'Ajax lonkt naar zestienjarig talent van Benfica'

GinoHaverkamp, 21-02-2019 om 13:55, 16536 views, A Bola |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax heeft volgens het Portugese A Bola interesse in Diogo Nascimento. De zestienjarige Portugees speelt momenteel voor Benfica.

Nascimento is een middenvelder en speelt momenteel voor het Onder 17-team van de Portugese topclub. Soms maakt hij ook zijn opwachting voor Benfica onder 19. Volgens A Bola is Ajax gecharmeerd van het talent en heeft het informatie ingewonnen over de middenvelder.

Wat een mogelijke overstap interessanter zou maken, is dat Nascimento nog geen profcontract heeft getekend bij Benfica. Zodoende zou Ajax enkel een opleidingsvergoeding hoeven te betalen aan Benfica.

Nascimento speelt sinds 2014 voor Benfica en kwam eerder uit voor Sporting Lissabon en Belenenses. Zowel Ajax als Benfica hebben zelf nog niks gemeld over een eventuele transfer.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Voorop gesteld, dat ik het idee heb dat nog niemand hieronder hem heeft zien spelen, heeft wel een ieder gelijk een mening hierover.
Best apart. En ja....hij heeft nog geen contract en derhalve kan/zal het wel niet veel wezen?. Is dat bij ons in het verleden ook niet regelmatig gebeurd?. Spelers die uiteindelijk vertrokken omdat ze geen contract kregen terwijl zij van zichzelf vonden dat dat allang had moeten gebeuren?. Dat zelfs volgers het absoluut onbegrijpelijk vonden dat die talenten geen contract kregen en veelal vertrokken naar buitenland. Die dingen gebeuren ook bij andere clubs.

En de jeugd in Portugal is vaak hoogstaand, waarmee de onderlinge concurrentie best groot is. En dan zijn daar ook spelers, die wel eens buiten de boot vallen, daar waar het misschien niet helemaal terecht is dat dat zo is. Ook Portugese clubs kunnen nu eenmaal niet alle en iedere jeugdspeler aan zich binden. Ook daar moet men keuzes maken.
En ook daar wordt wel eens een inschattingsfout gemaakt, waarbij men voorkeur heeft voor speler A, die een contract aanbied, en speler B niet. Waarna speler A stil staat in zijn ontwikkeling en speler B ineens wel een verdere ontwikkeling doormaakt.

Maar goed. Dat Ajax het oog op deze speler heeft laten vallen betekent nog lang niet dat ie ook gaat komen. Maar aangezien ik, en ik denk het meerendeel van de forumgenoten, deze jongen nog nooit hebben zien spelen kunnen we ook gewoon een open mind houden en het een kans geven als ie dan al zou komen. Afschieten kan altijd nog. En wbt Overmars.... die loopt weinig risiko met een eventuele komst van deze speler, daar er geen transfersom hoeft te worden betaald en het alleen om opleidingsvergoeding zal gaan.

Geef het dus een kans. Oordelen kan altijd nog.
2 0
Toeschouwer
Nacsimento is B categorie . Clubs in Portugal zijn meester in het herkennen / opleiden en door verkopen van
talenten voor een berg geld. Had al contract gehad als het een topper was .
Zal weer een bevriende makelaar van Ajax tussen zitten .
Zoals bij veel van die net niet aankopen"talenten" van Ajax.
Die ze nu bij het eerste beste bod verkopen .
0 -2
Pierre Heno
Overmars en 16 jarigen. Het begint een beetje eentonig te worden maar hij doet daar exact mee wat er in zijn functieomschrijving staat omschreven: er moet verdiend worden aan spelers. That's it. Marc is helemaal niet aangesteld om ook sportieve resultaten te boeken. Veel fans hebben dat blijkbaar nog niet helemaal door.
0 -2
Babangida83
Hij is voor beide mede-verantwoordelijkheid. Krijgt ook bonus onder andere op basis van sportieve prestaties.
0 0
MPAjax
als overmars slim is zou hij reis van groningen ook moeten volgen, kan misschien interessant worden als de jong weg is, zelfde type speler
1 0
AsensioWillemsen
Ajax heeft met Taylor al een middenvelder van 2002 die ik op een veel hoger niveau in schat dan een jongen zonder contract en zonder interlands (zowel O17 als O16 en O15 niet). Maar wel low risk, high profit mogelijk
1 -1
wolterx
Bij o16 en o17 is hij wel meermaals opgeroepen en is basisspeler van Benfica o17 en heeft enkele keren met de o19 meegedaan. Die o17 groep van Benfica ging na 9 wedstrijd 51 goals voor, 1 tegen. Dat kon slechter denk ik zo. Maar iemand met wie ik na Ajax o19 - Benfica o19 aan de praat raakte vond het maar een vreemd gerucht en verwacht dat hij bij Benfica gaat tekenen.
1 0
Mikes
Hij heeft wel jeugdinterlands achter zijn. Althans volgens de officiële site van Benfica wel, lijkt me 100% betrouwbaar. Daarnaast durf ik met 99% zekerheid te zeggen dat je hem nog nooit gezien hebt.
1 0
Pheadrus
Ajax heeft met Gravenberch en Unuvar 2 buiten categorie spelers in huis en daar moeten ze de beste jeugd spelers omheen "kopen" om ze voor Ajax te behouden en voor hun verdere ontwikkeling.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Beste talenten horen in Amsterdam te spelen
1 0
Cruijffthebest
Elk talent is zeer welkom,maar zie heel erg graag dat er kwalitatief goede spelers komen voor de spelers die straks weggaan.
Ajax zou weer willen gaan shoppen in de Premier League, maar voor wie?
Geen idee, ik laat me verrassen!
0 0
Luie
Wijnaldum als dat niet te gevoelig ligt
0 0
Ajax27
Niet te gevoelig? Die gast is basisspeler bij Liverpool, doet volop mee om het kampioenschap in de Premier League, verdient 5 miljoen per jaar. Haha hij zou wel gek zijn om daar te vertrekken. Totaal niet haalbaar.
0 0
MarkAFCA
Dream on....
0 0
Cruijffthebest
Verdiend veel te veel in Engeland en is voor Ajax niet te betalen.
0 0
RaynoFischer
Als hij haalbaar is en zou willen, prima gewoon een goeie speler
0 0
w86
Heeft al voor drie profclubs gespeeld op zijn 16e. Dat geeft mij een beetje te denken.
2 0
appeltje
Is bij Sporting begonnen, daar vonden ze hem niet goed genoeg. Daarna naar Belenenses, waar hij 2 jaar heeft gespeeld alvorens te worden opgepikt door Benfica.
0 0
jeugdvolger
Deze jongen wordt dit jaar 17 in November en heeft 1 keer ingevallen in o19.
Overigens zat hij ook niet bij Portugal u17 die actief was op Algarve Cup, die NL u17 heeft gewonnen.

Als dit Echt een groot talent zou zijn, dan had Benfica hem 1.5 jaar geleden wel een contract gegeven.
2 -2
Sampaoli
Je hebt deze jongen nog nooit zien spelen.
1 0
Toeschouwer
Klopt 100%
1 -2
RaynoFischer
Onana had ook nog geen contract bij Barca
En wie weet heeft hij zich dit seizoen pas echt goed ontwikkelt
1 -1
Joodhannus73
Als het in de krant komt, ben je te laat... Nu gaat Benfica gas geven. Kansloos...
0 0
xstaniox
Denk dan ook aan spelers als De Lange en Redan, die een contractaanbieding van Ajax naast zich legden en voor een andere club kozen, de een vanwege het geld, de ander vanwege 'sportieve' redenen.

Als deze jongen graag wilt en denkt bij Ajax veel te kunnen leren en veel kansen te krijgen, dan komt hij wel.
1 0
Toeschouwer
Jotta is categorie " Gravenberch " niet te betalen voor Ajax
1 -3
Danos
Als hij nog geen contract heeft natuurlijk wel....
2 0
chuckie88
Ken deze jongen niet, maar ik had als Ajax wel interesse getoond in Jota... dit is pas echt een heel groot talent... zag je al heel goed bij de Youth league wedstrijden .. denk dat hij al minimaal 40 miljoen moet kosten in deze gekke wereld
1 0
FlyingDutchMan
Jota was goed op dreef vs Ajax in de YL, die knul maakte een goede indruk
0 0
xstaniox
Als hij nu al 40 miljoen kost, lekker laten gaan dan. Liever deze Nascimento, voor wie we alleen een opleidingsvergoeding hoeven te betalen.
0 0
Mikes
Nascimento is ook jeugdinternational voor Portugal O17 en O16. Wat redelijk knap is aangezien hij uit november komt en net als bij Nederland komen de nationale jeugdspelers vaak uit de eerste 6 maanden van een jaar.
2 0
xstaniox
Is A Bola over het algemeen betrouwbaar?
0 0
afcaslb80
A bola is 1 van de grootste sportkranten van Portugal. Zijn wel redelijk betrouwbaar, zeker met nieuws rondom Benfica.
0 0
AjaxDaniel
Zij hebben best vaak primeurs. Misschien een beetje te vergelijken met De Telegraaf, niet altijd juist maar als het juist is zijn zij wel vaak de eerste om het te melden.
2 0
Koningtoto
Laat Gerbrands het maar niet horen.
0 0
0h0Litmanen0h0
Dan gaat hij wss jankend een klacht indienen bij de KNVB
0 0