Scout Van der Zee zag komst Schöne niet zitten

JesseTH, 03-03-2019 om 22:45, 9533 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Hans van der Zee en Frank de Boer, scout en voormalig hoofdtrainer van Ajax, zijn er nog altijd erg blij mee dat Lasse Schöne in 2012 naar Ajax kwam. Aanvankelijk waren de Amsterdammers op zoek naar een versterking voor de breedte van de selectie, maar het aantrekken van de Deen pakte heel anders uit.

'Frank vond dat we voor het volgende seizoen, ik spreek over zeven jaar geleden, versterking in de breedte nodig hadden', spreekt Van der Zee in FOX Sports' documentaire 'Lasse Schöne, de Deense Maestro. 'Daarom heb ik Lasse Schöne uitgebreid bekeken bij NEC. Hij speelde erg goed dat seizoen, was ook topscorer van NEC. Hij was toen een echte nummer tien en volledig transfervrij. We hebben hem bekeken met de scouting en mijn conclusie was dat we hem beter niet konden halen. Ik vond hem eigenlijk te goed voor de breedte. Davy Klaassen kwam eraan.'

Toch kwam de Deen naar Ajax en om die reden ziet de scout het dan ook niet als succes van de scouting. 'Het is meer de visie van de technische staf geweest dat hij gekomen is. Frank de Boer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp zaten er toen bij. Die mogen zichzelf wat dat betreft op de borst kloppen, want het is heel goed gegaan. Misschien wel beter dan ze verwacht hadden.'

Frank de Boer

Ook De Boer zelf komt te spreken over de komst van Schöne. 'Je hebt een hele goede selectie nodig en wij wisten dat we er met Lasse Schöne een hele goede speler bij zouden hebben. Davy was nog heel jong op dat moment en kon zeker niet alle wedstrijden spelen. Ik denk dat het een fantastische ontwikkeling is geweest voor Davy dat hij veel kon leren van Lasse Schöne.'

'Qua karakter kijk je ook naar een persoon', vervolgt de voormalig succestrainer van Ajax. 'Hij had al ervaring, dus hij was een complete speler. Hij speelde bij mij vaak op rechtsbuiten, maar ook op de tien-positie. Hij was multifunctioneel, daarom hebben we hem naar Ajax gebracht. Daar ben ik nog steeds heel blij mee.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Toch een opmerkelijk verhaal. Maar dat Schone voor de breedte gehaald werd zit m denk ik vooral in zn transfervrije status. Men vond hem goed, maar vooral een buitenkansje. Ook frappant dat hij dus vooral als concurrent van Klaassen gezien werd. Totaal ander soort speler, maar dan ook echt totaal!
Als het voor de breedte idee m zat in de inschatting van zn kwaliteit dan staan deze motieven toch haaks op het 'beleid' , geen spelers meer voor de breedte te halen?
1 0
Web
Transfervrij was hij, dan kan ik het begrijpen
En in die periode moest Ajax erg op de centjes letten.
0 0
020bornraised
Iemand niet halen omdat ie te goed is?
2 0
Pierre Heno
Precies.... die hadden we nog niet gehoord. Een goede transfervrije speler niet halen omdat hij de doorstroming van de eigen jeugd in de weg zou staan.....en dat dan 'beleid' noemen. Dan zit je toch wel erg vast gelijmd in je principes.
0 0
Ajax114
Hahaha die zag het alleen zitten in Kristensen, Labyad, Cassierra , Orejuela enzovoort
1 -1
Tinus
Lees anders ff
2 0
MPAjax
Met Siem op 10, Andersen te licht, Klaassen te jong, Poulsen verdedigend, Serero dribbelend en alleen Eriksen, hadden ze nog een echte middenvelder nodig die kon schieten op/ in het doel vanuit de tweede linie en niet alleen maar passen en/ of dribbelen had toen zagen ze Schöne precies datgene doen, bleek ook nog eens gratis opgehaald te kunnen worden.
0 0
AsensioWillemsen
“Van der Zee vond Lasse Schone te goed voor de breedte” levert zeker te weinig clicks op?
9 0
niquedegraaff
Ja van die titels in het nieuws word je helemaal krankzinnig. Zo manipulatief en suggestief naar het negatieve. Echt triest.
2 0
MPAjax
Helaas is dat wat je als journalist op school wordt geleerd. De eerste vraag in het boek journalistiek is namelijk "Waar is de crisis?". Negatief nieuws trekt meer aandacht omdat het niet "perfect" is zoals het is als alles goed gaat.
1 0