[Update V] VVD stelt kamervragen over bekladdingen

BVeenstra, 23-02-2019 om 11:45, 14753 views, Het Parool, AT5 |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Supporters van de harde kern van ADO Den Haag hebben afgelopen nacht diverse plekken in Amsterdam ondergeklad met verf en daarnaast zijn antisemitische leuzen aangebracht. Het Parool schrijft dat onder andere De Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein in het centrum en café Betondorp in Oost het moesten ontgelden.

Op het Instagramaccount van een Haagse fanclub is te zien dat de groep leuzen als 'KK 020', 'FCDH' en 'KK JODEN' op meerdere plekken hebben aangebracht. De groep laat ook weten dat Ajax-fans aankomende zondag naar Den Haag mogen komen om te demonstreren, maar niemand is welkom.

Supporters van Ajax willen demonstreren tegen het feit dat zij al jaren niet welkom zijn in het stadion van ADO Den Haag. Sinds 2006 zijn er geen uitfans meer welkom bij duels tussen Ajax en ADO Den Haag.

Donderdag liet burgemeester Krikke van Den Haag via een woordvoerder nog weten dat de demonstratie vooralsnog doorgaat. 'We zitten nog steeds op de lijn dat de demonstratie zal worden gefaciliteerd. We houden de actuele informatie en alle signalen die we krijgen scherp in de gaten. Op basis daarvan bekijken de gemeente en politie zorgvuldig hoe de demonstratie veilig kan worden gefaciliteerd.' Na de gebeurtenissen van afgelopen nacht is het afwachten of de demonstratie door zal gaan.

Update - 13.00 uur (22 februari 2019) - ADO Den Haag neemt afstand van vandalisme harde kern in Amsterdam

ADO Den Haag neemt afstand van het vandalisme dat is gepleegd door supporters van de harde kern van de Haagse club in de Amsterdamse binnenstad. 'Uiteraard hebben wij kennisgenomen van het vandalisme in Amsterdam. Wij keren ons als club nadrukkelijk tegen deze onbegrijpelijke acties', zegt algemeen directeur Matthijs Manders op de officiële website van ADO Den Haag.

Het is respectloos en triest. Het is vanzelfsprekend dat wij met ADO Den Haag afstand nemen van deze gebeurtenissen, die we sterk afkeuren, maar we vinden het belangrijk om dat ook via deze manier te benadrukken.'

Update II - 14.20 uur (22 februari 2019) - Ten Hag: 'Dat soort dingen horen niet'

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag desgevraagd laten weten dat hij het vandalisme, net als ADO Den Haag (zie hierboven), van de harde kern van de Haagse club afkeurt. 'Ik heb iets meegekregen van de commotie, ja. Ik zit hier voor het sportieve, maar dat soort dingen horen niet', zegt de trainer.

'Ik ken de rivaliteit tussen de clubs, dat is prima, maar je moet elkaar wel met respect benaderen en behandelen', vervolgt Ten Hag. 'En dat verwacht ik ook, over en weer. Op het veld moet de strijd gestreden worden.'

Update III - 15:20 (22 februari 2019) - Burgemeester Halsema doet aangifte van bekladdingen

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam doet aangifte van de bekladdingen in de stad. Dat meldt AT5. 'De camerabeelden worden nu uitgekeken en de politie doet onderzoek op gezag van het openbaar ministerie.' Supporters van ADO Den Haag bekladden donderdagnacht verschillende plekken in Amsterdam met onder meer antisemitische teksten. 

Update IV- 16.10 uur (22 februari 2019) - Geen gevolgen voor demonstratie Ajax-supporters na bekladdingen

De bekladdingen van de ADO Den Haag-supporters in Amsterdam zullen geen gevolgen hebben voor de op zondag geplande demonstratie van de Ajax-supporters, zo laat burgemeester Pauline Krikke van Den Haag weten tegenover AT5. 'Demonstreren is een grondrecht, hoe ongemakkelijk de boodschap van de demonstranten voor anderen ook kan zijn', vertelt Krikke. 'Alle inspanningen in Den Haag zijn erop gericht de demonstratie zondag goed te laten verlopen, met bijzondere aandacht voor de veiligheid en openbare orde.'

Ook keurt de burgemeester de bekladdingen van de Hagenezen ten zeerste af. 'Zeer kwalijk dat verkeersborden, ruiten en andere plekken zijn beklad. Dat daarbij ook het beeld van De Dokwerker is beklad, is helemaal een afschuwelijke actie. Bekladding van juist dat beeld is respectloos en zeer pijnlijk.'

Niet alleen vanuit Den Haag wordt er gereageerd op de negatieve gebeurtenissen. Ook de Supportersvereniging Ajax laat weten te hopen dat de daders snel gevonden worden en aan worden gepakt. 'Dit is natuurlijk een heel kleine groep. Dit zal ons alsnog geen strobreed in de weg leggen in onze prettige onderhandelingen met ADO en de eventuele toestemming om weer supporters toe te laten bij de wedstrijd.'

Update V - 11.45 uur (23 februari 2019) - VVD stelt kamervragen over antisemitische bekladdingen

De VVD stelt kamervragen naar aanleiding van de antisemitische bekladdingen in de Amsterdamse binnenstad, zo laat VVD-kamerlid Dilan Yesilgöz weten aan AT5. Yesilgöz stelt samen met haar partijgenoot Rudmer Heerema vragen aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Veiligheid en Justitie.

Yesilgöz vraag onder meer of de ministers het met de VVD eens zijn dat 'het gif dat antisemitisme heet' zwaar aangepakt dient te worden. Daarnaast meent ze dat strafrechtelijke vervolging niet voldoende is en dat een levenslang landelijk stadionverbod de gepaste straf is.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Koningtoto
Belangrijke dag vandaag. ADO van de mat spelen en als de bussen door worden gelaten is het vandaag dé dag om te laten zien dat we geen relzoekende mongolen zijn. Maak ons trots boys, op alle vlakken.
1 -1
mercurius3
Los van die domme acties van ADO supporters zijn dit geen antisemitische leuzen. Joden in voetbalsfeer heeft een heel andere betekenis dan het Joodse volk. Als ik het woord 'hak' gebruik als de hak van een schoen dan is dat niet hetzelfde als het woord hak bedoeld als hakken met een bijl.
0 -3
AlexIbarra
Het gaat niet om een muur bij de Arena die beklad is, maar o.a. om een oorlogsmonument in de 'Joodse buurt' van Amsterdam.

Misschien is "KK Joden" niet antisemitisch bedoeld, maar zo komt het wel over op de mensen die 50 meter verderop naar het Joods Historisch Museum gaan.
0 0
FSideMaluku
Ik denk dat je de "voetbalsfeer" voorbij bent als je hakenkruizen op muren spuit en een monument ter nagedachtenis aan WO 2 vernielt.
4 0
MPAjax
LOL dan was het eigen supporters al die tijd een probleem en heb ze dus eigenlijk gelogen over de angst die ze hadden voor de ajax supporters en voor niks ajax supporters geweerd, lijkt mij een vorm van competitie vervalsing en zou eigenlijk bestraft moeten worden
0 0
EricAjax1
Dit heeft niks met antisemitisme te maken maar anti Ajax. niet zo moeilijk over doen joh. schoonmaken en door
1 -1
mercurius3
Ja het is echt om doodmoe van te worden, de link die de politiek dolgraag legt met antisemitisme. Het is eigenlijk een schande dat men hiermee het Joodse complex probeert op te rakelen, terwijl dit niks met Joden te maken heeft.
0 0
MPAjax
behalve dat is het grootste deel van de ajax aanhang helemaal niet meer joods, ik noem dit gebrainwasht

De grap is dat de media helemaal niet weet wat semitisch betekent, het betekent dat je tegen arabieren bent, heb geen enkele haat naar arabieren gezien
0 0
AFCAsphere
Het heeft wel degelijk met antisemitisme te maken. Dat het een actie van ADO fans richting Ajax fans is, veranderd daar niets aan. Als je een echte jood (geen Ajax supporter) vraagt of hij zich iets aantrekt van die leuzen die je hoort in de Kuip, de Galgenwaard en het ADO stadion, dan antwoorden ze daar natuurlijk met 'ja' op, en dat is logisch. Het helpt ook niet dat andere zondebokken van de maatschappij, zoals de politie, ook joden worden genoemd.

Ik vind het sowieso onnodig dat Ajacieden zich anno 2019 nog joden noemen, maar goed, dat is ook iets van de voetbalcultuur I guess.
2 0
Koningtoto
Je zou maar fan van ADO zijn en je bent je hele leven gek gemaakt over 'de Joden' Dan komen ze morgen demonstreren in jouw territorium, man man, dat zorgt voor een hoop frustratie. Als onze jongens zich morgen niet laten provoceren zet je ADO voor lange tijd voor lul. Na het bekladden van de dokwerker is het nu zaak om je rustig te houden en laten zien dat je ver boven deze sukkeltjes staat. Jullie hebben zoveel te winnen jongens, verlaag je niet tot het bedenkelijke niveau van ADO.
2 0
BrandjeXL
Die hele demonstratie van morgen heeft allang zijn doel gemist door die actie van de Hagenezen. Zij willen ITT tot onze Rotterdamse vrienden geen Ajacieden meer in hun stadion.
0 -1
Koningtoto
Juist niet. Als je je morgen rustig houdt, is er geen enkele reden om ons niet meer toe te staan. Als de gemeente het dan nog niet toe staat, is het tijd om de licentie van ADO af te pakken. Want iedere profclub moet uitsupporters faciliteren.
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Er zijn bij ajax, fan clubs, de gemeente, ontelbare berichten binnengekomen van mensen uit het hele land. Ook uit rotterdam en den haag, die walgen van deze actie. Omdat het bekladden van de dokwerker betekent dat je aan de nationale trots en eer komt.Mensen die een bloedhekel aan ajax en amsterdam hebben die vinden dit zelfs benden elk peil, wat ajacieden in het verleden ook gedaan hebben. Kort voor de herdenking van de februaristaking is zo'n actie helemaal van riool rat niveau.
Geloof dat de synagoge geen verfsporen had ( grootste synagoge van europa als ik me niet vergis). Dus die idioten wisten waarschijnlijk niet eens hoe of wat, want anders hadden ze die synagoge natuurlijk ook beklad.
Er gaan verhalen dat die gasten in de stad gezien zijn door ajacieden in een auto maar dat ze dachten Dit zijn studentjes ofzo die een ludieke grap uithalen met wat verf.
Anti ajax mensen denken nu Ajax is in hun eigen stad zwaar voor lul gezet en ze doen niet eens wat terug en ze gaan liever demonstreren. Je kan rekenen op provocaties, idioten die met stenen gaan gooien uit een tuintje ergens waar niemand het ziet ofzo.
0 0
N-ajax
Typisch weer dat er kamervragen over komen, lekker even goedkoop scoren. Alsof de kamer hier iets aan gaat doen (en kan doen?)
3 0
Koningtoto
Ik vraag me serieus af, of de politie dit wel onderzoekt. Er zijn beelden van deze schobbejakken beschikbaar, dus het zou niet al te moeilijk moeten zijn om ze aan te houden.
0 0
Joop50
Doublespeak
0 0
PJSM
Schorem 1e klas. Hersenloze en waarschijnlijk volgesnoven werkloze randdebielen. Helaas bestaan deze figuren nog steeds. Zielige mannetjes.
1 0
Red Devil
Burgermeesters,politici en justitie roepen weer van alles maar verder gebeurd er niets zoals gewoonlijk.
1 0
Dennis1964
ADO was een nazi voetbalclub tijdens de 2e wereldoorlog. In de jaren 80 waren de fans de knopploeg van de Centrum Partij. En blijkbaar is er in al die jaren niets veranderd. Zielig volk.
0 -4
BokkieBokstra
ADO was de kampioen van 42 en 43 maar ik heb er gisteren nog wat over gelezen, en ADO NSB club dat dat misplaatst is. Een foute keeper of zoiets. Wel, over de jaren 80 moest ik meteen denken aan Ton H, het monster van het laakkwartier, lijfwacht van janmaat en bommengooier bij Ajax.
0 0
Red Devil
En 010 was de jodenclub van Nederland toen.
Moffen namen de Kuip inbeslag en hebben ruim 15.000 joodse F'noord fans naar de kampen gebracht.
Die hersenloze klanten uit 010 spugen elke wedstrijd op hun eigen clubhistorie.
1 -1
Joodhannus73
Zoals ik gisteren al aangaf, een utopie om te denken dat er niets gebeurt. Dus nu al wat dagen eerder... Gaat nog leuk worden de aankomende dagen...
0 0
johan_afca
Ze moeten die idioten een dagje Auschwitz kado doen. Hoe extreem gestoord moet je zijn om dit te doen? De dokwerker bekladden, hakenkruizen spuiten en joden een ernstige ziekte toewensen. Man man, hoe diep kan je zinken?
2 -1
FSideMaluku
En we hebben beeld:
https://www.facebook.com/Gym020/videos/1190463957798120/
1 0
Hagmag
Daders zullen wel weer wegkomen met een taakstrafje, papier prikken in die "mooie stad" achter de duinen ipv forse gevangenisstraffen, schadeclaims en een stadionverbod voor minimaal 10 jaar.
Daarom blijven deze idioten hun kop op steken in deze zieke NL maatschappij.
Gewaarschuwd mens telt voor 2.
Ajacieden laat je zondag in Den Haag niet provoceren, dan hebben die idioten hun doel bereikt.
Laten we hopen dat Ajax-1, nu zeker tot het bot gemotiveerd zal zijn om ADO in hun eigen stadion te vernederen. Daar kan snelrecht toegepast worden.
0 0
AFC Ajax
ik denk dat dit de 2cellige waren misschien ondersteund door 1celligen van hun, maar ze hebben hun 2e hersencel gebruikt om te bedenken dat als we dit doen dan komen de 1cellige van Ajax met een reactie waardoor er geen uitsupporters komen de komende jaren, want dat willen ze niet.
en ik verwacht ook dat ze hun zin zullen krijgen.
0 0
TontoKarnaggel
Dit is van het niveau, "dertienjarige steekt heel stoer van honderd meter afstand zijn middelvinger op" .
Daar kan ik ook alleen maar een beetje me hoofd om schudden.
Kan me dan ook niet voorstellen dat er jongens van ons zijn die zich geroepen voelen voor een tegenactie.
Hakenkruizen, jhk, het is van een zo'n deerniswekkend niveau dat we alleen maar een beetje meewaardig ons hoofd moeten schudden en het echte antwoord aan onze spelers moeten overlaten.
2 0
Mario65
Blijkt dus dat er wat ADO malloten op zeker de boel zullen willen provoceren tijdens deze demonstratie..
Mensen laat je niet uit jouw tent lokken en denk aan het doel waarvoor je daar bent.
Anders is het voor niks en winnen de debielen.
1 0
MrPink
2019, er zullen vast beelden zijn, vooral bij de bouwmarkt. Slim zijn die gasten niet.
6 0
Mario65
Een laag IQ heerst in die regio waar zij onder die steen wonen.
0 0
Red Devil
Een laag IQ heerst bij alle hooligans van welke club dan ook.
2 -2
mgtow
Van Halsema is het bekend dat ze op zijn minst een milde hekel heeft aan joden. Om het maar niet te hebben over de anti-joodse standpunten waar GroenLinks om bekend staat. Daarmee is haar geklets dus ook niets minder dan gelul.
8 -10
BokkieBokstra
Schofterige onzin.
5 -6
Amsterdam Loyals
Onzin! 100% de waarheid! Meest Joods onvriendelijke college sinds 40-45.. eng volk dat Groen Links. Aan de macht gekomen door yuppen! Ik zeg allle yuppen de pijp uit!
3 -1
BokkieBokstra
Ik ben heel benieuwd waar je op doelt en wat er anti joods aan Groen Links is. Ik zou even googelen na de gemeenteraad van Amsterdam vlak na de oorlog en en de behandeling van joden die terugkeerden uit de kampen. Die konden nog even achterstallige huur en erfpacht aftikken. Amsterdamse gemeente net na de oorlog. Die Nederlanders, poets ze niet uit, voor geld doen ze alles.

Toen bestond Groen Links nog niet en was Halsema nog niet geboren.
1 0
0h0Litmanen0h0
Waar moeten ze dan heen? Oost, spaandammerbuurt?
2 0
InOost
Rot toch is een eind op.
4 -5
mgtow
Je draait het scriptje nu twee keer. Je bent een echte NPC.

Verder heb je blijkens je primitieve reactie geen argumenten. Zonder argumenten verlies je altijd.
5 -4
InOost
Liever geen reactie dan dom roepen dat GL anti-joods is. Rot op je hol in.
3 -5
InOost
Trieste tokkies...
Ik hoop ontzettend dat de 'hooligans' van ons geen tegen actie gaan doen. Verlaag je aub niet, we willen allemaal uit support. GA NIET WRAAK NEMEN.
6 -2
MickS
Ik snap dit soort debiele acties van geen enkele ''supporters''groep. Heel stoer willen zijn, maar dan niet de ballen hebben om gewoon op de foto te staan. Nee, lekker laf in het donker zodat niemand je kan zien, en dan laf met bedekte hoofden op een foto. Nou stoer hoor! Als dat is wat je nodig hebt om een stijfje te krijgen, succes :')
0 0
HZMKK
We kunnen beter tegen eng mens Halsema aangifte gaan doen. Helpt heel Amsterdam naar de klote
6 -7
Mario65
Dan doet Halsema ook eens iets nuttigs....
8 -4
InOost
Rot een eind op.
1 -7
mgtow
Niet janken als jij straks last hebt van haar beleid. Sshh.
3 -3
InOost
Ik heb geen last van haar beleid. Liever haar beleid dan die van de rechtse mongolen.
3 -8
Afca_126
stumpert
1 -1
Bky
Haha wtf.
3 -2
mgtow
Rechtse 'mongolen' betalen jouw deugfeestjes, slimmerik.
5 -5
Welja
rechtse mongolen betalen helemaal niets. Die ontduiken vooral belasting.
4 -4
AFCAsphere
Precies. Vond het ook zo mooi dat Rutger Bregman bij Fox in de USA even kwam vertellen dat die rechtse zender zo hypocriet als de pest was om hem uit te nodigen om over tax evasion te praten, terwijl ze daar juist hartstikke goed in zijn.
1 -2
Petterson1964
Is dat die Rutger Bregman die deze week bij Mathijs van Nieuwkerk aan tafel zat? De salonsocialist die miljonair is geworden dankzij belastinggeld.
1 -1
InOost
Weet niet wat er mis is met meer belasting vragen voor de rijkste onder ons. Maar ja zal wel gek zijn ofzo.
0 0
InOost
lul niet zo slap.
2 -4
Red Devil
De kans bestaat dat die kakkies ook iets gaan doen voor de halve finale in de KNVB-beker want die willen nu niet achterblijven.
Laat die Chinese eigenaar ADO maar helemaal naar de kloten helpen.
0 0
mgtow
Alle ADO supporters verhuizen naar China = huizentekort voorlopig opgelost.
0 0
Aspers73
Kijk, een ludieke actie zoals Groningen en Heerenveen bij elkaar doen is prima. Maar hakenkruizen neerzetten is echt zo iets doms, een kind van 7 met maar 5 hersencellen zou dat niet eens verzinnen. Verder geen aandacht aan schenken en met 7-0 oprollen.
8 -1
Ginoajax1
Het zou voor mij een gigantische motivatie zijn zondag ze met 0-7 af te drogen en bij het verlaten van het plastic veld een gestrekte middelvinger te tonen. Stelletje randdebielen.
4 0
Tomajax1990
Indd voor ons als supporters wel, helaas geld dat niet voor het team.
1 -1
Koningtoto
Mooi gebaar zou dat zijn, met een schorsing voor iedereen, je weet zelluf.
2 -2
Redrum
Als er al sprake zou moeten zijn van een vergeldingsactie, dan zou ik niet eens weten wat we zouden moeten bekladden in den haag. Echt noemenswaardige bouwwerken hebben ze daar niet en Barbie besmeurt zichzelf al meer dan genoeg.
4 -1
MickS
mwah, Den Haag heeft aardig wat historische gebouwen. 'n paleisje links en rechts, heul veul historische huizen in gebruik als ambassadeurwoningen, het binnenhof, paar mooie musea etc.

Alleen met een vergeldingsactie verlaag je je al snel naar hun niveau. Doe dan iets ludieks.
0 -1
Koningtoto
Murder, doe even relativeren. Er is in dat home van hunnie ook een hoop gebeurd he? Maar ze blijven er te lang in hangen. Klaar is klaar.
2 -2
Redrum
Natuurlijk was dat geen fijne actie, maar dat was ook een vergeldingsactie. Ik zou ook zeggen klaar is klaar, maar dan komen zij nu weer met zoiets zieligs. Wat mij betreft gewoon negeren deze bende en ze zondag van het veld spelen.
3 -1
Koningtoto
Dit dus. Ik besef me ter dege dat wij een groep hebben die heel Nederland weg slaat, maar dat moeten we maar even achterwege laten de komende tijd. Even een charme offensief. En ado gaat er helemaal aan zondag op het veld.
3 -2
Ajax4xbestevaneuropa
Ze roepen daar al jaren dat die aanval op het home in den haag laf was omdat er kinderen bij waren. Grote onzin! Die aanval in den haag gebeurde na 23.00, alsof er dan nog jochies van onder de 15 daar zouden rondlopen.
1 -1
Aspers73
Ik zie jochies van 5 nog om 22 uur buiten lopen. Vaak allemaal buitenlandse jochies.
4 0
Sjaakvaak
Hier in de nachtwinkel ook regelmatig na 23.00 nog jonge buitenlandse kindjes met hun ouders.
1 0
Radie125
FC Storten jongens in het donker spierballen spuitbussen brandje stichten ik durf. Zielige mannetjes
0 0
AjaxCitizen
Man, man, man. Dat je zo laag gaat om je eenzijdige voetbalhaat te tonen, dat je zelfs een monument met historische waarde gaat bekladden. Hoe haal je het in je hoofd? Te achterlijk voor woorden. Dat monument staat symbool voor de eerste verzetsactie in Nederland tegen de Duitse bezetter, waar jammer genoeg ook slachtoffers zijn gevallen. Maar deze kneusjes weten dat natuurlijk niet.

Die ASO-supporters kunnen ook niets anders dan rellen en dit soort trieste acties uitvoeren. Enige manier om hun kleine clubje relevant te houden, want qua voetbalhistorie stelt het allemaal niks voor. Hopen dat we ze op het veld een mooi antwoord terug kunnen geven.
3 -1
ranger
Monument met historische waarde.....
Dat is de kuip ook en die laten wij ook niet heel.
0 -5
Chambre05
'Iedereen mag kommen'.... Nuff said
3 0
Dexy
Hoezo provocerend...
1 0
supporter sinds
JHK ? Het is toch KJH (Klaas Jan Huntelaar) ze zijn nog dyslectisch ook... maar even serieus.. te sneu voor worden deze gasten.
3 0
Noxin
Heh, zou mooi zijn als Klaas na de wedstrijd de ADO-supporters bedankt voor de steun, maar dat ze wel z'n naam voortaan goed moeten schrijven.
0 0
Mario65
Wat een infantiele actie... Stelletje helden.
Wanneer nette supporters willen demonstreren om een uitwedstrijd te kunnen bezoeken, dan zijn er altijd wel een stel debielen die het willen verzieken..
Randmongolen!!!
2 0
Koningtoto
Jij gelooft hopelijk niet dat FC stropdas gaat demonstreren daar.
1 0
Ajax_026
TOYS! geen een onder hun die ooit een spuitbus heeft gehouden. Ik zeg dikke burner klappen in Den Haag :P
0 0
kampioen0809
Het zou mij niks verbazen als zowel de club Ado als de supporters onder één hoedje werken.
Helemaal niemand daar wil dat er nog Ajax supporters komen, teringlijers.
1 -1
Koningtoto
Ik snap hun agressie... Er is daar iets gebeurd, wat gewoon vreselijk te ver is gegaan. Maar, kijk naar ons, Carlo Picornie is vermoord, niks anders dan vermoord, en wij hebben zoiets van laat het verleden rusten. Ik weet dat ik nu een aantal ouwe gasten vreselijk tegen de borst stuit, maar het is wel zo. Iedereen wil feyenoord weer op de tribune bij ons.

den Haag blijft hangen, die willen ons nooit meer zien daar en doen nu echt alles om dat te voorkomen. Dat maakt me een beetje razend. Niet heel erg, maar toch een beetje. Als je alles maar moet onthouden, heb je geen leven meer. Vergeven en vergeten. De grootste reden voor mij om feyenoord te haten is het volgende: Ik ben als 15 jarig jochie de kuip uitgeslagen, toen Kanu scoorde, ik was naïef en stond dapper te juichen in een vak naast het uitvak. Het vak uitgeslagen door mannen van mijn leeftijd nu. Daar kwam Beverwijk bovenop, een paar jaar later. Nu zijn we meer dan 20 jaar verder en dat is bij mij gesleten. Ik weet niet hoe dat zit bij mannen van mijn leeftijd, maar mijn haat is overgeslagen naar psv. En haat naar ado? Laat me niet lachen.
4 -1
Dexy
Ik heb sowieso geen haat naar enige club. Ik heb het minst met PSV en Feyenoord zeg ik je eerlijk, maar haten, nee.

Haten is iets voor mensen met een minderwaardigheidscomplex.
1 -2
Koningtoto
Minderwaardigheidscomplex? Dat is echt onzin kerel. Heeft daar 0 mee te maken.
3 -2
Dexy
Waar heeft het dan mee te maken?
0 -1
kampioen0809
Ik haat feyenoord wel echt, maar wel op een andere manier dan zij over het algemeen Ajax haten. Misschien is haat niet helemaal het juiste woord (behalve op dé wedstrijddag), maar de hekel is er wel altijd.

En ik heb absoluut niet het idee dat mijn leven daardoor minder "leuk" is. Kan het niet zo goed verwoorden merk ik, het is meer een gevoel.
1 0
Koningtoto
Met iets wat jij blijkbaar nooit zal begrijpen. Eer. Trots.
1 -2
Aspers73
Je bent toch trots op Ajax? Ik haat ook niemand of geen enkele club, daarvoor is het leven veel te leuk. en te kort.
2 -1
Redrum
Roze Reigers on tour
2 -2
Koningtoto
Niet voeren.
0 -1
Red Devil
Niet raar opkijken als er een bericht komt van Krikke die de demonstratie verbied en gaat vertellen dat er voorlopig geen uitfans welkom zijn bij de wedstrijden tussen deze twee clubs.
Hooligans hebben echt het IQ van een dood varken.
2 0
Ruff Rhythim
Dat is ook precies waar ze op uit zijn...
8 0
Lane 8
Goh... Gaan we nog iets aan deze competitievervalsing doen of...?
5 0
Redrum
De stoere jongen uithangen met als doel ervoor zorgen dat er geen Ajax-fans meer in het stadion worden toegelaten. Een stoere actie uit pure angst dus.
9 0
Bky
Verf is gekocht bij de Gamma, ze zijn hun potten vergeten op te ruimen.

Makkelijk te traceren dus lijkt mij.
13 0
Mokum<3destad
Sowieso genoeg camera's in de stad. Makkelijk om de auto's en kenteken platen te achterhalen.
0 0
Redrum
Zou wel lachen zijn als ze gewoon met zijn zeventienen gistermiddag groene en gele verf gekocht hebben bij de Gamma in den haag. Dan is deze zaak snel afgehandeld.
8 -1
Bky
Ik zie ze er eigenlijk wel voor aan. Hun gezamelijke IQ is namelijk ook 17.
2 0
Schip
Je infantiele actietjes doen om te laten zien hoe stoer je wel niet bent is tot daar aan toe.

De dokwerker bekladden betekent dat je totaal niet begrijpt waar dat monument voor staat.
4 0
Dexy
Wow, Den Haag is echt met afstand de grootste tokkietown van Nederland. Hier is zelfs Rotterdam niets bij vergeleken.

Die proberen met dit sneue tokkiegedrag gewoon koste wat het kost de demonstratie tegen te werken, omdat ze geen Ajacieden willen in hun stadion en in hun stad. Zo diep zit hun haat en hun minderwaardigheidscomplex richting Ajacieden. Echt te triest en te sneu voor woorden...

Mocht de demonstratie toch gewoon doorgaan (wat ik ernstig afvraag bij de gebeurtenissen van vannacht), dan hoop ik dat de meereizende supporters van Ajax zich zo min mogelijk (voor zover dat kan) laten provoceren door die leeghoofden. Als dat weer gebeurt, krijgen de Ajacieden natuurlijk weer de schuld in de media en dan is het helemaal over en uit wat betreft uitsupporters.
8 0
Stone020island
Zou wat zijn als ze het goed zouden keuren hahaha. Verbaasd me overigens nog dat deze mogolen de weg in asmterdam kunnen vinden
0 0
Labrador
wat een ongelofelijke kut figuren. Buiten het feit dat dit soort teksten verschrikkelijk zijn werkt dit ook niet mee voor de demonstratie van zondag en eventuele uitfans. Hoe DOM kun je zijn. Bah
5 0
Bouke
nu blijkt eens te meer dat ze ons gewoon niet willen in hun stadion...hoe triest en respectloos dit ook is...bewuste actie om zo idd demo en uitsupp te ondermijnen ... zielige figuren, zagz e ook al bij Ajax-legia in het uitvak, stoertjes ...
2 0
IJzereRinus
Het erge is dat een deel van deze losers ook kinderen hebben. Lekkere normen en waarden die je meekrijgt. Moet je ze nou zien staan met vuisten gebald. Morgen op t veld keihard beantwoorden en vernederen.
0 0
godenzonenssuper
Stoere jongens.

Ze krijgen vast als bedankje van John van Zweden en 'Marokkaanse Koos' een stickervel en kleurplaat straks.
4 0
NavidDeres
Haha die Koos, leeft die krullenbol ook nog.
1 0
Bky
Dat ze al dat verf kunnen betalen van hun uitkering joh.
0 0
Gabri411
Wat een volk. Het zou je kind maar wezen.
3 0
GvanderK
Of je vader
3 0
Web
Wees aub verstandig, geen demonstratie, kans heel groot dat het uit de hand loopt
0 -3
Dexy
Ja, dat is lekker makkelijk. Er worden in dit land al zoveel protestacties en demonstraties verboden door burgemeesters, omdat ze doodsbang zijn dat de veiligheid in het geding komt.

Laten we lekker daarmee doorgaan, dan kunnen we het recht op vereniging en demonstratie net zo goed meteen uit onze grondwet schrappen...

Helaas zal het daar waarschijnlijk ook nu wel weer op uitdraaien, dat we morgen lezen dat Krikke de demonstratie verbiedt.
0 0
Web
Je hebt gelijk, maar het kan zo makkelijk weer uit de hand lopen.
En dan ben je weer terug bij af.
0 0
Welja
Zolang de Ajacieden zich in elkaar laten slaan is er voor Ajax weinig aan de hand. Heb je een ijzersterk verhaal.

Een ongewapend, vreedzaam grondwettelijk protest dat door een groep burgers wreed en met geweld verstoord wordt.
Moet je wel tot het einde toe blijven benadrukken dat je niet wilt vechten en al het geweld uit de weg gaan. Hoe groot je "eer" ook is.

Kun je daarna een statement maken dat je voor een vreedzaam voetbal bent zonder over te komen als een hypocriet leeghoofd.
1 0
ZeeuwsAjax34
Wees verstandig. Hou je koest bij de demonstratie. Zodra Den Haag begint te meppen gewoon pleiten voor een landelijk stadionverbod voor de daders. Ado kan moeilijk Ajacieden weigeren omdat de Hageneesjes zich niet kunnen gedragen. Ga demonstreren en laat zien bij wie de fout ligt.
2 0
trodat4030
En dus maar afzien van je grondrecht om te demonstreren? Omdat een stel geestelijk beperkten pubers dat niet kunnen handelen? Als je je daar al door laat weerhouden is de democratie in dit land niks meer waard.
2 -2
Web
In principe heb jij helemaal gelijk, maar wij weten toch ook dat het zo makkelijk weer uit de hand kan lopen.
0 0
Toon meer reacties