Blind: 'Feyenoord in tweede helft niet echt gevaarlijk geweest'

GinoHaverkamp, 28-02-2019 om 10:00, 3478 views, NUsport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor Daley Blind was de tweede helft tegen Feyenoord geen al te moeilijke. 'Je bent na de goals alleen maar bezig met de nul houden', zegt de verdediger tegen NUsport.

'Het was voor ons een andere wedstrijd dan een maand geleden. We lieten Feyenoord meer aan de bal. Ze waren in het begin wel gevaarlijk met twee kansen, maar wij hadden ook twee goede mogelijkheden. Dan maken we net voor rust de 0-1 en dat is lekker', laat de 28-jarige achterhoedespeler weten.

Relatief vroeg in de tweede helft was de spanning uit het duel gehaald, omdat Ajax 0-3 voor stond. Na die doelpunten was het voor Blind geen al te moeilijke opgave mee om Feyenoord af te stoppen. 'Je bent na de goals alleen maar bezig met de nul houden. Dat wil je vast houden. Ik denk dat we het als team dan ook goed gedaan hebben. We merkten dat we de druk er niet goed op kregen, dus zakten we iets verder terug en hebben we het compact gehouden. Als blok hebben we goed verdedigd. Feyenoord is in de tweede helft ook niet echt gevaarlijk meer geweest.'

Het moment van de wedstrijd was ongetwijfeld de 0-1 van Ajax die voortkwam uit een onterechte corner, gegeven aan de Amsterdammers. Blind kan niet veel met het commentaar op de foutieve beslissing van scheidsrechter Kevin Blom. 'Er gebeuren meer dingen op het veld. De ene keer komt Feyenoord goed weg en de andere keer wij weer.' 

Onterechte corner voor Feyenoord

Overigens kreeg Ajax niet als enige een onterechte hoekschop. Feyenoord nam namelijk ook een corner die het eigenlijk niet had mogen nemen. Zo valt te zien op Twitter. André Onana had moeite met een vrije trap van Robin van Persie, en liet de bal bijna over de achterlijn glippen. Vanuit sommige hoeken leek het ook alsof de bal over de lijn was, maar het was uiteindelijk niet zo. Zodoende gaf Kevin Blom ook Feyenoord een onterechte corner, die niet benut werd. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
uefasucks
RvP was behoorlijk gevaarlijk bezig met zn eleboog op Blind.
0 0
MankeNelis
Zijn overlopen de 2e helft en dan vond ik Ajax nog geen 100%. Er zit nog rek in deze ploeg.
0 0