Silooy blikt terug: 'We waren zó sterk'

ArthurV, 25-02-2019 om 20:05, 4699 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het bekertreffen van Ajax aanstaande woensdag tegen Feyenoord zal speciale herinneringen oproepen voor Sonny Silooy. De oud-Ajacied trof Feyenoord in 1993 in de halve finale van de KNVB Beker, waarin de Rotterdammers met 0-5 overklast werden.

'Die wedstrijd, wij domineerden op alle fronten', blikt Silooy terug met Ajax TV. 'Of het nou aanvallend was of verdedigend. En je ziet ook de uitslag, het was 0-5. Wij konden zelf het tempo bepalen, zeker aan de bal. Want we hadden natuurlijk wel heel veel spelers met kwaliteiten. We hadden snelle spelers met Marc Overmars, Edgar Davids en Dennis Bergkamp. Stefan Petterson hield weleens een balletje vast, die zette die dikke kont er altijd in.'

'Dit geeft een gevoel van macht', gaat Silooy verder. 'We waren zó sterk. En dat is wel lekker, als je weet dat je naar Feyenoord gaat en eigenlijk weet dat je op elke positie veel beter bent.'

Volgens Silooy zal Feyenoord aankomende woensdag met dezelfde instelling het veld betreden als in de vorige Klassieker, waarin Ajax met 6-2 verloor. 'En als je dat laat overkomen, dan ga je waarschijnlijk weer op die bepaalde punten verliezen. Kwaliteit heb je genoeg, maar als je niet hetzelfde geeft als Feyenoord in de agressiviteit, dan kan het weleens vervelend aflopen. Een voorspelling? 1-3. Ik had het laatst met 5-0 tegen NAC ook goed, dus ik ga naar het casino vanavond', grapt de voormalig verdediger.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tscheu
Ik zat in het stadion, wat een wedstrijd. Volgens mij viel de toen nog 16-jarige Seedorf na een kwartier
0 0
MPAjax
We hadden toen:
- Louis van Gaal,
- Gerard van der Lem,
- Frans Hoek,
- Sjaakie Wolffs
- Bobby Haarms
- Tonny Bruins-slot (heden)
- Co Adriaanse

Dat was een staf waar je u tegen zei, Ten Hag doet het ook niet slecht maar de staf toen zorgde voor de velen overwinningen.
1 0
Web
Seizoen 1994-95 vond ik veel mooier, wat een geweldige pot voetbal 0-5
Heel veel jongens kregen rust
Kluivert, Overmars, Finidi de hele voorhoede speelde niet.
4 0
MPAjax
dat seizoen was de kers op de taart
0 0
Schip
Beiden waren wedstrijden waarin echt de basis is gelegd voor de angst van de kakkies voor een bezoekend Ajax. Ze werden zo weggespeeld. Iedereen was goed, maar Davids was ook altijd zo sterk. Bergkamp in de Kuip idem. Kreeg dan ruimte voor zijn snelheid en loopacties.
1 0
Mokumnorth
Juistem, top pot was dat met kanu!
0 0
Fluitje
Dat waren tijden. Toen wonnen we dat gewoon. Respect voor de spelers en de matties in de straat
1 0
jackwolf
Nu winnen we ook gewoon.
1 0