voor de loting
1 0
RotteBert
mooie loting
1 0
driesterren***
Als dit toch waar is dan neemt niemand de UEFA nog serieus. Niet dat ze het nu al doen!
Al zou de loting live gebeuren en deze uitslag zou er uitkomen zelfs dan is het voor de UEFA een aanfluiting!
0 0
mgtow
Dat was een paar jaar geleden ook gelekt en toen bleek die gelekte loting toevallig de echte loting te zijn. Tenzij ze nu ineens wel iets veranderen mag je ervanuit gaan dat wij tegen Liverpool moeten.

Toen was het echter wel een foto vanuit de studio van het bord waar ze de loting op vertonen. Dat is wel anders dan nu.
0 0
Bky
Stel dit is echt.

Denk je dan echt dat de UEFA dit scenario nog echt laat uitkomen?

Als het echt was, had je dit op een of andere maner nog even moeten laten staan, alvast kranten oid op de hoogte brengen, ergens geplaatst met een legit time stamp en wachten tot de echte loting was geweest.

Dan was het nieuws geweest.

Iedereen kan zo'n papiertje bouwen.
3 0
RedFeather
Het komt van een account van een UEFA official
Schijnt snel verwijderd te zijn
Dat het van de UEFA komt is dus een feit
Dat maakt het natuurlijk anders dan een random foto
Maar evengoed, om te concluderen dat de loting gefixt is, gaat mij ook wat ver
1 0
Aeter
Vriend, de loting hoort live plaats te vinden, dus dit is inderdaad je reinste match fixing als dit waar is en daar lijkt het verdacht veel op.
0 0
Tecmessa
Hoe dan? Hoe is dit een feit? Ik zou graag 'de UEFA official' met naam en toenaam genoemd zien worden. Ik word hier zo simpel van. Is kritisch nadenken dan zo moeilijk?
Elke willekeurige pipo met een printer en Microsoft Word kan dit A4'tje maken.
0 0
DS
Mocht dit waar zijn, kunnen ze dit nu onmogelijk door laten gaan. Misschien krijgen we nu dus gewoon een eerlijke loting?
0 0
0h0Litmanen0h0
Maffia?
0 0
Redrum
Ze doen toch altijd een testloting?
2 0
AFCZlatan
Ik hoop het! Het zou een geweldig affiche zijn en daarnaast eindelijk eens bewijs dat de UEFA corrupt is.
0 -1
Venta
Dat zou wel heel gek zijn, aangezien de loting straks live is.. dan zouden ze wel hele warme balletjes moeten hebben om deze loting voor elkaar te krijgen.
3 0