'Ik had het idee dat ik vast liep in mijn ontwikkeling'

JesseTH, 24-02-2019 om 21:50, 11323 views, RTL |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Azor Matusiwa zag de huurperiode bij De Graafschap als de beste optie voor hem op dit moment. Aan de start van het huidige seizoen besloot Matusiwa vanwege een pijnlijke lies niet mee te gaan op trainingskamp met Ajax 1, maar spelen bij Jong Ajax prikkelde hem ook niet meer.

'Voor mij was het een beetje lastig, omdat ik vijf maanden geblesseerd was geweest', erkent de jongeling bij VTBL. 'Normaal is het andersom, maar dit keer heb ik het zelf aangegeven. Ik wilde gewoon spelen en ben nog jong. Ik had het idee dat ik vast liep in mijn ontwikkeling. De Graafschap bood me de mogelijkheid om weer te gaan spelen en het plezier terug te vinden in het voetbal.'

Na het huidige seizoen keert Matusiwa terug in Amsterdam. De verdedigende speler heeft zijn doel nog altijd helder voor ogen: hij wil slagen bij Ajax. 'Ik denk dat er heel veel spelers weggaan, dus ik denk dat mijn kansen er liggen. Die blessure is op het verkeerde moment gekomen.'

Tot slot stelt de middenvelder zich nog even kort voor aan het bredere publiek. Matusiwa doet dat aan de hand van twee grote namen. 'Ik keek heel erg op naar Xavi. Nu word ik ook vergeleken met Kanté. Die vergelijking snap ik ook wel, omdat ik dezelfde speelstijl heb.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
altijdwelwat
Mensen die deze jongen al wat langer kennen en eerlijk zijn over zijn kwaliteiten , weten dat deze jongen op alle onderdelen tekort komt. Techniek, balaaname , handelingssnelheid , overzicht , rust aan de bal , passing , tactisch , spelintelligentie , snelheid , acceleratie het is allemaal ondermaats. Snap best dat hij de gunfactor heeft , maar dat moet je even los zien van waar het in werkelijkheid om gaat.
4 -4
Ozymandias
Hij is onrustig aan de bal waardoor hij vaak de verkeerde keuzes maakt en zijn passing slecht is maar zijn snelheid en acceleratie zijn zeker niet ondermaats. Verdedigende gezien is hij een goede speler die positioneel goed verdedigd en door zijn snelheid en dynamiek dicht op een tegenstander kan (en durft te) verdedigen. Hij kan door zijn verdedigende kwaliteiten zijn waarde als wisselspeler hebben. Als Ajax in een belangrijke wedstrijd een voorsprong moet verdedigen kan Matusiwa daar een rol in spelen. Hopelijk zal hij in de loop van de jaren rustiger aan de bal worden zodat hij ook mee kan in het combinatievoetbal. Hij heeft daar vorig seizoen bij Jong Ajax zeker een grote stap in gezet maar is er natuurlijk nog lang niet.
3 -2
DirkvanDam
studio voetbal... zeuren over ajax... vilena had rood kunnen hebben.. maar dumpfries wordt niet in beeld gebracht..
3 -1
lm
Heb studio voetbal afgedekt zeggen zo dat ADO had kunnen winnen die zijn echt gek
4 0
GvanderK
Wie kijkt er nou naar dat levenloze Studio Voetbal...
1 0
lm
Was niks anders op maar ik heef toe grote fout sorry
0 0
lm
Heb studio voetbal afgedekt zeggen zo dat ADO had kunnen winnen die zijn echt gek
1 -1
Gajes
Ik hoop op goede vervangers voor de vertrekkende spelers, TFM voor de Ligt, Sander Berge voor Frenkie en Pavon voor Ziyech. Azor alsof backup van Berge is prima, kan je Schone verpatsen. Hoop dat Onana en Tagliafico niet vertrekken, die zijn onvervangbaar.
0 -5
Matzet
Die Sander Berge is zeker een groot talent en zie hem graag spelen, maar ik vind hem geen type Frenkie. Hij mist mijns inziens teveel creativiteit. Vind het meer een fysiek sterkere versie van Donny, maar minder leep en fanatiek. Technisch wel vergelijkbaar.

Als je Zyech en Frenkie verliest, moet er echt een forse impuls komen in creativiteit en hij is mijns inziens niet de aangewezen persoon daarvoor. Je zal als Ajax zijnde heel goed moeten nadenken hoe je hun verlies moet opvangen en wat voor soort spel je wil spelen. Met een middenveld van bijvoorbeeld Matusiwa - vd Beek - Tadic mis je echt het voetballend vermogen in de kleine ruimte. Ze zijn alle drie geen verfijnde spelers.

Wat betreft Matusiwa, laat hem asjeblieft nog een heel seizoen verhuurd worden en eredivisie ervaring opdoen. Net als Sierhuis zie ik ook hem wel slagen in Ajax 1, maar deze jongens hebben speelminuten nodig in de eredivisie. Vooralsnog komen ze te kort voor het niveau wat Ajax na moet streven.
0 0
appeltje
Schöne verpatsen? Nooit!
10 0
Bky
Matusiwa volgend jaar basis.
3 -5
Minsc
"speelstijl"? Noemen we het tegenwoordig zo? Ha ha.
0 -3
Ozymandias
Het zou me niet verbazen als Ten Hag volgend seizoen overschakeld op een speelstijl met Blind op '6'. In dat geval zou Matusiwa als back-up '6' misschien belangrijk kunnen zijn als invaller. Ajax kan er dan voor kiezen om Eiting een seizoen aan een club als FC Groningen te verhuren. Eiting heeft zeker toekomst bij Ajax maar heeft speeltijd in de Eredivisie nodig om op het niveau te komen wat een speler van Ajax nodig heeft.
5 -2
trodat4030
Waarom zou je een stofzuiger als Matusiwa als backup gebruiken voor een voetballer als Blind? Backup betekent in mijn ogen nog steeds dat hij erin komt als de eerste optie niet kan spelen. Als Blind 2-3 maanden langs de kant staat met een blessure ofzo, moet het hele elftal een heel ander spelletje gaan spelen omdat je opeens geen voetballende 6 hebt, maar een stofzuiger. En dat op een kritieke positie die dé as van je hele elftal vormt. Op pakweg rechtsback zou je het kunnen doen (zeg maar een type Tete vs een type Mazraoui), dan hoeft slechts de rechtsbuiten zich aan te passen, maar op 6? Nee, heeeeeel dom imo. Altijd Eiting erbij houden, die kan Blind qua speltype veel beter vervangen waardoor niet 9 andere veldspelers zich aan hoeven te passen aan die ene wissel. Matusiwa als stofzuiger erbij houden zou kunnen hoor, als extra optie, maar die heb je echt maar in een handvol potjes nodig bij Ajax. Waarschijnlijk alleen af en toe in Europa en zo nu en dan tegen een psv/Feyenoord/az.
0 0
Ozymandias
Okay, back-up is dan niet het juiste woord. Ik bedoel wisselspeler. Als Blind daadwerkelijk 2/3 maanden aan de kant zou staan zou ik niet voor Matusiwa kiezen maar Vd Beek op '6' zetten en Gravenberch een kans als half geven. Of Mazraoui kan op het middenveld komen te spelen als Dest dan al klaar is aan speeltijd in het eerste. Eiting heeft meer speeltijd in de Eredivisie nodig dan hij als wisselspeler zou krijgen om zich optimaal verder te ontwikkelen. Het zou zonde zijn om hem er als bankzitter bij te houden.
0 0
Schwalbino
Ten Hag moet iets winnen anders gaat hij geen nieuw seizoen met Ajax tegemoet.
4 -1