'De progressie met Erik en zijn staf is heel goed'

JesseTH, 10-03-2019 om 23:30, 6516 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edwin van der Sar ziet het als een vanzelfsprekendheid dat er voor de Ajax-spelers, maar ook voor de technische staf en directie, interesse van buitenaf komt wanneer de club goed presteert. Peter Bosz haalde de Europa League finale met Ajax en ging een jaar later naar Borussia Dortmund. Een soortgelijk scenario is voor Erik ten Hag nooit uitgesloten, maar de algemeen directeur gaat er niet vanuit.

'Als je bij Ajax goed presteert, komt er interesse', spreekt een eerlijke Van der Sar bij Studio Voetbal. 'De progressie die we geboekt hebben als club, de spelers individueel en teamtactisch is met de keuze voor Erik en zijn staf heel goed. Daar hopen we de komende jaren nog wel plezier aan te beleven.'

Ook komt de directeur te spreken over Hakim Ziyech, de man die afgelopen zomer zo goed als zeker zou vertrekken. 'Je moet geen oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt. Ik ken hem een klein beetje, maar hoe hij zich inzet voor de club en hoe belangrijk hij is bij andere spelers, dat is een genot om te zien. We gaan ons best doen voor alle spelers.'

Tot slot wordt ook Marc Overmars besproken. Het gerucht in Engeland gaat dat Arsenal in hem mogelijke de nieuwe technisch directeur ziet. 'Marc is hier happy. Hij heeft een bepaalde vrijheid en vertrouwen. Het zou kunnen dat hij een gesprek heeft gehad, maar Marc heeft een commitment aan Ajax. Marc, ik en de rest van de directie willen de club omhoog brengen. De club heeft ons veel gebracht en we willen zorgen dat de club op een hele goede manier staat als wij ooit misschien een keer een zetje krijgen of zelf stoppen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Ajax laten groeien?
Begin dan met Ouaali, Heitinga, Reiziger de laan uit te sturen en een nieuwe jeugdopleiding op te zetten.
Volgend jaar waarschijnlijk leegloop en geen jeugd.
Goed gedaan ventje.
0 0
PetrusKeizer
hij zat er gisteren behoorlijk relaxed bij. opvallendste uitspraak was over dat hij gecharmeerd is van lange keepers, "die vullen t doel aardig". Misschien is Lamprou dus gehaald omdat daar groeipotentieel in zat.
0 0
mickey2602
En die Tom probeerde Edwin maar op de kast te jagen door te blijven zeggen dat PSV die Unnerstall al heeft gekocht en waarom Ajax dat dan niet had gedaan. Maar jammer voor Tommie,Edwin ging er niet op in.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Niet alleen ten Hag maar ook Overmars en vd Sar zijn enorm gegroeid! En wat ik tevens plezierig vond; de opstelling met daarin Donny en Frenkie als blok waardoor je je drie creatieve dribbelaars erin kan zetten en nog altijd met een spits kan spelen. Balen voor Schone maar ook deze opstelling bewijst te kunnen werken, de zoveelste samenstelling die een optie wordt!
1 0
Eastwood
Van der Sar is duidelijk gegroeid in zijn rol als Algemeen Directeur. Hij kwam goed over, was duidelijk in zijn betoog. Prima gedaan.
Vanavond zal hij helaas wel weer de strontkar over zich heen krijgen bij Derksen, Genee en Van der Gijp.
4 0
Ajacied33
Is wel het laatste waar je je druk om moet maken. Wo the fuck zíjn Gijp en vooral Derksen
2 0
lm
Die twee moeten lekker bij Feyenoord en pisvee tv gaan werken vooral van der gijp en neem iedereen van fox gelijk mee
0 0
Klasseman
Hij heeft natuurlijk heel veel te danken aan de sublieme ten Hag, jammer dat hij dat dan weer niet zegt. Zonder ten Hag zouden we er nu veel slechter voorstaan.
1 0
Ferd
En wie was de directeur die Ten Hag aanstelde? Oh verrek, dat was Sar
1 0
Bjorn
Wát een verschrikkelijk niveau die Tom Egberts. Verlos die man uit zijn lijden.

Prima optreden Van de Sar vanavond.
7 0
waayop
Tommie zit er verstrekt verloren bij, wanhopig op zijn papiertje turend. Inderdaad verlos die man uit zijn lijden.
1 0
MosesD
Volgens een enkeling is dit de man die JC en Jonk een dolk in de rug stak. Ik zie echter een directeur die gegroeid is in zijn rol, goeie dingen zegt en vertrouwen uitstraalt. Het gaat goed met Ajax! Ach ja, er zullen wel weer een paar azijnpissers zijn, maar ik kijk weer met plezier naar Ajax. Ook alle lof trouwens voor Tukker ten Hag. Het zou Sar helemaal sieren als hij stopt met zijn column bij de Telegraaf en Valentijn Driessen voorlopig de toegang ontzegt.
8 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
0 0
AjaxRobEnschede
Prima presentatie van Van der Sar. Voor het eerst gekeken naar hem zonder enige schaamte Nee zelfs anders. Idee dat ik naar een top directeur van Ajax luisterde. Goede teksten, ideeen. Komt goed dus !! Niet alleen het elftal maar ook de directie, staf etc. op CL nivo !
6 0
Voetbalverstand
Zijn optreden vanavond bij SV was uitstekend!
9 0