Messi: 'Ajax jong team dat nergens bang voor is'

BVeenstra, 14-03-2019 om 07:10, 15332 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Barcelona-aanvaller Lionel Messi hoopt dat zijn club aankomende vrijdagmiddag tijdens de Champions League-loting niet wordt gekoppeld aan Ajax. De Argentijn is onder de indruk geraakt van de Amsterdammers, die in de vorige ronde Real Madrid wisten uit te schakelen.

'Alle teams die nu nog in het toernooi zitten zijn moeilijke tegenstanders', citeert onder meer AS Messi, die overigens Manchester City en Juventus ook als zware tegenstanders ziet. 'Of Ajax, dat heeft laten zien dat het een team is met jonge spelers dat voor niemand bang is.'

FC Barcelona won woensdagavond met 5-1 van Olympique Lyon en wist zich daardoor eveneens te plaatsen voor de kwartfinales. Er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat de Fransen terugkwamen tot 2-1. Na een schitterende actie wist Messi zelf voor de 3-1 te zorgen. 'De keeper raakte de bal nog, maar gelukkig ging de bal over de lijn. (...) Na de 2-1 maakten we het onszelf onnodig moeilijk, maar na de 3-1 kregen we meer ruimte en wisten we de score uit te breiden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OpNaarNummer4
Off topic: Hypothetisch gezien, als Ajax de Champions league wint, gaat Feyenoord dan de voorrondes in? Aangezien je als winnaar sowieso weer meedoet?
0 0
JariHeijden
Nee. Of je behaalt de CL via de eigen competitie (als die competitie hoog genoeg staat in de UEFA coëfficiëntenlijst), of omdat je de CL wint.

Als Barca de CL wint, dan betekent dat ook niet dat vijf Spaanse ploegen daardoor meedoen aan de CL. Als Ajax de CL wint en kampioen wordt in Nederland, verandert er niets voor PSV (als tweede, dus voorronde CL) en Feyenoord (als derde, dus voorronde EL).

Doordat Nederland waarschijnlijk elfde blijft in de coëfficiëntenlijst, plaatst straks de kampioen van Nederland zich rechtstreeks voor de CL. Dat komt omdat de kampioen van de eerste tien landen rechtstreeks is geplaatst, alsmede de CL winnaar. Omdat de CL winnaar zich meestal al rechtstreeks plaatst voor de CL, mag de kampioen van competitie nr. 11 ook rechtstreeks meedoen aan de CL.
0 0
afca87
Nummer 11 krijgt plek ranking
0 0
RJB1979
Echt nergens heeft hij gezegd dat ie liever Ajax niet loot. Hij is complimenteus over Ajax maar dit verzint AS gewoon.
5 0
Oliveira
Niets nieuws dat Ajax Show time de titels zodanig neerzetten dat mensen erop klikken. Nogal achterbaks als je het mij vraagt. Maar dit is hoe Nederlandse journalistiek werkt. Suggestieve titels die niets te maken hebben met de inhoud van het geschreven stuk.
1 0
Sluk
De enige manier om de finale te halen voor de andere clubs, is om Ajax niet te treffen voor de finale.
1 0
behangdelul
Eh idd...denk stiekem wel dat ie op Ajax hoopt
5 0
MisterAFCA
Dan hoop ik stiekem dat we ze een pak op hun reet geven :-p
0 0
Ajaxxxisdebeste
Hij wil graag een Ajax shirtje met De Jong erop
1 0
Ajacied0591
Www.ajaxfanshop.com
0 0