De Ligt: 'Weer zo gaan spelen dat er ontzag komt'

JesseTH, 22-02-2019 om 16:30, 5497 views, FOX Sports |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Matthijs de Ligt hoopt dat Ajax snel weer een passend antwoord vindt op de tactieken van de tegenstanders in de Eredivisie. Voor de winter werden vrijwel alle wedstrijden met gemak tot een goed eind gebracht, maar dat is na de winterstop wel anders geworden.

'Het liefst win je de wedstrijden. Dat hebben we na de winterstop te weinig gedaan', erkent de verdediger tegenover FOX Sports. 'We moeten weer zo gaan spelen dat er ontzag komt. Er werd geopperd om weerstand, dus aan ons om daar een antwoord op te vinden. Tegenstanders analyseren ons ook en nu hebben ze iets gevonden om ons mee te bestrijden.'

De mandekker komt verder te spreken over de opbouw, onder andere wanneer de tegenstander kiest om hoog druk te zetten. 'De keeper maakt dan vaak de keuze om hem lang of kort te spelen. Hij start de aanvallen. Het idee is wel om de tegenstander zodanig te lokken dat het achterin bij hen één-op-één staat. Dan spelen we de lange bal en sluiten we snel aan. '

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
0h0Litmanen0h0
Alsof Herenveen een andere tactiek had.....die hebben ons gewoon weg gecounterd. Echt het keerpunt anders ga je als nummer 1 naar de badkuip toe en is het een heel ander verhaal.

Kakkies en Heracles gooiden vol de beuk erin en verlies in de badkuip kan gebeuren, maar verlies bij Heracles is echt heel slecht!!!

ADO gaat de bus parkeren en dat zouden ze ook doen als we na de winterstop alles hadden gewonnen, dus dat is geen andere tactiek. Snel doelpunt maken en de wedstrijd is in de tas.
0 0
Amsteraaij
is dit nou handig? om letterlijk tactiek te verklappen?
0 0
EuforischeRealist
Dit ziet toch iedereen die een wedstrijd kijkt? Vind er weinig verklappen aan.
1 0