AFCA Supportersclub: 'Voorbeeld dat het wel kan'

BVeenstra, 21-02-2019 om 14:40, 6790 views, AT5 |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

De AFCA Supportersclub wil middels een demonstratie in Den Haag een statement maken naar de burgemeester van Den Haag en de KNVB. Men baalt ervan dat er bij uitwedstrijden tegen ADO Den Haag nog altijd geen supporters van Ajax welkom zijn.

'De KNVB moet lef en daadkracht gaan tonen om in ieder geval de regels te hanteren die ze zelf hebben bedacht', geeft Jacob Bernard, voorzitter van de AFCA Supportersclub, aan in gesprek met AT5. Zondag reist een bus met 249 Ajax-supporters af naar Den Haag om aldaar te demonstreren.

Supporters van Ajax zijn al sinds 2006 niet meer welkom in Den Haag. Tijd voor verandering, zo vindt Bernard. 'Er staan geen straffen meer open en het incident is inmiddels dertien jaar geleden', vervolgt de voorzitter, die met een voorbeeld wil aantonen dat het goed moet kunnen gaan. 'Als je kijkt naar Ajax - FC Utrecht. In samenspraak is er besloten dat we weer welkom zijn en dat is helemaal goed gegaan. Dat is een voorbeeld dat het toch wel kan.'

Naar verluidt zijn ook supporters van ADO Den Haag van plan te demonstreren om zodoende weer uitsupporters toe te laten bij wedstrijden tussen Ajax en ADO Den Haag. Bernard verwacht geen problemen mochten de fans oog in oog met elkaar komen te staan. 'Ons voornemen is om de demonstratie rustig te laten verlopen, daar focussen we op. Maar het is niet de bedoeling dat er problemen komen. Dat zou slecht zijn voor de vervolggesprekken.'

In 2006 bestormden zeventig Ajax-supporters het supportershome van ADO, nadat een jaar eerder het supportershonk in Amsterdam in brand was gestoken. Sindsdien zijn er geen uitfans welkom bij de wedstrijd tussen beide ploegen. Er zijn gesprekken geweest met ADO Den Haag en de Haagse politie, maar deze zijn door burgemeester Pauline Krikke on hold gezet. Volgens haar moeten er enorm veel agenten worden ingezet om de veiligheid te kunnen garanderen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joodhannus73
Het middel is waarschijnlijk erger dan de kwaal. Stel je demonstreert en er gebeurt niets. Gaan ze dan opeens wel Ajax fans toelaten? ADO wil het gewoon niet omdat het hen extra thuisvoordeel oplevert en de burgermeester wil het niet omdat het geld kost (politie inzet). Ik kan nog steeds niet geloven dat ze gaan demonstreren, maar als het toch gebeurt dan is het een utopie om te denken dat er niets plaatsvindt. Schier onmogelijk. Dit trekt alleen al alle stadionverboden van ADO aan. Die laten dat echt niet in hun eigen stad gebeuren hoor. Hoe denk je dat dat hier zou zijn? Dus tel er dan nog maar 10 jaar bovenop. Snel rekensommetje van Krikke leert dat één keer inzet ME zondag goedkoper is dan 10 jaar lang politie inzet bij ADO-Ajax. Niettemin blijf ik het fantastisch vinden als ze gaan. En ga dan ook maar goed los ook! Ze willen ons toch niet, dus dan is dit ook het logische antwoord. Gaat er nog een extra bus? Waar verzamelen?
0 0
Koningtoto
Ik wil ook wel eerlijk gezegd. Ik ga niet naar uitwedstrijden voorlopig, maar het is gewoon een recht volgens de statuten van de knvb. Regel maar, ik ga mee.
0 0
Rudolph J
Misschien beter de wedstrijd te laten spelen in Bernabeu of El Bombonero?
0 0
Bullshit
Het is echt te hopen dat er niet een paar gekken meekomen / heengaan op eigen vervoer die de boel gaan verzieken. Dit is denk ik echt de laatste kans om te proberen de uit supporters terug te krijgen.
0 0
Mario65
We praten over 2006.. en blijven we in het verleden hangen?
Daar is men helaas goed in.
Je moet met jouw club mee kunnen gaan naar elke wedstrijd zoals het hoort.
Dus houd de demonstratie vreedzaam en laat niemand zich door wat of wie dan ook provoceren.
Anders is alles voor noppes gedaan.
0 0
MrPink
Ziiter er altijd paar tussen die toch gaan kloten.
0 0
Mario65
Tja men zal onderling een beetje op moeten letten dat niemand zich gaat misdragen.
Hopelijk heeft elke gek dan zijn pilletje genomen.
0 0
MisterAFCA
Deze mannen zijn er heel goed van doordrongen dat ze hier een “mooie” demo van moeten maken. Gaat het mis, is het voor altijd over en sluiten. Ik hoop dat ze er bij Ado net zo over denken. Toch kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat ze het bij Ado wel prima vinden zonder ons... het is voor hen wel iets makkelijker om te winnen zonder onze supporters is het gedachtengoed... Ik heb op FB bij dit soort artikelen al een paar Ado supporters gelezen die zondag graag willen knokken. Laten we maar hopen dat het hier om de welbekende toetsenbordhelden gaat!
1 0
Koningtoto
Meerderheid van de berichten van ado aanhangels was rellen. Nou weet ik wel dat een echte hoolie op internet zijn snater houdt, maar ik vond het echt veelzeggend dat er 50 berichten stonden van mensen die er een teringzooi van wilde maken. Ultieme kans voor ado om ons voor altijd weg te krijgen. Ik heb eerder al gezegd, dat je dan ado moet straffen met een verbod voor thuispubliek in dat lelijke stadion, maar wel met een vol uitvak. Dan gebeurt er helemaal niks.
2 0
MisterAFCA
Dat zou de enige eerlijke oplossing zijn... maar de KNVB en eerlijk is geen goede combi ;-)
0 0
Mikenick
De ADO fans hebben eigenlijk gewoon een machtspositie. Als die zondag gaan rellen dan is het voor ons dus gewoon klaar. Omgekeerde wereld.
0 0
FlyingDutchMan
Goed plan om het een keer om te draaien, hoeven ze ook een keer niet chagrijnig te zijn na weer een nederlaag!
1 0
Koningtoto
Laat je alsjeblieft niet verleiden tot geweld mannen. Je kan een confrontatie verwachten, maar daar staat wat ME tussen, lach er om en denk aan de kranten maandag.
3 0
Babangida83
Mooiste statement zou zijn om met de ADO supporters samen te demonstreren. Want laten we eerlijk zijn, we hebben elkaar nodig. Zonder één van de twee partijen geen hoog beladen derby...
Maar ja, of t ooit zo ver gaat komen...
0 0