Broer Hansen (18) loopt stage bij Jong Ajax

BvdPloeg, 20-02-2019 om 20:55, 9626 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ricky Hansen, de oudere broer van Ajax O19-speler Sontje Hansen (foto), loopt een week stage in Amsterdam. De middenvelder, die ook voorin kan spelen, mag zich bij Jong Ajax bewijzen.

Ricky Hansen speelde tot zijn zestiende bij de amateurs van DWS, maar maakte in de zomer van 2017 een droomtransfer naar het Engelse Reading. Technisch directeur Brian Tevreden en trainer Jaap Stam waren daar toen nog werkzaam en lieten de jonge Hansen in Reading U18 spelen.

Na het vertrek van Tevreden en Stam raakte Hansen, naar Engels gebruik, wat verder op de achtergrond. Door de chaos achter de schermen besloot het talent zijn contract te ontbinden en terug te keren naar Nederland. Daar toonde onder meer Ajax belangstelling.

De club regelde een stage bij de beloften in Amsterdam en daar sloot Hansen maandag aan. Hij krijgt vooralsnog een week de tijd om de club te overtuigen van zijn kunnen. Zijn zestienjarige broertje Sontje speelt al jaren in de jeugdopleiding van Ajax. Hij tekende in mei van vorig jaar nog een driejarig contract tot de zomer van 2021. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jordaan
Fantastische voetballer
1 -1
Elflashy
Wauw is hem gegund hele nederige jongen
2 -1
DUDE92
Ben echt een fan van Sontje, heeft een prachtige techniek. Mag alleen wel wat constanter worden, al dacht ik eerlijk gezegd dat hij al 18 was om de een of andere reden.

En wat betreft deze grote broer, als hij pas op 16 jarige leeftijd is opgepikt door een profclub, en daar nu al geen perspectief meer heeft, moeten we hier niet te veel van verwachten. Maar altijd leuk om verrast te worden natuurlijk.
2 0
Chesterson93
Ik kan genieten van je negatieve beredenering. Lekker man.
0 0
DannTheDon020
Suk kwam pas veel later naar Ajax om profvoetballer te worden! Het kan dus allemaal ;)
1 -1
Buza
Dumpvries van Psv was ook 18, dus het kan altijd het gaat om je zelf vertrouwen en inzet!
1 -1
afcas
sontje heeft naar mijn mening de pech gehad dat hij brobbey voor zich had. is naar mijn mening toch veel meer een spits dan buitenspeler. had toen hij nog samen met unuvar in de c-tjes speelde echt bijna alleen maar goede wedstrijden.
2 0
TimAFCA
Op de 10 positie doet hij het zo goed, lekke zwerven achter Brobbey.
2 0
FlyingDutchMan
Dat is waar, maar meestal wordt er gekozen om Sontje op de flank neer te zetten. Komt hij met zijn kwaliteiten nog behoorlijk uit zijn verf, maar het is en blijft een spits.
1 0
FlyingDutchMan
Zijn broer zou helemaal een sprookjesverhaal zijn
0 0