Heitinga baalt: 'Gaat lang spannend blijven'

FinnDekker, 26-02-2019 om 11:30, 4496 views, Ajax.nl |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

John Heitinga baalt van het optreden van zijn ploeg in de kraker tegen AZ. De Onder 19 van Ajax kwam afgelopen zaterdag op voorsprong in Alkmaar, maar gaf deze vervolgens klungelig uit handen, zo is de trainer van mening op de officiële site van de Amsterdammers

'Ik baal hier wel van, vooral de manier waarop na de 1-1.' De Ajacieden gaven een penalty weg. 'Onbesuisd, echt onnodig op die plek. Daarna zijn er echt een aantal spelers door de ondergrens gezakt. Wij gingen niet goed om met de lange ballen van AZ. Daarin zijn zij heel effectief geweest', aldus Heitinga. 

Werk aan de winkel dus, voor de oud-voetballer en zijn equipe. 'Deze competitie gaat nog heel lang spannend blijven. Maar wij moeten niet zozeer naar anderen kijken. We weten dat we zelf nog stappen moeten maken. We wisselen goede fases af met periodes waarin we echt niet goed staan. We moeten meer gaan communiceren met elkaar.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Felix Gassenlicht
Het is toch een bloody shame dat ons vlaggenschip van jeugd wordt geleid door Heitinga. Dat zo'n grote club geen grote namen uit het verleden met voetbalvisie (en creativiteit) kan verleiden tot een functie van jeugdtrainer, hoofd jeugdopleidingen e.d.. Bij Ajax komt vaak niet verder dan kleurloze spelers als Winter, Silooy, Reiziger etc.
2 0
Sampaoli
Heitinga maakt geen spelers beter én behaalt geen resultaten. Is geen Ajax trainer en krijgt alleen deze (enorm belangrijke) positie op basis van vriendjespolitiek. Een schande.
2 -1
Ozymandias
Welke grote talenten hebben zich individueel niet goed ontwikkeld onder Heitinga?
0 -2
Sampaoli
Taylor, Van Gelderen, Jensen, Lansana. Wat voorbeelden.
1 0
geDaante
Talenten ontwikkelen zich altijd wel bij rijper worden en voldoende speeltijd.
Het gaat erom in wat voor mate, en of dat beter kan. En dat kan het nogal.
1 0
Lagasj
Hopelijk laatste seizoen van Heitinga.
0 0
Ozymandias
De o19 heeft sowieso moeite met het verdedigen tegen lange ballen. Bijvoorbeeld tegen NAC ging dat ook niet goed. Dat is natuurlijk niet heel vreemd aangezien er met Timber en Musampa een relatief klein duo centraal achterin staat. Wanneer tegenstanders de lange bal hanteren zullen de verdedigers van Ajax o19 nog verder naar voren moeten spelen.
1 0
geDaante
En nog sneller en dieper storen, zodat lange ballen of niet gegeven kunnen worden, of niet secuur.
0 0
Ozymandias
Na zestig minuten zijn de spelers van de o19 daar normaliter niet fris genoeg meer voor (zeker nu het elftal voornamelijk bestaat uit tweedejaars A-junioren en B-junioren) en dat is nou juist wanneer de meeste tegenstanders volledig voor de lange bal kiezen.
0 0
trodat4030
Gelukkig mag hij bijna z’n halve elftal wisselen (5x), dus met enig nadenken kan hij dat wel voorkomen. En anders moet t maar gewoon binnen dat uur allang beslist zijn. Eigenlijk moet dat laatste sws het geval zijn.
1 0
Ozymandias
Dan blijven er toch vijf vermoeide veldspelers over (ervan uitgaande dat de keeper blijft staan) en drukzetten gaat al snel fout als er één of twee niet meer mee kunnen laat staan vijf. Natuurlijk moet de o19 het wel proberen (al is het maar om zo meer inhoud te ontwikkelen en het daardoor steeds langer vol te kunnen houden) maar het zal in de o19 in het laatste halve uur vaker fout dan goed gaan (dat zie je nu ook).

Het is in de bovenbouw van de jeugdopleiding vooral belangrijk dat spelers leren hoe ze moeten drukzetten en de mentaliteit ontwikkelen om zo veel mogelijk druk te zetten. Het is onrealistisch om te verwachten (trouwens bedoel ik niet dat jij dat doet) dat een jeugdelftal dat drukzetten ook daadwerkelijk een hele wedstrijd goed uitvoerd. Ik heb nog nooit een jeugdelftal gezien dat dit kon en ik betwijfel of we ooit een jeugdelftal zullen zien wat dit kan.
0 0
geDaante
De A1 onder Jonk voor zover ik het me herinner ;), in ieder geval het overgrote meerendeel van de wedstrijd.
0 0