Kasanwirjo: 'Ze noemen me weleens Sergio Ramos'

BVeenstra, 02-03-2019 om 10:05, 7444 views, Ajax.nl |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Het gaat de goede kant op met Ajax-jeugdspeler Neraysho Kasanwirjo. De zeventienjarige verdediger speelt meestal zijn wedstrijden in Ajax O17, maar maakte vorige week zijn debuut bij Ajax O19. Bij het elftal van trainer John Heitinga traint hij ook al regelmatig mee, zo vertelt hij in een interview op Ajax.nl.

Kasanwirjo gaat volgend seizoen officieel in Ajax O19 spelen. Nu wisselt hij nog tussen Ajax O17 en Ajax O19. 'Bij welk team ik speel en train, hangt af van de wedstrijd op zaterdag. Doordeweeks train ik vooral met O19 mee. Afhankelijk van het duel op zaterdag, train ik op vrijdag bij O17 of O19. Komende zaterdag (zaterdag 2 maart, red.) is O19 vrij en speel ik mee met O17.'

Vorige week maakte Kasanwirjo zijn debuut voor Ajax O19, al stond de ploeg toen al met 3-1 achter tegen AZ O19. 'Dus dan is het minder om je debuut te maken. Maar ik viel wel sterk in, dus dat deed me wel goed. De spelers bij O19 zijn groter en sterker. Ook ligt de handelingssnelheid wat hoger, maar volgens mij kwam ik aardig goed mee.'

Bij Ajax wordt Kasanwirjo geregeld met Navajo Bakboord vergeleken, maar zijn teamgenoten zien ook een andere verdediger in hem. 'De jongens in het team noemen me weleens Sergio Ramos, omdat ze mij ook een harde verdediger vinden. Zelf vind ik dat wel meevallen. Zo pakt Ramos regelmatig een gele kaart, dat valt bij mij wel mee', zegt Kasanwirjo, die zelf Matthijs de Ligt als zijn voorbeeld ziet. Ook zijn moeder is een groot voorbeeld voor hem. 'Mijn ouders zijn gescheiden en mijn moeder heeft ons altijd overal in gesteund. Zij is er bij alle wedstrijden en toernooien bij, terwijl ze ook gewoon werkt. Dat waardeer ik enorm.'

Koop nu jouw Ajax-uitshirt met dertig procent korting in de Ajaxshop!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Champy
Kan goed verdedigen, maar hij is weer zo'n midget a la Bakboord, Terry, Zeefuik, Sidoel ...
1 0
Ozymandias
Tja, ik heb liever een zeer talentvolle centrale verdediger van onder de 1,80 meter dan een minder talentvolle centrale verdediger van boven de 1,85 meter. Veel van de kleine centrale verdedigers kunnen door hun lower center of gravity dichter op hun directe tegenstander verdedigen en hebben dus zeker hun waarde. Natuurlijk moeten ze dan wel een partner centraal achterin hebben met de nodige lengte maar een duo zoals Mascherano met Pique vormde lijkt mij juist ideaal. Pique won de kopduels en Mascherano verdedigde geweldig goed door doordat hij kort op zijn man kon zitten. Kleine centrale verdedigers hebben hun waarde.

Ajax moet vooral ophouden met dit soort type spelers als backs te gebruiken. Daar zijn ze niet voor geschikt en als centrale verdedigers hebben ze veel meer potentieel. Een paar van de beste centrale verdedigers ooit waren kleiner dan 1,80 meter.
0 0
trodat4030
Hey Champ, welcome back! Nog steeds niet van je lengte-fetisj bevrijd? :p
0 0
Champy
Hey J, bedankt.

Fetisj niet maar ik ben wel een cijferfreak.
0 0
MPAjax
idd allemaal zelfde types als rechtsback de laatste jaren
0 0
Champy
Het zijn centrale verdedigers die ze op RB hebben geplaatst omdat ze te klein zijn gebleken. Kasanwirjo ondergaat hetzelfde lot vrees ik.
0 0
trodat4030
Zeefuik is gewoon een back die af en toe cv stond. Ook doen ze het nu geregeld met v Gelderen, maar je kan me niet vertellen dat die te klein is voor cv, vooral niet omdat hij groter is dan Jurrien Timber die wél cv staat.
2 0
Champy
Van Gelderen is volgens mij 1m80 of iets kleiner.

Zeefuik was volgens mij vaak CV tot de Dtjes/C2 en stond TFM rechtsback.
0 0
trodat4030
Aha, dus vanaf t moment dat hij op een groot veld kwam te spelen werd hij back, ook na t vertrek van TFM. In mijn ogen ben je dan een back. Net als Reiziger en Bogarde in mijn ogen backs waren.

Ik zal het Liam eens vragen als ik m zie, volgens mij valt t wel mee.
1 0
Champy
Uiteindelijk kan je het betwisten, alleen ging het hier om Kasanwirjo. Een speler die afvalt omdat hij fysiek niet goed genoeg is op CV, en voetballend niet genoeg bijdraagt.
0 0
fanforeffer
oei weer zo´n zelf ingenomen ventje, komen moeilijkheden mee, geen zelfreflectie.Vind zichzelf fanatisch. wie dat niet vind deugd niet.
0 -11
Ozymandias
Toxic fandom...
1 0
Sampaoli
Laten we vooral genieten van deze excentrieke talenten in plaats van geilen op koorknaapjes die de top niet gaan halen.
1 0
GvanderK
Ooit gehoord van Zlatan Ibrahimovic? Die vind zichzelf ook geweldig, maar dat is hij ook (op het veld en daarbuiten). Inplaats van het 'geen zelfreflectie noemen' kun je ook denken dat die jongen gewoonn barst van de zelfvertrouwen. Niet te snel over iemand oordelen.
2 0
wolterx
Ben wel benieuwd waar je dat precies uit doet afleiden.
6 0
trodat4030
Waarschijnlijk uit het feit dat fanforeffer (effer?!?) zn leesbril nog niet op had.
2 0
PuurGeluk
Ja zie ik ook zo 1 2 3 niet hoor.

Ik moest het stukje over "zijn moeder" 3x lezen. Dacht eerst dat de moeder van De Ligt een voorbeeld voor hem was.
1 0
FlyingDutchMan
Stiffler's mom xD
0 0
Minsc
Dan had er toch wel 'diens' gestaan?
0 -1
Godenzoon24
Onzin. Dus als hij bv zou zeggen de Ligt is een voorbeeld. Zijn traptechniek is geweldig . Zou t ook duidelijk niet over hem gaan. Dan had er ook diens moeten staan?????
0 0
PuurGeluk
Misschien wel. Al weet je het hier nooit.
0 0