VI: 'Overmars bijzonder gecharmeerd van Pierie'

BVeenstra, 11-03-2019 om 12:15, 12767 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft haar oog - wederom - laten vallen of Kik Pierie van sc Heerenveen. Dat meldt Voetbal International maandagmiddag. Ajax-directeur spelersbeleid Marc Overmars zou 'bijzonder gecharmeerd' zijn van de verdediger.

De Friese club staat deze zomer open voor een transfer van de achttienjarige mandekker, omdat zijn contract in de zomer van 2020 afloopt. Al enige tijd voert sc Heerenveen gesprekken met Pierie over zijn toekomst, maar het lijkt erop dat die buiten Friesland ligt.

Mogelijk gebruikt Ajax Dennis Johnsen, die door Ajax verhuurd is aan sc Heerenveen, als 'pasmunt' in de onderhandelingen. Pierie is pas achttien jaar, maar heeft al 58 duels in de Eredivisie achter zijn naam staan. De verdediger kan als linker centrale verdediger uit de voeten, maar ook als linksback.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wesl
Hoewel je je kunt afvragen of het Ajax niveau betreft vind ik dat Ajax meer moet scouten binnen Nederland. Koop bij de subtopclubs, dan blijft het geld namelijk binnen de eredivisie en stimuleer je de andere clubs naar een hoger niveau, waar Ajax uiteindelijk ook baat bij heeft
0 0
PJSM
In Nederland loopt niets rond van Ajax niveau. Dus niet doen Marc.
0 0
Starring
Ik neem aan als opvulling voor Jong Ajax. Naast Perr Schuurs.

Voor AJax-1 ligt de lat namelijk een stuk hoger mag ik hopen.
2 0
lm
Hoop dat dit echt niet waar is betekent dat we weer kut jaren tegemoet gaan
5 -3
Schip
Geef mij Vertonghen maar met een rechtsbenige mandekker ernaast.
2 0
Duif63
Zou veel liever Vlap hebben. Type Donny. Donny is deze of anders volgende zomer toch weg dus fan heb je xijn opvolger al in huis.
2 0
altijdwelwat
Dit zou ik onbegrijpelijk vinden, aan de bal heel behoorlijk maar verdedigend geen body , geen snelheid , geen duelkracht. Is dit seizoen al zo vaak negatief bij een tegengoal betrokken. Gan dan voor die Koopmeiners van AZ , betere traptechniek , groter, sterker , sneller , constanter , slechts 2 jaar ouder en een geboren Amsterdammer.
3 -1
theflyingdutchm
Of koop gewoon een speler uit de middenmoot van de serie A, Premier League, of La Liga etc. die buiten de gratie valt, maar veel meer potentie heeft als al die Nederlandse middenmoot.
3 0
goajaxgo
Je kunt beter Vlap en Lammers kopen.
3 -2
mvdk
Lammers is van PSV.
0 0
Knalpot
Die zijn al een paar jaartjes verder, je moet ook naar het talent kijken, deze jongen heeft het in zich een nieuwe Daley Blind te worden heeft nog wel wat jaartjes nodig maar daar moet je je ogen niet voor sluiten. Mits Magallan het over kan nemen van de Ligt en Nico blijft dan zou ik het best aandurven als Ajax zijnde met Daley ervoor op de plaats van Frenkie, Wellicht geen 60 wedstrijden in het seizoen maar tegen alles buiten de top 5 zou dit toch zeker moeten kunnen.
0 -2
Djabber
Bah Lammers, aardige voetballer maar vind het geen leuke gast. Doe maar niet.
0 -2
Chesterson93
Ridicule reactie.
0 0
behangdelul
Deze jongen kan dus NIET als linksback uit de voeten. Dat heeft ie zelf afgelopen jaar nog bewezen. Wel een interessante speler voor Ajax. Nog even een jaar Heerenveen er aan vastplakken, misschien Schuurs er een jaartje bij verhuren, kunnen ze alvast op elkaar ingespeeld raken.
0 -2
Ozymandias
Inderdaad, hij komt als back duidelijk minder tot zijn recht dan als centrale verdediger. Hij heeft nog veel te leren maar voor een 18 jarige vind ik hem behoorlijk goed. Natuurlijk is hij niet vergelijkbaar aan De Ligt die als 18 jarige geweldig was maar dat zou ook geen eerlijke vergelijking zijn.
1 -2
Ozymandias
Ik vind het prima als Ajax dit soort spelers voor een paar miljoen euro koopt. Als hij mislukt kan je hem waarschijnlijk een deel van het transferbedrag terug verdienen (zoals Zivkovic voor 2.1 miljoen werd gekocht en voor 1.2 miljoen werd verkocht) en slaagt hij wel dan heb je voor een klein bedrag een goed aankoop gedaan. Naast bijvoorbeeld Pierie denk ik dan ook aan iemand als Vd Berg. Het is een beetje de Chelsea methode. Zo veel mogelijk grote talenten opkopen, verhuren en doorverkopen als ze niet goed genoeg blijken te zijn. Als er af en toe een De Jong tussen zit is het een geslaagd beleid.
0 -3
altijdwelwat
Hier een paar miljoen voor willen betalen , maar Redan en Fosuh Mensah laten gaan omdat je ze geen behoorlijk contract aanbied. Nu koop je al Ajax zijnde Danilho Pereira voor 2 miljoen en een behoorlijk salaris, had dan Redan een half miljoen aan tekengeld gegeven. Dan had je een nu een betere spits gehad en 1,5 miljoen bespaard.
2 0
Ozymandias
Redan is niet vertrokken omdat Ajax hem geen (behoorlijk) contract aanbood. Hij kreeg een jeugdcontract in de catagorie van Nouri (die geloof ik als jeugdspeler al bijna een half miljoen per seizoen verdiende) aangeboden maar koos voor de miljoenen die hij in Engeland kon verdienen. Ajax heeft het vertrek van Redan ook prima opgevangen met het aantrekken van Traoré en opleiden van Brobbey, Hansen en Hoogewerf. Het is niet alsof er een gat is ontstaan tussen Dolberg en zijn potentiele opvolger.

Dat ze Fosu-Mensah pas een contract aanboden toen hij al rond was met United was een grote fout. Cruijff en Jonk hadden bedacht dat eigen jeugd pas op 17 jarige leeftijd een contract zou krijgen (terwijl 16 jarige aankopen als Cerny en Leyder wel al op 16 jarige leeftijd een contract kregen) maar nadat Ajax daardoor Fosu-Mensah en Dilrosun kwijt raakte hebben ze dat beleid direct stopgezet.
1 -3
Tinus
Ik snap niet dat je minnetjes krijgt voor deze post. Klopt volgens mij als een bus.
1 0
Ozymandias
Waarschijnlijk omdat ik schrijf dat Cruijff en Jonk een fout hebben gemaakt (waardoor Fosu-Mensah en Dilrosun zijn vertrokken) en er een aantal leden op AS zijn die het moeilijk vinden om toe te geven dat ook deze twee grootheden fouten maakten.
0 0
Hagmag
Heeft al veel in NL op hoog niveau gespeeld voor zijn leeftijd.
Tja, de vraag is of hij gaat groeien.
Echter als de Ligt wordt verkocht voor een bedrag van om en nabij € 100.000.000 en Ajax wil zich blijvend nestelen in de TOP van Europa dus ook in de TOP van NL, dan moet je niet met Pierie aan gaan komen als vervanger voor de Ligt. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld en dat soort ervaren spelers moeten het hart van de defensie gaan leiden/vormen. Pierie zou wel veel van hen kunnen leren. Talent in de dop wat afwachten is. Kijk maar naar Schuurs, die liet veel meer zien dan Pierie maar ik zie of hoor niets van Schuurs.
Daarnaast vraag ik mij echt af of Magallan een TOP verdediger is. Maakte op mij een onzekere indruk.
Ik besef dat de Ligt eigenlijk niet te vervangen is. Hij is een buitencategorie.
Lees ook de naam Sepp vd Berg, ja die is snel en heeft scorend vermogen.
Ik ga misschien nu veel reacties krijgen met het volgende:
Bergwijn halen bij PSV.
Bayern München maakt z'n tegenstanders ook vleugellam.
Mes snijdt hier dan aan 2 kanten: Bergwijn zou echt een geweldige aanwinst zijn en was ooit Ajacied. Pisvee raakt één van zijn betere spelers kwijt met echt veel potentie en die er vanaf dag 1 kan staan.
Ajax moet komend seizoen er vanaf dag 1 staan.
De bakken met geld, inkomsten CL, transfer Frenkie de Jong, transfer Matthijs de Ligt moet op een goede manier worden geherinvesteerd op het veld.
0 0
Mario65
Tja.. Overmars was destijds ook onder de indruk van Schuurs en die jongen heeft last van de druk?
Nu Kik Pierie in de picture..
Ik vraag me af of deze jongen het niveau van Ajax aankan.
Dat is toch iets anders dan Heerenveen.
Want zoals men hieronder al zegt, regent het doelpunten bij de Friezen.
1 0
Ozymandias
Schuurs ontwikkeld zich toch gewoon goed bij Jong Ajax? Ik zie hem veel minder positionele fouten maken. Zeker bij voorzetten vanaf de flanken is hij positioneel verbeterd. Hij is pas 19 jaar oud en niet elke talentvolle centrale verdediger is een De Ligt. Ik heb nog steed veel vertrouwen in Schuurs. Dat hij positioneel verdedigend nog veel moest leren was al voor zijn komst duidelijk.
1 -1
DeMeervanweleer
Pierie, Odegaard, Lammers, Bergwijn, Ihatarren, Stengs, VD Berg, Schouten, zijn allemaal Nederlandse talenten die van meerwaarde kunnen zijn. Goed als het geld voor een deel in Nederland blijft, Ajax heeft weerstand nodig om sterk te blijven. Vind wel dat er daarnaast goed in het buitenland gescout moet blijven worden naar talent als Neres en Sanchez en naar gevestigde topspelers die graag voor Ajax willen spelen. In dat kader heeft Ajax qua spelopvatting en plezier natuurlijk wereldzaken gedaan voor die categorie. Edit: Pierie is 185....
2 -1
Ar
Ondertussen regent het wel tegendoelpunten bij Heereveen.
1 0
Pheadrus
Goed punt! Maar dat kan ook een soort van voordeel zijn. Heerenveen hanteert niet de laffe benadering zoals PSV; counter voetbal. Dat levert veel tegengoals maar Pierie is in de Ajax stijl geschoold.
2 -1
Pheadrus
Vorig seizoen bijna 3000 minuten op Eredivisie niveau en dit seizoen al bijna 2400 minuten. Dat zegt wel wat. Maar ja, hij is natuurlijk al 18 (!) jaar oud. Enig nadeel is dat hij maar 183 cm groot is. Maar ja, dat is nog altijd 3 cm meer dan Daily Blind die het ook niet slecht doet.

OK, hier is de deal; We kopen Sepp van de Berg (189 cm) EN Kik Pierie en verkopen Schuurs. Eventueel verhuur van Sepp voor een jaar aan Heerenveen als onderdeel van de deal. Als de Ligt vertrekt dan Fosu Mensha er ook bij halen.
0 -1
Knalpot
Ook jij schrijft Schuurs veel te snel af. Schuurs is geen de Ligt maar niemand is een de Ligt. Schuurs kan volgend seizoen gebracht worden en hopelijk staat ie er het seizoen daarna definitief. Er is niks mis mee om dit soort jongens te halen die relatief weinig kosten en een jaar of misschien 2 jaar nodig hebben om op niveau te komen.
0 0
Ozymandias
Wordt Schuurs als 19 jarige al afgeschreven?! Die jongen heeft volgens mij duidelijk enorm veel potentieel en ontwikkeld zich redelijk. Volgens mij is Schuurs een veel groter (en dan bedoel ik niet langer) talent dan Pierie. Vd Berg zou ik er graag bij zien komen. Die jongen heeft ook duidelijk veel potentieel.
1 0
Pheadrus
Schuurs niet afgeschreven maar hij moet nu echt vele minuten maken in de Eredivisie. Mijn inschatting is dat hij nog niet klaar is voor Ajax1 en dan zou hij naar een andere club moeten. Heerenveen zou daar prima in passen. Pierie is duidelijk verder en zelfs Sepp van de Berg zou wel eens verder kunnen zijn.
0 0
Ozymandias
Ik betwijfel of spelers meer leren van het spelen van één Eredivisie wedstrijd per week bij een club als Heerenveen dan het dagelijks trainen met het eerste van Ajax.
0 0
behangdelul
van de Berg ben ik ook wel voor inderdaad.
0 0
Pheadrus
Prima geboorteplaats; Boston USA. Ik kan het weten want ik ben er ook geboren!

Koop / Ruil met Schuurs AUB. Schuurs moet het eens laten zien op Eredivisie niveau. Volgens mij kan hij dat niet aan maar laat me graag verrassen. In iedere geval gaat hij bij Ajax1 geen kans krijgen op korte termijn en nog een jaar KKD is niet zinvol.
0 0
fc Barcelona_ke
Leuke speler. Geen plek voor eerst? Dan kan hij voor jong spele
0 0
geDaante
Plek komt er sowieso, met De Ligt die vertrekt, dan heb je nog Blind, Magallan en Veltman, maar Veltman lijkt zich te moeten richten op rechtsback.

Met Vertonghen, Blind, Schuurs en Pierie heb je twee ervaren CV's, waarachter Schuurs en Pierie zich kunnen ontwikkelen en uiteindelijk het stokje over kunnen nemen. Dus wel vast bij het eerste, als reserves wat mij betreft.
0 0
Pheadrus
Schuurs is dan de enige rechts-poot. Het is of Vertonghen of Pierie halen. Beter om Fosu Mensha er bij te hebben. Die is Reschts-poot.
0 0
Ozymandias
Waar komt die Nederlandse obsessie over een links- en een rechtspoot centraal achterin toch vandaan? Ajax moet de twee best mogelijke centrale verdedigers hebben. Het maakt mij niet uit of dat twee linkspoten, twee rechtspoten of twee spelers die met hun derde poot de bal behandelen zijn. Bij het beste Barcelona ooit stonden Pique en Puyol samen centraal achterin. Dat heeft toch nooit opbouwend problemen opgeleverd?

Magallán is trouwens ook een rechtspoot maar wel een linkercentrale verdediger.
0 -1
Pheadrus
Geen harde noodzaak maar meer een richtlijn.
0 0
Ozymandias
Okay, maar waarom? Is het voor een rechtsbenige linkercentrale verdediger moeilijker om goed op te bouwen dan voor een linksbenige linkercentrale verdediger? Het enige wat ik kan bedenken is dat het misschien was moeilijker is om als rechtsbenige linkercentrale verdediger het middenveld met bal aan de voet over te steken en zelf dat betwijfel ik.
0 0
0h0Litmanen0h0
Alleen cross pass naar buitenspelen is stuk moeilijker en is makkelijker te blokken.
0 0
Ozymandias
Ook dat betwijfel ik. Ik zie geen groot verschil in het geven van een crosspass met rechts vanaf de linkerkant van het veld of vanaf links van dezelfde pass. De bal ligt ook maar zo'n halve meter verder naar rechts als je met rechts (in plaats van links) een crosspass geeft vanaf de linkerkant van het veld.

Magallán is een goed voorbeeld. Die is een rechtsbenige linkercentrale verdediger en gaf bij Boca Junior relatief veel goede crosspasses (zijn inspeelpass is slecht maar zijn crosspass is goed). Pique in de periode dat hij als linkercentrale verdediger naast Puyol speelde is een ander goed voorbeeld. Die had ook nooit moeite met het geven van crosspasses.
0 0
Afcatobias
Prima talent, Pas 18 jaar en al 50 eredivisie wedstrijden. Heereveen moet verkopen dus hij zal vast niet heel veel kosten. Daarnaast kan je hem nog een jaartje uitlenen of laten ontwikkelen Ajax en het jaar daarna voor basis laten gaan.
Als Pieri bijvoorbeeld een jaar van Blind en Vertonghen kan leren zou dat heel goed zijn voor zijn ontwikkelig

Ajax moet de grootste talenten van de Eredivisie gewoon kopen en helemaal als de verkopende club het geld nodig heeft.
1 0
geDaante
Precies, en ook niet krenterig doen. Ajax kan helpen de eredivisie sterker te maken, door goede bedragen neer te tellen. Ook voor jeugdspelers die Ajax weghaalt, mogen ze best wat meer lappen. Dat motiveert die clubs ook meer om op te leiden, dan betaalt het zich ook echt uit, los van het sportieve.

Je kweekt zo ook goodwill, en clubs zullen liever met je onderhandelen en een keer matsen als ze weten dat je ook van goede wil bent.
3 -1
Ozymandias
Inderdaad, al hoewel ik denk dat je beter ploegen een (hoger) doorverkooppercentage kan aanbieden dan een hoger transferbedrag. Dan profiteren ze mee als een speler bij Ajax slaagt en als een speler niet slaagt heeft Ajax zo min mogelijk verloren.
1 0
Schwalbino
Meer uitgeven dan nodig omdat het clubs motiveert op te leiden en je wordt ook ooit nog wel eens gematst als je dat doet?

In het grote sprookjesbos misschien.
3 0
geDaante
Voor jeugdspelers inderdaad. Als clubs daar financieel ook wat aan over houden en het dus een serieuze inkomstenbron wordt, reken maar dat clubs die weinig te behappen hebben dat gaan aangrijpen. Zou dom zijn als ze het niet zouden doen.

Er zijn zat gevallen geweest waarin clubs bij transfers heel moeilijk deden, met name naar Ajax toe. Ik zie dat versoepelen en vloeiender gaan als je zelf niet te krenterig doet. Voor een goed talent mag een goed bedrag op tafel gelegd worden, zeker omdat je weet dat zo'n talent bij Ajax binnen no-time zijn waarde vaak minimaal verdriedubbelt.

Ajax is gebaat bij een sterke eredivisie, het gaat qua niveau steeds verder achteruit, al lijkt dat nu een beetje een halt toegeroepen te zijn, vooral door veel goede talenten.
1 -1
Afcatobias
Eens! Ik vind ook dat het geld meer in Nederland moet blijven zoals ze in Duitsland doen. Begrijp me niet verkeerd Ajax moet altijd naar grote buitenlandse talenten kijken, maar als wij ons geld meer in Nederland houden ipv naar allemaal buitenlandse competities zoals Oosterijk, Denemarken, Colombia en Brazilië zal de Eredivisie ook sterker worden.
1 0
geDaante
Zeker, en dat geldt ook voor kleinere nederlandse clubs, hoe vaak zij wel niet hele dure (ook qua salaris) buitenlandse spelers halen die lang niet altijd beter zijn dan wat in Nederland rondloopt.
1 0
Dit is mijn club
Scouten in de eredivisie zou een gepasseerd station moeten zijn, op een enkele uitzondering na. Gewoon voor kwaliteit gaan a la Tadic. Is toch het beste voorbeeld van hoe het zou moeten en kijkend naar het geld wat dit jaar binnenkomt (Frenkie, De Ligt en inkomsten CL zal samen al zo'n 240 miljoen zijn) financieel ook gewoon haalbaar.
4 -3
Schwalbino
Dan zit je straks met een team waar nauwelijks nog spelers in zitten die verkoopwaarde hebben. Je jeugdspelers verpieteren en nieuwe talenten komen niet meer naar de club omdat ze geen kans krijgen. Kortom: weer dezelfde fout maken als in de periode voor 2012.
3 0
Knalpot
Gelukkig hebben we tegenwoordig China en de zandbaklanden daar kun je een Tadic nog altijd met winst naar verkopen. (als ze zelf ook nog even open staan voor een financieel klappertje)
0 -1
AjaxDaniel
Deze jongen wordt echt niet gehaald om er nu al meteen te staan. Daarnaast zeiden ze laatst al dat Ajax toppers wilt halen, dus dat komt wel goed.

Prima om dit soort talenten te halen, want als je 2 a 3 jaar wacht voordat ze echt goed zijn betaal je de volle mep.
1 -1
geDaante
Niet mee eens, eerst in de regio kijken, dan landelijk, en dan pas naar het buitenland wat mij betreft. Maar dan moet je natuurlijk wel de juiste spelers halen, als die er zijn.

Ik zie het heel wat meer zitten in Pierie, dan in Magallan. Zag het meer zitten in Groeneveld, waar toen ook interesse voor was, dan in Bandé. Ook nog voor 1/5 van de prijs op te halen.

Er loopt nu best wat talent rond. En de beste talenten, het liefst nederlandse, zouden zoveel mogelijk bij Ajax moeten spelen.

Pierie
Stengs
Van Bergen (op termijn)
Lammers
Ihattaren
Bergwijn
Malen
etc.

Zijn echt wel interessante talenten, waarbij van een paar al duidelijk is dat het op termijn op zeker versterkingen voor Ajax zijn.
2 0
Dit is mijn club
Genoemde spelers van PSV kun je natuurlijk vergeten en dat zijn ook de enige op dit lijstje die op korte termijn of zelfs al direct een toegevoegde waarde zijn. Van Stengs valt nog te bezien hoe sterk hij terug keert (zeker nog een jaar in Alkmaar laten) en ik vond Pierie wel erg omhoog geschreven worden na enkele leuke wedstrijden. Het is al zo vaak bewezen dat de overstap van een subtopper naar een topclub zeer lastig blijkt te zijn en het toch heel vaak niet lukt.
1 0
geDaante
Is zo, maar om maar aan te geven dat eredivisiespelers nog altijd zeer interessant kunnen zijn.

Zeker, die van PSV zijn zekerheidjes, die anderen moet nog blijken.
0 0
Afcatobias
Eens! Daarnaast heb je ook nog Sepp van den Berg bij PEC, Kjell Scherpen bij Emmen, Koopmeiners en Boadu bij AZ als Nederlanders die de potentie hebben om bij ajax te slagen. Daarnaast als buitelandse talenten heb je Doan, Isak en Ødegaard rond lopen.
1 0
geDaante
Precies. Koopmeiners als middenvelder zie ik niet écht zitten, vind ik toch niet verfijnd genoeg. Van de Berg heb ik te weinig zien spelen, zelfde geldt voor Scherpen, maar let nooit zo op keepers.

Boadu ook interessant, maar Hoogewerf en Hansen komen er bij Ajax ook aan, en Dolberg en Traoré zijn er in de tussentijd.

Maar inderdaad, ook weer talenten die interessant zouden zijn.
0 0
Afcatobias
Inderdaad, we hebben Dolberg, Huntelaar, Traore, Danilo, Sierhuis, Brobbey, Hansen en Hoogewerf die nu en in de toekomst spits kunnen zijn voor Ajax.
Dus een spits is niet de hoogste prioriteit op dit moment.

Daarnaast kan Tadic ook nog als valse 9.
0 0
MH1988
Frenkie de Jong, Huntelaar, Suarez zijn ook gescout in de eredivisie.. Juist in onze eigen competitie moeten we dominant zijn en de grootste talenten weghalen. Als je er 3 koopt en 1 daarvan is een schot in de roos heb je het financieel al terug verdient. Als een speler van respectievelijk Heerenveen bij Ajax komt te spelen gaat zijn waarde over de kop als hij de basis haalt.
4 0
geDaante
Robben, Van Nistelrooij ;)
0 0
Joseph
Moet er wel een goed plan zijn voor die jongen, zie hem komend seizoen niet het eerste halen en hij heeft er niks aan om bij jong Ajax te spelen.

Eigenlijk wil je dat dit soort talenten met het eerste meetrainen en bij een andere club in de eredivisie minuten maken.
2 0
gebruikersnaam
Met Pierie en Schuurs heb je 2 jonge talenten die er over 1.5/2 jaar moeten kunnen staan om het over te nemen maar dan moeten er wel goeie verdedigers voor de tussentijd zijn. Dat zou met een Vertonghen en Magallan kunnen (hoewel ik die laatste niet hoog heb zitten op basis van de Copa-finale en de minuten bij ons)
1 0
geDaante
Je hebt Blind al, en Magallan inderdaad. Met name in Magallan zie ik het vooralsnog niet zitten, maar ja, keuze van Ajax, je gaat toch niet wéér een aankoop laten verpieteren. Er mag wel wat kritischer naar aankopen gekeken worden. Blind is verdedigend niet best, maar opbouwend heel aardig, dus die heeft wel een echte verdediger naast zich nodig.

Maar veel liever zou ik zien Vertonghen - Pierie. Veel voetballend en opbouwend vermogen, ook in de laatste linie, om goed onder druk uit te kunnen voetballen, en secuur en snel op te kunnen bouwen. Ook aardig wat snelheid en wendbaarheid, dus prima om met ruimte in de rug te verdedigen. Vereisten voor het Ajaxspel.

En anders Vertonghen - Blind, en dan Schuurs en Pierie als reserves, die dan wel geregeld speelminuten moeten krijgen.
1 -1
PetrusKeizer
lijkt mij niks, die jongen, maar ik laat me graag verrassen
0 0
PeterVKV
Jonge talenten uit de eredivisie voor de breedte. Daarnaast een paar toppers. Niks mis mee.
1 0
Ajax114
Echt ik vrees een rampscenario. Pierie, Scherpen, Magallan . Regelrechte 100 procent miskopen pfff.. Wat een dramatisch voetbalinzicht zeg. Oh ja en natuurlijk ook even 7 M betalen voor Pierie om Heerenveen er bovenop te helpen. Na de afgelopen weken zorgen deze berichten voor een domper.
1 -9
Ajaxxxisdebeste
Pierie wordt al jaren als een groot talent beschouwd ook door buitenlandse clubs van formaat, dus zo heel vreemd is het niet dat er interesse is in hem
0 0
geDaante
Pierie heeft echt wel potentie, is vlot, en comfortabel aan de bal, vereisten voor een Ajax CV. Vereisten die Magallen minder heeft, dus heb daar ook een zwaar hoofd in.
1 0
Knalpot
Je hebt ook verdedigers nodig zeker als je een type Pierie/blind als LCV hebt staan. Laat Magallan nou maar het verdedigende oplossen en het balletje inleveren dan komt het helemaal goed met die jongen. Tevens gaat ie zeker te weten stappen maken in zn positionering/passing de komende maanden dus stop nu maar eens met je eindeloze herhalingen en kom ergens in 2020 maar weer terug met je onterechte afschrijving over deze speler.
0 0
afca_sittard
Heb je er weer zo eentje, ben benieuwd naar je uitleg.. Waarom is mallagan een miskoop?
0 0
Joseph
Pierie 18 jaar, Scherpen is 19 en Maggalan heeft amper wedstrijden gespeeld voor Ajax. Heel bijzonder hoe jij spelers afschrijft.

Jij had Frenkie waarschijnlijk ook verkocht toen hij op 18 jarige leeftijd nog niet in het eerste zat bij Ajax?
1 0
geDaante
Bij Frenkie zag en zie je de (juiste) kwaliteiten, Magallan kan niet voetballen, is een pure verdediger, en dat past niet bij Ajax.
0 0
jackwolf
De wedstrijden die ik van hem heb gezien vond ik het echt helemaal niks. Die Vlap daarentegen...Geen LB weet ik wel maar mocht Ziyech vertrekken.
Lammers ook erg goed maar die laat PSV nooit naar ons vertrekken .
0 0
3sterrenAjax1
laten we hopen dat dit niet waar is.
0 0
GerardAjax26
Die jongen is een jaar jonger dan Schuurs maar wordt hier door sommige omschreven als middelmaat. Natuurlijk is hij nu nog niet goed genoeg voor Ajax 1, maar ik begrijp dat Overmars het een interessante optie vindt voor de toekomst als je hem nu voor weinig kunt halen.
3 -1
ajax4ever01
Dan liever Sinky behouden ipv deze middelmatige speler
2 0
ajax4ever01
Gaan we nu weer voor middelmaat ofzo?
1 0
Vierendertigste
Werd dat indertijd ook niet over Lasse Schöne beweerd?
1 0
ajax4ever01
Gaan we nu weer voor middelmaat ofzo?
1 0
Ajax#1900
Die jongen is 18 he... Prima talent.
0 0
niquedegraaff
Middelmaat. Weer zo'n ideale schoonzoon. Ajax is nogal bang voor mondige spelers.
1 -5
koreem
De Ligt en Frenkie lijken me ook ideale schoonzonen. Die kunnen er ook helemaal niks van.
3 0
niquedegraaff
Het gaat om de balans. Ajax heeft de neiging teveel van dezelfde types in huis te halen.
0 -1
Aspers73
Want als iemand mondig is is die WEL goed genoeg voor Ajax? Ik vind Pierie helemaal zo slecht nog niet.
1 -1
funnymountain
Pierie is een prima voetballer.
1 -1
AjaxPassion
Als we dan toch iemand moeten halen, doe mij Ihattaren maar :o :O

https://www.youtube.com/watch?v=qg7_TgSAwmg
0 -2
Aspers73
Ja, met Ihattaren in de verdediging gaat het vast goedkomen.
4 0
AjaxPassion
Leuk grapje. Maar deze jongen kan netzoals Frenkie inderdaad serieus op elke positie in het veld spelen.
0 -1
Gecko
Wat een treurnis als die komt
2 -1
Ajacied33
Dat is nog een understatement. Die jongen is echt heel slecht. Ga je van Nico naar Pierie....Pfff dat zou mn Ajax hart niet aankunnen
2 -1
Knalpot
Ik denk dat je eerder van Daley B naar Pierie gaat. Als daar een Magallan naast staat en de eerder genoemde Daley ervoor dan hoef je helemaal niet te wanhopen. Het is niet zo dat we meteen volgend seizoen alle CL-wedstrijden met deze jongen in hoeven te gaan.
0 0
Ajax114
Die van mij ook niet. echt om te janken zoiets.
0 0
iammike
Zou de gok aandurven. Sinkgraven in de deal betrekken en een jaar verhuren aan Heerenveen, Johnsen aan hun verkopen. Pierie back up van Nico en hopelijk een nieuwe LCV (Vertonghen) als Blind op de plek van Frenkie gaat spelen. Denk dat je dan uiteindelijk niet veel hoeft te betalen.
0 -3
Knalpot
sinkgraven/blind/nieuwe aankoop moeten volgend seizoen gewoon lekker de concurrentiestrijd aangaan voor het plekje van de jong. Het liefste zie ik die aankoop dan als een type Kante komen.
0 0
AsensioWillemsen
Martin van Geel is that you?
4 -1
Ajacied33
Hahahaah echt he
1 0
1738
hahahahah
1 0
SPLNDD
Nee, heeft niet de juiste mentaliteit voor een verdediger.

Krijg dat ene beeld van de wedstrijd tegen PSV waar hij met 2 handen op zijn rug loopt te verdedigen ook niet meer uit mn hoofd
3 -2
BGB
Zelfde hier, noem het kortzichtig maar als je op zo’n manier verdedigd in de 93ste minuut dan ontbreekt er iets.
3 -1
Ajacied33
Ik hoop echt dat dit niet doorgaat, vind deze Pierie helemaal niks. Staat vaak verkeerd gepositioneerd, doet veel dingen fout. Heerenveen krijgt ontzettend veel tegendoelpunten, Kiki alleen is daar natuurlijk niet alleen verantwoordelijk voor, maar wel mede door hem
4 -1
Knalpot
Je moet als 18-jarige maar met floranus en die ex-prutser van Utrecht een verdediging neerzetten.
0 0
ajaxinho
Doen!

Kan hetzelfde traject als Vermaelen afleggen.

We hebben ook geen linksback in de jeugd.
1 -3
appeltje
Salah-Eddine. Maar die is net 17.
0 0
iammike
Hoop dat die volgend jaar linksback wordt in Jong Ajax en Youth League
1 0
Dexy
Niet doen. Hij is niet het niveau dat Ajax na zou moeten streven. Maakt echt wekelijks nog fouten.
4 0
Murtagh
2 miljoen max
0 0