KNVB: 'UEFA is akkoord gegaan met verplaatsing'

GinoHaverkamp, 21-02-2019 om 11:45, 11461 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

De beslissing van de KNVB om Ajax - PEC Zwolle te verplaatsen is niet bij iedereen in goede aarde gevallen, maar de UEFA is in ieder geval wel akkoord gegaan. Dat meldt de nationale bond aan Voetbal International.

Het treffen tussen Ajax en PEC Zwolle zou eerst op 2 maart afgewerkt worden, maar de KNVB heeft het duel verplaatst naar 13 maart om Ajax meer rust te geven voor de ontmoeting met Real Madrid in de Champions League. 13 maart is een dag waarop Champions League-wedstrijden worden gespeeld en reguliere competitiewedstrijden mogen doorgaans niet op zo'n avond gehouden worden. Toch wordt Ajax - PEC Zwolle op zo'n dag gespeeld.

Volgens afspraken tussen de UEFA en de European Professional Football Leagues, een organisatie die de belangen van 35 voetbalcompetities, waaronder de Eredivisie, vertegenwoordigd, mogen competitiewedstrijden enkel op CL-avonden gespeeld worden als er overmacht is. Dat is bijvoorbeeld het geval bij stakingen, extreem weer, problemen met het stadion of beslissingen van de overheid. Ook mag er uitgeweken worden naar een Champions League-avond als het de enige manier is om te voorkomen dat een speler niet binnen 72 uur twee wedstrijden afwerkt.

Het duel tussen Ajax en PEC Zwolle voldoet echter aan geen van deze voorwaarden. De KNVB: 'We hebben UEFA gevraagd of we de wedstrijd op basis van sportieve gronden konden verplaatsen, en dat deze uiterlijk een half uur voor aanvang van de Champions League zou zijn afgelopen, en daar is UEFA mee akkoord gedaan.' Zodoende heeft de Europese voetbalbond een uitzondering gemaakt voor de Amsterdamse club. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Het ziet er naar uit dat de bede van Tadic verhoord is. Hij stak zijn woede over een wedstrijd op nylonkousengras voorafgaand op een CL-duel niet onder stoelen of banken.
Nu moet Hij toch wel in zijn nopjes zijn dat de KNVB zijn klaagzang heeft onderkend en de wedstrijd tegen pek, bewust met een k en kleine letters, heeft verplaatst naar later tijdstip. Uk verwacht nu dat Tadic de sterren van de hemel speelt in Madrid en de rest van het elftal dezelfde prestatie neerleggen. Ik heb er vertrouwen in.
Geweldig trouwens dat de UEFA als goedmakertje naar Ajax het besluit van de KNVB onderschrijft en ondersteund. Goedmakertje m.b.t. de blunder van hun VAR.
0 0
gi0vanni
Ik hoop met je mee maar denk dat Ajax het zwaar had bij een niet in vorm Bayern. Daarom vrees ik het ergste uit bij Madrid. Als ze maar een geweldige pot spelen. Dan kan Ajax terug kijken op een mooi CL avontuur.
0 0
Boerenjongens
Je weet dat Ajax thuis speelt tegen Pec en dit dus niet opgaat ivm tadic?
0 0
witchmaster11
troost voor de diefstal wat ze hebben gepleegd kut maffia bende daar
0 0
JordanAFCA
Dit kan echt een voordeel zijn voor Ajax uit tegen real. Laten we effe met 0-2 of 1-3 winnen, want zij hebben geen ramos wat al een grote opluchting is.
0 0
Cruijff4ever
Hoop als dit wonder zich gaat voltrekken, dat de meegereisde supporters allemaal het pindakaas-gebaar maken naar Asensio
0 0
PaulC
Je kan beter een reet-afveeg-gebaar naar die gast maken, hij kiest toch niet Oranje....
0 0
ReinBurg
Ik ga voor een wat meer (Real)istische 2-3
1 0
GvanderK
Zozo toe maar
0 0
ZeeuwsAjax34
Lief van de Uefa. Dat ik dat nog mee zou mogen maken.
4 0
trodat4030
Tuurlijk gaat de uefa akkoord, ze moeten Ajax wel tegemoet komen na de VAR-blamage van vorige week.
5 -1
Benleiden
Met andere woorden: klein percentage aan kijkers naar CL wedstrijden kunnen ze prima missen. Ze hebben immers uit Nederland toch al een dikke sponsor te pakken met Heineken.
0 0
trodat4030
Lees de laatste alinea nog even, daar staat dat de wedstrijd een half uur voor de cl wedstrijden beginnen afgelopen moet zijn. Dus lekker 2 potjes achter elkaar loeren. En als t nou ook nog eens die dag Juve-Atleti is, wordt t helemaal feest! Eerst Ajax die Zwolle oprolt en daarna een jankende (uitgeschakelde) Ronaldo die heel hard gaat roepen dat hij 5x de cl heeft gewonnen en Atleti 0x... Ik heb er nu al zin in!
3 0
nummer14
reken je nou niet rijk met Atleti... qua omkopen heeft Juventus natuurlijk nogal wat ervaring. ik kijk er niet van op als er weer rare beslissingen in het voordeel van die spaghettivreters vallen (ondanks de VAR)
0 0
..::Rootje::..
13 maart staan Barcelona v Lyon en Munchen v Liverpool op het programma, dus helaas.

Dinsdag dus eerst kijken, hoe Juve doorgaat middels een hattrick van Ronaldo en de volgende dag een gladde 7-0 overwinning van Ajax op Zwolle.
1 -1
JesseMKB33
3 keer scoren tegen die keeper met die verdediging, heel veel succes.
0 0
..::Rootje::..
Heeft ie al een aantal keer eerder geflikt.
1 0
afcalegend
nee want dan had het wel te gelijktijdig gekund met de champions legeau wedstrijden maar dan zou die niet uitgezonden mogen worden op internet of tv
0 0
Boer Gijs
Haha Uefa Maffia deelt ook eens een kleinigheidje uit, nadat ze ons eerst van alles hebben afgepakt.
2 0
afcalegend
dan is het vreemd dat psg wel tegelijk met de champions legeau wedstrijden bezig was gisteren als dat niet mag van de eufa
0 0
Libero
PSG heeft geloof ik drie wedstrijden geannuleerd zien worden ivm de rellen in Parijs. Dat valt wel onder acceptabele redenen denk ik zo. Hoewel dat natuurlijk wel ook vroeger op de dag gespeeld zou kunnen worden.
0 0
GinoHaverkamp
Er is een uitzonderingsregel waarbij competitieduels wel tegelijk met CL-wedstrijden gespeeld mogen worden, maar dat mag alleen als deze niet live te volgen is via de tv of internet.
0 0
afcalegend
Dat wist ik inderdaad niet . Vind het persoonlijk wel belagelijk maarja we wisten al dat de stadionbezoeker het onderspit moet delven ten opzichte van de tv pfffff
0 0