[Update II] Zeven Ajacieden opgeroepen voor Oranje O17

ArthurV, 11-03-2019 om 17:40, 9866 views, Ons Oranje |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Net als bij het Nederlands elftal en Jong Oranje zijn er ook een aantal Ajax-talenten opgeroepen voor de jeugdteams van Oranje. Onder 19 speelt in maart voor een plek op het EK van aankomende zomer. Onder 20 en Onder 18 spelen binnenkort allebei oefenduels. Veertien Ajacieden moeten in totaal opdraven.

Jurgen Ekkelenkamp, Jurriën Timber, Mitchel Bakker, Ryan Gravenberch en Sven Botman worden door KNVB-coach Maarten Stekelenburg verwacht bij de Onder 19 van Oranje. Zij zijn onderdeel van een 34-koppige voorselectie voor de duels met Wales, Slovenië en Spanje. Nederland moet eerste worden in de finaleronde, wil het zich direct plaatsen voor de eindronde, zo valt te lezen bij Ons Oranje.

Ché Nunnely, Navajo Bakboord en Noa Lang moeten aan de bak bij Oranje Onder 20. Vijftien andere talenten zitten ook bij de voorlopige selectie van Bert Konterman. Eind maart wordt geoefend tegen Mexico en Tsjechië. Op de site van de KNVB staat dat jongens die afvallen bij Jong Oranje aansluiten bij deze groep. 

Tot slot zijn er volgens Ons Oranje zes Ajax-talenten die bij Oranje O18 in de voorlopige selectie zitten. Daan Reiziger, Enric Llansana, Liam van Gelderen, Nordin Musampa, Quinten Timber en Terrence Douglas zijn de gelukkigen. Zij spelen op 22 maart tegen Italië. Deze zes horen net als alle andere Ajacieden op 15 maart of ze er officieel bij zitten. 

Update - 22.25 uur (6 maart 2019) - Tien Ajacieden bij Oranje O17

Liefst tien Ajacieden zitten in de voorlopige selectie van Oranje Onder 17. Noord-Ierland, Israël en Tsjechië zijn eind maart de tegenstanders in de finaleronde van de EK-kwalificatie, zo valt te lezen bij Ons Oranje

Peter van der Veen, de coach van het jeugdteam van Nederland, heeft in totaal 36 talenten geselecteerd. Brian Brobbey, Sontje Hansen, Neraysho Kasanwirjo, Jaymillio Pinas, Calvin Raatsie, Devyne Rensch, Anass Salah Eddine, Kenneth Taylor, Naci Unuvar en Donny Warmerdam zijn de Ajax-namen op de lijst. 

Update II - 17.35 uur (11 maart 2019) - Zeven Ajacieden opgeroepen voor Oranje O17

Zeven Ajacieden zijn opgenomen in de definitieve selectie van Oranje O17. Het gaat hierbij om Naci Unuvar, Brian Brobbey, Anass Salah-Eddine, Calvin Raatsie, Devyne Rensch, Kenneth Taylor en Sontje Hansen. Neraysho Kasanwirjo, Donny Warmerdam en Jaymillio Pinas waren door bondscoach Peter van der Veen nog wel opgenomen in de voorselectie, maar behoren niet tot de laatste twintig spelers. De twee laatstgenoemden staan nog wel op stand-by lijst, zo laat OnsOranje weten.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxPassion
Je kunt t beter Ajax onder 17 noemen, met Allouch en Hoever er nog bij :')
0 0
WantAmsterdam
Vreemd dat Kasanwirjo er niet bij zit, volgens mij was hij vaak aanvoerder van de o17 en maakt een goeie ontwikkeling door.
Oh ja en Warmerdam hoort volgens mij ook bij ;)
0 0
wolterx
Zit er wel bij, vreemd dat hij niet op de site staat.
0 0
AjaxPassion
Hij staat niet eens op de stand-by lijst...
0 0
wolterx
Komt omdat hij wel is opgeroepen, zal wel foutje zijn op de site.
0 0
Ajax_33
Gravenberch? Of zit hij bij O18/19
0 0
AjaxPassion
Al ongeveer sinds de zomer bij O19.

O18 is geen doorschuifteam, daar zitten enkel net niet O19ers in.
0 0
appeltje
Zo kan Pinas toch nog aan z'n minuutjes komen :p
0 0