Journalist L’Équipe onderbouwt Tadic’ tien

BartVeenstra, 09-03-2019 om 14:10, 23619 views, NRC |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Journalist Baptiste Chaumier van de Franse sportkrant L'Équipe is afgelopen dinsdagavond enorm onder de indruk geraakt van Ajax-aanvaller Dusan Tadic. Als rapporteur beloonde hij de Serviër met een tien als rapportcijfer, een cijfer dat haast nooit gegeven wordt door het medium.

Zo'n zes jaar geleden deelde Chaumier een keer een negen uit, en dat was toen heel wat. Dinsdag zag hij Tadic de perfecte wedstrijd spelen. 'Dit herinneren we ons nog over tien jaar. Voor mij is dit de beste wedstrijd die ik in tien jaar gedaan heb als rapporteur, dat meen ik', zegt de Fransman tegenover het NRC.

Totdat Tadic scoorde zat Chaumier op een negen, maar na zijn schitterende goal was de journalist om. Hij appte met zijn collega. 'Dit gaat een tien worden. En hij was het volkomen met me eens.' Nadat de wedstrijd afgelopen was ging Chaumier nog wel even in gesprek met zijn chef. Een tien geven is namelijk iets heel bijzonders bij L'Équipe. 'Hij zei: het staat je vrij, als je denkt dat-ie dat verdient', aldus Chaumier, die daarmee de tiende tien in de geschiedenis van L'Équipe uitdeelde. Overigens kreeg De Ligt een negen. 'Het was allemaal ongelooflijk. Ajax uit tegen Real Madrid: 4-1. Buitengewoon. Dan moet je ook in je waardering buitengewoon zijn.'

Tadic glimt bij horen over hoog rapportcijfer

Als Tadic hoort hoe ze bij de Franse sportkrant tot de conclusie kwamen om hem een tien te geven, moet hij glimlachen. Toch blijft de Serviër, zoals we hem kennen, wederom bescheiden. 'Als je opponent Real Madrid is, dan heeft alles ook meer waarde natuurlijk. Het is heel mooi, die lof, maar het is het succes van het hele team, de directie, trainers, fysio’s, supporters, iedereen die van Ajax houdt, iedereen hier die ons helpt. Het toont aan dat we samen sterk zijn – dat is de werkelijke betekenis van wat er is gebeurd.'

Het optreden van Tadic staat in groot contrast met zijn slechte wedstrijd onlangs op bezoek bij Heracles Almelo. Hij legt uit hoe dat komt. 'Inspiratie is vanzelfsprekend als je tegen de grootste club ter wereld speelt, op een perfecte mat. Niet dat kunstgras in Nederland. Dat is normaal, denk ik. Dan ziet alles wat je doet er ook beter uit.'

Koop nu jouw Ajax-uitshirt met dertig procent korting in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
M.Olsen
In de heenwedstrijd tegen Real gaf dit blad Ajax onvoldoendes. Toen zeiden we dat we dit blad niet serieus moesten nemen.
0 0
deeftherave
En terecht. Nu wel de verdiende lof. Een krant kan ook een keer een fout maken.
0 0
Leviathan
Nu lijkt het misschien niet zo maar over jaren zie je pas echt wat die wedstrijd waard was. Real Madrid dat vrijwel altijd de halve finale haalt dat in eigen huis zoek gespeeld werd door een club welke ze een aantal jaar ervoor zo eruit speelde als ze ff aanzette welliswaar met Ronaldo natuurlijk.
1 0
SilverHaze
Iets wat ik tijdens de EL campagne ookal ookal opmerkte: de amusementswaarde van Ajax europese wedstrijden is ongekend hoog. Ook tegen Bayern was het van begin tot eind genieten, ongeacht resultaat.

Met het juiste beleid en bestuur moeten we hierdoor als club financieel en sportief door kunnen groeien. Het kan niet zo zijn dat er nu nog talenten zijn die nee zeggen tegen een aanbod van Ajax. Al helemaal niet als we er een zak geld bij kunnen leggen. Ik ben heel benieuwd wat dit gaat brengen. Dit worden By far de spannendste Ajax jaren die bewust heb meegemaakt (vanaf 2000). Ik heb eigenlijk alleen maar teloorgang gekend... haha
3 0
AlexIbarra
Ondanks je naam zie je het aardig helder.. ;)

Ben wel blij dat ik ietsje ouder ben, toen ik rond m'n tiende jaar begon te kijken was mn eerste Europese ervaring een schorsing (staafincident), toen Uefa Cup winst, daarna 2x kwartfinale, CL deelname en winnen etc.
Toen kwam het Bosman-arrest en de teloorgang idd..
1 0
MK77
Merveilleux!
0 0
GerardAjax26
Mooi om te lezen dat zo'n journalist het zijn beste wedstrijd in 10 jaar als rapporteur vond. Wat een verschil met een aantal Nederlandse journalisten die steeds maar benoemen dat Real ook een paar grote kansen had. Ik hoop overigens dat niet na elke goede prestatie die wedstrijd tegen Heracles er weer bij gehaald wordt, die probeer ik liever te vergeten.
4 0
Schip
Dat is niet per se afgunst. Het is typisch Nederlands om een ploeg weer naar aarde te praten na zo'n prestatie. Misschien wil iedereen wel meer. Enige die ik echt afgunstig vond was Gijp. Die kerel spoort niet en heeft van die manische uppers en downers, maar zo'n prestatie amper willen bespreken en afdoen als 'alles zat ook wel mee', is echt niet serieus te nemen.

Overigens zei ik vooraf al dat je die mazzel een keer nodig hebt. Gaat vaak hand in hand met winnen. Oranje had ook mazzel nodig in 88, terwijl ze de verdiende winnaar waren.
2 0
Amsteraaij
ik kan niet stoppen met googlen naar ander commentaar, reacties, nieuwe camera hoeken enz. alles om langer na te genieten van deze wedstrijd. buitenland is echt geweldig enthousiast. voor de liefhebber op YouTube: real Madrid vs ajax REACTION to 1-4 defeat (exit) the champions league. begint met gary lineker. maar vooral vanaf 3:30 ongeveer die amerikanen. dat is echt heerlijk
3 0
Radie125
Een 10 heel bijzonder hopelijk bewaart hij de 11 boor de finale.
3 0