[Update] PEC onderzoekt juridische stappen

BVeenstra, 21-02-2019 om 11:10, 7586 views, Algemeen Dagblad |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser snapt er helemaal niets van dat de KNVB de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle heeft verplaatst van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart. In het Algemeen Dagblad spreekt hij zijn woede uit. 'Dit is belachelijk. Hier laten wij het niet bij.'

De Zwollenaren spelen nu in een zeer korte tijd (acht dagen) achtereenvolgens tegen AZ, Ajax en Excelsior. 'Dit is gewoon competitievervalsing en voor ons volstrekt onacceptabel', is Visser kwaad. 'De KNVB dient voor een ordentelijk verloop van onze competitie te zorgen. Hierdoor krijgen wij ineens in een week tijd, in tegenstelling tot andere eredivisionisten, drie competitieduels voor de kiezen. En dan hebben we het nog niet eens over de manier waarop onze supporters benadeeld worden, door de wedstrijd naar een vroeg tijdstip op een doordeweekse dag te verplaatsen. Dit is een waardeloos besluit.'

De preses laat weten dat PEC Zwolle zelfs bij een goed resultaat van Ajax tegen Real Madrid in de thuiswedstrijd niet akkoord was gegaan. 'Dat heb ik toen meteen gezegd (tegen Jan Bluyssen, manager competitiezaken KNVB, red.). Iedereen is bereid mee te denken, maar niet als daar een eenzijdige invulling aan wordt gegeven. Kennelijk heeft de KNVB na toestemming van de UEFA en de gemeente Amsterdam bedacht het persbericht er maar meteen door te moeten drukken. Er is ook niet met ons naar alternatieven, zoals het verplaatsen van Ajax’ bekerduel met Feyenoord of onze wedstrijd tegen Excelsior, gekeken. Dit is belachelijk en hier laten we het niet bij.'

Update - 11.10 uur (21 februari 2019) - PEC Zwolle onderzoekt juridische stappen

PEC Zwolle lijkt daad bij woord te voegen inzake de verplaatsing van het uitduel met Ajax. Tegenover Voetbal International laat de Zwolse club weten te kijken of er mogelijkheden zijn om de verandering aan te vechten. 'We kijken naar de juridische mogelijkheden', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp. 'Als je dit soort noodgrepen uit wil halen, dan moet je daar in de zomermaanden met je clubs over spreken. Dan verander je niet gedurende het seizoen de spelregels. Bovendien is de KNVB een faciliterende organisatie voor alle BVO's. Dat blijkt niet uit deze keuze.'

De beleidsbepaler vraagt zich af wat het belang is van het Nederlandse voetbal. 'Laat ik voorop stellen dat we Ajax niks kwalijk nemen. Schijnbaar kun je het verzoek neerleggen om een duel te verplaatsen. PEC denkt ook graag mee. Eerder is het duel dan ook al verplaatst van 3 naar 2 maart. Maar wat nu gebeurt is complete competitievervalsing.'

Vier dagen na het duel met Ajax speelt PEC Zwolle een mogelijk cruciale wedstrijd tegen Excelsior. De kans bestaat nu dat spelers vlak voor die wedstrijd geschorst worden of geblesseerd raken. 'Dat kan dat grote gevolgen hebben voor ons competitieverloop. Bovendien kun je het onze trouwe fans niet aandoen. Om 18.30 uur spelen op woensdag in Amsterdam. Dat is toch voor niemand prettig?'

Benieuwd naar de reacties van Ajax en PSV op het besluit van de KNVB om de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle te verplaatsen? Die lees je hier.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Dit is echt typisch Nederlands. Er wordt niet gedacht aan het internationale en gemeenschappelijke belang.

Het individuele belang van iedere club, hoe klein ook, telt zwaarder.

Doet me denken aan de wielercultuur van de jaren 80 en 90. Al kon een Nederlander op zeker een Tour etappe winnen, dat moest allemaal wijken voor het ploegbelang. Als er Nederlandse renners van Raas en Post met zijn tweeën weg waren, dan nog liever dat je allebei niet wint, dan de kans dat de ander wint. Die wilden gewoon niet rijden. Buitenlanders stonden er echt met open mond en hoofdschuddend naar te kijken. Als een Spaanse renner de Tour kon winnen, zetten alle Spaanse ploegen hun belangen voor het nationale belang opzij.

Kleinzielig dit. Ik had het belang van PEC begrepen, als ze nooit hadden ingestemd met een verplaatsing. Maar bij een overwinning of draw vonden ze dat nog prima. Maar bij een kleine nederlaag wordt er opeens gerommeld met hun belangen? WTF.

Speel die pot maar en laat PEC en PSV de tering krijgen. Gooi alles maar op de competitie. Speel PEC aan stront, daarna PSV thuis.
0 0
Pierre Heno
Dan komen ze toch gewoon niet opdagen in de JC Arena?! Véél beter voor zowel PEC (met veren) Zwolle als Ajax!! Reguliere 3-0 nederlaag aan de broek maar géén geblesseerde spelers, geen rode of gele kaartem èn een redelijke uitslag. Toch vele malen beter dan sowieso met nul punten terug naar Zwolle terugkeren maar dan wel mèt blessures, geschorste speler(s) èn met een doelsaldo van minimaal 5 tegen. PEC Zwolle: tel uit je winst!!
1 0
goajaxgo
Ik vind dat PEC (itt PSV) wel een punt heeft. Voor mij hoeft het ook allemaal niet zo, Ajax heeft er m.i. alleen maar nadeel bij. De bekerwedstrijd verplaatsten lijkt me beter.
0 0
mgtow
Voor ons is dat heel prettig Nijkamp. We gaan jouw clubje helemaal de vernieling inspelen.
1 0
Radie125
HEE PEC BEK HOUDEN. Eerst dat plastic veld vervangen dan pas mogen jullie janken
2 0
Hakkie
Tijd voor een BeNeDeliga (Belgie, Nederland en Denemarken, wellicht ook met Schotland e.a.). Ben je dit soort provinciaalse drukdoenerij kwijt. Daarna een intern (nacompetitie) rondje voor de Europese tickets. Is goed voor de kwaliteit en voor de supporters. Kan niet wachten op potjes tegen Anderlecht, Brugge, Kopenhagen en wellicht Celtic.
Klinkt toch beter dan PEC.
3 0
DeBaller
Zie ik wel wat in. Competitie met Ajax, PSV, FC inteelt, AZ, Anderlecht, Club Bruggen, KAA Gent, Genk, Standaard Luik, FC Kopenhagen, FC Midjiland en Nordjiland. Kunnen er dan zeker nog 6 bij.
0 0
mgtow
Alleen clubs met een topsportmentaliteit. De rest zoekt het uit. Al gaan ze zielig in een hoek zitten wij kijken niet meer naar ze om. Wij zijn dit gezeik ontgroeid.
0 0
Mario65
Heeft PEC last van hoogmoedswaanzin?
Omdat 4 dagen na Ajax Excelsior wacht?
Daar zitten dan toch genoeg rustdagen tussen?
Als je dat niet aankan ga dan op tafeltennis...
En oud Ajacied Jaap Stam is stil.....
1 0
Schip
Al zou hij er anders over denken, dan nog. Hij is in dienst van PEC. Jaap kun je niets kwalijk nemen hier. Dit gaat over de leiding die afspraken maakt met Ajax en de KNVB. EN dan kun je mierenneuken op de letter, of je kijkt naar wat partijen echt hebben gewild en bedoeld. En dat laatste betekent dat je moet verplaatsen.
0 0
afcaslb80
Maar als Zwolle zo graag de "grote" club wilt uit hangen, dan maar ook de verdeling uit de CL inkomsten terug draaien. Geen stuiver richting clubs die nu lopen te janken om dat er een wedstrijd verplaatst moet worden.
1 0
PJK54
Ik begrijp niet dat een club die eigenlijk door de "grote clubs" als Ajax in leven blijven zoveel commentaar gaan geven, kijk verder dan je neus lang is en verplaats je eens in een club die een bijzonder zware wedstrijd moet spelen dan zal je juist roepen "wij werken voor 100% mee".
0 0
AFCAPolarBear
En het is niet competitievervalsing dat ze in Zwolle op een zaalvoetbalveld spelen? De KNVB heeft (wat ik heb gelezen) vooraf op het seizoen aangegeven dat ze Nederlandse afgevaardigden in Europa, meer tegemoet willen komen. Laat Zwolle-Excelsior dan mooi op een maandagavond spelen, zo te lezen willen ze graag om 22:00 uur aftrappen. Dat is dan mooi geregeld ;-)
3 0
chloorbestendig
Dit is zeker ook waarom PEC geen europees voetbal speelt, die hebben helemaal geen tijd voor doordeweekse wedstrijden.
0 0
EricAjax1
Het sentiment tegem ajax begint al jarenlang enge vormen aan te nemen. Een club die op kunstgras speelt spreekt nota bene over competitievervalsing. 1 van de clubs die meende dat Ajax hun CL inkomsten moet delen met kleinere clubs ten behoeve van het NL voetbal. De haat jegens Ajax begint op deze manier enge vormen aan te nemen zeker als je je bedenkt dat Ajax in de competitie helemaal geen voordeel haalt hieruit.
2 0
rogerbandit
Perfect verwoord!!!!!
0 0
Aeter
Zielige kutclub geeft geen fuck om de eredivisie denken alleen aan zichzelf. Ajax en PSV moesten eens al die kleine kutclubs laten vallen en dan kijken wat er nog overblijft van dat zielige hoopje heikneuters. Zonder ku(ns)tgras zouden geen van alle in de eredivisie spelen, want dan blijkt dat ze hun voordeel niet meer kunnen uitbuiten.
1 0
VoorMokum
Nietszeggend clubje met plastic gras vindt zichzelf groter dan het Nederlandse voetbal. Hou op zeg.
1 0
nicholas87
Sjaak Swart: Ik hoop dat ze degraderen...
3 0
Ajaxbrl
Gaan jullie eerst dat plastic maar eens voorgoed wegmaaien en kom dan weer eens praten...
0 0
Red Devil
Wat een lachwekkende vertoning weer.
1 0
ZeeuwsAjax34
Dat moment wanneer Ajacieden niet welkom zijn bij twee van de zwaardere wedstrijden van het seizoen, maar Ajax wordt beschuldigd van competitievervalsing
4 0
EricAjax1
Hahahaha dan snap je er als club echt helemaal niks van. Wat een zeikland is dit toch ook
1 0
Boer Gijs
Nou kom maar door.
0 0
niquedegraaff
Bizar, topclub Zwolle zeikt over druk competitie programma. Ajax speelt al sinds juli 2018 midweeks.
2 0
Ruff Rhythim
"Iedereen is bereid mee te denken...", zegt ie ?

Maar dan wel zeggen dat je zelfs bij een goed resultaat van Ajax op Real in de thuiswedstrijd ook op voorhand al niet akkoord was gegaan met verplaatsing van die PEC-Ajax pot ?

Nou had ik nog enig sympathie voor PEC in deze kwestie, maar als je zo begint...ja, bekijk het dan ook maar lekker zeg ! Helemaal nu ze ook willen overwegen hier een juridische zaak van te maken, pfff...
2 0
afcaaap
Ik begrijp Zwolle hierin veel beter dan psv. Ik zou ook over de zeik zijn als wij om half 7 ergens uit moeten voetballen.

Ook thuis om die tijd is trouwens gewoon klote!
4 -1
Lazell
Eens. PEC mag het er best niet mee eens zijn en in beroep gaan. Zij denken grotendeels aan zichzelf, net als wij. Als deze regel voor hun negatief uitpakt, hebben ze recht om te klagen. Of ze gelijk krijgen is een tweede.

PSV wordt niet benadeeld. Ze willen Ajax gestraft zien voor Europees voetbal.
0 0
Rdk1983
Ik zie niet wat verplaatsing voor invloed kan hebben op PEC. Of welke andere Eredivisie club. Wat een huilebalken.
0 0
Bouke
ha ha ....en Zwolle is ook zo druk in de beker en europa , ha ha .... je zal toch 1 week een keer op zondag, woensdag en zondag moeten spelen, oei ... en de rest v/h seizoen alleen in het weekend voetballen, ja dat is wel heeeeel lastig voor een profclub...
1 0
Boer Gijs
De voorzitter en de algemeen directeur van Zwolle spreken elkaar gewoon tegen. Lekker bezig heren.
0 0
marrene
Zou leuk zijn als Pec zich kwalificeert voor Europees voetbal. Eens kijken of ze dan ook klagen over wedstrijden in een week. Dat hij zich maar druk maakt over dat ku(ns)tgras.
Dat de supporters van Pec die naar Amsterdam wilden komen het niet leuk vinden begrijp ik wel.
0 0
Boer Gijs
Precies. Europees voetbal kan niet voor Pec. Want ze kunnen geen 2 keer in de week en ze hebben geen voetbalveld.
1 0
munser
en op donderdag zijn de meeste niet op tijd klaar met werken om de 19u wedstrijden te halen
2 0
Boer Gijs
haha
0 0
hetje
was het niet makkelijker geweest een woensdag avond wedsrijd, voor een woensdagavond wedstrijd Te vetplaatsen.
dus de beker halve finale Te verplastsen..Pec Heeft namelijk Wel all de kaarten verkocht en nu zullen Er minder mensen op de woensdag kunnen komen, dus minder omzet.
0 0
niquedegraaff
Je zou als ajax zijnde bijna uit de competitie stappen en aansluiten bij Duitsland of zo
2 0
JariJari
Zeker. Het is de eredivisie die Ajax tegenhoudt een europese topclub te worden. Wacht al jaren op Ajax' overschrijving.
1 0
deeftherave
Ja als we calimero heetten misschien. Hou op man, laten we eerst eens tien keer op rij kampioen worden en niet teveel bezig zijn met wat anderen ca van ons vinden
1 0
niquedegraaff
Het gaat niet alleen om het vinden van. Het gaat erom dat Ajax het zwaarst mogelijke programma moet hebben en tegelijkertijd wel alle moet centen afdragen omdat die calimero clubs niet eens een grasveld kunnen betalen...
1 0
Redrum
Ja eigenlijk zou Ajax dat gewoon moeten doen. Wij zijn te groot voor dit landje vol jaloerse en gefrustreerde simpele zielen. Zonder Ajax stelt de eredivisie geen reet maar voor. Moet je eens kijken hoe saai het wordt als Ajax niet meer mee zou doen, dan weet ik toch vrij zeker dat elke club in Nederland met heimwee terug denkt aan de potjes tegen Ajax. Want stiekem waren dat toch juist de potjes waarvoor je naar het stadion ging.
2 0
0h0Litmanen0h0
Precies want wie wordt dan de grote gemeenschappelijke vijand?
1 0
Mokum_32
Kom maar terug als jullie voor de zoveelste keer als enige Nederlandse club punten moet sprokkelen in Europa.
2 0
niquedegraaff
Leg eerst eens op eigen kosten en normaal veld aan voordat je jankt over competitievervalsing.
4 0
afcasven1995
Over competitie vervalsing spreken terwijl ze zelf zaalvoetbal spelen in de open lucht.
3 0
***1900***
Maar hopen dat PEC nooit Europese ambities krijgt als ze niet eens een keer 3 potjes in een week kunnen spelen.
2 0
Ar
Stop eerst eens met je kunstgras voor je gaat zeiken over competitievervalsing.
Had je geen kunstgras gehad werd de wedstrijd ook niet verzet, dus smoel houden Vissers.
3 0
Barra
Het is ook wel typisch Nederlands om direct op je achterste poten te staan als je ook maar het gevoel hebt benadeeld te worden. Dat Pec hier van baalt snap ik nog wel, maar PSV is gewoon een zielige en kleinzerige club zeg.
2 0
Tha
Verbeter de competitie, begin bij jezelf! Adriaantje, teringlijer!
2 0
Labrador
Trouwens. Vanaf September tm December hebben wij gemiddeld 3 wedstrijden per week gespeeld. Hoor je ons klagen?
2 0
GvanderK
Huilie
0 0
Babayaka
Aldus een club die op plastic speelt.. Zo snel mogelijk de competitie in nederland verlaten. en Kijken waar je het beste je kan aansluiten. Duitsland lijkt me een prima plan. Nederland is te klein voor Ajax, wat een geouwehoer steeds.
3 -1
JordanAFCA
Maak maar eerst druk om je ku(ns)tgras
2 0
Ajaxxxisdebeste
Met dit soort Calimero’s die alleen maar stappen achteruit doen bereik je nooit wat mee i.p.v. het toejuichen ervan zodat Ajax wellicht voor stuntje kan zorgen en punten voor NL kan binnen halen wat het al doet in zijn ééntje zoveel wedstrijden lang...nee laten we gaan zeiken want PEC kan het pschychisch niet aan
0 0
Labrador
Weet je wat competitevervalsing is? Kunstgras.
7 0
Ajax412
Precies, daar hoor je ze niet over.
1 0
Danos
Oké dan is het toch heel simpel, we verhuren en verkopen geen spelers meer aan Zwolle! Hebben ze nog een eigen jeugdopleiding dan gaan we actief scouten in deze.

Hij heeft maar 1 echt solide argument en dat is dat de supporters van Zwolle de dupe zijn maar dat zijn er veel van Ajax ook.

3 wedstrijden in 8 dagen nou so so dat is zwaar dat doen ze in andere landen en Ajax vaak genoeg.

Ik werk 5 dagen in 7 en ik sport 6x in 7 dagen, zo nu onze voetballers weer ;-0
2 0
Babayaka
top hoe doe je dat trouwens, ben zelf gesloopt na het werk, om dan nog te sporten poeh.
0 0
Hans Kraay Jr.
Doe het zelfde, maar hangt er natuurlijk wel vanaf wat voor baan je hebt.

Heb je een fysiek zware baan dan zou ik het denk ik ook niet kunnen.

Maar na een dag kantoor is het de perfecte uitlaat klep om het koppie even leeg te maken en je slaapt als een baby. ;)
0 0
Danos
precies
0 0
DirkvanDam
ze zijn zeker nog in staat psv de 3 punten cadeau te doen zeker? wanneer pec psv op het menu staat...
1 0
Koningtoto
Stort in mekaar met je kunstgras zeiksnor.
3 0
OpNaarNummer4
Praat niet over competitievervalsing als je op kunstgras speelt.
4 0
Jelephi
Huilie
0 0