De Wit trots: 'Hartstikke mooi gevoel'

GinoHaverkamp, 28-02-2019 om 07:45, 3660 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De bekerontmoeting van woensdagavond tussen Feyenoord en Ajax was voor Dani de Wit een bijzondere. De twintigjarige middenvelder speelde namelijk zijn eerste klassieker op profniveau. 'Een hartstikke mooi gevoel', aldus de Noord-Hollander tegenover AT5.

De Wit moet het dit seizoen vooral doen met invalbeurten en dat was tegen Feyenoord niet anders. In de 85e minuut kwam hij binnen de lijnen voor Donny van de Beek. Die korte invalbeurtjes maken hem niets uit. 'Je weet dat het 0-3 staat en het voor ons een topwedstrijd is. Dat je dan in mag vallen is genieten', laat De Wit weten. 'Ik liep al een tijdje warm met Veltman en Zaka (Labyad, red.) toen de derde van Donny erin viel. Dat is wel even genieten. Dan hoop je dat je nog even minuten mag maken en dat gebeurde vandaag.'

Tijdens het warmlopen kreeg De Wit, die zich in het hol van de leeuw bevond tijdens de warming-up, het nodige naar zijn hoofd geworpen. Niet alleen woorden, maar ook voorwerpen zoals muntjes en aanstekers. 'Ik zei al tegen Zaka: we kunnen wel rijk worden als we alles oprapen.', zegt hij daarover. 'Je weet dat het erbij hoort. Dat blijven ze doen en is alleen maar mooi, die vijandigheid. Om dan hier drie punten mee te nemen, is het mooiste.'

Bij De Wit overheerst vooral trots na woensdag. 'Dat voel je je sowieso wel als je bij Ajax speelt. Ik denk dat de supporters ook trots zijn na vandaag. En dat kunnen ze ook zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Hij weet zijn plek, zal nooit een basis plaats pakken.
Winnaars in een team zijn gewoon belangrijk.
3 0
geDaante
Ik zie al die anderen gewoon hun stinkende best doen hoor, over het algemeen, dus waarom is zo'n 'winnaar' dan 'gewoon' belangrijk? Dat is pas een pré, als het bovenop zeer goede voetballende kwaliteiten komt.

Het is gewoon een typische Feyenoordvoetballer, met alle respect. Hij zal dit niet leuk vinden om te lezen ;).

Gun die jongen alles, altijd mooi als een talent er alles uit wil halen, en hij kan prima ballen in een systeem dat meer op strijd en wat meer opportunisme berust.

Maar dit soort jongens mogen bij Ajax nooit beter voetballende talenten met veel meer voetballend vermogen in de weg lopen, en dat gebeurt dus wel.

Buiten dat vind ik het doodzonde een plek in de selectie in te ruimen voor iemand die men alleen als optie in de laatste 10 minuten van een wedstrijd ziet, om nog even aan te jagen. Die plek kan je beter gebruiken voor een talent dat bij steeds meer speeltijd uiteindelijk de kans maakt basis te komen spelen. De Wit moet dat zelf ook niet willen, puur gebruikt te worden als invaller zonder uitzicht op een basisplaats. Tenzij Reiziger of Heitinga coach van Ajax 1 worden, dan maakt ie toch een goede kans.

Sowieso wordt er veel te weinig en veel te laat gewisseld. Gisteren ook weer een paar spelers maar een paar minuten laten invallen. Heb een hekel aan dat soort keuzes van trainers, hebben de spelers helemaal niks aan, en Ajax ook niet.
1 -2
ajtw
Muntjes gooien moeten ze niet doen daar. Ze zullen elke cent nodig hebben.
2 0
WesleySonck
drie punten meenemen?
2 0
RaynoFischer
Haha idd, vond het ook al apart dat hij het tot 2x toe benoemt
We zitten in de bekerfinale :P
0 0