Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Jong: 'De club Ajax ga ik sowieso missen'

BartVeenstra, 11-03-2019 om 14:30, 8187 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor Frenkie de Jong worden het bijzondere laatste maanden in dienst van Ajax. Aankomende zomer vertrekt de middenvelder naar FC Barcelona. Een mooie stap in zijn voetbalcarrière, maar aan de andere kant moet hij Nederland en Ajax ook achter zich laten.

'De club Ajax ga ik sowieso missen', zegt De Jong in een interview met Dapp're Schrijver Maartje van Ajax Life. 'Ik heb hier een hele goede tijd gehad, nog steeds. En ook zeker mijn familie. Ik ben nu binnen drie kwartier bij mijn familie en dat is straks wel even anders. Ik denk dat ik dat het allermeest ga missen.'

Toch kijkt De Jong er naar uit om straks bij FC Barcelona te gaan spelen. 'Ik kijk er het meest naar uit om met de spelers daar te spelen en naar het niveau, het lekkere weer, een mooie competitie, een mooie club… Ik kijk naar heel veel dingen uit, maar eerst wil ik met Ajax prijzen winnen.'

En met dat laatste is De Jong met Ajax goed op weg. Afgelopen dinsdag schreef de club geschiedenis door met 1-4 te winnen bij Real Madrid. 'Tot nu toe wel de mooiste wedstrijd voor mij persoonlijk. De eerste keer bij Real Madrid uit, die hebben toch wel de Champions League gewonnen de laatste paar jaar. En dat wij dan ze uitschakelen en 1-4 winnen… Ik denk dat het tot nu toe wel de mooiste wedstrijd was van m’n carrière.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SW6
Eibar, Huesca, Getafe, Girona, Leganes, Levante tillen Frenkie naar een hoger niveau.
0 0
Bocarra
Dat niveau van Barcelona kon wel eens tegenvallen. Messi verbloemd, net zoals zoals Ronaldo bij Real M deed, veel. Barcelona is bijna over zijn top. Persoonlijk hoop ik op de Spurs maar als het dan toch een topper moet zijn dan zou ik Barcelona graag willen loten. Het absolute plafond van Ajax staat nog steeds niet vast.
0 0
Ronaldinho020
Bijna over zn top? Al jaren bedoel je.
De gouden generatie is alweer even voorbij. Messi, Suarez en busquets verbloemen nu nog veel.
0 0
Superjan
Maar nu hebben ze De Jong.
0 0
trainerdv
Gewoon paar mooie jaren beleven en alles winnen wat er te winnen valt. En dan, net als Blind, op je hoogtepunt (niet erna) terug naar Nederland om een gezin te stichten etc. en vooral om lekker bij Ajax te voetballen. Hopelijk wordt dat de nieuwe norm voor de Ajax-talenten.
0 -1
lm
Ga niet denken dar die wedstrijd tegen real ineens grote topspelers naar de plastic ED willen komen zou voor spelers zo als tadic gaat maar denk dat Ajax gewoon kampioen of de voor rondes CL moet overleven dat zou al een stuk helpen
0 0
AFCA-B93
Off topic: zou een Thorgan Hazard niks zijn voor ons komende zomer? Die doet het volgens mij alleraardigst bij Gladbach
0 -2
AjaxDaniel
Die is 25 jaar en heeft een transferwaarde van 45 miljoen.
0 0
Ajax#1900
Die kwartfinale CL betekent niet dat we opeens iedere speler kunnen halen hè. Een uitblinker in de Bundesliga komt echt niet, zeker niet op die leeftijd.
0 0
AFCA-B93
Ja ik volg de competitie niet, vandaar m’n vraag ook haha. Wist dat ‘ie wel een belangrijke speler was bij Gladbach maar niet dat ‘ie de absolute uitblinker is. Maar denk wel dat je met die potjes tegen Real veel nieuwe opties hebt op de markt hoor
0 -1
gi0vanni
Ja niet dus. Als Ajax de salarissen gaat betalen die ze in Duitsland betalen dan blijft er niet veel van de club over. Ajax kan daar niet in meegaan. Dus dit jaar flink genieten en hopen op prijzen want de kwaliteit die weg gaat kun je nooit meer van een zelfde niveau terug halen.
0 0
AJAIXIXIXI
Te bedenken dat deze jongen niet lang geleden nog op de bank zat bij Willem II. Wat een geweldige voetballer is hij toch geworden.
0 0
Robeerke
De beweging waarbij hij zich ontdeed van Modric en Vinícius staat in mijn geheugen gegrift. 1000% Barcelona speler. En eerst natuurlijk nog mooi afsluiten bij Ajax. Het ga je goed Frenkie.
2 -1
BrandjeXL
Wat een gegeil weer met je 1000% Barça speler. Die club heeft en had geen DNA. Alles is letterlijk overgenomen van Ajax, door Michels en door Cruijff. Zonder die drie was Barça een leuke subtopper geweest in een heel groot stadion.
2 -1
Remark
Mag ik er even op wijzen dat Frenkie van Willem II, Tadic van Southampton, Ziyech van Twente, Schöne van NEC, Dolberg van Silkeborg IF, Tagliafico van Independiente en Onana van Barcelona afkomstig zijn? Alle respect voor de Ligt, Blind, v.d. Beek, Veltman en Mazraoui, maar zonder bovengenoemde import zou ook voor Ajax de Nederlandse subtop het hoogst haalbare zijn. Natuurlijk heeft Barcelona veel te danken aan Cruijff en Michels, en dat steken ze ook nooit onder stoelen of banken, maar nu sta je echt zelf met andermans veren te pronken.
1 -1
Joseph
Want Ajax haalde nooit eerder talenten weg bij andere clubs? Hoort bij Ajax om de grootste talenten naar Amsterdam te trekken en bij Ajax zijn we ook nooit vreemd geweest van aankopen om de selectie te versterken..
0 -1
amthree
10000000% AJAX SPELER
2 0